4
jul
Seneste opdatering: 4/7-14 kl. 2334
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TV seere fĂ„r altid historierne “parallelforskudt fra 3 mdr. til tre Ă„r. DR TV har – jeg har ikke TV – sĂ„ vidt jeg ved ikke formidlet historien endnu. Tysk, utekstet.

Svenskere skrĂŠmt til tavshed

Det er en god skik med over ti Är pÄ bagen, at svenskere kan skrive i danske aviser. Mange har gjort det. De kan endda skrive i Politiken, og de behÞver ikke hedde Per Olov Enquist.

7/5 bragte Sveriges Television i ”Rapport” og ”Aktuellt” (P1 og P2) tal fra en ny undersþgelse om holdningen til indvandring. Analyseinstituttet Sifo stod for undersþgelsen. Der blev spurgt om, hvorvidt Sverige har for stor, tilpas eller for lille indvandring. Af de adspurgte mente 10 pct., at indvandringen var for lille, mens 36 pct. mente, at indvandringen var tilpas, og 44 pct. mente, at indvandringen var for stor. Kun 16 pct. af de adspurgte mente, at Sverigedemokraterna (SD) havde en god indvandringspolitik.

Sifos analysechef forklarede dette lave tal med, at de adspurgte mÄske ikke syntes, at det var et vigtigt spÞrgsmÄl, eller at partierne ikke var sÄ tydelige i det spÞrgsmÄl. Det er mÄske rigtigt [..]

At ingen i Rigsdagen eller regeringen taler med Jimmy Åkesson, formand for det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna, at dĂžmme efter et interview, eller at han ikke bliver inviteret til nobelmiddag, bliver der jublet over i medierne. At der lĂŠgges hindringer i vejen for SD-demonstrationer og -besĂžg pĂ„ arbejdspladser, mĂžder ogsĂ„ ros i medierne.

Det betyder, at den demokratiske proces bliver sat ud af spillet. Ingen, absolut ingen, som har det mindste at tabe, kan Äbenlyst stÞtte SD uden risiko for at blive udrÄbt til »racist« i medierne. Vi bliver skrÊmt til tavshed.
I det svenske samfund har medierne bestemt, hvad der mÄ siges og ikke siges, for tiden fÞrst og fremmest i indvandrerspÞrgsmÄl. PÄ hvilket omrÄde tager medierne magten nÊste gang og skrÊmmer os til tavshed ved hjÊlp af en skÄnselslÞs hetz? JP.DK

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Machiavelli
Machiavelli
6 years ago

SÄ skal der bygges en ny fast forbindelse til Sverige. Det er selvfÞlgelig sindssygt, og sÄ er det normalt.

SkÄning
SkÄning
6 years ago

For fanden, Robert R. Jeg forstÄr godt vad en jyde skriver og siger. Kom ikke og sige at du slet ikke forstÄr vad en svensk/skÄning siger eller skriver. Jeg vet godt nok att du kan hvis du vill. Du gör deg mer uintelligent end hvad du er. (undskuld for nogle fel i det danske sprog)

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Nice one, SkĂ„ning – meget imponerende 😉

MĂ„ske er der stadig hĂ„b for SkĂ„ne trods alt? 😀
Selve Sverige er ju tydligen en “lost case” nu.

—————————————————-

PS

“hvad” [vath], “sig” (imperativ), “ved”, “at”, “gĂžr” ( men der er du jo undskyldt 😉 ),
“dig”, “undskyld”, “fejl” [ fighl – som “sigh” pĂ„ engelska ].

Robert R
Robert R
6 years ago

Ja det er lidt trist, men vi jyder forstÄr absolut intet nÄr svenskere taler eller skriver, det kunne sÄdan set ligesÄ godt vÊre russisk.
Beklager men det mÄ og skal foregÄ pÄ engelsk.

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Robert R

Vil du virkelig bilde mig ind, at du ikke kan lĂŠse og forstĂ„ / gĂŠtte langt de fleste ord i en svensk tekst, Robert – fx. i en avis? Det er jo omkring 80-90 % de samme ord og stort set den samme grammatik – de staver bare lidt “dĂ„rligt” 🙂 Svensk i tale er relativt enkelt for en dansker at forstĂ„, hvis det tales tydeligt, og der ikke er tale om en eller anden oobskur dialekt. Det er altsĂ„ udelukkende et spĂžrgsmĂ„l om at tune in – Ă„bne Ăžrerne og fokusere – , og sĂ„ lige kunne genkende de… Read more »

Voldposten
6 years ago

Et hjertesuk: er det virkelig nĂždvendigt at tale dette jammerlige ‘svansk’ i radioen? – Er vi kommet dertil, hvor vi ikke forstĂ„r hinandens sprog? – HvornĂ„r begynder man at tekste jysk? – Med andre ord: tal dog jeres eget sprog! Er der nogen, som sĂ„ ikke vil forstĂ„ det, forstĂ„r de heller ikke noget andet…

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Voldposten

Ja, nu er programmet jo fĂžrst og fremmest lavet for svenskerne, og de kan ofte have alvorlige problemer med at forstĂ„ dansk, hvis det tales lidt hurtigt, fladt og sjusket ( som mange af os jo uforvarende gĂžr det til dagligt ), men bare tal lidt “svansk” ( melodisk, langsomt, med ordentlige vokaler og alle konsonanterne [!], udbyt nogle fĂ„ danske ord med “svenske”, brug skandinaviske talord ( “seks-ti-fem” etc. ), udtal de danske ord prĂŠcist og ordentligt og gerne med -k istedet for -g etc. [ “syk” for “syg”, “bake” istf. for “bage” ], og med “hĂ„rdt d” istf.… Read more »

nobody
nobody
6 years ago

ApropĂ„ “Demokratiet sat ud af spil”

Alf Ross – “För mig var det herrefolkets praktiska demonstration av diktaturens metoder hĂ€r i landet som fick mig att fundera över demokratins mening och vĂ€rde, och jag vore tacksam om lĂ€saren ser denna bok – som pĂ„börjades under ockupationen – som mitt blygsamma bidrag till Danmarks frihetskamp” – “VARFÖR DEMOKRATI”: https://da.wikipedia.org/wiki/Alf_Ross

P.S: “Simon & Garfunkel – The Sound of Silence”: http://www.youtube.com/watch?v=L-JQ1q-13Ek

Santor
Santor
6 years ago

Moské skal der en Dansk undersÞgelse i Sverige til for at fÄ de rigtige tal frem i lyset.

(Ideen er hermed givet til Danske medier).