24
sep
Seneste opdatering: 24/9-14 kl. 1543
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A propos ‘progressive’ ideologer, se svensk TV 4 trĂžste FI, nu de ikke kom ind i Riksdagen. Say no more.

De forsvundne Sverigedemokrater

BĂ„de fĂžr- og eftervalgsundersĂžgelser viser betydeligt fĂŠrre Sverigedemokrater, end de stemmer partiet faktisk fik. Det kan ikke undre nogen, nĂ„r man tĂŠnker pĂ„ svenske politikere og svensk journalistik. Jeg frygtede faktisk under valgkampen for Jimmie Åkessons liv, og tĂŠnkte pĂ„ den TV debat, hvor Pim Fortuyn sagde til en journalist: “Hvis jeg bliver drĂŠbt, er det jeres – journalisternes – skyld”, og drĂŠbt blev han. I Sveige er erkendelsen parkeret der, at 13 % har stemt pĂ„ et nazistisk og fascistisk parti, ikke fordi de er nazister, men fordi “de er arbejdslĂžse, har dĂ„rlig mobildĂŠkning, lave pensioner og landbrug nedlĂŠgges.” Det siger sig selv. Det er svĂŠrt at vĂŠre ‘progressiv’, men man kan altid chikanere de ‘reaktionĂŠre’ til tavshed:

MÄnga sverigedemokrater syns inte till nÀr vi stÀller frÄgan om röstandet i valet 2014. SÄ vart har de tagit vÀgen? Det finns flera tÀnkbara felkÀllor, men det Àr svÄrt att komma runt misstanken att det just bland sverigedemokrater har blivit vanligare att antingen vÀgra att delta i undersökningar eller att uppge partival som inte överensstÀmmer med hur man faktiskt röstar. Kanske litar man inte pÄ anonymitetsförsÀkringar lÀngre? Kanske kÀnner mÄnga rÀdsla för att yppa just den partisympatin högt?

Debatten Ă€r pĂ„fallande högljudd om huruvida det nu finns samhĂ€llsfrĂ„gor dĂ€r alltfler drar sig för att sĂ€ga vad de tycker. FrĂ„gan Ă€r till sin natur svĂ„rbesvarad. Men mönstret med försvunna vĂ€ljare Ă€r precis vad man kan förvĂ€nta sig om det skulle börja etablera sig sĂ„dana fickor dĂ€r det rĂ„der oro och tystnad. NĂ€r de vĂ€xer rubbar det förutsĂ€ttningarna för meningsfulla politiska samtal i offentligheten. Hur skulle det vara att ha partisympatier som man Ă€r rĂ€dd för att uttala högt? Att rösta pĂ„ ett riksdagsparti men inte tycka att man kan berĂ€tta om det efterĂ„t. Nej, jag tror inte alls att skam Ă€r rĂ€tt ord. Snarare vrede.Försvunna SD-vĂ€ljare — ett varningstecken

“Clean up this country of sharia supporters”

Den australske politiker Jaqui Lambie taler ud fra hjertet i parlamentet.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tawanna
6 years ago

What i do not realize is actually how you are now not really a lot
more smartly-liked than you might be right now.
You’re so intelligent. You realize therefore significantly
when it comes to this subject, produced me in my opinion consider it from a lot of
numerous angles. Its like men and women aren’t fascinated
unless it’s something to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs outstanding.
At all times maintain it up!

Lightmann
Lightmann
6 years ago

Hvem kan vĂŠre uenig i hvad den austraelske politiker siger? Det eneste jeg er overrasket over, er at dette ikke bliver sagt fra talerstolem i SAMTLIGE vestlige parlementer. Men, nĂ„r terroren for alvor begynder i de stĂžrre vestlige byer, er det sĂ„ ikke kun et sprĂžgsmĂ„l om tid? For hvor lĂŠnge kan vores politikere blive ved med at sige: Jamen, det er ikke Islam der skyld i det, for Islam er fredens religion. SeriĂžst, hvordan kan de i det helet taget sige det, uden at grine samtidigt? 🙂 For alle der sidder pĂ„ den modsatte side af skĂŠrmern, griner jo… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

Kritik mot svensk invandringspolitik 😉

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5974020

Norsk kritik mot svensk invandringspolitik, debatt i Studio Ett
(16 min)
24 september kl 17:06

“Sverige har en unikt liberal invandringspolitik men har samtidigt minst kunskaper om dom som invandrar till landet. Svenska politiker vet inte vad de pratar om nĂ€r de sĂ€ger att invandringen Ă€r lönsam för Sverige”. Den kritiken mot svensk invandringspolitik kom frĂ„n norsk debattör idag. Fegar vĂ„ra politiker om kostnaderna? Debatt i Studio Ett idag. Elin ÖrjasĂ€ter, förstelektor, debattör vid Markedshöyskolen i Oslo, Fredrik Federley (C), europaparlamentariker, Jan Ekberg, professor och nationalekonom vid LinnĂ©universitetet i VĂ€xjö.

