14
aug
Seneste opdatering: 15/8-14 kl. 0048
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

48 mia mere til Migrationsverket. Financiering?

Sanna Rayman: “Enligt Migrationsverket Ă€r de utökade finansieringsbehoven för asyl och migration 48 miljarder kronor sammanlagt för i Ă„r och de kommande fyra Ă„ren. 48 miljarder utöver redan budgeterade belopp, alltsĂ„. I prognosen gör verket ocksĂ„ hypotetiska berĂ€kningar som illustrerar ”orimligheten i situationen”, nĂ€mligen vilka konsekvenser en utebliven anslagshöjning skulle medföra i olika delar av verksamheten.”

Dessa 48 miljarder i ytterligare anslag kommer i en valrörelse dĂ€r vallöften handlar om att trolla fram 1 – 1.5 miljarder kronor, eller skĂ€ra ner 250 miljoner kronor pĂ„ annat hĂ„ll. Vad fĂ„r man för 48 miljarder? Hela försvarsbudgeten, inklusive civil beredskap, kustbevakning mm kostar runt 42 miljarder. Hela det svenska rĂ€ttsvĂ€sendet gĂ„r pĂ„ 40 miljarder SvD: Migrationsverket behöver 48 miljarder – annars slĂ€pps invandringen helt fri .

En socialdemokrat, der ikke som resten har forladt virkelighedens verden, kommenterer i Det kokta flÀsket Àr stekt. Eller sÄ Àr vi rökta.

Morgonens bomb, som borde fÄtt genomslag i valrörelsen, att Migrationsverket behöver ytterligare 48 MDR SEK för den kommande fyraÄrsperioden . 48 Miljarder kronor, eller 12 miljarder per Är i fyra Är Àr i praktiken dubbelt sÄ mycket som staten investerar i kulturomrÄdet. Kommande regering mÄste, oavsett hur den sÀtts samman, skaka fram dessa likvider nÄgon stans ifrÄn. Höjda skatter Àr en vÀg, minskade försvarsanslag, slopad kulturbudget, Ätstramning i polisvÀsendet eller att skÀra i statens vÀlfÀrdsÄtaganden Àr andra vÀgar. Budgetposter, och mÀnniskors villkor, kommer nu att stÀllas mot varandra eftersom Migrationsverket stÄr inför ett akut likviditetsproblem. Ett akut likviditetsproblem trots alla försÀkringar frÄn bland annat Margot Wallström att invandring minsann Àr en lönsam affÀr. Om den nu Àr det, var Àr pengarna?

Censurgenet

ligger dybt i svenske medier, politikere og altsĂ„ ogsĂ„ i salgschefer. Sverigedemokratners valgannoncer kan ikke sidde pĂ„ SkĂ„netrafikkens busser. Man kan se dem her, de er ud fra enhver betragtning harmlĂžse. “De er racistiske”. GĂ„et nĂŠrmere pĂ„ klingen er SkĂ„netrafikken bange for, at kriminelle kan fĂžle sig stĂždt og kaste med sten over teksten “HĂ„rdere straf til kriminelle, mere stĂžtte til ofre for forbrydelse.” Censurgenet hĂŠnger nĂžje sammen med kapitulationsgenet.

– Vi har bedömt att annonserna kan tolkas som rasistiska, sedlighetssĂ„rande eller svĂ„rförenliga med etiska vĂ€rderingar som gĂ€ller i samhĂ€llet, sĂ€ger Camilla Bunke till Nyheter idag.

Vad Àr det som kan vara stötande med ett budskap om att ta krafttag mot brottsligheten?

– Det kan finnas grupper av mĂ€nniskor som kĂ€nner sig utpekade, sĂ€ger hon.

Vilka skulle det vara? Kriminella?

– Nja inte kriminella kanske, men det kan ju vara brĂ„kiga typer, svarar Camilla Bunke och tillĂ€gger att man mĂ„nga gĂ„nger haft problem med stenkastning pĂ„ bussarna. NĂ€r Nyheter Idag fortsĂ€tter prata med Bunke om beslutet att stoppa kampanjen Ă€r det tydligt att det finns andra faktorer Ă€n sjĂ€lva budskapet som spelar in. – Vi har haft erfarenhet av den hĂ€r typen av annonsering tidigare dĂ€r det har uppstĂ„tt stenkastning och hotfulla situationer. SD-kampanjen mot brottslighet – “MĂ€nniskor kan kĂ€nna sig utpekade”

