26
jun
Seneste opdatering: 27/6-14 kl. 0130
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tale 2 maj 2014. En krig imod sandheden? Det er ikke kun i USA. Uuuh. Vores egen ‘udenrigsminister’ Lady Pooh-Bah: Catherine Ashton’s Official Statement on Holocaust Memorial Day Doesn’t Mention Jews

Tack, Allihopa!

For et par uger siden, holdt mine venner en fest for mig i Lyngby. Vi sang sommer – og fĂŠrdrelandssange og vi talte og vi drak. Jeg havde skrevet en tale, der skulle sammenfatte ti Ă„r, men da jeg lĂŠste den indsĂ„ jeg, den ville vare 45 minutter. SĂ„ skrev jeg nogle stikord ned, men dem glemte jeg derhjemme. Jeg mĂ„tte tale improviseret, og det gjorde jeg sĂ„ efter bedste evne.

Men jeg vil gerne takke alle personligt, som i Norge, Sverige og Danmark har givet et bidrag til bloggens drift. Dens historie viser, at man ikke kan planlÊgge sit liv, knapt planlÊgge noget som helst. Man mÄ stige pÄ tilvÊrelsen, og lade den fÞre en derhen, hvor den flyder.

Jeg oprettede ikke Snaphanen, jeg fandt ikke pĂ„ navnet, og det var aldrig min hensigt, at begive mig ind i politik eller religion. Begge dele  ligger uhyre fjernt fra mit udgangspunkt. Nogle gange tĂŠnker jeg, hvad “Helvede er det jeg laver”, men pĂ„ den anden side kan man hverken kalde sig hel- eller halvintellktuel. hvis man ikke hver dag er  parat til at sĂŠtte alt op til prĂžvning. Man skal ikke stole pĂ„ nogen, der ikke tvivler, jeg forsĂžger bare at stole mine egne Ăžjne og Ăžrer.

Noget af det fotograferer jeg, men sĂ„ dukker  paradokset op, at de interessanteste billeder, er dem jeg ikke forstĂ„r. Resten er bare dokumentation, det kan enhver gĂžre. “Her den kaffe, jeg lige drak,” kan man se Instagram. TĂŠnk, nu er kaffen vĂŠk.

Alle mine venner har en politisk fortid, fint nok,  tilfÊldet har sat mig og mit kamera i situationer, der var hÞjpolitiske, og sÄ mÄtte jeg justere mig til forholdene,  Det forpligter ogsÄ, at have adgang til specielle motiver. Det er det, der udover vennerne, holder mig til ilden. Uden de to, ingen blog.

Jeg ville have holdt en tale om, hvor meget eller hvor lidt, det har nyttet, og der er meget at sige om det,  men det handler ikke om det, med mindre man er propagandist, og sÄdan ser jeg ikke mig selv. Jeg skriver, hvad Fanden jeg vil, og alle er velkomne til at skrive her. Jeg skriver for min egen skyld. NÄr det er for at overbevise andre, er jeg mindst tilfreds. NÄr det er for at undersÞge, mest.

Hvad jeg gjorde, var at spejle mig i de venner, der ville fejre mig. Jeg tÊnkte, at med sÄdanne venner, er min tvivl allerede besvaret. Jeg er nÞdt til at forestille mig selv som et lykkeligt menneske, som Camus skriver i Le Mythe de Sisyphe. Det gÞr jeg sÄ. Hvis det er mine venner, sÄ er der hÄb om energi til ti Är til.

Nogle gange er vi vÊldigt trÊtte af verden, sÄ bliver det sÄdan, musik eller billeder. Det skulle have vÊret jer, der kom til tops i politik, det er de forkerte, der gÞr det. Vi tager nogle pauser, der er et andet liv under overfladen, et andet end det, der vÊlter ud af det prosaiske TV og radio. Det er musik og litteratur, som er vores egentlige ryggrad.

Kom til hÞjmesse, ateist og agnostiker, syng salmerne, det er et spejl, der fortÊller dig, hvem du er uanset hvad du synes om spejlbilledet. Jeg har ikke noget spejl i min lejlighed, jeg barberer mig uden og hÄret passer sig selv, men nÄr jeg synger, opdager jeg mig selv. Salmerne kalder al den glÊde og sorg til live i mig, jeg troede var tilbagelagt for lÊngst. Intet er nogensinde rigtigt overstÄet, det sidder i mit Ändelige DNA mange Ärtier efter, og sangene gÞr det  helt nÊrvÊrende.

Der er ikke meget ved at skrive og fotografere, hvis man ikke kan overraske sig selv. Det er svĂŠrt, men af og til sker det. Man ser et billede, man har taget, og tĂŠnker: “TĂŠnk, kom det med.” Det er ogsĂ„ det Atonionis Blow Up handler om. Det er kom med pĂ„ negativet, som ikke skulle have vĂŠret der, og kunne det nu tydes, eller findes der ikke noget svar? “Was it murder”?

