23
sep
Seneste opdatering: 25/9-14 kl. 0715
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En af verdens ældste byer beboet i 6000 år, græske og romerske efterladenskaber, nu reduceret til grus, hvor man ikke er klar over hvem der bekæmper hvem og hvad de dør for. Dokumentaren er lige kommet her til formiddag. Ghosts of Aleppo (Part 1 og 2)

The Barbarians Within Our Gates

Arab civilization has collapsed. It won’t recover in my lifetime.

Hisham Melhem, chef for Al-Arabiya*S Washington-kontor skriver om en verdensdel i opløsning:

With his decision to use force against the violent extremists of the Islamic State, President Obama is doing more than to knowingly enter a quagmire. He is doing more than play with the fates of two half-broken countries—Iraq and Syria—whose societies were gutted long before the Americans appeared on the horizon. Obama is stepping once again—and with understandably great reluctance—into the chaos of an entire civilization that has broken down.

Arab civilization, such as we knew it, is all but gone. The Arab world today is more violent, unstable, fragmented and driven by extremism—the extremism of the rulers and those in opposition—than at any time since the collapse of the Ottoman Empire a century ago. Every hope of modern Arab history has been betrayed. The promise of political empowerment, the return of politics, the restoration of human dignity heralded by the season of Arab uprisings in their early heydays—all has given way to civil wars, ethnic, sectarian and regional divisions and the reassertion of absolutism, both in its military and atavistic forms. With the dubious exception of the antiquated monarchies and emirates of the Gulf—which for the moment are holding out against the tide of chaos—and possibly Tunisia, there is no recognizable legitimacy left in the Arab world………Politico

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tim Pallis
Tim Pallis
6 years ago

Jeg er for sĂĄ vidt fuldstændig enige med jer begge Morten og Prudentius. Netop derfor mĂĄ verden, og jeg glemte at skrive, at Kina ogsĂĄ er med blandt de 40 i koalitionen, udslette IS kalifatet sĂĄ hurtigt som muligt. Jeg tror ogsĂĄ, at vi fĂĄr boots on the ground pĂĄ et tidspunkt. Det er jo i dag sheikerne, der har magten og den er helt gal. Det er fra moskeerne der regeres – den er helt gal. General Sisi i Ægypten sĂĄ det komme og tog magten igen, ligesom alle de andre tidligere herskere i Mellemøsten. Jeg tror, at hvis… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
6 years ago

Jeg ved ikke om det er rigtigt, at sige at den arabiske civilisation er brudt sammen. Det nok et spørgsmĂĄl, om man overhovedet kan kalde det for en civilisation. Der sker noget interessant i øjeblikket. Muslimen Barrak Obama har faktisk i Paris fĂĄet 40 lande med i koalitionen mod IS. Det er blandt andet FN, Den arabiske Liga, Sauderne, Ægypterne og alle de andre lande i Mellemøsten. Ok det er pĂĄ papiret, og ingen ved endnu, hvem der har været med til at bombe i de sidste 24 timer. Men det er en god begyndelse. Jeg tror ikke IS overlever… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  Tim Pallis

Jeg tror ikke IS pĂĄ den mĂĄde er et isoleret fænomen, eller et onde, der kan nedkæmpes. Der er ikke tale om en forening af breiviker, der har fundet hinanden pĂĄ Nettet. IS er udtryk for et helt, globalt udbrud af latente, muslimske følelser. Mange muslimer tager udadtil afstand fra IS. Og mange føler indadtil lønligt i deres hjerter med bevægelsen, og er stolte over “Islams magt” og den muslimske krigeriskheds triumf. Samt at verden er rystet over “mujahedin”. Revolutionen kan næppe reverseres med militære “greb” – dertil er den revolutionære strømning for dybtliggende – men mĂĄ gĂĄ i sig… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  Morten - - -

Ja, det er lige i øjet!

IS er født af de muslimske masser. Af den globale ummahs tørst efter jihad og sharia, og efter dominans. IS er en “blomst” pĂĄ en ægte græsrodsbevægelse.

IS er den islamiske revolution nedefra masse-dybet, som både de mellemøstlige og vestlige magteliter frygter så meget.

Den må brænde ud og vil givetvis forinden antænde store dele af verden. Og det er selvfølgelig meget lidt rart og putter os alle sammen radikalt i farezonen.

