30
jun
Seneste opdatering: 14/10-17 kl. 1921
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Untitled-1.jpg

(Den unge Andy Choudhary var en velintegreret muslim)

Hvis man skal interviewe en s√•kaldt “firebrand” eller “hate preacher” som Anjem Choudary for et dansk tv-publikum, er der i al v√¶sentlighed to tilgange som journalisten kan v√¶lge: Man kan pr√łve at afd√¶kke interviewpersonens overensstemmelser eller uoverensstemmelser med det muslimske milj√ł i Storbritannien – eller man kan g√łre mandens personlighed og drakoniske sprog til selve omdrejningspunktet, og uden n√¶rmere begrundelse tage for givet at han er en afviger i sit eget milj√ł.

Martin Krasnik valgte i sit Deadlineinterview med Choudary¬†(transskription her) desv√¶rre den sidste tilgang. √Ürgerligt, for Krasnik missede flere godbidder med langt mere vedkommende perspektiver end Choudarys √•benlyse l√łgne og selvmodsigelser. Pr√¶dikanten sagde s√•ledes “Men vi er et verdensomsp√¶ndende samfund. Hvis en del af samfundet lider, lider alle. Hvis de bliver angrebet, angribes vi alle”.

Det Choudary hentyder til her er begrebet “defensiv jihad”, der er en forpligtelse der p√•hviler den enkelte muslim (“fard ayn“) n√•r islam bliver “angrebet” – et gummibegreb der opfattes som legitimering af voldsud√łvelse med vide rammer. Vejledningen ‘Umdat al-Salik (Reliance of the Traveller) for sunnilovskolen Shafi’i siger s√•ledes:

The second state (dvs. hvornår jihad er en forpligtelse for den enkelte) is when non-Muslims invade a Muslim country or near to one, in which case jihad is personally obligatory (def: c3.2) upon the inhabitants of that country, who must repel the non-Muslims with whatever they can). @O9.1

De √łvrige lovskoler Maliki, Hanafi og Hanbali afviger ikke herfra. Anjem Choudary er s√•ledes i dette sp√łrgsm√•l helt i overensstemmelse med sunni-islamisk mainstreamteologi.

Krasnik vil gerne g√łre Choudarys synspunkter til noget personligt, som n√•r han sp√łrger “Er du enig i, at der b√łr v√¶re d√łdsstraf for at forn√¶rme profeten Muhammed?”, men ogs√• her er Choudary i overensstemmelse med mainstream-sunniteologi. Dokumentationen er righoldig, og har r√łdder i b√•de Koranen, hadith og sira, bl. a. Koranen 33:57-61 og 9:61, Ibn Ishaq 674-676, og Bukhari 5.59.369.

Alt dette kunne man sige var irrelevant hvis britiske muslimer havde gjort endegyldigt op med deres religions dogmatik. Det foruds√¶tter imidlertid at intervieweren forholder sig til dette sp√łrgsm√•l. Er britiske muslimer fredelige og velintegrerede fordi de har taget dette opg√łr, eller fordi de her og nu ikke er s√¶rligt religi√łse? Europas fremtid afh√¶nger af svarene p√• den slags sp√łrgsm√•l. Lavpunktet i Deadlineinterviewet n√•s da Krasnik skr√•sikkert fastsl√•r:

Choudary: Lad mig fortælle dig noget. Jeg udfordrer enhver muslim, lærd eller imam i Danmark til at bevise, at bare én af mine udtalelser strider imod Koranens og Profetens lære.

Krasnik: Jeg kunne give dig lister over muslimske organisationer, snesevise af britiske, danske og endda mellem√łstlige eller pakistanske, som jo er dit eget land, som ville sige, at han ligger langt fra islam. At alle dine udtalelser om kampe i Mellem√łsten og om d√łdsstraf ligger uden for islam.

Måske er dette det eneste positive man kan sige om Anjem Choudary, men han vinder klart dette replikskifte ved sin knivskarpe udfordring.

Krasnik henviser som “svar” til 1) unavngivne organisationer der 2) “siger” noget ikke n√¶rmere pr√¶ciseret, som yderligere 3) ikke vurderes med henblik p√• oprigtighed og eviggyldighed, eller 4) vurderes for teologisk velfunderethed. Mere intetsigende kan man vist ikke blive. Det var n√¶sten et Ole Birk Olesen’sk “hadither eller hvad du kalder dem”¬†-√łjeblik.

