23
jun
Seneste opdatering: 23/6-14 kl. 2238
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

My company keeps an appartment in the center of Oslo and due to work commitments, I spend quite a bit of time there. Its a shithole. The roads are 3rd world, everything is obscenely expensive and yes, whilst you earn more money on paper, the quality of life is much lower. You can’t buy a tin of beer after 6pm on a saturday, a bottle of wine after 5pm any day of the week….. and a single tin of beer in the supermarket is ÂŁ3 / $4.5 A basic BigMac is $13…. and even a cheap restaurant, you will have no change from $200 for two simple meals and a bottle of wine.

It costs a fortune to go to the doctors, (unless you want to sit with the assholes in this video at the ‘legevakt’)…. and don’t even start me about the price of a car, and then keeping it on the road – 3 times more expensive than the UK.

Norway really is the last communist state, but fortunately that works for lazy useless burdens upon society who want to live off the state…. and believe me, the Norwegian tax system, government and even NAV love to own you and dictate every aspect of your life. You are nothing in Norway without your Gulag fĂždelsnummer. Kommentar til video.

Se ogsÄ Hege Storhaugs: Er dette Oslo 2030? Fortsetter innvandringsnivÄet til hovedstaden som de siste Ärene, vil Ätte delbydeler snart fÄ en innvandrerbefolkning pÄ 86 prosent eller mer og Jespersen og Pittelkow om sigÞjnere i Sverige: Hykleri: De politisk korrekte elsker romaer, men de skal smides ud af deres egne boligomrÄder.

En socialdemokrat siger farvel og good-bye efter 38 Ă„r

Der ligger mange bomber og venter pĂ„ at detonere under svenske politikere. Én af dem er, nĂ„r nu Reinfeldt frivilligt afgiver magten til de rĂžd-grĂžnne delvise fantaster, fordi han ikke har vile rĂžre SD med en ildtang. Det kommer ikke til at gĂ„ nĂ„digt hjem i hans parti, og det oprĂžr der har ulmet lĂŠnge, mĂ„ forudses at bryde ud i lys lue efter valget den 14.9. Heller ikke det vindende socialdemokrati skal tro, at en valgsejr bliver lutter idyl:

 Jag vÀdjar till Stefan Löfven att noga ompröva vÄrt förestÄende giftermÄl i form av regeringssamverkan med Miljöpartiet. Jag kommer inte kunna acceptera att deras ekonomiska politik fÄr inflytande pÄ en socialdemokratisk regering som dÄ försvÄrar ytterligare för vÄr svenska basindustri. Det vill sÀga, jag kommer inte kunna acceptera det och samtidigt kvarstÄ som medlem i det socialdemokratiska partiet, det parti som jag valde, i vuxen Älder, just för att de representerar den anda som byggt svensk exportindustri stark och haft en förmÄga att utnyttja vÄra naturresurser pÄ ett sÄdant sÀtt att vi i dag lever i en av vÀrldens bÀst utbyggda vÀlfÀrdsstater. En basindustri att vara stolt över och bygga vidare pÄ, inte som Miljöpartiet som gÀrna talar om den och vÄr livsmedelsproduktion i förklenande termer och som avser rasera den. Johan Westerholm (S): Bryt förlovningen med Miljöpartiet!

Et andet er, at staten tiltagende tvinger kommuner til at tage imod “flygtninge”, de hverken har plads eller rĂ„d til. Der kommer nu 285 til Sverige om dagen eller over 2000 om ugen, Sveriges lunte brĂŠnder hurtigt ned nu, der er oplĂžsning 360 grader rundt i Sverige nu tre mĂ„neder inden valget. MĂ„ske man alligevel skulle tage til valvaka i Sverige, selvom jeg hader valg. Endnu en kommunalpolitiker fik nok, socialdemokraten Hans Andersson i Åtvidaberg:

Till KommunfullmĂ€ktige i Åtvidaberg.

Med anledning av Migrationsverkets agerande i Åtvidaberg avsĂ€ger jag mig hĂ€rmed mitt uppdrag som KommunfullmĂ€ktiges ordförande och mitt ledamotskap i KommunfullmĂ€ktige. SkĂ€len Ă€r följande:

Den demokratiska processen Ă€r helt satt ur spel nĂ€r ett statligt verk kan och fĂ„r behandla en kommun och dess invĂ„nare pĂ„ det sĂ€tt som skett i detta fall i Åtvidaberg.

Migrationsverket meddelar via mejl till kommunen att ca 200 asylsökande om endast tvĂ„ dagar ska flytta in pĂ„ ett före detta hotell – hotell Stallet – i Åtvidaberg. Inget samrĂ„d sker med kommunen – Åtvidaberg stĂ€lls inför fullbordat faktum. Den nuvarande hyresgĂ€sten, som har ett hyreskontrakt, körs ut pĂ„ gatan.

Migrationsverkets agerande hotar Àven att sÀnka Gy-skolans fotbollsprofil eftersom skolans elever skulle undervisas och bo i det av Migrationsverket annekterade hotellet.