Men IS er begyndelsen, desværre ikke afslutningen. Næsten ligemeget hvordan det så ellers går deres pirat-kalifat.

Prudentius
6 years ago
Reply to  Prudentius

“Men IS er begyndelsen…”

Og her mener jeg begyndelsen pĂĄ kulminationen. For det er kulminationen pĂĄ over 100 ĂĄr islamisk revival, vi er vidner til.

Fra Abdul Hamids bestræbelser pĂĄ at samle ummahen om den synkende osmanner-stat, til det muslimske broderskab og husets Sauds globale madrassa og moskebyggerier, til de mange jihad-grupper fra 80erne og fremefter… til lige nu.

Jeg spĂĄr der ikke noget islam bliver pĂĄ den anden side. Out with a biiig bang!

Prudentius
6 years ago
Reply to  Prudentius

Den iranske shia-islamiske revolution ikke nævnt, men ikke glemt.

PFEP
PFEP
6 years ago

Jag vet faktisk inte var jag skal börja eller sluta här, alla kommentarer, Steen, Prudentius, Varmt Konservativ och Morten, rammar pĂĄ var sitt sätt huvudet pĂĄ spiken. Jag hade stor divergens mellan mina tvĂĄ inlagor här idag, det första var jag rent geopolitisk pekade pĂĄ Islams pĂĄverkan och eventuella kommande effekter. I det andre pekade jag pĂĄ de mer muslimska kärnproblem och pĂĄ längre sikt världen kanske kommer förhĂĄlla sig till de 20% av världens befolkning där anser sig vara muslimer och de konsekvenser en Islamisk implosion kan pĂĄföra historian pĂĄ sikt. Vad jag med detta menar är enkelt att… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

“Arab civilization, such as we knew it, is all but gone.” Om den överhuvudtaget nĂĄgonsin existerade. Det gĂĄr ju inte att bygga en vision av en civilisation pĂĄ Tusen Och En Natt. Det som händer nu är ju bara en förlängning och en förstoring av vad som pĂĄgick redan pĂĄ 70-talet, och antagligen var inte striderna i de här länderna under första världskriget sĂĄ romantiska som myterna kring Lawrence av Arabien vill fĂĄ oss att tro. Nej, myten om den arabiska civilisationen är nog istället omsorgsfullt designad av de krafter som vill se en “Untergang des Abendlandes”. Wikipedia är kanske… Read more »

PFEP
PFEP
6 years ago

Hela Levanten är med stormsteg mot kaos genom Islams pĂĄgĂĄende implosion i inre strider mellan olika riktningar av den muslimska ideologin, ja jag anser Islam likt en ideologi där genom täckmantel som religion, hĂĄller 1.5 miljard människor som gissel. Det är i mina ögon tragisk att sĂĄ stora omrĂĄden, där sitter pĂĄ mĂĄnga av planetens resurser, inte förmĂĄr att skapa förhĂĄllande där skapar bara elementära livsvillkor och säkerhet för sina befolkningar. Vad göra? Det är stora frĂĄgan och jag tror oavsett vi frĂĄn väst, plus Ryssland och i delar även Kina, ämnar göra, kommer vi inte förmĂĄ hejda Islams sönderfall… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  steen

Problemet er fortsat for Vesten en politisk klasse fuldstændig i hænderne pĂĄ revolutionære utopiske ideer. Det forbliver umuligt for dem ikke at blande sig i andre folkeslags interne konflikter og samtidig meget hurtigt destabilisere deres egne samfund politisk og socialt gennem EU-magtcentralisering og masseindvandring. Hvor kommer dette storhedsvanvid fra?? Hvorfra denne tiltro til egen ret og evner til at administrere verden?? Vi har rigtig dĂĄrlige erfaringer med lige præcis den her fanatiske trang til at bringe verden i overensstemmelse med smĂĄ tĂĄbelige visioner om den “rette” globale orden. Lad dog muslimerne slĂĄ hinanden ihjel! De har masser af unge mænd… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  Prudentius

“Vi har ingen god grund til at blande os.”

Og vigtigere endnu, vi har INGEN ret!

