11
aug
Seneste opdatering: 11/8-14 kl. 1712
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Gudmundsson redefinerer Nattvandrarstaten

Under branden i VĂ€stmanland kunde försvarsmakten inte bistĂ„ med hjĂ€lp, vare sig med personal eller helikoptrar. Resurserna fanns inte. I stĂ€llet reste sig tusentals frivilliga för att sköta matinsamlingar, nödtransporter och evakueringar. I helgens drama med de tvĂ„ försvunna barnen i VĂ€llingby misslyckades polisen under en hel dag – trots en relativt stor kraftsamling – att lokalisera de försvunna, fastĂ€n barnen inte ens lĂ€mnat det hus dĂ€r de sist sĂ„gs av mamman. Samma kvĂ€ll organiserade dock frivilligorganisationen Missing people skallgĂ„ng i hela nejden. De senaste veckorna har vi dessutom hört flera uppgifter om att polisen inte ens vĂ„gar Ă„ka in i vissa förortsomrĂ„den. Den grundlĂ€ggande tryggheten i vĂ„ra förortscentra sköts numera av frivilligt organiserade sociala stödgrupper, som Farsor och morsor pĂ„ stan. Denna modell för samhĂ€llets organisering saknar historisk motsvarighet. Kanske Ă€r det dags att tillföra ett begrepp till den politiska filosofin:

Nattvandrarstat -en -er. SamhÀlle dÀr statens uppgifter maximeras i allt utom att garantera medborgarnas grundlÀggande trygg- och sÀkerhet. Försvar, rÀttsvÀsende och katastrofberedskap sköts ist av frivilliga. Se Sverige.Motsatsen till nattvÀktarstaten

Drengen med de mange kjoler

En rapkĂŠftet og kĂžnsrolleufĂžlsom ven skriver ” NĂ„r islam overtager Sverige, skal svenske drenge og mĂŠnd sĂ„ ogsĂ„ bĂŠre tĂžrklĂŠde?” Mnjoh, hvorfor ikke? FĂžrst tugtet af matriarkatet, sĂ„ underkastet herrefolket. Lad os sende et hospitalsskib til den svenske mand.

NĂ€r min son var tre Ă„r gammal köpte vi hans första klĂ€nning. Det var pĂ„ hans eget initiativ. Han frĂ„gade mig en morgon varför han inte hade nĂ„gon, ”det Ă€r ju sĂ„ fint!”, sa han, och vi gick genast till Myrorna dĂ€r han fick vĂ€lja fritt. Han föll för en enkel gul bomullsklĂ€nning med blĂ„ och rosa blommor pĂ„. Han hade aldrig sett nĂ„got vackrare sa han och stĂ€llde sig pĂ„ tĂ„ vid kassan för att betala. NĂ€r vi kom fram till dagiset kom ett barn fram till honom och frĂ„gade: ”Vad fan har du pĂ„ dig klĂ€nning för?” Jag gjorde mig redo att ingripa men min son förekom mig. Han gjorde en stor piruett, sĂ„ att kjoltyget stod som en klocka runt benen och svarade; ”För att jag Ă€r sĂ„ fin, sĂ„ fin, sĂ„ fin!”

Under Ă„rens gĂ„ng har han köpt pĂ„ sig ett tiotal klĂ€nningar i olika former och fĂ€rger. Han kĂ€nner sig allra tjusigast dĂ„. Det kombineras gĂ€rna med vattenkammat hĂ„r, blommiga Dr. Martens eller de snabbaste skorna han Ă€ger. I tvĂ„ och ett halvt Ă„r bar han klĂ€nningarna med en mallig uppsyn, alldeles stolt över sig sjĂ€lv. Men sedan började det krypa pĂ„ honom, det dĂ€r andra. Hans kamrater pĂ„ dagiset, sĂ„vĂ€l flickor som pojkar, retar honom och kallar honom för ”tjej”. ”Jag ser hur han formas efter nĂ„got han inte begriper – könsrollen”

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
6 years ago

Tappade jag bort mig? SÄ hÀr fÄr jag veta via nÀtet: romarna behÀrskade fordom det som idag kallas Albanien och förmodligen var det Illyrien jag lÀste om i skolan.

Men drĂ„pslaget kom senare – 1912 och dĂ„ Grekland bland nĂ„gra andra stater kapade Ă„t sig bitar av Albanien. Förmodligen stammade den albanske sjökaptenens avsky för Grekland frĂ„n denna tid.

Det danska tÄlamodet med oss svenskar Àr ju helt enkelt lysande. Vi Àr vÀl vÀnner ÀndÄ, eller vad sÀgs?