PFEP
PFEP
6 years ago

Condell Ă€r en verbal rakkniv, inte mycket politiska fjun finns kvar i nyllet pĂ„ etablissemanget efter hans rakning av etablissemanget. Vi dĂ€r har varit i skottgluggen hĂ€r i Sverige p.g.a vĂ„ra politiska engagemang, kĂ€nner oss allt för vĂ€l igen i fallet med Osby politikern Agne Ingvardsson. SjĂ€lv utsattas jag för bĂ„da mordhot, förtal och dataintrĂ„ng, under mina fĂ„ Ă„r inom den svenska politiken. PolisanmĂ€lan för intrĂ„ng med IP-adress och namn med mera, anmĂ€lan för hot med kĂ€lla och förtal med kĂ€lla, lades direkt ned av Ă„klagare… Dock fĂ„r man jo ha i minne att dĂ„varande Statsminister frĂ„n riksdagens talarstol hade… Read more »

Peter Andersen
6 years ago
Reply to  LarsS

PrĂžv at se kommentarerne.

Lad de 87% Ă„bne deres dĂžr..!

LarsS
LarsS
6 years ago
Reply to  Peter Andersen

Jep, lĂŠste dem – almindelige mennesker er efterhĂ„nden sĂ„ “pissed off”, at det snart mĂ„ eksplodere!

LarsS
LarsS
6 years ago

AltsĂ„, at fĂžlge med i udviklingen af flygtninge modtagelsen i Svea, begynder efterhĂ„nden at nĂ„ et niveau hvor man er bange for at ens hoved skulle falde af og knalde baglĂŠns ned IKEA tĂŠppet i bar hovedrysten! “Öppna din dörr”! er nu seneste Ă„benbarings- og kĂŠrlighedserklĂŠring i Jönköping! “Vem betaler hyran?” spĂžrges der i artiklen. Og her stopper jeg sĂ„ nonchalant op i lĂŠsningen, gĂ„r ud og henter en god flaske rĂždvin en times tid fĂžr normalt, skvulper glasset godt op og med et tilfreds smil over det kritiske spĂžrgsmĂ„l fra journalisten, vender jeg tilbage til artiklen for at nyde… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago

Försvunna Sverigedemokrater: “Kanske kĂ€nner mĂ„nga rĂ€dsla för att yppa just den partisympatin högt?” Kanske Ă€r det just vad som efterstrĂ€vas i smala grupper i samhĂ€llstoppen: Schyman hĂ€vdar nu visserligen att man “inte bara kan se SD:s vĂ€ljare som rasister” – inte enbart, alltsĂ„, och kanske inte som fascister men Ă„tminstone som bakĂ„tstrĂ€vare: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/eftervalsdebatten-senaste-debattartiklarna_3941470.svd?sidan=1 Men hennes stormtrupper sĂ€ger nĂ„got helt annat, nĂ€mligen “Död Ă„t SD och alla andra borgare!” http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/revolutionarer-pa-pride-ville-doda-borgare_3942382.svd Och Socialdemokraternas ungdomsförbund hĂ„ller i princip med, fĂ„r man förmoda: http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/09/23/ssus-analys-av-hatet-ar-bara-for-knapp/ VĂ€nstersidan blundar sĂ„ hĂ„rt för verkligheten att det nĂ€stan svartnar för ögonen. I vĂ€nsterns vĂ€rld finns varken kriget i Ukraina… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
6 years ago
Reply to  steen

Ja, nu tycks han ju tyvÀrr ha missat att Ukraina, efter Majdan-revolutionen, har lÀmnat den skaran och istÀllet har blivit ett föredöme för alla svenskar.

Jag undrar förresten vad HBTQX-gĂ€nget menar med “alla andra borgare”. De kan vĂ€l inte inkludera de Reinfeldt-trogna eller Ullenhag & Co i alla fall. FĂ„r vi be om en förtydligande banderoll i nĂ€sta demo?

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  steen

Det Àr en person frÄn min grannkommun, jag har mött nÄgra gÄngar.
Det Ă€r tamejfan rena rama “Berufsverbot” i svensk tappning!
Svenska facken hÄller pÄ att genom politisk korrekthet, decimera medlemsantalet.

Hans Und
6 years ago

OT

Jeg er omkring Snaphanen og LFPC i en post vedrĂžrende den tidliger ambassadĂžr i Libanon, Jan Top Christensen.

http://undskabenshotel.wordpress.com/2014/09/24/raw-sketch-of-an-ambassador-jan-top-christensen/

XY
XY
6 years ago

“altitude sickness” : )

Pat Condell kan slĂ„ hĂ„l pĂ„ det progressiva hyckleriets “equality” och “diversity”.