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago

Krigen mod Islam har nu varet i 1389 Ă„r, ja lige side Islam opstod. Var det nu ikke pĂ„ tide at fĂ„ tĂŠppebombet hele lortet, til helvede med deres yngel, de kan alligevel ikke reddes. Dette yngel er blevet indoktrineret, til at drĂŠbe os vandtro, derfor skal de ogsĂ„ vĂŠk. MĂžnsterdemokratier bliver det aldrig nogen sinde: Jo nor de er udslĂŠttet. FN konventionerne er og bliver hĂŠmmesko, da man ikke mĂ„ forsvare sig over for indoktrinerede bĂžrn, eller indavl udklĂŠdt som selvmordsbombere. NĂ„r krigen for alvor kommer, blĂŠses der pĂ„ det. 🙂 Tag og afslut denne krig NU. Obama-rĂžven tĂžr… Read more »

PFEP
PFEP
6 years ago

Du er ikke ensom med dine tanker, det kommer et opgĂžr og Mecka vil blive jĂŠvnet med jorden…

Peter Andersen
6 years ago
Reply to  PFEP

Ja, og saudierne betaler kĂŠmpe summer til Libanon, for at holde lortet pĂ„ afstand samtidig med at Qatar gĂžr det stik modsatte. Tyrkerne hĂ„ber deres gamle fjende – kurderne – kan holde IS stangen, mens Iran stĂžtter styret i bĂ„de Irak og Syrien. I mellemtiden kĂŠmper Egypten mod Hamas og det muslimske broderskab, mens det mĂ„ske vĂŠrste land overhovedet – Libyen – er ved at gĂ„ helt op i limningen. Snart vil der ogsĂ„ vĂŠlte IS-krigere ud derfra. De har allerede sat sig pĂ„ landets olie og vĂ„ben og sender dagligt hundredevis af mennesker til Europa. LĂŠngere nede i Afrika… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago
Reply to  Peter Andersen

Libyen – er ved at gĂ„ helt op i limningen. Helt enig. Jeg har hele tiden sagt. Hold fingrene vĂŠk fra Libyen. Vestens dummenikker, Obama, fogh og den liderlige lille FranskbrĂžd til Sakorsy ville sĂ„ absĂ„lut have fjernet Gadaffi. Takken herfor var diplomatmordene i Benghazi. Obama og Hilliry ville sĂ„ inderlig gerne have det skjult, da de ikke ville hjĂŠlpe deren landsmĂŠnd. Disse to er landforrĂŠddere sĂ„ det basker. IS = Ebola. Islam = Nazisme = Grundlovsbrud, Muslimer = Nazister. Man bliver aldrig bedre end det man dyrker, nemlig Koranen = Main Kamph. Jeg er meget bange for at vestens… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Peter Andersen

Charles Nielsen sa:….” IS = Ebola. Islam = Nazisme = Grundlovsbrud, Muslimer = Nazister. Man bliver aldrig bedre end det man dyrker, nemlig Koranen = Main Kamph.”… Nej, hĂ€r fĂ„r man nog Ă€ndĂ„ revidera en aning Ă€ndĂ„ i en slags överdriven förenklingsiver
. Att vilja överdriva det tyska rikets galenskaper, i en tid av idioti och fanatism, som Ă€ndĂ„ inte var fullt lika galen som den vĂ€rldsherravĂ€ldesdrömmande kommunismen, men Ă€ndĂ„ med ett fanatiskt hat mot just det mycket framtrĂ€dande judiska inflytandet inom just denna kommunism, som dĂ€rför pĂ„ ett fanatiskt och vansinnigt vis fick, som kollektiv, skuld och fiendestĂ€mpel mot sig,… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Peter Andersen

Korr:..

“Det behöver …inte alls ….vara nĂ„gon större eller automatisk sanning om att islam skulle vara – den bĂ€ste – av – de tre – , enbart för att det Ă€r – den siste av de tre – , som verkar vilja argumenteras”,…

Sebastian
6 years ago

Der er grundlĂŠggende to Ă„rsager til, at det nĂždvendige opgĂžr med islam forsinkes.
1. TĂ„ber, der er indoktrineret til at se nazister bag enhver kritik af islam og muslimer
2. TĂ„ber, der Ăžnsker alle muslimer udslettet her og nu.

Lige nu er du en del af problemet, ikke en del af lÞsningen Charles Nielsen, sÄ er du ikke sÞd at prÞve at tÊnke dig lidt bedre om?

Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago
Reply to  Sebastian

TĂŠnke mig om. Bevar mig vel. Jeg er ikke pĂŠdagog, det giver rĂžde knupper og phillipenser. Din lĂžsning pĂ„ problemet er en laden-stĂ„-til-politik, som vil fĂžre til flere lig pĂ„ bordet,(her tĂŠnker jeg pĂ„ den 21 Ă„rige pige fra padborg, som havde liver foran sig) og mere kulturberigelse. Sebastian. Du er desvĂŠrre ikke alene med dine pĂŠdagogiske synspunkter, og det er det der har skylden for at problemet trĂŠkkes ud i det uendelige. Der skal handles nu Sebastian. “1. TĂ„ber, der er indoktrineret til at se nazister bag enhver kritik af islam og muslimer” Sebastian, TĂŠnker du pĂ„ Hitler og… Read more »

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Charles Nielsen sa:….”….De kan ikke bruges til noget…”…, Denna mening uttrycker en mĂ€rklig mĂ€nniskosyn… Kan dĂ„ danskar, svenskar, norrmĂ€n, finnar, kineser, judar, araber, sydamerikaner, spanjorer, greker – bruges till noget – , och i sĂ„ fall för vem, för vilka?… Nej, det Ă€r inte NU som gĂ€ller alls. Det Ă€r istĂ€llet mycket grundliga, lĂ„ngsiktiga och tĂ„lmodiga övertalningar om att fĂ„ de etablissemang, ofta som ocksĂ„ sjĂ€lva Ă€r av judiskt ursprung, men som mycket aktivt föresprĂ„kar en mycket stor muslimsk invandring till, som det verkar, de flesta nationalstater i Europa, tillsammans dĂ„ med alla lydiga, följsamma och ickeprotesterande anhĂ€ngare inom statlig,… Read more »

Bergfast
6 years ago

Charles Nielsen sa:….”….De kan ikke bruges til noget…”…, Denna mening uttrycker en mĂ€rklig mĂ€nniskosyn… Kan dĂ„ danskar, svenskar, norrmĂ€n, finnar, kineser, judar, araber, sydamerikaner, spanjorer, greker – bruges till noget – , och i sĂ„ fall för vem, för vilka?… Nej, det Ă€r inte NU som gĂ€ller alls. Det Ă€r istĂ€llet mycket grundliga, lĂ„ngsiktiga och tĂ„lmodiga övertalningar om att fĂ„ de etablissemang, ofta som ocksĂ„ sjĂ€lva Ă€r av judiskt ursprung, men som mycket aktivt föresprĂ„kar en mycket stor muslimsk invandring till, som det verkar, de flesta nationalstater i Europa, tillsammans dĂ„ med alla lydiga, följsamma och ickeprotesterande anhĂ€ngare inom statlig,… Read more »

Sebastian
6 years ago

Hvis du ikke vil ofre demokratiet i din kamp mod islam, sÄ er det nÞdvendigt at overbevise et flertal af danskerne om at islam skal bekÊmpes, og her er din indsats kontraproduktiv.

Hvis din tÄlmodighed ikke rÊkker sÄ langt, er det jo ogsÄ spild af tid at argumentere her, sÄ hvorfor gÞr du ikke bare noget selv?

Dit hykleri undergraver din trovĂŠrdighed.

Sebastian
6 years ago

For en god ordens skyld.

OvenstÄende er en kritik af hykleren Charles Nielsen.

Bergfast
6 years ago

Korr av mening:

“BĂ€ttre att fortsĂ€tta att argumentera och motivera MOT just alla former av ANTIFOLKISM, som absolut inte fĂ„r förekomma mot nĂ„gra folkgrupperingar av nĂ„got slag”….

Bergfast
6 years ago

Ja, sĂ„ Ă€r det nog, med tanke pĂ„ att den kristna hierarkiska kyrkan mer eller mindre varit under attack alltsedan omkring 1400 – 1500-talet, sedan Tryckerikonsten, Luthers omstörtande verksamhet, protestantismens framvĂ€xt under smĂ€rtor och vĂ„ndor, det 30-Ă„riga kriget, den s.k. Upplysningen, samt vidare med en blodig fransk revolution med frihet, jĂ€mlikhet, broderskap, och alla Ă€r jĂ€mlika medborgare, pĂ„ schemat, massor av krig och revolter och mer eller mindre inbördeskrig genom i stort sett hela 1800-talet, dĂ€r ocksĂ„ naturligtvis den nya nationalstaten, USA, Ă€gnade sig Ă„t fruktansvĂ€rt blodigt inbördeskrig, det andra i ordningen i den amerikanska underbara Nya vĂ€rlden, samt vidare… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago
Reply to  Bergfast

I derovre i Sverige er ved at bliver rent over ende. Men det finder I, Bergfast, og Sebastian nok ud af, nÄr det er forsent at handle.
SĂ„ mit menneskesyn er ikke sĂ„ mĂŠrkelig. 🙂

Jeg vil hellere end gerne ofre demokratiet, for at kunne fjerne Islam.
Og jeg er ikke den eneste. 🙂
Men det er lige som sverige hénger lidt i bremsen. 🙂

Sebastian
6 years ago

Det er ikke dit menneskesyn, men dit hykleri jeg kritiserer.
Hvorfor handler du ikke selv?
Det hele er jo bare tom snak fra din side.