HH
HH
6 years ago

En hastig titt pĂ„ Albaniens historia visar upp nĂ„gra sidor – romarna var naturligtvis först ute, men den albanske sjökaptenen hade naturligtvis en mer nĂ€rliggande historia att hĂ€nge sig Ă„t. NĂ€rmare bestĂ€mt Ă„r 1912 dĂ„ Grekland plus nĂ„gra andra nationer styckade upp Albanien. Och landet var det som kallades Illyrien i mycket gĂ„ngen tid.

Jag förstĂ„r. Men kĂ€ra danskar, ni har ju haft ett fullkomligt oĂ€ndligt tĂ„lamod med oss svenskar. Jag vet, ni Ă€r ett förlĂ„tande folk…

HH
HH
6 years ago

Verkligen bra skrivet, Bergfast. Och det fick mig att osökt minnas ett möte hĂ€romdagen med en trevlig man som varit sjökapten och seglat pĂ„ alla vĂ€rldens hav. Han berĂ€ttade om en albansk sjökapten, bĂ„de sprĂ„kkunnig och intressant, som alltid berĂ€ttade att han helt enkelt bara HATADE greker. PĂ„ frĂ„gan varför han hatade just greker och hade de gjort honom nĂ„got förnĂ€r? Han hatade dem helt enkelt för nĂ„gonting som hĂ€nt hans Albanien under den fjĂ€rran tid dĂ„ Grekland/Hellas var en stormakt! Riktigt hur och varför kom min berĂ€ttare inte underfund med. Jag mĂ€rker att jag helt enkelt mĂ„ste lĂ€sa in… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  HH

HH, om albanens HAT mot greker;……”berĂ€ttade att han helt enkelt bara HATADE greker. PĂ„ frĂ„gan varför han hatade just greker och hade de gjort honom nĂ„got förnĂ€r, svarade han att han hatade dem helt enkelt för nĂ„gonting som hĂ€nt hans Albanien under den fjĂ€rran tid dĂ„ Grekland/Hellas var en stormakt!”… Mycket intressant och tĂ€nkvĂ€rt…. ……. Den kommentaren, och annat, resulterade i denna lĂ„nga – kommentartextfundering (!)…..( obs. obligatorisk frivillig lĂ€sning!…) …… Nyligen skrevs en artikel om s.k. nazister, Ă€ven kallade s.k. vitmaktrörelser, av Helene Lööw pĂ„ nĂ„gon slags debattsida( i svtÂŽs regi tror jag det var), dĂ€r hon vill anvĂ€nda… Read more »

Bergfast
6 years ago

Det Paul Weston tar upp Ă€r Ă€ndĂ„ intressant. Hur mĂ„nga nationer och nationalstater i vĂ€rlden skulle vilja ha en för just deras majoritetsbefolknings signalement och etniska profil, en fullkomligt avvikande person som t ex nyhetsupplĂ€sare, sportkommentator, eller dominera underhĂ„llningsprogram, debattprogram, eller inom massmedier i övrig och ocksĂ„ inom politiken? Hur mĂ„nga kineser skulle vilja ha lĂ„nga och blonda tyskar som nyhetsupplĂ€sare, et cetera? Hur mĂ„nga greker skulle vilja ha ryssar som nyhetsupplĂ€sare, et cetera? Hur mĂ„nga albaner skulle vilja ha engelsmĂ€n som nyhetsupplĂ€sare, et cetera? Hur mĂ„nga fransmĂ€n skulle vilja ha tyskar, et cetera? Hur mĂ„nga israeler skulle vilja ha… Read more »

Ludvig
Ludvig
6 years ago

Paul Weston berör starkt.Som sanningssÀgare stÄr han i frÀmsta ledet.
Hans ord Àr giltiga för Sverige i Ànnu högre grad Àn för Storbritannien.

Hur skulle en sanningsenlig valaffisch frÄn Reinfeldt och kompani, inspirerad av Westons analys, kunna se ut? Jo,sÄ hÀr:

“Med Alliansen för en fortsatt vĂ€nsterracism
vars like vĂ€rlden aldrig skĂ„dat”.