Resten af filmen er ‘swinging London’  i 1966, The Yardbirds, en blanding af et mareridt og eftertidens idyllisering. Tresserne var ikke nogen idyl, som die Nachgeborene gerne vil forestille sig. Jeg var der.

Alt det interessante sker ved et tilfÊlde, ogsÄ den nÊste man forelsker sig i, og tilbringer tyve Är med. Hvis man tror, man kan regne hende ud, kan man godt glemme det. SÄdan havnede jeg ogsÄ her, det var ikke lige hvad jeg havde forestillet mig. MÄske fÞrer det nÊste tilfÊlde mig et helt andet sted hen. Fint nok, kom og tag mig!

“Svennebög”

SR vĂŠlger at interviewe ‘forskeren’ Tobias HĂŒbinette, et mentalt forstyrret koreansk adoptivbarn berygtet for sine svĂŠrt racistiske udtalelser om svenskere, endda for overfald pĂ„ svenskere, bare fordi de var hvide. Han praler endda over, at han har vĂŠret mistĂŠnkt for det sĂ„kaldte Fryshusmordet pĂ„ en svensk nazist i 1994. At Anders Gustafsson skulle have vĂŠret nazist, kan jeg ikke se bekrĂŠftet nogen steder, men en grusom dĂžd led han som kun 16-Ă„rig.  KĂžn ‘forsker’ og ekspertkommentator pĂ„ SR.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SkÄning
SkÄning
7 years ago

MÄste förstÄs ocksÄ passa pÄ att tacka för dessa tio Ären. Detta Àr och förblir Nordens mest lÀsvÀrda blogg, speciellt med tanke pÄ att den lÀses och kommenteras av danskar, svenskar och norrmÀnn (kanske fler). Din förmÄga att pÄ ett sprÄkligt imponerande sÀtt uttrycka saker, precis som de Àr, uppskattas verkligen. Hoppas pÄ tio Är till, eller hoppas egentligen att det inte ska behövas i tio Är till.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
7 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Man skulle kanske rent av kunna sĂ€ga att Snaphanen Ă€r mĂ„ngkulturell men dĂ„ pĂ„ ett positivt vis? Bara det Ă€r ju aningen unikt i sig. 🙂

SkÄning
SkÄning
7 years ago
Reply to  Robin Shadowes

He he, ja sĂ„ kan man se det. Fast i sĂ„ fall har jag nog alltid varit mĂ„ngkulturell. Jag Ă€r i första hand skĂ„ning och kĂ€nner minst lika mycket samhörighet med Danmark som med Sverige. En snaphane, med andra ord. 🙂

LarsS
LarsS
7 years ago

Tak for en god blog, Steen For mig er det befriende, at der er et forum som dette hvor sĂ„kaldt “free speech” er helt og ucencureret tilladt, det ser man efterhĂ„nden ikke meget af nu om dage rundt omkring pĂ„ PC redaktionerne. Her er en anden person fra klubben af ĂŠrlige mennesker som tĂžr sige deres mening, Brigitte Gabriel. PrĂžv lige at se hvor hun trykker den af, i dette svar til en muslimsk jurastuderende som forsĂžger, at bringe “offer” problemet pĂ„ bane i en debat om de fire drĂŠbte diplomater i Benghazi!! Det er helt vildt godt, at hun… Read more »

Ludvig
Ludvig
7 years ago
Reply to  steen

Tack Steen för lĂ€nken till Paul Marek. hans förklaring till varför den fredliga majoriteten Ă€r ovidkommande Ă€r diamantklar. Han ger oss argument av högsta karat att bruka mot de floskelpolitiker som hĂ„ller pĂ„ att sĂ€lja ut vĂ„ra lĂ€nder till Ă€n sĂ„ lĂ€nge förhĂ„llandevis fredliga och tysta majoriteter frĂ„n “Fredens religion”

Brigitte Gabriel ger ocksÄ en stÄlblank uppvisning i hur man tillÀmpar Mareks argument, sÄ tack till Lars S.för den lÀnken.

Varje gÄng jag gÄr in pÄ Snaphanen Àr det med ett tack.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Alt for lidt, 20-30 Ă„r for sent, men det begynder da trods alt at gĂ„ i den rigtige retning – meget langsomt 😉 SigĂžjnergangstere udvist for bestandigt http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2315209.ece BrĂždrene Stefano og Django Levakovic har lige fĂ„et stadfĂŠstet deres udvisningsdom i Østre Landsret og skal efter endt afsoning udvises til Kroatien Af: Thomas Gösta Svensson , David Rebouh , Kristian KornĂž Østre Landsret (EKSTRA BLADET): De to romabrĂždre Stefano og Django Levakovic har netop fĂ„et stadfĂŠstet deres udvisningdom og bliver efter endt afsoning sendt ud ud af Danmark. Det sker, efter de den 22. august 2012 begik et groft hjemmerĂžveri og… Read more »

BĂžrge
BĂžrge
7 years ago

We Have Met the Enemy and She Is Us.

