24
jun
Seneste opdatering: 25/6-14 kl. 1625
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Scenes of jubilation gave way to several incidents after the victory over South Korea on Sunday. Confrontations, cars set on fire and projectiles hurled at the police were among the acts of violence that erupted in several cities. In all, twenty-eight persons were arrested and five police officers slightly wounded. Here are some of the incidents, briefly summarized. The worst one was in Mulhouse:

A sixteen-year-old was killed in an automobile accident in Mulhouse. He was standing in a powerful 4×4 that turned over, killing him instantly.

In Lyon there were confrontations with the police. In Vaulx-en-Velin, near Lyon, twenty individuals forced their way into a store and stole alcohol, USB keys, audio phones, and game consoles. fortsĂŠttes Algerians “celebrate”

Emiren af Qatar vil bygge Europas stÞrste moské i Barcelona

Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, the ruling Emir of Qatar, has reportedly offered to invest €2.2 billion ($2.99 billion) over 5 years to convert Barcelona’s Monumental bullring into a 40,000-capacity mosque which would be the biggest in Europe. The planned mosque, featuring a 300m minaret would be the third-largest in the world outside Mecca and Medina, and would include a conference hall, a 300-capacity Koran study centre and a museum of Islamic art and history.

Monumental was opened in 1914 and became famous as a venue for bullfighting and music concerts. The Beatles, The Rolling Stones, Bob Marley and Bruce Springsteen have all played there. No bullfights have been held at Monumental since the activity was banned by the Catalan regional government in 2010 and the building is now used as a bullfighting museum. Sheikh to turn bullring into mega-mosque

Negre, muhammedanere og bĂžsser

Den förlegade och i dag opassande titeln ”Tio smĂ„ negerpojkar” döps om nĂ€r boken ges ut i en nyöversĂ€ttning. Det Ă€r Bookmark förlag som har tagit över utgivningen av Agatha Christies böcker efter Bonniers. NĂ€sta Ă„r slĂ€pper förlaget fem nyöversĂ€ttningar av Helen Ljungmark, bland annat boken som tidigare hette ”Tio smĂ„ negerpojkar” men som nu döpts om till ”Och sĂ„ var de bara en”.”Tio smĂ„ negerpojkar” ges ut med ny titel

Dagens lille historie om mode og ‘upassende’ sprog fra Sverige. Sprog er ogsĂ„ politik, masser af politik. Da SD introducerede ‘masseindvandring’ i Riksdagen, var Fanden lĂžs og frem med lugtesaltet. Det var en lille sproglig sejr, der nĂŠrmede RD et par millimeter til virkeligheden.

Hvis vi starter med bÞsserne, sÄ var det faktisk nedsÊttende til omkring 1970, eller i al fald meget folkelig slang, men de homoseksuelle mÊnd var smarte, de omfavnede ordet og afvÊbnede det.

I de fĂžrste tyve-tredive Ă„r af mit liv, hed det “neger” om “muhammedaner” og det var lige sĂ„ neutralt beskrivende som skĂ„ning eller kineser. Yngre tror fejlagtigt, der var noget nedsĂŠttende i dem.  Martin Luther King kalder sig selv “negro” i sin I Have a Dream-tale, Malcom X kaldte sig selv “black”.  Den lidt komplicerede sproglige kamp over ordet “neger” kom sĂ„ smĂ„t over Atlanten i 70 erne, og i Danmark er det vist ikke andet tilbage af det end “negerkys”. I Sverige er knapt nok kysset tilbage.

Muslimer har heddet Muhammedanere pÄ alle europÊiske sprog i over 600 Är, ogsÄ opfattet som et neutralt beskrivende ord ligesom kristendom. At det ikke hedder det mere, og at det er kontraproduktivt at insistere pÄ det, kan kun hÊnge sammen med den muslimske masseindvandring til Europa, som man ogsÄ kunne kalde en invasion, hvis man ikke har noget imod at vÊre lidt sprogligt kontroversiel, vi lever alligevel i en sÄ fÞlsom tid, hvor det er lige sÄ let at blive kontroversiel, som det er en at blive en kulturpersonlighed.

Ét godt bud pĂ„, hvad der skete, var at muslimer blev fornĂŠrmede. Det skulle antyde, mente de, at de tilbeder Muhammed og ikke Allah, hvad de jo i og for sig gĂžr. Allah fylder meget mindre i Koranen og i moskeen end hans profet. Men vupti lavede vi det om som de hĂžflige mennesker vi er, det er en for lĂŠngst tabt sproglig kamp, men der er nye kampe at tabe at i den sprogligt-politiske retrĂŠte.

I Sverige er ordet sigĂžjner mobbet helt ud, i Danmark dur det stadig. Ord som ‘fremmed’ og ‘araber’ er havnet i citationstegn, hvilket antyder at de er forbudte om ti Ă„r. NĂ„r jeg bruger det gode danske ord “fremmepolitik”, er det udelukkende for at give nogle svenske smagsdommere rĂžde knopper. Sverige lader sig masseinvadere, og kalder det “integrationspolitik”, og den har fejlet, siger de. Jeg tror nu nok “fejlen” ligger et mere oprindeligt sted, der giver en anledning til en genopfriske et andet gammelt ord, der ogsĂ„ er blevet forsĂžgt mobbet ud af sproget: “LandsforrĂŠdderi.” Tony Blair kĂžrte klogt nok begrebet helt ud af engelsk lov, lige inden han begyndte at forrĂ„de sit land.

Det kan ikke vare lĂŠnge, inden ‘svensker’ selv havner i citationstegn og bliver for  kontroversielt. Ikke fordi svensken selv, bliver fornĂŠrmet, men fordi ny-svensken bliver det. Undskyld vi eksisterer…..snart ‘eksisterede’.

