28
jun
Seneste opdatering: 29/6-14 kl. 0211
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-24 7 ny

Deres Sverigesudsendelser begynder den 30.6  kl 10:00. SR har allerede produceret et modtræk P3 Vi hjälper danskarna prata om tabun, der befinder sig i satireafdelingen. Med Mikael Jalvings kendte evne til at finde centrale, interessante personer i Sverige at tale med, har jeg svært ved at forestille mig, at Radio 24-7 udsendelser skulle være holdt i samme satiretone. Uden at være totalt humorforladt, spørger jeg dog mig selv, hvor meget der er at le af. “Vær pjat…..og bliv journalist i Sverige. Det er en herlig Verden at leve i.” Danmarks Röst – Radio24syv, Facebook.  –  Radiospot på dansk og svensk.

Asylpolitik och Tystnad. Enkla frågor och rappa svar

Filippa von Platen samtalar med Kjell Håkansson, aktuell med debutromanen Bäckagården. En annorlunda berättelse om asylbedrägerier, maktmissbruk, giriga kapitalister, åsiktsförtryck, politisk fanatism och dubbelmoral i dagens Sverige.

Varför skrev du Bäckagården?

Jag ville skilja vad som händer i Sverige i form av en satir, som samtidigt är verklighetsbaserad och djupt allvarlig. Asylpolitiken skiljer sig från alla andra områden inom politiken genom att den inte kan debatteras ordentligt. Den är full av tabun som inte får diskuteras, och få människor vågar kritisera missbruk och mygel inom området. Den värsta skada man kan orsaka en viss verksamhet är faktiskt att skydda den från kritik och insyn. Dessutom har asylpolitiken haft en fördummande effekt på våra politiker. Kan man tänka sig ett tacksammare ämne för en politisk satir?

Jag hoppas att fler författare skall våga sig på att se kritiskt på asylindustrin och inte bara förmedla makthavarnas visioner.

Vilka specifika problem vill du lyfta fram?

De enorma problem som det mångkulturella samhället bär med sig. Den nyligen begångna våldtäkten på ett kommunalt boende för ensamkommande barn i Piteå och makthavarnas och mediernas mörkning av den är kusligt likt en händelse i boken.

Hur allvarligt är situationen i Sverige?

Eftersom mångkultur i alla andra länder resulterat i problem och konflikter är det svårt att se att det skulle bli annorlunda i just Sverige. För att upprätthålla ett mångkulturellt samhälle, som Sovjetunionen eller Jugoslavien, krävs ett åsiktsförtryck och diktatorisk regim.

Kan du se någon lösning?

Politikerna är låsta. Efter att i så många år rasiststämplat kritiker blir det omöjligt för dem att själva kritisera asylindustrin. Möjligen kommer nya ambitiösa politiker som står långt nere på vallistorna att tänka om när de ser att deras platser går till Sverigedemokraterna.

Till sist: Kjell, du drivs ju av ett försvar för yttrandefriheten och det öppna samhället; vad skall du göra med ditt författararvode?

Författararvodet är blygsamt, eftersom jag ville att boken skulle bli så billig som möjlig. För 2014 gäller att de cirka 13 kr per exemplar som blir kvar efter skatt kommer att skänkas till insamlingen för att ställa Expressens chefredaktör Thomas Mattson inför rätta. Skulle pengarna inte behövas där kommer de att skänkas till den nybildade fackföreningen Löntagarna.

Kjell Håkanssons skriver bloggen 1766 – För Demokrati och yttrandefrihet. Hans nyligen utgivna roman Bäckagården kan köpas via internetbokhandeln.

Niels Dacke: Islam under slöjan

1-Indspilning i fuld skærm 28-06-2014 141103

Islam under slöjan vill ge en ganska fullständig men ändå kortfattad beskrivning av islam, dess bakgrund, framväxt och tidiga expansion över stora geografiska områden. Den försöker sammanfatta grunderna i den islamiska ideologin så som dessa framstår i islams egna skrifter. Den försöker även belysa hur islam relaterar till det moderna demokratiska samhället och inte minst dess företrädares aspirationer för islam i väst. Boken har tillkommit under en tid då islam och dess yttringar fått en aktualitet i västvärlden, som få kunde ana för bara ett par decennier sedan.