“Lad os tale om islam”, sagde Krasnik, men det var netop det han ikke gjorde. Choudary talte om islam.

Krasnik talte om uben√¶vnte organisationer og velintegrerede individer med endel√łs velvilje. Dette var elefanten i rummet. Hvis Choudary intet bel√¶g havde i den sande islam, hvordan kunne han s√• lokke sagesl√łse unge muslimer p√• afveje?

Kigger man p√• virkeligheden uden rosenfarvede briller, er den islamiske tilstedev√¶relse i Storbritannien ikke helt den succeshistorie som Krasnik postulerer, se f. eks. UK Muslims ‘complacent’ over threat of home-grown jihadists, warns top counter-terrorism officer Cressida Dick og Poll reveals 40pc of Muslims want sharia law in UK, og How Cardiff became a city where families are torn between East and West – and why two clever sons grew up to be terrorists. Har Martin Krasnik overhovedet researchet denne virkelighed inden sit interview?

Det afsluttende interview med Magnus Ranstorp genetablerede harmonien. Problemet med Choudary var, fortalte Ranstorp, at han “√łgede islamofobien”. Ikke at han var farlig i kraft af at kunne p√•kalde sig den autentiske islam uden dogmatisk modspil. Den kognitive dissonans var afv√¶rget, alt uforl√łst ubehag ved islam i den danske offentlighed og medieverden var h√¶ngt op p√• ham, og han var sendt ud i √łrkenen.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] da Anjem Choudhary gav Martin Krasnik en koranlektion i Deadline. Jeg skrev i den anledning ‚ÄúLad os nu tale om islam,‚ÄĚ sagde Martin Krasnik og da jeg m√łdte Choudhary p√• Charlottenborg, skrev jeg mere om ham, bogstavtro islam og det, […]

trackback

[…] Det er koranen, vi h√łrer tale. Derfor er jeg ogs√• helt uenig med alle dem, der efter hans optr√¶den i Deadline sagde noget i retning af ‚Äúhvordan kan man lade s√•dan en ekstremist optr√¶de i TV?‚ÄĚ (Se analysen ‚ÄúLad os nu tale om islam,‚ÄĚ sagde Martin Krasnik.) […]

trackback

[…] dog kommet i menneskeh√¶nder, for Levant kan noget om islam i mods√¶tning til f.eks. Martin Kranik, der interviewede ham for nogle m√•neder […]

trackback

[…] Jeg manglede ham i mit arkiv, ellers var jeg ikke taget forbi Charlottenborg, for han sagde det han plejer at sige. Jeg er helt enig med Pat Condell (A knighthood for Andy Choudary), han er ‘the real thing’. Det er koranen, vi h√łrer tale. Derfor er jeg ogs√• helt uenig med alle dem, der efter hans optr√¶den i Deadline sagde noget i retning af “hvordan kan man lade s√•dan en ekstremist optr√¶de i TV?” (Se ‚ÄúLad os nu tale om islam,‚ÄĚ sagde Martin Krasnik.) […]

Angela
Angela
6 years ago

http://avpixlat.info/2014/06/30/extremislamistisk-grupp-utropar-kalifat/ Almedalen √§r ett v√§lregisserat jippo f√∂rst och fr√§mst f√∂r att f√• folk att r√∂sta r√∂d/gr√∂nt eller alliansen. SD skall omintetg√∂ras. Programledarna i debatten efter talen d√§r partiledarna intervjuas kunde inte d√∂lja sin f√∂rtjusning √∂ver att f√• inleda med nazism och rasism. Dessutom hade de hittat en afrikan som kunde visas upp i rutan f√∂r att visa Sverige som naziland och svenskarna som nazister. Att de h√§r m√§nniskorna inte har n√•gon skam i kroppen vet vi redan men att de √§r s√• komplett dumma √§r skr√§mmande. Och att de st√§ller upp i detta gemena sk√•despel som pajaser √§r de f√∂r… Read more »

