15
sep
Seneste opdatering: 15/9-14 kl. 2015
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Leonard Cohen – Almost Like The Blues. Singer announces his thirteenth album Popular Problems. The album is released a day after he turns 80.  Jeg fĂžler en vis hĂ„blĂžshed, som ogsĂ„ socialdemokraten Westerholm i nat.  Jeg griber tilbage i bagkataloget og lader dem rase ud for sig selv. Svenske mediers sorgarbejde er selvfĂžlgelig frydefuld, men i afmĂ„lte mĂŠngder dog. Aldrig har man set sĂ„danne mĂŠngder elite- striptease, men selv porno kan man blive mĂŠt af.

‘Sof, somna in vid min Musik’

Norge og Danmark har ingen Fred Åkerström og ingen Bellmann, vi har en fattigdom det sted, de kan kun vĂŠre svenske. Den maskuline sarthed, den naturkraft, der rĂŠkker hen over de mange Ă„r, har vi ikke noget udtryk for. Vores har ikke samme alvor og poesi med sĂ„ mange over- og undertoner. Ligegyldigt hvornĂ„r strĂ„lerne fra Glimmande Nymf, blixtrande öga rammer en, gĂ„r den ind over alle barrierer, tĂ„rerne lĂžber over en uden nogen modstand. Den er det Sverige, jeg elsker, en ulykkelig kĂŠrlighed.

Det er Sveriges folkelige Ăžmhed og vemod grebet i fĂ„ ord og toner: det sublime tilhĂžrer os alle sammen, hvis vi vil lytte i 6 minutter og 32 sekunder og slĂ„ Ăžrerne ud. Igennem socialisten ÅkerstrĂžm stemme taler en gammel bevidsthed, den moderne svensker ikke kan undslĂ„ sig: “Din ungdoms kĂŠrligheder er ikke druknet i kynisme og trivialiteter.” ÅkerstrĂžm er svag, men stemmen er stĂŠrk og tidlĂžs, og den har nu overlevet ham i mange Ă„r. “Döden ger liv.”.FREDMANS EPISTEL no 72

Det började som en skakning pĂ„ nedre dĂ€ck….
Den fyllde oss vÀl mer med hÀpnad Àn med skrÀck. Man kan godt hÞre Wiehe med 14 september 2014 Þren.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
Robin Shadowes
9 years ago

I sammanhanget passar bra att nĂ€mna ett par andra stora trubadurer, Evert Taube och Cornelis Vreeswijk. NĂ„gon kanske invĂ€nder att den senare inte var svensk. Vilket stĂ€mmer eftersom han var född i Holland. Men han var Ă„tminstone en invandrare som inte parasiterade, föraktade sitt vĂ€rdfolk eller var ointegrerad. Det mest sorgliga i hans fall var att han ansökte om svenskt medborgarskap i mitten pĂ„ 60-talet. Men dĂ„tidens motsvarighet till Migrationsverket (minns inte vad det hette pĂ„ den tiden) gav honom avslag med motivation att han talade alldeles för dĂ„lig svenska! TĂ€nk om han hade begĂ€rt tolkbehov dĂ„? TyvĂ€rr dog han… Read more »

mb
mb
9 years ago

Fred Åkerstrþm synger epistel no 72: http://www.youtube.com/watch?v=5bUlCRpTs3o

mb
mb
9 years ago
Reply to  mb

Men den version du har fundet, er nu bedre.

Victor
Victor
9 years ago

Politiken har en historie i dag: “Danske kurdere slĂ„s mod Islamisk Stat i Nordirak”.

http://politiken.dk/udland/ECE2396092/danske-kurdere-slaas-mod-islamisk-stat-i-nordirak/

Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad jeg mener om den trafik. PĂ„ ene

Hvad siger I?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x