14
jun
Seneste opdatering: 15/6-14 kl. 0338
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Inför valet nämns ofta skolan som en av de viktigaste frågorna och debatten om elevernas kunskapsnivå är ständigt pågående. På fordonsprogrammet på ett gymnasium i Stockholm berättar läraren att flera av eleverna i årskurs ett på gymnasiet inte kan klockan. Han tycker också att det har blivit svårare att upptäcka vad eleverna kan och inte kan eftersom de sällan frågar när de inte vet, säger han. Hör Randi Mossige Norheims reportage från gymnasiet i Stockholm. Hør Gymnasieelever kan inte klockan. (4:44 min)

Det svenske gymnasium er et enhedgymnasium, det gamle elitegymnasium afskaffedes allerede i 1971.  Det er meningen, at enhver nok så alternativ alternativ begavelse skal kunne frekventere det, for at ingen unge skal føle sig finere og klogere end andre. Fordonsprogrammet er således kommende automekanikere m.m., der som man kan høre er godt befolket med “ny-svenskere.” Allegevel er der rigtig mange kommuner i Sverige, hvor de unge er så alternativt begavede, at de ikke engang kan optages på dette lighedsgymnasium, hvor man altså ikke behøver kunne klokken heller. Kuren mod elendigheden, skal være at pynte på tallene. En gymnasilærer er blevet anmeldt til skolekommisionen, fordi han har givet for mange dårlige karakterer. Svensk offentlighed er et selvindbildningens teater.

Man ser på Karta över obehöriga elever till gymnasiet at det netop er de kommuner, hvor ‘nysvenskere’ inden for ret få årtier, kommer i flertal. Det er denne intelligensreserve, der er Sveriges umiddelbare fremtid, om hvilken Mogens Camre for nylig sagde:”Dette mærkelige Sverige, som enten går til grunde som moderne, oplyst samfund eller ender i en borgerkrig.” Camre kan meget vel få ret i begge dele, hvis jeg skal gætte også.

Tidligere har man om det svenske kundskabsstyrt kunnet læse bla. prof Dick Harrisons “Kränkta av fakta” og “Svenske universitetsstudenter er på tretten-års niveau.” For få dage kunne man se, at Svenska elever står för den största nedgången i PISA i flera dominerande kunskapsområden. Det er naturligvis den store tilførelse af lavtmotiverede og  elever fra lav-IQ lande, men det vil ingen svensk politiker adressere. De besegler dermed Sveriges skæbne som en moderne – tør man sige ‘vidensnation’?

Man kan benytte lejligheden til at genopfriske, i hvilken takt svenskerne vil blive indvandret ud af deres land. At det der foregår, i virkeligheden falder under de fleste, vedtagne definitioner af “folkemord”, nemlig erstatning af en befolkning med en anden, synes ikke at have slået særlig mange endnu. Det vil det komme til.

Til Sveriges særlige tilfælde, burde man måske opfinde den juridiske term “folkeselvmord.” Hvis nogen vil indvende, at de da ikke bliver fordrevet, kender de intet til de hundredetusinder af svenskere, som er internt fordrevet fra Stockholm, Malmø, Gøteborg, Sødertälje, eller de 50.000 der forlader landet om året. Det har pågået i årtier, og det er formentlig kun den spæde begyndelse, vi har set.  Utländsk bakgrund i alla kommuner 2050

1-Indspilning i fuld skærm 14-06-2014 115348

Tyskland: Hver femte tyrker får ingen afsluttende skoleeksamen

Den nye uddannelsesberetning fremlægger foruroligende tal for gruppen ​​tyske tyrkere. Forandring sker meget langsomt. At nå dem, bliver svært – men det er helt afgørende for fremtiden.

Således skiller ​​tyrkere i Tyskland skiller sig særligt ud blandt alle indvandrere. Ikke kun når det kommer til erhvervskompetence, men også det gælder afsluttende skoleresultater, ser det ikke godt ud. Mere end 20 procent af de unge kvinder har ikke engang en bestået eksamen. Mændenes resultater ligger lidt derunder.(…)

Marcus Hasselhorf fra Deutsches Institut für Internationale Pädagogische Forschung, finder det yderst problematisk, at tyrkiske børn normalt kommer ind i det tidlige uddannelsessystem for børn to år senere end tyske børn “. Nøglen ligger i den tidlige barndom.” Ofte er forsinket sproglig udvikling grunden til, at børnene får det sværere i skolen. (…)

Halvdelen af udlændinge havner i overgangssystemet

Dette system er en serie af tilbud, der er beregnet til at forberede sig bedre til en erhvervsuddannelse. I virkeligheden er det ikke frivilligt, men obligatorisk for dem, der får nogen læreplads. Hvert år går der stadig en kvart million unge i dette system. 2003 omkring gik der 500.000 – Selv om det er mindsket i årevis, er antallet dog stadig højere end dem, der hvert år begynder i skolen.