Der er velsagtens den dybeste ledeste racisme på spil her. Andre mennesker, andre folkeslag må bare ikke være anderledes. Den småborgerlige trang til at se alle spise med kniv og gaffel, iført slips og studenterhat, på vej mod en driftig karriere, overvinder igen og igen den vestlige magtelite.

Verdens langskæggede uvaskede skeløjede teokrater kan vælge mellem Vestens idealer og døden. SÅ kan de lære det!

Alt imens vi selvfølgelig hylder “mangfoldigheden” og priser “diversiteten”.

Machiavelli
Machiavelli
6 years ago
Reply to  Prudentius

Prudentius skriver. “Hvor kommer dette storhedsvanvid fra?? Hvorfra denne tiltro til egen ret og evner til at administrere verden?? At være demokratisk i dag er at være demokratisk pĂĄ en bestemt mĂĄde. Demokratiet har forbundet sig med en række værdibegreber, af hvilke de vigtigste hedder harmoni, tolerance, ĂĄbenhed, fordomsfrihed og menneskelighed. Derfor er det ikke storhedsvanvid, for vanviddet har en rationel ĂĄrsag. Problemet er, at demokratiet er endt som et religiøst fænomen, og hvad det betyder kan vi ikke mindst se i Sverige, hvor politikere, intellektuelle tosser og presse forfølger de demokrater, der ikke vil være humanister, der elsker menneskeheden.… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago
Reply to  steen

Libanon är nästa land på tur. Inte undra på att Libanons generösa flyktingpolitik lider mot sitt slut:

http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2014/Sep-22/271602-nusra-warns-army-and-hezbollah-of-coming-surprises.ashx#axzz3E8hP9PEI

http://www.theweek.co.uk/middle-east/syria/58753/lebanese-lose-patience-with-the-flood-of-syrian-refugees

…eller handlar det om intraarabisk rasism?

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  steen

Der findes et antal andre aspekter i dette her, et er hvordan Islam kommer konfrontere statsmagten i for eksempel Indien, i Kina og et antal sydøstasiatiske lande, hvor der findes en stærk statsmagt, der ikke generelt har samme berøringsangst overfor muslimsk terrorisme, der slĂĄs hĂĄrdt ned direkte vad jeg har erfaret, noget man ofte i vores debat ikke er opmærksom pĂĄ og forsøger skabe konsekvensanalyser for. Billedet af Islam i verden er meget mere facetteret end Europas og USA vedkender sig, man ser bare med det ene øje. I forlængning til de problemer Islam skaber, bĂĄde for Islam selv og… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  PFEP

Den islamiske verdens kollaps er ikke det samme som Den Moderne Verdens kollaps. Den muslimske civilisation er ikke en systemafhængig civilisation i samme grad, som vi er det. Vi dør, eller sĂĄdan noget, hvis vores dankortsystem bryder sammen. SĂĄ let gĂĄr muslimerne ikke til grunde. De er tværtimod yderst selvhjulpne. Forarmede flygtninge kommer IKKE til Europa. Og slet ikke til Nordeuropa. For sĂĄ var de her allerede. Det er kun de privilegerede, der kommer hertil. Læs her: Vist begærer mange muslimer vore goder, sĂĄsom velstand og medindflydelse. Men den intuitive forstĂĄelse, der har tilvejebragt det høje niveau af kollektiv velstand… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  Morten - - -

“Læs her: ” skulle have været efterfulgt af et link.

Her er linket 🙂 Læs her om de flygtninge, der kommer hertil: http://ricardtriis.wordpress.com/2014/09/23/na-det-er-sadan-det-foregar/

– – –

Morten - - -
Morten - - -
6 years ago
Reply to  Morten - - -

P. S. Jeg tror, det er vigtigt at forstĂĄ, at “flygtningestrømmen mod Europa” ikke skyldes situationen i Mellemøsten, men den omstændighed, at vi har givet grønt lys. For kriteriet for at kunne komme hertil er ikke, at man er pĂĄ flugt. Det er, at man har ressourcer, som ogsĂĄ Ricardt Riis pĂĄpeger det (man bør have hans blog under sine “feeds”). Rammes man af en krigskatastrofe, kan man ikke skaffe sig til Danmark, det er klart. Man kan kun spæne. Om nødvendigt “pĂĄ benpiberne” som der stĂĄr i – er det ikke – Intet Nyt Fra Vestfronten? Sandheden er, at… Read more »