Mere ligefremt: Hun ligger ved siden af dig i sengen.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

UPS! – dette indlĂŠg kom i den forkerte trĂ„d fĂžrste gang, Steen 😉 —————————————————————— Dagens gode grin 😀 http://www.trykkefrihed.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2014/Profe tskag-220514.jpg Tusinde tak for din mange fine bidrag, Steen – en fantastisk ĂžjenĂ„bner her i DK samt hos vore kĂŠre brĂždre og sĂžstre i Sverige & Norge – folk vi burde tale langt mere sammen med, men som vi nok snart kun kan kommunikere med pĂ„ engelsk pĂ„ grund af de “ansvarliges” totale fallit og vore public-service TV-stationers ligegyldighed, talentlĂžshed og efterhĂ„nden totalt enĂžjede dyrkelse af den laveste fĂŠllesnĂŠvner og de hĂžjest mulige seertal. Gid mange flere vil begynde at vĂ„gne… Read more »

VoD
VoD
7 years ago

Tack sjÀlv! Snaphanen behövs mer Àn nÄgonsin i denna mörka tid för vÄra broderfolk.

Mvh

XX

Da Capo
Da Capo
7 years ago

Hoppsan – var det inte nĂ„got som försvann? Du skiljer vĂ€l inte pĂ„ folk och folk, Steen? ÄRO VI ALLA INTE LIKA MYCKET VÄRDA. Det pĂ„stod Ă€rkebiskopinnan igĂ„r i radion. ———————————————————- “Vil han, Thulesen Dahl, for alvor forsvare et tusind Ă„r gammelt land, som Cameron, Merkel, Hollande, Reinfeldt og Solberg har solgt til mellemĂžstlig stanglakrids?” Du har inte reflekterat över att engagera dig tillsammans med meningsfrĂ€nder inom filmskĂ„despelandet?. se vidare: http://youtu.be/R6MJblpIHRs En av mĂ„nga kommentarer: Ich wittere eine Ă€ußerst delikate Empörungswelle der Musels. Ich freu mich jetzt schon gigantische Horden von aufgebrachten Windelköpfen am Zeiger drehen zu sehen ———————————————————————————- “…hvis… Read more »

HH
HH
7 years ago

Steen, du Ă€r det bĂ€sta av Danmark som jag som svensk ser det. Och jag har alltid tyckt om den danska “omvĂ€nda” synen pĂ„ saker och ting. Stort tack för din generositet och öppenhet! Till lykke! HĂ€r kommer jag med litet bokrekommendationer. I morse – torsdag – lyssnade jag pĂ„ radion och fick nogsamt beskrivet vad som hĂ€nder bl a i Nigeria och Libanon. Det tycks aldrig ta slut. I minnet kom sĂ„ en del böcker jag lĂ€st och som ger sĂ„ mycket mer tankar om t ex Afrika och denna kontinents problem. Först vill jag nĂ€mna engelsmannen Wilfred Thesigers… Read more »

Da Capo
Da Capo
7 years ago

“Vil han, Thulesen Dahl, for alvor forsvare et tusind Ă„r gammelt land, som Cameron, Merkel, Hollande, Reinfeldt og Solberg har solgt til mellemĂžstlig stanglakrids?

Du har inte reflekterat över att engagera dig tillsammans med meningsfrÀnder inom filmskÄdespelandet?.

se vidare: http://youtu.be/R6MJblpIHRs

En av mÄnga kommentarer:
Ich wittere eine Ă€ußerst delikate Empörungswelle der Musels. Ich freu mich jetzt schon gigantische Horden von aufgebrachten Windelköpfen am Zeiger drehen zu sehen

pk
pk
7 years ago

Steen , i mit liv er du stille glĂŠde, og sĂ„ kan man ikke nĂ„ hĂžjere.Hos mig…

Som jeg har skrevet fĂžr ; hvis svenskerne ikke rejser statuere af dig
i alle deres parker , sÄ er det fordi Reinfeldterne har vundet.
Tak for megen fin lĂŠsning over et fandens emne.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
7 years ago

Tak for bloggen! Det er fra midten, der hvor de mange stemmer ligger, forandringerne skal komme! DVS fra socialdemokratiet, venstre og de konservative – DF vil aldrig blive sĂ„ store, at de alene kan undsige de internationale konventioner! DF kan kun indirekte pĂ„virke midterpartierne ved at sĂŠtte dem “en skrĂŠk i livet”! Jo, flere stemmer DF fĂ„r, jo mere bekymrede bliver de. MEN det bliver op ad bakke, for mediernes propaganda om vores forpligtigelse over for “hele den lidende verden”. FX spĂžrges der aldrig, hvor mange flygtninge fra Syrien Saudi Arabien mv. tager imod. Det er altid os i Danmark… Read more »

Bergfast
7 years ago

Ett stort tack till Snaphanen sjÀlv för tÄlmodigt bloggande.

Ett tack för öppenhet och generositet mot kommentatorer.

Snaphanen Àr en rik blogg.

V.h.