Af de nytilkomne i overgangssystemet udgjorde udlændinge i 2012 46.5 procent, mens tyskere udgjorde 24.4 procent. Særligt vanskeligt er det for dem, der slet ingen afsluttende skoleeksamen har. Jeder fünfte junge Deutschtürke ohne Schulabschluss (Snaphanens oversættelse)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18
Deltag i debatten...

avatar
6 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Internt fordrevne svenskere « SnaphanenRobin ShadowesAngelasteenUtlandssvensk Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] nævnte en passant nedenfor de tusindvis af svenskere, der har forladt de mest indvandringsbelastede svenske byer. Der er […]

Angela
Guest
Angela

“Hvorfor har Socialdemokraterne da ikke lært af lektien fra 2001? Jeg kan kun se, at deres evt. internationale karrierer ligger dem mere på sinde, end deres lands interesser.” Det håller jag fullkomligt med om. De är rädda att EU skall gå i stöpet och att de skall förlora sin makt och lyxliv. Makthavare är likadana över hela världen och agerar likadant. De har bra betalt, lyxliv och roliga jobb. Få resa och över hela världen, under angenäma former på “arbetstid”, träffa varandra och intrigera och bilda nya pakter. De älskar det. Det ser hjärnans belöningssystem till. När de gör allt… Read more »

Bjovulf
Guest
Bjovulf

Alt, alt for lidt – 30-40 år for sent … Tja, nu mangler vi så bare liiige, at de rent faktisk mener det i V og også gør noget ved problemerne med de uintegrerbare, konstant krænkede, stærkt religiøse og evigt krævende typer af indvandrere i praksis 😉 Løkke: Luk Danmark for udlændinge der ikke vil bidrage http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article2306233.ece Venstre vil præsentere et udlændingeudspil, der både skal åbne op og lukke i for udlændinge, siger Lars Løkke. I fremtiden skal udlændinge, der vil bidrage til den danske velstand, have bedre muligheder for at krydse over grænsen til Danmark, mens der skal lukkes… Read more »

Angela
Guest
Angela

Tyvärr är läget likadant i hela västvärlden. Länder, däribland Sverige som har haft skolor på topp har samma problem. Washburn & Thornton studerade det amerikanska samhället “Dumbing down. The Stripmining of American Culture (1996)och jämförde med 1950- och 1960-talen och fann att det amerikanska samhället blivit mindre förståndigt på en rad områden och utbildningen ses som det avgörande steget bort från det förnuftiga. Multikulturalism och förvanskning av demokratibegreppet är några orsaker, öppet tillträde (öppna gränser, gränslöshet) postmodernism, kunskapsförakt är andra. Det ena leder till det andra. En skribent i studierna understryker att multikulturalismen har fått folk att glömma vem som… Read more »

Utlandssvensk
Guest
Utlandssvensk

“Tyvärr är läget likadant i hela västvärlden.”

Det stämmer absolut INTE. Mina barn går i skola i Schweiz och här påminner väl läget i skolorna mest om Sverige på 50-60 talet, dvs. ordning, reda och väldigt höga kunskapskrav. Vi har jämfört en del så kallade nationella prov från Sverige med nivån här i Schweiz och de svenska skolorna ligger verkligen långt bakom. Det en svensk elev i årskurs nio förväntas klara kan utföras av schweiziska barn i årskurs 6!

Det är endast en fråga om kort tid innan betyg från Sverige blir helt värdelösa i omvärlden.

Angela
Guest
Angela

Jo, trenden (agendan) är detsamma sedan finns det naturligtvis undantag, större och mindre. Tyskland, Frankrike och Schweiz (Schweiz är inte ens medlem) t ex tillhör de länder i Europa som fortfarande anser att elever behöver lärarens auktoritet och inte hakat på det EU stipulerar. EU strävar efter samma utbildningssystem i samtliga medlemsstater. Det är tänkt att alla elever i unionen skall kunna studera i vilket land som helst. Därför måste utbildningssystemen vara lika. Sedan har man hunnit olika långt. Det är det som är vitsen med ett Europas Förenta stater. Att Reinfeldt, Bildt och nu även Löfven är så följsamma… Read more »

Angela
Guest
Angela

Jag glömde att säga att “enhetsskolan” blev grundskolan efter lite kosmetika.

Bjovulf
Guest
Bjovulf

folkeselvmord = genosuicide, hvis det skal være fint? 😉