19
jul
Seneste opdatering: 20/7-14 kl. 1950
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kontroltab for den franske stat. Demonstrationsforbuddet blev brudt fra Lille til Marseille. ¬†Selvom det er voldeligt og ser drabeligt ud, er det stadig et randf√¶nomen for nogle f√• promiller ekstremister.¬†Hvis ikke det var, ville Frankrig opleve et rigtig skr√¶mmende kontroltab. Nu har de ‘bare’ lettet ben op ad Hollande og et bredt flertal der troede, de bestemte. De mistede kun ansigt, men franske j√łder mistede endnu en bid af deres skrammede tryghed.

Hundreder franske j√łder er udvandret her under Hamas’ ¬†bombardementer, og har foretrukket Ashkelon frem for Frankrig.¬†Ashkelon ligger to km fra gr√¶nsen til Gaza.¬†Tyg lige p√• det!¬†– Demonstration i Paris udarter, fotos. Twitterfotos. Fotos p√• FDesouche giver n√¶rmest indtryk af en krigszone. Sytten politifolk blev s√•ret, 44 demonstranter anholdt. Manuel Valls opretholder forbuddet i dag s√łndag.

Around 3,000 people demonstrated for Gaza Saturday afternoon deying a ban from FrenchMinister of Interior Bernard Cazeneuve. The demonstrators assembled inthe largely immigrant Barbes area of Paris following a call by the extreme-left New Anti-capitalist Party [den revolution√¶re kommunistiske liga]. Police prevented them marching into the city centre. The Interior Minister had banned demonstrations in the French capital, citing the ‚Äúdanger to public order‚ÄĚ and referring to on two Paris synagogues after a pro-Gaza demonstration last Sunday.

Protests were also banned in Nice in the south-east and Sarcelles, near Paris. French President Fran√ßois Hollande earlier threatened that ‚Äúthose who want to demonstrate at any price‚ÄĚ could be punished. Gaza demonstration in Paris in defiance of authorities ban, French police and pro-Palestinian protesters clash

Fem danske kunstnere er lige nu truet på livet

“Det er forf√¶rdeligt”, siger Liberal Alliances Merete Riisager. Ja, men det er ikke overraskende vil jeg mene efter at have m√łdt omkring 30 d√łdstruede mennesker de seneste ti √•r. Jacob Wamberg, professor i kunsthistorie ved Aarhus Universitet, frygter en udvikling i retning af flere d√łdstrusler mod kunstnere. “Vi ser det nu hos islamistiske grupper, men jeg kunne forestille mig, at vi ogs√• i fremtiden vil se kunstnere blive angrebet af ekstreme vestlige h√łjregrupperinger¬ę, siger han i det der indtil videre m√• kaldes √łnsket√¶nkning, hvis jeg skal lave statistik p√• de truede, jeg har m√łdt. Den st√•r 30-0 til islam, det er erfaringen, jeg er ikke ¬†i fremtidsforskningsbranchen.

Branchekendere frygter flere d√łdstrusler mod kunstnere i Danmark. Fem danske kunstnere har if√łlge politiets oplysninger modtaget trusler p√• livet p√• grund af deres ytringer og arbejde. Det viser et fortroligt notat, som Justitsministeriet har sendt til Folketingets Retsudvalg, og som Politiken har f√•et indsigt i af ministeriet.

Det fremg√•r af notatet, at to af de truede kunstnere er Yahya Hassan og Firoozeh Bazrafkan, hvilket justitsminister Karen H√¶kkerup (S) ogs√• har n√¶vnt under et samr√•d i Retsudvalget i december.De √łvrige navne i notatet er overstreget af Justitsministeriet, men ministeriet oplyser i en e-mail til Politiken, at der er tale om yderligere tre personer. Politiken.

Og lidt til k√łnsk√¶mperne….

1-Indspilning i fuld skærm 20-07-2014 000609

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago

Vi m√• st√łve undtagelsestilstandslovene af, udbygge de milit√¶re resourcer i Europa (ogs√• s√• vi ikke er s√• afh√¶ngige af de lidt utilregnelige amerikanere n√•r det kommer til de “stakkels, misforst√•ede (sob sob sob) muslimer som alle andre i den gamle verden (europ√¶ere, afrikanere, j√łder, hinduer, buddhister, kinesere…) ‘forf√łlger'”). Og fratage alle der skylder Allah troskab, statsborgerskab. Og s√• rulle kampvogne med ladte maskingev√¶rer ind foran demonstrationer til fordel for fjenden.

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago
Reply to  Moran ya Simba

“Manuel Valls opretholder forbuddet i dag s√łndag.”

Han skulle vist v√¶re en h√•rd negl. Det m√• han meget gerne vise nu…

Moran ya Simba
Moran ya Simba
7 years ago
Reply to  steen

Ja. Men pr√łv at se her: Den traditionelt pro-israelske, og meget indflydelsesrige Washington Post fors√łger her at “dele vandene lige” mellem Israel og dets fjender ved ogs√• at tale bekymret om palestin√¶nsistke tab. At konflikten (tydeligvis) ikke er moralsk soleklar for ledende folk i Washington er et temmeligt alarmerende tegn i mine √łjne… http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/palestinian-death-toll-rises-in-gaza-fighting-israel-thwarts-infiltration-attempts/2014/07/21/114b697a-10bf-11e4-98ee-daea85133bc9_story.html?hpid=z1 Det er n√¶rmest med sorg i hjertet at jeg m√• indr√łmmme at jeg overhovedet ikke f√łler mig sikker p√• hvordan USA vil reagere hvis/n√•r der kommer mere h√•ndfaste tiltag mod Islam i Europa. Europa skulle f√łrst tale sammen indbyrdes om f√¶lles tiltag mod Islam og om… Read more »

Nielsen
Nielsen
7 years ago

Er de ikke bare nogen dejlige kælinger?