Bergfast
6 years ago

Man skulle nĂ€stan kunna beskriva islam som kommunism men utan den materialistiska vĂ€rldsĂ„skĂ„dningen. Islam har istĂ€llet en idealism som vĂ€rldsĂ„skĂ„dning, dĂ€r Gud alltsĂ„ istĂ€llet vill hĂ€nvisas till, istĂ€llet för som inom kommunism, dĂ€r Gud, och Gudstro, och all religion, dĂ„ vill bekĂ€mpas, som en irrationalitet, eller som ett s.k. opium för folket. Detta dĂ€rför att man dĂ€r, i den materialistiska Ă„skĂ„dningen inte anser att det – finns – nĂ„gon Gud, eller nĂ„gon Allah, eller nĂ„gon Adonai osv. Islam kan man dĂ€rför sĂ€ga Ă€r en slags religiös kommunism som dĂ„ Ă€r mycket starkt pĂ„verkad av bĂ„de texter frĂ„n GT, alltsĂ„ Torah,… Read more »

Bergfast
6 years ago

Korr/komplettering av mening:

…”Detta som ocksĂ„ i princip lyckades med eftersom kommunism segrade i andra kriget, och representerad av massmördaren Stalin, skakade hand i samförstĂ„nd broderligt tillsammans med Churchill och Roosevelt, som dĂ€rmed alla tillsammans representerade bĂ„de kommunism, kapitalism och liberalism, eller numer s.k. neo-liberalism..”…

Machiavelli
Machiavelli
6 years ago

Liver er interessant, tĂŠnk hvis der ingen problemer var? En uhyggelig tanke.

Angela
Angela
6 years ago
Reply to  Machiavelli

I Sverige har man redan döpt om det (problem) enligt Orwelles nysprĂ„k till utmaning. Det Ă€r som du sĂ€ger riktigt farligt. Riktigt obehagligt. SĂ„dana obehagliga problem talas inte om. Det skall döljas. Debatten hĂ„ller sig till skrĂ€mselpropaganda och pseudofenomen. Desinformation för att som Naomi Klein konstaterade att lura folket att se Ă„t ett annat hĂ„ll Ă€n dĂ€r de verkliga betydelsefulla sakerna hĂ€nder och beslutas. Saker som förĂ€ndrar mĂ€nniskors liv i grunden. Med problem tar man mĂ€nniskor pĂ„ allvar. SĂ€tter mĂ€nniskorna i första rummet. Utmaningar kör över folk. Det blir legitimt att köra sitt eget race oavsett hur mĂ„nga mĂ€nniskor som… Read more »

Prudentius
6 years ago

En rigtig “skĂŠg” islamo-dokumentar! Man ser tydeligt, at Vestens forsĂžg pĂ„ at lave Iraq og Syrien om til post-moderne mĂžnster-demokratier, med menneskerettigheder og bĂžsseparader en masse har vĂŠret en dundrende succes. Er det nu vores magthavere vĂ„gner op og opdager at andre kulture-befolkninger mĂ„ske har andre “vĂŠrdier” end dem selv?? At enhver hjernedĂžd beduin IKKE gĂ„r med en lille oplysningsfilosof i maven?? Og at laaangt stĂžrstedelen af verdens muslimer faktisk stĂžtter den teokratiske ideologi, som spinder deres liv og samfund ind nĂŠsten total irrationalitet og systematisk helliggjort vold?? Det tror jeg ikke. OpgĂžret mellem islam og Vesten er selvfĂžlgelig uundgĂ„eligt,… Read more »

Santor
Santor
6 years ago

Hvis man ikke vidste bedre kunne man tro at Camilla Bunke har en bestemt etnicitet i tankerne nÄr hun lÊser budskabet fra SD!

Det gĂžr hende til tankeforbryder ifĂžlge Svensk sĂŠdvane. Hmmmm, betĂŠnkeligt.