15
sep
Seneste opdatering: 15/9-14 kl. 2015
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Leonard Cohen – Almost Like The Blues. Singer announces his thirteenth album Popular Problems. The album is released a day after he turns 80.  Jeg føler en vis hĂĄbløshed, som ogsĂĄ socialdemokraten Westerholm i nat.  Jeg griber tilbage i bagkataloget og lader dem rase ud for sig selv. Svenske mediers sorgarbejde er selvfølgelig frydefuld, men i afmĂĄlte mængder dog. Aldrig har man set sĂĄdanne mængder elite- striptease, men selv porno kan man blive mæt af.

‘Sof, somna in vid min Musik’

Norge og Danmark har ingen Fred Åkerström og ingen Bellmann, vi har en fattigdom det sted, de kan kun være svenske. Den maskuline sarthed, den naturkraft, der rækker hen over de mange år, har vi ikke noget udtryk for. Vores har ikke samme alvor og poesi med så mange over- og undertoner. Ligegyldigt hvornår strålerne fra Glimmande Nymf, blixtrande öga rammer en, går den ind over alle barrierer, tårerne løber over en uden nogen modstand. Den er det Sverige, jeg elsker, en ulykkelig kærlighed.

Det er Sveriges folkelige ømhed og vemod grebet i fĂĄ ord og toner: det sublime tilhører os alle sammen, hvis vi vil lytte i 6 minutter og 32 sekunder og slĂĄ ørerne ud. Igennem socialisten Ă…kerstrøm stemme taler en gammel bevidsthed, den moderne svensker ikke kan undslĂĄ sig: “Din ungdoms kærligheder er ikke druknet i kynisme og trivialiteter.” Ă…kerstrøm er svag, men stemmen er stærk og tidløs, og den har nu overlevet ham i mange ĂĄr. “Döden ger liv.”.FREDMANS EPISTEL no 72

Det började som en skakning pĂĄ nedre däck….
Den fyllde oss väl mer med häpnad än med skräck. Man kan godt høre Wiehe med 14 september 2014 øren.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin Shadowes
Robin Shadowes
6 years ago

I sammanhanget passar bra att nämna ett par andra stora trubadurer, Evert Taube och Cornelis Vreeswijk. NĂĄgon kanske invänder att den senare inte var svensk. Vilket stämmer eftersom han var född i Holland. Men han var ĂĄtminstone en invandrare som inte parasiterade, föraktade sitt värdfolk eller var ointegrerad. Det mest sorgliga i hans fall var att han ansökte om svenskt medborgarskap i mitten pĂĄ 60-talet. Men dĂĄtidens motsvarighet till Migrationsverket (minns inte vad det hette pĂĄ den tiden) gav honom avslag med motivation att han talade alldeles för dĂĄlig svenska! Tänk om han hade begärt tolkbehov dĂĄ? Tyvärr dog han… Read more »

mb
mb
6 years ago

Fred Åkerstrøm synger epistel no 72: http://www.youtube.com/watch?v=5bUlCRpTs3o

mb
mb
6 years ago
Reply to  mb

Men den version du har fundet, er nu bedre.

Victor
Victor
6 years ago

Politiken har en historie i dag: “Danske kurdere slĂĄs mod Islamisk Stat i Nordirak”.

http://politiken.dk/udland/ECE2396092/danske-kurdere-slaas-mod-islamisk-stat-i-nordirak/

Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad jeg mener om den trafik. PĂĄ ene

Hvad siger I?