Niklas R
Niklas R
6 years ago

LĂ€ste Ă„sikten om pojken med de mĂ„nga kjolarna. NĂ„got som slog mig var avsaknaden av vad pojkens pappa tyckte. Vilket antagligen innebĂ€r att han inte Ă€r med i bilden. Vilket i sin tur innebĂ€r att pojken, fram till dagis och förskola, inte haft nĂ„gon normal manlig förebild. IstĂ€llet har han bara haft mamma som förebild sĂ„ i hans vĂ€rld Ă€r det naturligt att bĂ€ra kjol och hans mamma har uppmuntrat detta för barn Ă€r ju sĂ„ söta i kjol. Han har sĂ€kert mĂ„lat naglarna precis som mamma gjort och eventuellt fĂ„tt smink mĂ„lat pĂ„ sig. Sedan kommer mötet med verkligheten.… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago
Reply to  steen

Op til ca 1900 gik bĂ„de drenge og piger i “kjoler” op til ca 5-6 Ă„rs alderen, velsagtens fordi det var nemmere og renligere at skifte “ble” under en kjole.
NĂ„r drengene blev renlige, fik de mandsdragt.
Ses tydeligt pÄ gamle billder og fotos, men det var en ren praktisk foranstaltning og havde intet med vor tids genusvrÞvl at gÞre.

Bergfast
6 years ago

AngĂ„ende artikeln om drĂ€ngen med de mĂ„nga kjolarna. Det bĂ„de trĂ„kiga, sorliga och makabra Ă€r att dagens genusteoretiker, jĂ€mstĂ€lldhetsföresprĂ„kare, jĂ€mlikhetsvurmare och de som till varje pris vill försöka neutralisera, ja, totalneutralisera, flickor och pojkar, mĂ€n och kvinnor och alla deras familjĂ€ra benĂ€mningar, roller och funktioner, (dĂ€r de facto alltsĂ„ det 
fortfarande
 trots allt Ă€r kvinnor som föder barnen), det Ă€r en faktiskt vilja att försöka förneka, förtrĂ€nga, anklaga och attackera naturen sjĂ€lv, och dĂ€rmed egentligen ocksĂ„ Livet SjĂ€lvt. De Ă€r ofta förblindade av just teorier som lĂ„ter sĂ„ tilltalande i det allmĂ€nna föresprĂ„kandet, dogmen och den nödvĂ€ndiga nödvĂ€ndigheten att fĂ„… Read more »

HH
HH
6 years ago

I normalfallen, mÄste jag tillÀgga!

HH
HH
6 years ago

Men vĂ€nta – det Ă€r vĂ€l ingen ROLL vi tar pĂ„ oss i livet, eller hur? Det yttre skulle i sĂ„ fall vara en spegel av det inre och det tror jag verkligen inte pĂ„!

Bergfast
6 years ago
Reply to  HH

Vore tacksam om HH ville ytterligare förklara vad som menas hĂ€r, som jag inte riktigt förstĂ„r. Att inte – det yttre – skulle vara en spegling av – det inre -, alltsĂ„ inte skulle vara en verklighet menar HH? Undrar om det Ă€ndĂ„ inte Ă€r en verklighet Ă€ndĂ„… Det heter ju: SĂ„ som i Himlen, (det Himmelska, = i – det inre – ?), sĂ„ ock (pĂ„ det Jordiska, eller = – i det yttre- , det fysiska, = det mĂ€tbara, synliga, hörbara, det som kan kĂ€nnas och vĂ€gas, (= med de fem sinnena)?), pĂ„ Jorden… (AlltsĂ„: SĂ„ som i… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  steen

Ok. Tack. DĂ„ förstĂ„r jag mer vad HH ville mena. Roller Ă€r det inte menar han dĂ„. Det verkliga identiteter som de flesta mĂ€nniskor pĂ„ ett fullkomligt naturligt vis identifierar sig sjĂ€lva med och till, och som naturen SjĂ€lv, Livet SjĂ€lvt, manar, kallar och förmanar mĂ€nniskor till, vilka alltsĂ„ ocksĂ„ Ă€r naturliga för de flesta, förutom en liten procentandel. Det Ă€r denna lilla procentandel som höjs till skyar, som gapar och skriker, som vill att alla skall bli – lika dem – , istĂ€llet för att pĂ„ ett naturligt och oftast sjĂ€lvklart vis – bli lika sig sjĂ€lva – ,… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Bergfast

Av nĂ„gon lite svĂ„rbegriplig anledning, och orsak, sĂ„ finns det i det massmediala rummets etablissemang, men Ă€ven i dito politiska, en slags iakttagbar rĂ€dsla för majoritetsgrupperingar, majoritetsbefolkningar och dessa majoriteter normer, vanligheter och just genom sin majoritet just s.k. normalitet i bĂ„de vad gĂ€ller familjebildningar och identiteter kring vilka de Ă€r, antingen mĂ€n eller kvinnor, och detta dĂ„ oftast hos dessa majoriteter utan nĂ„gra större problem. Men dessa majoriteter verkar i alla massmediala sammanhang vilja skys som pest, eller kolera? Det Ă€r istĂ€llet en enormt stor fokus, (och just i relation till dessa s.k. normala majoriteter, en mycket stor och… Read more »