CN
CN
7 years ago

Prudentius. “Borgerne betaler skat og staten overtager beskyttelsen af dem, s√• den ikke falder i h√¶nderne p√• bander og/eller overivrige selvt√¶gtsfolk.” Hvad mener du med overivrige selvt√¶gtsfolk ?. Det kan nemt v√¶re de indf√łdte danskere tager aff√¶re. De vil ikke, hverken kan eller vil finde sig i mere kulturberigelse, da de st√•r for at betale skat til Landsforr√¶dernes underhold. Vi ser jo hverdag at hverken politi og Regeringen g√łr noget ved islamproblemet, s√• skattepengene er g√•et i fl√łjten. S√• selvt√¶gtsfolkene g√•r i gang f√łr vi aner det, og det vil komme bag p√• regeringen og politi. De kommer til at… Read more »

Nils
Nils
7 years ago

Kedeligt med alle fantasier her om, hvordan man kan fornedre mennesker, der deltager i en demonstration. Det er en selvf√łlgelig foruds√¶tning for demokrati, at man kan g√• p√• gaden i samlet flok og give udtryk for politisk stillingtagen. Denne rettighed er sikkert ogs√• indskrevet i den franske grundlov, og at en minister udsteder et generelt forbud tyder dels p√• en vis panik og skr√¶k for virkeligheden derude og dels ligegyldighed over for demokratiet. Desuden inkompetence, da man kan sige sig selv, at et s√•dant forbud ikke kan h√•ndh√¶ves.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Nils

Hvorfor er det så lige, at man godt kan finde ud af at
forbyde alle mulige andre demonstrationer? ūüėČ

Forskellen er, at disse folk med deres opf√łrsel gentagne gange
har demonstreret, at de slet ikke h√łrer hjemme i Frankrig.

Lightmann
Lightmann
7 years ago

Midt i al den her depressive l√¶sning, s√• er fotoet af de tre unge damer opl√łftende. God s√łndag ūüôā

Prudentius
7 years ago

“”Det er forf√¶rdeligt”, siger Liberal Alliances Merete Riisager.” Ja, det er det da. Og derfor kunne man jo passende g√łre noget ved det. Jeg t√¶nker prim√¶rt udvisninger. Du truer vores landsm√¶nd, du ryger ud af landet. Hvorfor ikke v√¶re fr√¶k og bruge den danske stat til at beskytte danske skatteborgere?? Jeg ved det er en provokerende tanke og en n√¶sten ut√¶nkelig handling, men engang imellem skal man alligevel t√¶nke nyt. Borgerne betaler skat og staten overtager beskyttelsen af dem, s√• den ikke falder i h√¶nderne p√• bander og/eller overivrige selvt√¶gtsfolk. Ordningen har v√¶ret kendt siden middelalderen. Den har selvf√łlgelig sine… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago

Gothia-kaos n√§r vuxna stormade fotbollsplan http://www.expressen.se/gt/gothia-kaos-nar-vuxna-stormade-fotbollsplan/ Det var stor kalabalik efter en Gothia cup-match p√• √Ėver√•svallen p√• torsdagskv√§llen. Vuxna anh√∂riga till det f√∂rlorade laget stormade ut p√• planen och rusade mot domarna. ‚Äď Det var mycket heta k√§nslor. Det f√∂rlorande laget med publik har varit j√§ttearga och man √§r s√• r√§dd att det ska h√§nda n√•got att man ringer efter polis, s√§ger Ulla Brehm, polisens presstalesman i V√§stra G√∂taland. Det var minst sagt heta och uppr√∂rda k√§nslor under en Gothia cup-match p√• √Ėver√•svallen p√• torsdagskv√§llen. N√§r Skoftebyns IF fr√•n Trollh√§ttan, som GT har varit i kontakt med, vann matchen efter… Read more »

Santor
Santor
7 years ago

Jeg har tit tænkt over hvordan man kontrollere så mange mennesker uden at skade dem for meget.

L√łsningen kunne v√¶re at overspr√łjte dem med farvestof der er lang tid om at forsvinde og s√• arrestere dem en efter en bagefter n√•r de er spredt igen.

Bjovulf
Bjovulf
7 years ago
Reply to  Santor

Skyde nogle store net ud over dem ūüėČ

T. Snorrason
T. Snorrason
7 years ago
Reply to  Santor

Politi (ogs√• herhjemme)og milit√¶r ved udm√¶rket, hvorledes den slags g√łres. Man identificerer lederne og neutraliserer dem, hvorefter opt√łjerne/demonstrationerne hurtigt opl√łses eller kan opl√łses. Herhjemme under Vesterbroopt√łjerne snuppede urobetjente lederne og hev dem ind i porte osv., i England under minearbejderopt√łjerne, s√• man hvorledes specialpoliti sprang af geledderne og hurtigt trak Scargill ind bag politilinierne, medens de demonstrerende stod m√•bende tilbage. I kolonierne blandt “de uvaskede vilde” gik engl√¶nderne en tak l√¶ngere, som en engelsk bataljon p√• vej til Malaya viste efter √łvelser med danske soldater. Operationslederen danner k√¶de foran demonstrationstoget, udser sig demonstrationslederen (hvorfra kommandoer og l√łbere udg√•r, altid en… Read more »