Jag Ă€r starkt kritisk till att ett statligt verk fĂ„r bete sig pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet – sĂ„ totalt köra över kommunen och sĂ€tta hela det demokratiska samhĂ€llet ur spel. Jag frĂ„gar mig om politikerna pĂ„ riksplanet, genom att tillĂ„ta Migrationsverket att handla som man gör, helt tappat kontakten med vĂ€ljarna och den verklighet som vĂ„ra kommuner lever i.

Jag skulle inte kunna se mig sjĂ€lv i spegeln, och inte möta mina vĂ€ljare hĂ€r i Åtvidaberg, om jag, ens i tysthet, spelade med i spelet dĂ€r ett statligt verk kan, och fĂ„r, sĂ€tta sig över allt sunt förnuft – eller hur privata entreprenörer uppenbarligen kan tjĂ€na hundratals miljoner kronor pĂ„ mĂ€nniskors elĂ€nde och lidande.

VÄrden, omsorgen, sjukvÄrden lider av resursbrist. Men nÀr det gÀller att med skattemedel berika företag inom mottagandet av mÀnniskor som lider och har det svÄrt, finns det tydligen en aldrig sinande kassakista att ösa ur. I det system som tillÄter, och kanske frÀmjar, denna samhÀllsutveckling vill jag inte lÀngre vara en kugge, om Àn sÄ liten. Jag tackar dÀrför för mig.

Slutligen vill jag starkt poĂ€ngtera att det inte finns nĂ„got rasistiskt förtecken i det stĂ€llningstagande jag nu gjort. Det handlar inte heller om svensk invandringspolitik. Det handlar om demokrati – eller snarare bristen pĂ„ demokrati: om den kommunala sjĂ€lvbestĂ€mmanderĂ€tten, om att det kommunala parlamentet ska ha inflytande över Ă„tgĂ€rder som starkt pĂ„verkar kommunen och dess invĂ„nare, att Storebror frĂ„n Staten inte ska kunna lĂ€gga sin förlamande hand över en kommun och ensidigt diktera villkor och förutsĂ€ttningar.

Jag Àr inte med.

Tack för den hĂ€r tiden, 38 Ă„r i KommunfullmĂ€ktige i Åtvidaberg. Det har varit en förmĂ„n.

Tack Åtvidaberg, tack Ă„tvidabergare.

Åtvidaberg 9 juni 2014, Hans Andersson

Åtvidaberg Hans Anderssons pressrelease och brev till fullmĂ€ktige i sin helhet

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
7 years ago

Tommy har all anledning att vara ledsen för hur Oslo invaderats. Minns för Ă„tskilliga Ă„r sen nĂ€r jag var i byen och trĂ€ffade en gammal norsk vĂ€n. FĂ€rden gick vidare till Hemsedal dĂ€r jag skulle isklĂ€ttra med en go norsk gutt. Vi bodde pĂ„ en fantastisk sĂ€ter och minnet sitter fortfarande i nĂ€r jag pĂ„ natten gĂ„r för att göra do och det Ă€r 30 minus och inte en vindkĂ„re! Stearinljuset fladdrade inte ens! Sen har vi pĂ„ svensk TV haft en rad fina skildringar frĂ„n fjordnarna “dĂ€r ingen trodde noen kunne bo” tror jag serien hette. Ah, vilka mĂ€nniskor!… Read more »

Machiavelli
Machiavelli
7 years ago

Se hvor mÄgerne har det godt. Dejligt at se.

Tommy
Tommy
7 years ago

Oslo, min kjĂŠre hjemby. Det gjĂžr vondt Ă„ se hvor Ăždelagt den har blitt.

Marit
Marit
7 years ago
Reply to  Tommy

SÞrgelig hvordan Oslo destrueres. Det har ikke hjulpet det grann Ä skifte regjering. Deprimerende. Hvor skal man flykte fra galskapen politikerne har forÄrsaket mot sitt eget folk ?
Forslag mottas med takk 🙂

Steinadler
Steinadler
7 years ago
Reply to  Marit

Videoen er hentet fra Liveleaks. Og en av kommentarene oppsummerer kort og greit hvorfor det ikke hjelper Ă„ skifte regjering: Just Northern Europe committing ritual suicide on the alter of Liberalism. Nothing to see here… Liberalismen er allerede i sitt utgangspunkt kulturelt sett en selvmordsideologi. Dens “falske profeter” blir Ă„ anse som de facto folkemordere. Sosialdemokratiet i dets liberale tapning er selvsagt ikke det spor bedre, snarere verre. Men ser man tilbake i tid sĂ„ er det ihvertfall ikke vanskelig Ă„ finne sosialdemokrater som faktisk hadde en helt annen og positiv innstilling til det Ă„ verne om egen kultur. Til… Read more »

Steinadler
Steinadler
7 years ago
Reply to  Steinadler

Beklager en liten misforstĂ„else her: Bratteli var AUF-leder pĂ„ den tiden. Motstanden ovenfor Brattelis kulturkonservative linje kom fra yngre menige medlemmer. ForĂžvrig kan det vel vĂŠre verdt Ă„ merke seg at denne “arbeiderungdommens musikk” jo faktisk var den samme som gjennom 10-15 Ă„r forlengst var blitt ganske populĂŠr blant Ăžvre middelklasseungdom pĂ„ “vestkanten” – dvs i det miljĂž som etterhvert overtok ledelsen av Arbeiderpartiet fra og med Gro Harlem Brundtland og som har fĂžrt det i en retning hvor arbeiderklassen selv i stor grad er fremmedgjort ifht partiet og i stigende grad har blitt utsatt for en politikk fra Ap-ledelsen… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
7 years ago

Jeg er nÄ pÄ opphold et sted i Øst-Europa. Ikke en eneste tigger i bysentrum!