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  steen

Tack. T√§nk att det var s√• l√§ngesedan. I b√∂rjan av √•ret 2006. D√• har intervjuerna gjorts redan 2005. N√•gon har stoppat den. Uppf√∂ljningar har inte gjorts. √Ö andra sidan har Mona Sahlin uttryckligen sagt att det inte √§r invandrarna som skall integreras utan svenskarna som skall integreras. N√•got liknande sa hennes “kompis” och minister i samma regering Jens Orbach finns p√• youtube att “vi skulle vara sn√§lla mot dem s√• blir de sn√§lla mot oss n√§r vi √§r i minoritet”. Redan d√§r har man beslutat om folkbytet. Och ingen reagerar. Orback sa f√∂rtjust i ett soffprogram “Inshallah” och Carl Bildts… Read more »

Angela
Angela
6 years ago

Muslimer bryr sig inte om nationer eller gr√§nser f√∂r dem har religionen inga nationsgr√§nser. “Nationen” √§r muslimerna. Det uttrycktes igen klart i ett TV-inslag d√§r ISI utropat ett nytt kalifat. Det √§r d√§rf√∂r de s√§ger om Rinkeby eller S√∂dert√§lje att “det h√§r √§r v√•rt omr√•de” allts√• inte Sverige. Deras sharia-lagar g√§ller. De struntar i andra l√§nders lagar. V√§stv√§rlden har sv√•rt att inse det. De ser det som att de har er√∂vrat delar av Europa och f√∂r dem r√•der krigslagar. Det framgick ocks√• av den unders√∂kning som gjorts vid Lunds Universitet eller Malm√∂ och som redovisats b√•de i n√•gon tidning och… Read more »

Crass B√łrsting
Crass B√łrsting
6 years ago

En god klar analyse af det ubehj√¶lpsomme interview, som dog kan have gjort nytte ved at √•bne nogle danske √łjne og √łrer for sandheder om Islam.

Hr. Krasnik er en selvglad, halvstuderet r√łver p√• niveau med hr. Birk Lallesen. Det er folk som dem, der former den offentlige mening.

Moran ya Simba
Moran ya Simba
6 years ago

Choudhary er s√• nyttig for us at jeg nogle gange t√¶nker om han kan v√¶re en frihedsk√¶mper der fors√łger at sv√¶kke islamismen indefra haha Jeg ved snart ikke om jeg har mest lyst til at h√¶nge ham. Eller give ham en medalje lol

Santor
Santor
6 years ago
Reply to  Moran ya Simba

Det ender nok med at Engl√¶nderne h√¶nger ham men som det lune folkef√¶rd de er, vil de nok g√łre det med en lavm√¶lt latter og et smil p√• l√¶ben ūüėČ

Moran ya Simba
Moran ya Simba
6 years ago
Reply to  Santor

Men lad os give ham MASSER af chancer for at udtale sig i store medier f√łr vi inviterer ham til neck-tie party haha

Victor
Victor
6 years ago

Ja – lad os tale om ‘slam.

Nu, hvor Allah i sin uendelige visdom, har rebootet kalifatet, skal vi så ikke lige huske, hvilke geografiske
omr√•der, der skal h√•re ind under profetens sorte flag….mindst.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/06/30/article-2674736-1F43721400000578-726_634x406.jpg

Kortet, der angiveligt kommer fra Isis, har dog et par fejl – hvis vi sammenligner med, hvad andre siger…

HELE Nordindien, Bangladesh, Burma, Malaysia, Sydthailand og Indonesien er selvf√łlgelig ogs√• i spil…

Bare lige s√• vi husker det…

Prudentius
6 years ago
Reply to  Victor

“Nu, hvor Allah i sin uendelige visdom, har rebootet kalifatet,…” Jeg synes nu vi skal overlade den uendelige visdom til Vorherre og ikke til Allah, der intet andet er end en falden engel. ūüėČ Og n√•r det er sagt, s√• lad os p√• vores gr√¶dende kn√¶ takke Vorherre for kalifatet og Choudhary, og alle de andre √¶rlige sk√¶gaber, bev√¶bnede eller ubev√¶bnede, der taler den kv√¶lende vestlige atmosf√¶re af politisk korrekt l√łgn og bedrag midt imod. De vestlige magteliter kan og vil forts√¶tte multikulturen og masseindvandringen hele vejen ned i helvede. De er nemlig ogs√• drevet af en religi√łs utopi og… Read more »