18
jun
Seneste opdatering: 18/6-14 kl. 1550
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Trosfrihed i Qatar

af Henrik M.Jensen

Da den enev√¶ldige hersker, emiren af Qatar, har v√¶ret s√• venlig at sk√¶nke 160 millioner kroner til en mosk√© i K√łbenhavn og s√•ledes udnyttet den i i Danmark grundlovssikrede trosfrihed, kunne det v√¶re interessant at kigge n√¶rmere p√• den selv samme frihed i emirens eget land.

Af de knap 2 millioner indbyggere i Qatar er ca. 10% kristne og andre 10% hinduer og buddhister.

De kristne g√¶stearbejdere har i 2008 f√•et tilladelse til at √•bne en enkelt kirke, Our Lady of the Rosary, i uden for Doha’ sydlige ringvej ¬†p√• en grund anvist af emiren. Og den skal alle trosretninger, katolikker, ortodokse, anglikanere osv. deles om.

I kirken er det tilladt at afholde messe (!), men der må ikke vises kristne symboler udvendigt på bygningen og derfor har den intet tårn og ingen kirkeklokker. Af hinduistiske og buddhistiske templer findes der ingen.

Det er forbudt at missionere for andre religioner end islam og overtr√¶delse kan straffes med op til 10 √•rs f√¶ngsel. Desuden er det forbudt for muslimer at konvertere og her kan overtr√¶delse medf√łre d√łdsstraf. Homoseksuelle kan f√• d√łdsstraf, udl√¶ndinge dog kun 3-5 √•rs f√¶ngsel.

Forskellige talsm√¶nd for det muslimske milj√ł i Danmark har i forbindelse med mosk√©-√•bningen tordag 19.6. v√¶ret ude og berolige politikere og befolkning, der er kritiske over for indflydelsen fra det wahabitisk-fundamentalistiske Qatar.

Blandt dem ikke overraskende den islamofile professor B√¶k Simonsen der p√•st√•r, at den glade giver af de mange millioner, den nu fhv. emir Hamad bin Khalifa Al Thani, (som i 2013 abdicerede til fordel for sin s√łn, Abdulla) er en privatperson, der ikke n√łdvendigvis repr√¶senterer Qatar.

Den p√•stand er dog sv√¶r at tage alvorlig, da emiren i enev√¶ldens Qatar naturligvis er identisk med staten.¬†En repr√¶sentant for Dansk-Islamisk R√•d, al-Maimouni, p√•st√•r, at der udover det √łkonomiske ingen forbindelse er mellem moskeen og Qatar og at emiren ikke har stillet nogen betingelser.

Her m√• det v√¶re p√• sin plads at stille et par sp√łrgsm√•l:

Har emiren ingen indflydelse på indretningen af den lystyacht, Katara, som han for nogle år siden lod bygge for 1,5 milliarder kroner? Har han ingen indflydelse på indholdet i den TV-kanal, Al Jazzera, som han finansierede med to milliarder kroner?

Interesserer han sig slet ikke for resultaterne fra den fodboldklub, Paris St.Germain, som han k√łbte for x antal millioner?¬†Og hvis han, som det p√•st√•s fra flere sider, har givet FIFA-ledere store summer under bordet, var han s√• ligeglad med om Fodbold VM 2022 kom til Qatar?

Hvis disse sp√łrgsm√•l kan besvares med et NEJ, er emiren af Qatar naturligvis ogs√• fuldst√¶ndig ligeglad med, hvad der foreg√•r i den mosk√©, som han har pumpet 160.000.000 kroner ind i. (Se ogs√• Ahmed Akkari: Stormoske-projekt er ‚ÄĚdybt usympatisk‚ÄĚ.)

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
6 years ago

Kalifatets prim√¶re opgave bliver selvf√łlgelig at knuse den israelske stat og massemyrde dens j√łdiske befolkning.

Det er islamisk manifest destiny og de muslimske masser (shia og sunni) t√łrster efter dette apokalyptiske blodbad.

Bergfast
6 years ago
Reply to  Prudentius

Det √§r √§nd√• en m√§rklig sak genom historiens g√•ng att det g√•ng p√• g√•ng verkar upprepa sig liknande tankeg√•ngar, fr√§mst mellan m√§n i b√•de mindre och st√∂rre sammanhang, att det √§r totalutpl√•ning av dem som betraktas som varande fiender som √§r det ska efterstr√§vas? Tillv√§gag√•ngss√§tten kan variera; antingen genom √∂ppna och direkta krigf√∂ringar, eller genom lite mindre √∂ppna destabiliserande och milda, halvt osynliga, kaosskapande √•tg√§rder, som medf√∂r en sakta men s√§ker √∂kad f√∂rvirring, desorientering, os√§kerhet och f√∂rfall i f√∂rm√•gor att kunna kommunicera. Eller ocks√• genom sakta men effektiva f√∂rgiftningar som skadar hormonupps√§ttningarna hos befolkningarna. Kanske ocks√• genom effektiv demoraliserande propaganda… Read more »