15
jun
Seneste opdatering: 16/6-14 kl. 1646
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Barnepigen og fotografen Vivian Maier, der efterlod sig 150.000 negativer, hvoraf hun aldrig selv så mange som prints. Hun døde i april 2009 og blev verdenskendt for sine fotografier ved et fuldstændigt tilfælde et år efter. Den nænsomme, brutale, kærlige, ensomme spinster,  tilsyneladende uden familie eller fortid. Hendes plejebørn sørgede for hende, da hun blev gammel og ikke kunne klare sig selv. En fotografi er interessant, ved det man ikke forstår. En fotograf kan altså også være det.

Jeg havde fat i hende i december 2009. Hun perfektionerede, at tage billederne fra sit Rolleiflex hængende i navlehøjde. Det har jeg ogsĂĄ gjort længe, og det er en nemmere teknik nu, end dengang i den analoge tid. Stærk vidvinkel og tæt pĂĄ.  Dokumentaren er i sig selv et lille kunstværk. Se den pĂĄ DR K indtil 22 juli – den findes ikke pĂĄ You Tube andet end som trailer. Vivian Maier, official website

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ludvig
Ludvig
7 years ago

Såg just dokumentären om Vivian Maiers liv och verk i SVT 2.
En stark upplevelse – en äreräddning av en stor konstnär.

Hade hennes namn i bakhuvudet tack vare inslaget här på Snaphanen.

Tack ör det,Steen!