21
aug
Seneste opdatering: 21/8-14 kl. 1134
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Salman Rushdie in conversation with publisher Daniel Sandström on International Authors’ Stage. The Royal Library, (19. august)

Tysk politi griber mere end 200 flygtninge i tog fra Italien

Illegale indvandrere bruger Euro-City tog fra Italien. NĂŠr grĂŠnsen til Østrig opdagede politimyndighederne et veritabel stormlĂžb af flygtninge til Tyskland. I et fĂŠlles rutinekontrol af toge fra Italien tog politiet tirsdag eftermiddag mere end 200 ‘uautoriserede’ rejsende.’ De fleste af dem havde ingen billet. De kom fra ti forskellige oprindelseslande: Syrien, Eritrea, Libyen, Somalia, Nigeria, Tunesien, Gambia, Ghana, Pakistan og Sudan. De fleste er familier med smĂ„ bĂžrn eller uledsagede unge mĂŠnd.

I 2013 greb tysk politi 32.533 illegale indrejsende i landet – en stigning pĂ„ 27 procent i forhold til det foregĂ„ende Ă„r (25.670) Tendensen fortsĂŠtter med uformindsket styrke. I de fĂžrste syv mĂ„neder af 2014 har det fĂžderale politi allerede grebet 29.000 illegalt indrejsende.” Polizei greift mehr als 200 FlĂŒchtlinge in ZĂŒgen auf (Snaphanens oversĂŠttelse)

I dag hedder de fanatiske ekstremister Islamisk Stat

I 1940 hed de nazister – modstandsmanden JĂžrgen Kieler ved, hvordan man kĂŠmper imod dem. PĂ„ lĂžrdag fylder han 95 Ă„r

HÞrer man til blandt den snakkende klasses politisk korrekte magthavere, gÞr man klogt i at holde sig pÄ lang afstand af den gamle frihedskÊmper, Dr. Med JÞrgen Kieler. Selvom JÞrgen Kieler fylder 95 Är pÄ lÞrdag den 23. august, er der ikke meget pensionist over ham.

En holdning, der kom klart kom til udtryk i hans bogudgivelse i november sidste Ă„r, ”FĂžr jeg siger farvel
”, hvor man fĂ„r det indtryk, at nutidens historikere ifĂžlge Kieler er en flok politisk korrekte radikalere, der blot er ude pĂ„ en renvaske sig i dĂ„rlig samvittighed over besĂŠttelsestidens samarbejdspolitik anfĂžrt af den radikale Erik Scavenius. For JĂžrgen Kieler er radikal pĂ„ det nĂŠrmeste et skĂŠldsord. I bogen hudflettes Det Radikale Venstre, og Politikens chefredaktĂžr, Bo Lidegaard, der har forsvaret samarbejdspolitikken under besĂŠttelsen, fĂ„r at vide, at han er et skvadderhoved. Det samme gĂŠlder Politikens tidligere chefredaktĂžr, TĂžger Seidenfaden, pĂ„ grund af hans skandalĂžse holdning under Muhammedkrisen, og forfatteren Klaus Rifbjerg fĂ„r at vide, at han er en slapsvans, efter at han i en kronik i Politiken havde betegnet de tre kendte modstandsfolk, ”Flammen”, ”Citronen” og ”John”, som en flok psykopater.

I sin bog, der er udgivet som en interviewbog med historikeren og journalisten Tom Hermansen, fastslĂ„r JĂžrgen Kieler: ”Jeg har ledt inden for modstandsbevĂŠgelsen efter nogen, der er radikale. Der er ikke mange.” DKA

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SkÄning
SkÄning
6 years ago

Jösses. Sanslöst trĂ„kig intervju med Salman Rushdie. Med tanke pĂ„ att hans litterĂ€ra kvaliteter befinner sig pĂ„ en gymnasieelevs nivĂ„, sĂ„ Ă€r faktiskt has utlĂ€ggningar om litteratur sannerligen ointressanta. Jag gav upp efter 45 minuter, vilket var 45 minuter för mycket av mitt liv. Det enda som kan sĂ€gas till hans fördel var att han sĂ„g det poetiska med “Blade Runner”. SĂ„ snĂ€lla, varna i fortsĂ€ttningen. Hans livsöde Ă€r intressant, men hans litterĂ€ra karriĂ€r Ă€r det inte.

Bergfast
6 years ago

En sak som Ă€ndĂ„ verkar bli alltmer uppenbar, det Ă€r att kritiker av islam och av koran, egentligen framför likartade kritiska synpunkter som dĂ„ i sin tur koran, eller islam, frĂ€mst kanske dĂ„ troende muslimer, dĂ„ vill framföra mot judendom, och Ă€ven i viss mĂ„n mot ocksĂ„ kristendom. PĂ„ likartat sĂ€tt som kristendom har velat framföra kritik, eller krĂ€va avstĂ„ndstagande av judendom inom kristna nationer, sĂ„ vill ocksĂ„ islam, verkar det som, kritisera judendom som varande en feltolkning av nĂ„got slag. Det islam vill mena, liksom kritiker av islam sjĂ€lva vill mena om islam, att judendom bildar en grund för… Read more »

