12
jun
Seneste opdatering: 13/6-14 kl. 0531
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Terrord√łmt ‘svensker’ k√¶mper i Syrien

Mirsad Bektasevic ogs√• kendt som “Maximus”, blev kendt under Terrorsagen fra Glostrup i 2005. Den var den svenske efterretningstjeneste, S√§po, der tippede bosniske myndigheder. S√§po √łser vand ud af politikernes synkende b√•d med en thekop. Man m√• formode at chefen, Anders Thornberg, er s√• politisk udpeget, at han ikke minder svenske politikere, om det ansvar de kan p√•drage sig for tab af menneskeliv i Sverige fra den ene time til den anden. Et fingerknips fra Mellem√łsten kan forandre deres liv for altid.(Foto: Mirsad Bektasevic den 2 maj 2014.)

1-Indspilning i fuld skærm 12-06-2014 092956

Den svenske medborgaren Mirsad Bektasevic dömdes 2007 för terroristbrott av riksdomstolen för Bosnien och Hercegovina, efter att ha gripits med vapen, sprängmedel, bombmanualer, självmordsbombarbälte samt videotestamente i en lägenhet i Sarajevo. Straffet blev fängelse i 8 år och 4 månader. 2009 överfördes han till svenskt fängelse. Han frigavs villkorligt den 10 maj 2011, med en prövotid som gick ut i maj i år.

De senaste √•ren i Sverige har stundtals varit v√§rda att bevaka. Exempelvis d√∂mdes Bektasevic 2013 i G√∂teborgs tingsr√§tt f√∂r grovt vapenbrott. En annan omst√§ndighet v√§rd att notera har varit att Bektasevic en tid har varit folkbokf√∂rd hos den svensksomaliske Shabaab-medlemmen Mohamoud Jama. P√• Facebook har det varit tydligt att Bektasevic fortfarande umg√•s i jihadistiska kretsar ‚Äď inte minst genom kommunikationen med krigarna i Syrien. Mirsad Bektasevic poserar med vapen i Syrien

“Vi skulle have udvist dem for √•rtier siden”

Chefredakt√łr Anne Knudsen er en besindig samfundsst√łtte, n√•r hun skriver en s√•dan leder, l√¶gger man m√¶rke til det. Desv√¶rre for hende og os andre, er Folketinget taget p√• sommerferie og f√•r ikke forebygget nogen jihadist-mord i Danmark de f√łrste par m√•neder, ligesom det meget hypede EU-valg heller ikke syntes, det skulle handle om den akutte situation i Middelhavet. N√łjagtigt som forudset af undertegnede. Der gik mere presserende “h√łjepopulister” og boxershorts i det hele. De har s√• underlige ting for i politik og ¬†og danske medier.

DANMARK har en lang tradition for at v√¶re uhyre sk√łdesl√łs, n√•r det drejer sig om samfundsfjender. F√łrst l√¶nge efter, at karikaturkrisen havde h√¶rget, gik det op for danskerne, at vi havde nogle af verdens mest rabiate, islamistiske imamer til at pr√¶dike jihad ved fredagsb√łnnen. At vi p√• dansk jord husede et af verdens ledende jihadist-forlag, og at vi i Danmark gav kommunale tilskud til konferencer, hvor netv√¶rket af terrorforberedende islamistgrupper kunne m√łdes. Vi havde troet, den slags kun fandt sted i andre, st√łrre lande eller i fiktionens verden.

OVER for politisk-religi√łse fanatikere stiller danskerne sig typisk n√¶rmest uforst√•ende; det kan ikke v√¶re deres alvor, t√¶nker vi. Derfor er vi ogs√• et af de lande, der mest troskyldigt ser p√•, at unge fanatikere drager til Syrien for at k√¶mpe for et kalifat, der kan sammen lignes med Talebans Afghanistan i de frygtelige 1990ere.

VIRKELIGE skridt til at forhindre den radikalisering, der finder sted i og omkring Syrien-krigen, har vi endnu ikke taget. I Frankrig har man for nylig vedtaget en række forholdsregler mod de franske jihadister; man udviser alle udlændinge, som har forbindelse til terrororganisationer; det burde Danmark have gjort for årtier siden. Fransk mændene forhindrer udrejse, tager præventive samtaler med de rekrutterede jihadister Рog sigter de hjemkomne for terrorvirksomhed.

VERDEN er ikke indrettet, som vi gerne ville tro; jihadisterne mener, hvad de siger. Man skal bare læse deres egne tekster og se deres egne videoer, hvis man vil vide, hvad de er ude på; de fleste af dem lægger ikke skjul på, at de vil os og vores samfund til livs. Det foregår virkelig på vores planet. A.K. Ledende artikel: WA En anden planet, (ikke online)

Aktuelt om Syrien og Middelhavet: Jews of Marseille ‚ÄėBunkerize‚Äô after Brussels Museum Shootings og Italian Navy Tuberculosis Scare Prompts Calls to Stop Rescues of Boat Migrants

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
6 years ago

“Terror d√łmt ‚Äėsvensker‚Äô k√¶mper i Syrien” Kan vi ikke v√¶re s√• heldige, at han snart er forhenv√¶rende terrorist.

Ludvig
Ludvig
6 years ago

Unnade mig just en andra genomlyssning av h√§rlige Pat Condells “Savages”. Som alltid √§r han outtr√∂ttlig, “brinnande i anden”, klar och koncis.

Han leve!!!

Hans Und
Hans Und
6 years ago

Anne Knudsen kunne passende have råbt op dengang hun fraflyttede Blågårdsplads pga kulturberigelsen. (og det gælder også andre, incl. undertegnede)

Eller endnu bedre: Fortælle hvad der tvang hende til, at holde sin mund og hvem disse personer der tvang hende, er.

Og jo, jeg tror godt jeg kender svaret: En massiv belyvningskampagne om racisme og mindelser om tyskland i 30’erne orkestreret af Dansk Flygtningehj√¶lp, Dansk R√łde Kors, Enhedslisten, SF, og Radigalningene. Men det kunne v√¶re rart med nogle konkrete navne.

Santor
Santor
6 years ago

Det er n√¶sten utroligt at hun fik lov til at bringe artiklen men mosk√© medierne er ved at v√•gne op efter 35 √•rs torneroses√łvn. De skal dog ikke regne med min velvilje n√•r der skal stemmes om fjernelsen af AL mediest√łtte.

JensH
JensH
6 years ago
Reply to  Santor

Nej, en enlig svale g√łr ingen sommer. Jeg er bange for at medierne og flertallet af befolkningen f√łrst v√•gner op n√•r snesevis af Danskere er blevet dr√¶bt i et terror-angreb. De nuv√¶rende ‘mainstream’-politkere v√•gner derimod aldrig op. For dem vil konventioner og abstrakt rettighedst√¶nkning altid overtrumfe begivenhederne i virkelighedens verden. Deres prioritering synes at v√¶re, at de hellere vil leve med nogle d√łde (“kolonihave-Danskere”)Danskere, end at skulle tr√¶ffe beslutninger der, ville f√• dem til at tage sig d√•rligt ud p√• den ‘internationale scene’, (t√¶nk p√• risikoen for en negativ artikel i Der Spiegel, New York Times eller The Gurdian. Nej,… Read more »

Crass B√łrsting
Crass B√łrsting
6 years ago

Vi betaler for det reb, vores b√łrn og b√łrneb√łrn skal h√¶nges i.