Menig 442
Menig 442
7 years ago

Selv for en socialdemokrat mÄ 38 Är vÊre lang tid til at opdage virkeligheden.
Er der ikke et gammelt ordsprog, der siger, at sandheden skal man hÞre af bÞrn og en emeritus, der ikke lÊngere kan rammes pÄ embede og pengepung?

HH
HH
7 years ago

Ja, dĂ€r kom ju filmen. Jag vet faktiskt inte om jag ska sĂ€ga tack – för jag har helt enkelt inte ord lĂ€ngre. Jag nyper mig i armen och frĂ„gar mig sjĂ€lv – kan inte de hĂ€r mĂ€nniskorna sĂ„ mycket sprĂ„k att de kan frĂ„ga var nĂ€rmsta toalett ligger? Kanske baja-major Ă€r en lösning… Men hr Ullenhag, ni har ju sjĂ€lv i ett tal förkunnat vĂ€rdet av denna invaderande kultur, allt vad de givit oss svenskar. Och som vi ska vara tacksamma mot. Kan vi inte fĂ„ ett uttalande nĂ€r du sett filmen? Jag förstĂ„r att dessa mĂ€nniskor finns och… Read more »

Synonymen
Synonymen
7 years ago
Reply to  HH

Funderar och funderar pÄ vad det Àr zigenare tillfört Sverige som
Ullenhag pÄstÄr Àr sÄ fantastiskt och vÀrdefullt.

Jag kommer bara pÄ Calle Jularbo 1893-1966!

Ove
Ove
7 years ago
Reply to  Synonymen

IfĂžlge Ullenhag bygde zigenarna Sverige:

“Det Ă€r en dag nĂ€r vi ska minnas vad romerna betytt för Sverige och för Europa, nĂ€r det gĂ€ller kultur och nĂ€r det gĂ€ller att bygga vĂ„rt land. Vi har ett ansvar att se till att skapa ett samhĂ€lle dĂ€r ingen diskrimineras och dĂ€r vi öppnar upp för en arbetsmarknad, en skola och ett samhĂ€lle Ă€ven för romer, sĂ€ger Ullenhag.”

Se video av flosklenes konung her:
http://www.nationell.nu/2014/04/08/ullenhag-zigenarna-byggde-sverige/

Ola
Ola
7 years ago

Then.yankeego home to Your burning gehttos and make friends With the 80 % on food-stamps.Norway is near breakdown, but Usa tops the shit-list-.F O.

SkÄning
SkÄning
7 years ago
Reply to  steen

Jag reagerade likadant nĂ€r jag svĂ€ngde in om KBH för en vecka sedan. Var Ă€r alla tiggare? Är det förbjudet i Danmark, eller Ă€r det bara polisen som ser till att hĂ„lla lite ordning och reda?

Och ni fÄr ursÀkta mig, vettiga stockholmare, men det Àr precis i centrala Stockholm de ska vara. SÄ mÄnga som möjligt, ju fler desto bÀttre.

Elisabeth
Elisabeth
7 years ago

Det Àr rumÀnska tiggare överallt i centrala Stockholm ocksÄ och i Är har de slagit lÀger mitt i centrala stan och ligger ocksÄ och sover öppet pÄ gatorna, nedbÀddade med tÀcken och kuddar.

I Kista, en förort till Stockholm dÀr mÄnga it-företag har kontor, har man problem med avföring pÄ gatorna och i gallerian gÄr det inte att sitta vid nÄgon av restaurangerna utan att det kommer tiggare och tigger vid borden eller försöker ta ens mat.
http://www.mitti.se/centrumet-fylls-av-manniskobajs/

norje
norje
7 years ago

Kan legge til enorme bilkĂžer og en kollektivtrafikk som har havarert av Europas hĂžyeste innvandring. Det er sjelden jeg gĂ„r i de strĂžkene der lenger. Oljepenger holder det hele gĂ„ende i noen fĂ„ Ă„r til. Er man i det nostalgiske hjĂžrnet kan man ta en titt pĂ„ filmen “DĂžden pĂ„ Oslo S” (1990), og observere de kritthvite omgivelsene i Oslos mest sentrale knutepunkt Oslo City og Oslo S, sammenlignet med 24-25 Ă„r senere. http://www.youtube.com/watch?v=37Vj-FnpuvA Kun fĂ„ i en dĂžende by legger merke til at den gĂ„r under, det skjer over mange tiĂ„r. De fleste er opptatt med Ă„ leve sine… Read more »