Hvis nogen har noget at tilfÞje, er de meget velkomne. Navnlig synes jeg det er interessant hvordan et Ärtusind gammelt ord pÄ alle europÊiske sprog som muhammedaner, kan drives ud af sprogene pÄ et Ärti. Selvom jeg ikke kunne drÞmme om at bruge det, synes jeg det er et sprogligt tab. Hvis muhammedanere og negre havde vÊret bÞsser, havde det hele  vÊret meget nemmere.

Den fĂžrste politiske svindel, man bliver udsat for, er altid sproglig. Jeg plejer at anbefale George Orwells “Politics and the English Language,” 1946 til at skĂŠrpe sit sprogĂžre pĂ„. Det er en anden tid, men ellers er alt det samme.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob A
Jacob A
6 years ago

Vedr. sprogbrug: jeg bruger faktisk ofte ordet “vores nydanske medborgere” med bitter ironi.

Jernhesten
Jernhesten
6 years ago

For nogle Är siden var der ogsÄ en englÊnder som foreslog at ens statsborgerskab skulle afgÞres efter hvem som man holdt med i fodbold.

Bergfast
6 years ago

_ ”Kom ihĂ„g att Du Ă€r dödlig”, Ă€r nog kanske Ă€ndĂ„ inte en sĂ„ dum devis att med jĂ€mna mellanrum försöka pĂ„minna bĂ„de sig sjĂ€lv, men samtidigt ocksĂ„ de maktfullkomliga ledare som med jĂ€mna mellanrum vill Ă€ntra en ledarposition med mycket, mycket makt över vĂ€ldigt, vĂ€ldigt mĂ„nga mĂ€nniskors liv, om
.. Det Ă€r förmodligen mycket lĂ€tt, dĂ€r uppe i de högre rymderna, att falla in i en mycket föraktfull instĂ€llning till att de – andra – , dĂ€r – nere – , pĂ„ betydligt lĂ€gre maktnivĂ„er, (som oftast endast har att lyda och att efterfölja, vad de höga befattningshavare bestĂ€mmer?)
 Det… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Bergfast

Ps.

Komplettering/korr:

….”Det Ă€r förmodligen mycket lĂ€tt, dĂ€r uppe i de högre rymderna, att falla in i en mycket föraktfull instĂ€llning till att de – andra – , dĂ€r – nere – , pĂ„ betydligt lĂ€gre maktnivĂ„er, (som oftast endast har att lyda och att efterfölja, vad de höga befattningshavare bestĂ€mmer?), inte egentligen – behövs – , i sĂ„ sĂ€rskilt stora utstrĂ€ckningar, och kan gott och vĂ€l tillĂ„tas att verkligen bekĂ€mpa varandra.”..


Osv….

Ds.

SkÄning
SkÄning
6 years ago
Reply to  steen

Tror inte jag har lĂ€st den artikel av Dick Cheney du syftar pĂ„, men dĂ€remot en TV-intervju för kanske tvĂ„ Ă„r sedan dĂ€r han öppet erkĂ€nde att han Ă„ngrade att man inte talade klarsprĂ„k frĂ„n början, alltsĂ„ att detta inte var ett krig mot “terror” utan “radical islam”. Jag ska erkĂ€nna att jag var helt för insatsen i Irak 2003, och har för mig att du ocksĂ„ var det. 🙂 DĂ€remot trodde jag aldrig pĂ„ nĂ„gra massförstörelsevapen, terrortrĂ€ningslĂ€ger o dyl. För mig handlade det enbart om globalpolitik. Han hade kĂ€ftat sĂ„ lĂ€nge med USA/FN och dessutom försökt mörda en amerikansk… Read more »

SkÄning
SkÄning
6 years ago

Det har ju hĂ€nt sĂ„ mycket vansinnigheter sedan internet började bli ett forum för politik, för sĂ„dĂ€r 15 Ă„r sedan, att man omöjligen kan hĂ„lla ordning pĂ„ allt. Men angĂ„ende algerierna i Frankrike sĂ„ finns det en mycket mer talande hĂ€ndelse i Sverige för fyra Ă„r sedan. Gothia Cup Ă€r en internationell ungdomsturnering i fotboll som bjuder in lag frĂ„n hela vĂ€rlden och gĂ„r av stapeln i Göteborg (mĂ„nga inbjudna ungdomar utnyttjar förstĂ„s sitt visum till att försvinna eller söka asyl). I det hĂ€r fallet mötte hemmalaget IFK Göteborg (som synes inklusive en del invandrarungdomar) ett lag frĂ„n Irak, Al-Madina.… Read more »

VoD
VoD
6 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Absolut Ă€r det sĂ„ att invandrarna Ă€r lojala mot sin etniska tillhörighet och ursprungsland, oavsett om de invandrat eller Ă€r födda hĂ€r. Det Ă€r ytterst fĂ„ som Ă€r lojala mot de europeiska lĂ€nder de invandrat till. Vansinnet att dela ut medborgarskap, pass och röstrĂ€tt till alla dessa mĂ€nniskor kommer att fĂ€lla oss. De vill ha svenska pass bara enbart av praktiska skĂ€l. NĂ€r Sverige spelade lanskamp mot Turkiet pĂ„ RĂ„sunda för ett antal Ă„r sedan, sĂ„ hejade den turkiska befolkningen PĂ„ Turkiet. Det var nĂ€stan fler turkar Ă€n svenskar pĂ„ lĂ€ktarna. NĂ€r Turkiet tog brons i fotbolls_VM 1998 sĂ„ Ă„kte… Read more »

norje
norje
6 years ago

Algerere pÄ tribunen pep og plystret ogsÄ hver gang sÞr-koreanerne hadde ballen, hÄplÞse folk.