28
aug
Seneste opdatering: 28/8-14 kl. 1940
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Masseindvandringsminister Ullehag minder mig om Jyllands Postens store interview med Horace Engdahl og Ulf Adelsohn, jeg prÞver at vende tilbage til i aften. Valgplakaten er Êgte, siger Tobbe. og dens spidsfindige budskab kan sikkert sÊlge billetter i det mÊrkelige land.

“SammenhĂŠngskraft trumfer ytringsfrihed”

Uwe Max Jensen kommenterer Dan Park sagen og gennemgÄr tre af hans billeder. Uwe taler ved demonstrationen for Dan Park ved den svenske ambassade den 3.9. kl 17. FÞlg linket nedenfor og se Parks beslaglagte billeder.

”SĂ„ lĂŠnge der ikke er dĂždsstraf for at benytte sin ytringsfrihed i Sverige, fortsĂŠtter jeg med at lave kunst,” siger Dan Park i en kommentar.

Den fÊngslede provokunstner Dan Park bliver kaldt mange ting, bl.a. nazist. Men fÄ kender hans nu beslaglagte vÊrker. Uwe Max Jensen, der som fÞrste journalist rejste Park-sagen i danske medier, analyser her tre af hans vÊrker og giver svar pÄ, hvad der er Dan Park brÊnder for.[..]

At Dan Parks kunst er politisk ukorrekt er hĂŠvet over enhver tvivl. Dan Park er en fĂ„mĂŠlt – nĂŠsten genert mand – og han leverer sjĂŠldent nĂžgler til forstĂ„elsen af sit vĂŠrk. I en samtale jeg havde med ham, da han besĂžgte Danmark for et Ă„r siden, fortalte han, at han i sin kunstneriske praksis Ăžnsker at arbejde med tabuer, og i modsĂŠtning til mange billedkunstnere, der arbejder med det i Vesten udvandede tabu kristendommen, har Dan Park ogsĂ„ fokus pĂ„ islam, jĂždedom og race.

Det er, som dommen over ham ogsÄ viser, sprÊngfarlige emner i et multikulturelt samfund, hvor sammenhÊngskraft i stigende grad vÊgtes hÞjere end den personlige frihed til at udtrykke sig. Dan Parks vÊrker er uden tvivl satiriske, men ikke som en let aflÊselig satiretegning i en avis. De er dobbeltbundede og peger ofte i flere retninger pÄ en gang. VÊrkerne kommenterer ofte emner, der er oppe i tiden, og hvis man ikke har blik for referencerne, bliver lÊsningen af vÊrket stÊrkt hÊmmet.

Dan Parks kunst er ikke bare samtidskunst, men samtidig kunst, der forholder sig til det omgivende samfund fra dag til dag. Endda ude i samfundet – befriet for kunstinstitutionens Ă„g – hvor han klistrer sine collager op pĂ„ elskabe i primĂŠrt hjembyen MalmĂž. Dan Parks kunst fungerer som satiriske og hĂ„rdtslĂ„ende modbilleder til det billede af virkeligheden, som det officielle Sverige Ăžnsker at tegne…Jeg vil i det fĂžlgende lave en lĂŠsning af tre af Dan Parks vĂŠrker……Dan Park-sagen: Er Sverige pĂ„ vej mod et demokratisk sammenbrud?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
9 years ago

Ja till godhed, nej til ondskab:

Eller “Ja till IS, nej till De Otrogna Borgarsvinen”

En Anders Cameroon Dale gömmer sig inte ens bakom fasaden lÀngre.

Det Àr en fantastisk illustration, som bara blir Ànnu tydligare nÀr man betÀnker den omvÀrldssituation som budskapet avges i, till hur vÄr egen humanitet har varit deras bÀsta vapen genom hela Operation Multikultur.

Bergfast
9 years ago

Erik Ullenhag ser fruktansvĂ€rt osvensk ut….

Han utstrĂ„lar (frĂ„n sitt inre..) i det nĂ€rmaste ingen svenskhet alls….

Kanske Ă€r det dĂ€rför som han Ă€r invandrarminister….

PFEP
PFEP
9 years ago

Det findes ikke en chance at hverken rĂžd blok kan danne regering efter valget, uden at have en formel eller informel aftale med SD!
Vad Dan Parks “kunst” angĂ„r, det hvad hvad man anser om hans malerier, er det jo rent George Orwell (1984) at overhovedet fĂžre dette indfor domstol.

Jeg er ganske bekymret for systematisk valgsvindel i det kommende valget og min tro pĂ„ Sveriges sĂ„kaldte “demokrati” har efterhĂ„nden mindsket ganske alvorligt.

Jeg skal ikke mane til hverken oprĂžr elle lignende, det kommer ganske sikkert med tiden….

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  PFEP

SĂ„klart “röd block eller blĂ„ block” menade jag 🙂
(fick idag mina valsedlar, dem var feltryckta med besked, dÄ det pÄ min var anfört val till lÀnsstyrelsen! och inte som valbart, LandstingsfullmÀktig!
Kanske nĂ„gon inkvoterat förmĂ„ga har fĂ„tt uppdraget att fĂ€rdiga detta 🙂

intetnavntak
intetnavntak
9 years ago
Reply to  PFEP

“Jeg skal ikke mane til hverken oprĂžr elle lignende, det kommer ganske sikkert med tiden
.”

Det kan jeg personligt love dig for det gĂžr.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ved Profetens SkĂŠg: Alfons Åberg Reinfedt 😀 – en dansk satir-tekning,
som troligen vil fĂ„ vĂ„ra kĂ€ra svensa lĂ€sara att skratta mycket högt 😉

http://www.trykkefrihed.dk/uploads/images/Gallery/tegninger-2014/profetskag-210814.jpg

FR: “Alfons, jag har inviterat en medelstor arabisk klan till at bo i lekenheten,
sÄ frÀmöver fÄr du bo i kökket, och vi kommer inta att ha rÄd med leksaker, gÄ pÄ
kino, köpa katmat och den sortens saker – det Ă€r vĂ€l ok, eller hur?”

AÅR: “Jag tycker att du Ă€r en stor humanist, pappa”

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago
Reply to  Bjovulf

“svenska” naturligtvis – förlĂ„t 😉

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x