Ördög
Ördög
6 years ago

Ytterst lĂ€svĂ€rd betraktelse i dagens SvD. Jag hade svĂ„rt att vĂ€lja de mest belysande avsnitten – hela texten Ă€r ovanligt helgjuten. Tobias Goldman: FrĂ„n fredsaktivist till realist http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fran-fredsaktivist-till-realist_3837336.svd “Vare sig det rör sig om ihjĂ€lskjutna judar pĂ„ det judiska museet i Bryssel, en vid upprepade tillfĂ€llen trakasserad rabbin i Malmö, antisemitiska talk-backs efter varje artikel som rör Israel, en komplett oförmĂ„ga att förstĂ„ att antisemitismen har bytt skepnad efter andra vĂ€rldskriget, massmedial ensidighet och verklighetsförvrĂ€ngning av skeendena i Israel, stĂ€ndiga attacker frĂ„n vĂ€nster samt den unkna och gamla europeiska antisemitismen som ser tillfĂ€lle att stĂ€mma in i kören mot den… Read more »

Bergfast
6 years ago
Reply to  Ördög

Det som det Ă€ndĂ„ finns allra, allra mest av i Europa idag, i alla de europeiska, eller EU anslutna nationerna, inklusive de skandinaviska nationerna, det Ă€r en antifolkism, som riktar sig frĂ„n ett – etablissemang – , och dĂ€ri ingĂ„r underhĂ„llningsindustri och all övrig massmedia, samt ocksĂ„ etablerade politiker, och det Ă€r just en antifolkism, och en antinatinalism, som riktar sig frĂ€mst mot alla former av nationalism, inlklussive israelisk nationalism, som det verkar. I den allmĂ€nna antifolkismen, sĂ„ ingĂ„r Ă€ven en antijudiskism, som dĂ„ riktar sig mot judiska mĂ€nniskor. Men denna allmĂ€nna och vittomfattande antifolkism, riktar sig ocksĂ„ alltsĂ„ inte… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago
Reply to  Bergfast

OK, men vad beror denna “antifolkism”, som du sĂ„ otympligt och föga klargörande kallar den? Vilken Ă€r den bakomliggande ideologin? Är det inte sĂ„ enkelt som att det Ă€r den gamla vanliga kommunismen som pĂ„ drygt fyra decennier sedan studentrevoltens 1968 har lyckats genomföra sin “lĂ„nga marsch genom institutionerna”, successivt blivit “eliten” i Europa och fortsĂ€tter strĂ€va mot sitt gamla lĂ„ngsiktiga och mycket klart uttalade mĂ„l, att “Krossa Borgarstaten”, d.v.s. att förinta Europa och USA. Det verkar ha varit underförstĂ„tt hela tiden att det skulle innebĂ€ra en ny förintelse av samtliga icke-revolutionĂ€rer, “storkapitalet” som “smĂ„borgare” och “kĂ€lkborgare” (vanliga arbetare med… Read more »

Bergfast
6 years ago

Ja, det var intressanta perspektiv om denna vansinniga och hatiska kommunism, som vill attackera all – borgerlighet – , som en vĂ€g till erövring och skapandet av det – klasslösa vĂ€rldssamhĂ€llet – . Med just begreppet – antifolkism – , menar jag att det ligger i denna globalistiska vilja att just försöka motarbeta mĂ€nniskors, de allra flesta mĂ€nniskors, och Ă€ven dĂ„ judars, tendenser till familjĂ€ra band med bĂ„de sina förĂ€ldrar, slĂ€ktingar och med sitt sprĂ„k och med sina traditioner och kanske ocksĂ„ kulturella prĂ€glingar av olika slag, frĂ€mst dĂ„ kristna, som dĂ„ enligt denna kommunism, och materialistiska mĂ€nniskosyn Ă€r absolut… Read more »

SkÄning
SkÄning
6 years ago

Jag tror helt klart att du har rĂ€tt i den analysen, men jag har fortfarande svĂ„rt att förstĂ„ och finna det i mitt hjĂ€rta att helt stĂ„ pĂ„ den judiska sidan, nĂ€r jag mellan tummen och pekfingret uppskattar att svenska judar till 80% Ă€r folkpartister. Bara en uppskattning mellan tummen och pekfingret bland de svenska judar jag trĂ€ffat och diskuterat med. Jag anser, Ă€ven om man inte kollektivt ska skuldbelĂ€gga, att den judiska sjĂ€lvbilden om att vara stĂ€ndigt utsatt, aldrig glömma och aldrig förlĂ„ta, som Ă€ven Tobias Goldman ger uttryck för, hoppar upp och biter dem sjĂ€lva i arslet utan… Read more »

SkÄning
SkÄning
6 years ago

Grrrr. Var tog edit-funktionen vĂ€gen? 🙁

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Till SkĂ„ning 22:40 21/8 Jag tror inte att judarna Ă€r sĂ„ unika dĂ€r. De av dem som stĂ„r pĂ„ barrikaderna Ă€r av samma sort som de av “de vĂ„ra” som stĂ„r pĂ„ barrikaderna. De som, likt Dror Feiler, stĂ„r pĂ„ barrikaderna Ă€r oftast ocksĂ„ fientliga mot andra judar som inte stĂ„r pĂ„ barrikaderna. De har helt andra lojaliteter som gĂ„r pĂ„ tvĂ€rs mot allt annat och mot mĂ€nskligheten och livet sjĂ€lvt. Det Ă€r nog sĂ„ man mĂ„ste tolka den bisarra förekomsten av judar i direkt antisemitiska och halvnazistiska organisationer, som Israel Shamir t.ex. (om det nu verkligen Ă€r judisk bakgrund… Read more »