Det visas nästan dagligen att okunskapen om islam är utbredd bland beslutsfattare, aktörer inom media och folk i allmänhet. Islam under slöjan vill här försöka fylla ett tomrum genom att förmedla insikt om islam och bli något av en inkörsport till fördjupade studier av islam.

Nästan dagligen ser vi också exempel på vilseledande information från såväl företrädare för islam som västerländska debattörer. Det är författarens övertygelse att ingående kunskaper om islam och sharia är nödvändiga för att förstå och hantera den accelererande samhällsförändring vi är mitt uppe i.

Minska din okunnighet inom detta högaktuella ämne och läs ”Islam under slöjan”!

Hämta PDF Hämta ePub Hämta Mobi Islam under slöjan Köp boken!


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23
Deltag i debatten...

avatar
6 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BjovulfVisionärenAngelaRobin Shadowessteen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Bjovulf
Guest
Bjovulf

Fik de virkelig ikke nok af hende i S sidste gang? 😀 Mon ikke Mona Sahlin ville egne sig langt bedre til en svensk ambassadørpost i Somalia eller Afghanistan – med påtvungen lokal dress code for kvinder? 😉 Mona Sahlin går mot ministercomeback http://www.expressen.se/nyheter/val2014/mona-sahlin-gar-mot-ministercomeback/ VISBY. Margot Wallström [!] och en rad andra kända S-profiler får nobben av Stefan Löfven. Men Mona Sahlin är högaktuell för en ministercomeback, vid sidan av tre okända framtidsnamn, kan Expressen i dag avslöja. För tre år sedan var dåvarande S-ledaren Håkan Juholt övertygad om att han skulle bli statsminister i höst. I dag är han… Read more »

Visionären
Guest
Visionären

🙂

Tack kära broderfolk. Era röster behövs just nu synnerligen väl för att få svenskarnas land på rätt köl igen. Vi har haft många strider mot varandra genom historiens gång, jag läste någonstans att våra folk har rekord i antal slag vi haft mot varandra sedan nationernas tillkomst, men jag blir varm inombords när jag förstår att många av er danskar med stor oro följer vad som sker i vårt land. Med er hjälp kanske vi klarar att skicka dessa landsförrädare vi har i vårt land på dörren. Alternativet är att söka asyl i dejlige Danmark. 🙂

Med vänlig hälsning

V

Arvid Falk
Guest
Arvid Falk

Vad är det som citeras – var (dansk radio? dansk tidning? blog?) samtalar Filippa von Platen med Kjell Håkansson?

Bjovulf
Guest
Bjovulf

Danmarks Röst – Radio24syv: “Nu hænger vi i Stockholm” 😀

( Hvor længe mon endnu? 😉 – hur länga till? ;o) )

https://www.facebook.com/692040934195722/photos/a.693079650758517.1073741828.692040934195722/693079574091858/?type=1&theater

Bjovulf
Guest
Bjovulf
Guest
Bjovulf

Vi hjälper danskarna prata om tabun sverigesradio.se 😀 😀 😀

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=5894199

Danmarks röst – Vi hjälper danskarna prata ut En dansk radiostation kommer under hösten ta upp ämnen som svenskarna tydligen inte får prata om. En fin gest från danskarna! Nu vill inte P3 och Tankesmedjan vara sämre och startar därför serien ”Danmarks röst”. En serie som kommer hjälpa danskarna att prata om allt det där som är tabu att prata om i Danmark.

HH
Guest
HH

Det finns tydligen fler som ser och förstår och kanske läst Aurelius. Jag har ett förslag, men tror naturligtvis inte att det kommer att ha något som helst genomslag. Men för den egna fridens skull och upprätthållandet av något slag av egen värdighet, föreslår jag att vi skapar ett nytt parti. Namnet är givet: RÖSTVÄGRARPARTIET! Hur stor minskning av väljare behövs för att förklara att vi behöver en expeditionsministär?