30
sep
Seneste opdatering: 30/9-14 kl. 0924
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

A culture that gave the world the novel; the music of Mozart, Beethoven, and Schubert; and the paintings of Michelangelo, da Vinci, and Rembrandt does not need lessons from societies whose idea of heaven, peopled with female virgins, resembles a cosmic brothel. Nor does the West need lectures on the superior virtue of societies in which women are kept in subjection under sharia, endure genital mutilation, are stoned to death for alleged adultery, and are married off against their will at the age of nine; societies that deny the rights of supposedly lower castes; societies that execute homosexuals and apostates. The West has no use for sanctimonious homilies from societies that cannot provide clean drinking water or sewage systems, that make no provisions for the handicapped, and that leave 40 to 50 percent of their citizens illiterate.

Hele debatten hvorfra klippet kommer er her 1:41:29 Egentlig er det et påskud for at linke til Phyllis Cheslers interview med Ibn Waraq i anledning af hans nye bog Christmas in the Koran: Luxenberg, Syriac, and the Near Eastern and Judeo-Christian Background of Islam (2014).

I think the book should, and will, be read by all those who have an enquiring mind. These articles apply to the Koran, the Critical Method that has been applied to the Bible, both the Old and New Testament for several hundred years, but which has only recently been used to examine the contents and origins of the Koran and the rise of early Islam. The results, as in Biblical Scholarship, are spectacular and intellectually exhilarating. Luxenberg’s reinterpretations have profound implications for our understanding of Islam, and her holy book, the Koran. The traditional narrative of the compilation of the Koran can no longer be accepted. Instead of being an immutable, divinely revealed scripture, the Koran is very much a human document that has a history. EXCLUSIVE INTERVIEW: KORANIC SCHOLAR РTHE JUDEO-CHRISTIAN SOURCES OF THE KORAN

Danskt förlag säljer Dan Parks tavlor

Indspilning i fuld skærm 30-09-2014 002816

Vi har ingen respekt f√∂r den svenska hets-lagen, s√§ger VDn f√∂r Trykkefrihedsselskabets Bibliotek. Festtal om yttrandefriheten r√§cker inte ‚Äď man m√•ste agera. Som en reaktion p√• de svenska myndigheternas behandling av gatukonstn√§ren Dan Park har det danska f√∂rlaget Trykkefrihedsselskabets Bibliotek/The Free Speech Library beslutat sig f√∂r att trycka upp hans bilder och erbjuda dem till f√∂rs√§ljning. Det r√∂r sig i f√∂rsta omg√•ngen om de nio bilder som beslagtogs n√§r Malm√∂polisen 5 juli stormade Galleri R√∂nnquist & R√∂nnquist och grep konstn√§ren.

Förlaget har skapat en särskild hemsida www.entartetekunst.dk, där man kan läsa om Dan Park-fallets bakgrund och få information om hur man kan köpa hans beslagtagna bilder. DI

Udstillingen i K√łbenhavn ¬†bliver til noget.¬†

√Öbn din d√łr

Pladsmangel i folkenes hjem

Jönköping Kommune

Indspilning i fuld skærm 30-09-2014 043054

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
6 years ago

@ Steinadler. Hvad er / var diskussionsemnet? Evolution kontra revolution? Begge dele er illusioner, hvis kun de g√łres til paradigmer. Evolution som universel forklaring bygger p√• tanken om en substans eller “stor” mening i universet og er kun s√¶kulariseret kristendom. Men en afgr√¶nset kulturhistorisk analyse viser, at gradvis udvikling – eller bedre: TILPASNING har v√¶ret p√• spil i b√•de Vesten og andre steder. Din kritik af Marcuse og co. er helt berettiget. Mit anliggende var og er frihed. Hvilken frihed er v√¶rd at k√¶mpe for? Frihed til at tatovere sig i ansigtet? Tja-tjo … s√• m√• en arbejdsgivers frihed til… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

TV-dokumentar fra britiske Channel 4 om koranen – fra 1:20:38 til 1:35:20 kommer den ind p√• Luxenbergs forskning, der overbevisende demonstrerer, at store dele af koranen er et l√•n fra kristne aram√¶iske / syriakiske skrifter (!), hvilket forklarer de mange fejl,fejlovers√¶ttelser og mystiske “uforst√•elige” ord af ikke-arabisk oprindelse. Der er bla. fundet adskillige meget tidlige versioner af “koranen” i nogle ruiner i Yemen for f√• √•r siden, som er meget forskellige – og alts√• ikke u√¶ndrede og ufejlbarlige – og ikke givet af Allah til Muhammed, hvis nu nogen her skulle have g√•et rundt og have troet p√• det ūüėČ… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago
Reply to  Bjovulf

Den korte version af videoen – synd at der ikke er mere om Luxenbergs & co.s forskning:

The hidden Origin of Quran ( ca 15 min. )
http://www.youtube.com/watch?v=pXCSATYVGBA

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
6 years ago

@ Steinadler: Hvad mener du egentlig? “Men i rettferdighetens navn s√• var det alts√• ikke dagens ‚Äúvestlige samfunn‚ÄĚ som gav verden hverken romanen og den klassiske musikken, eller den klassiske arkitekturen og malerkunsten….” Nej, hvem tror det? Det er bestemt ikke nutidens Vesten, der pr√¶sterer sandhed og sk√łnhed. Her leverer statsfinansierede tosser lort p√• d√•se. Det er Ibn Warraq udm√¶rket klar over, fordi han tilbragte en stor del af sin barndom og ungdom. Derimod er Vestens fortid v√¶rd at samle p√• – og bringe videre. Din omtale af barbariske straffe og forbud viser kun, at ting tager tid. Revolutioner, anf√łrt… Read more »

Steinadler
Steinadler
6 years ago

Beklager, men ditt svar her, og sp√łrsm√•l, s√• jeg noe sent. Jeg trodde i og for seg ogs√• at jeg, ihvertfall antydningsvis, hadde uttrykt meg klart nok. Men jeg skal ihvertfall fors√łke √• svare. For √• ha sagt det med en gang: Jeg tror knapt p√• evolusjon eller revolusjon. Dette rettighetsregime som ligger til grunn for kvinners og homofiles stilling i “vesten” er etter mitt syn uttrykk for den samme pendelbevegelsen etter den andre verdenskrigen, og som har g√•tt altfor langt. P√• den ene siden som reaksjon p√• den maskulint orienterte kulturen f√łr verdenskrigen og den territorialismen som kjennetegnet den,… Read more »

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
6 years ago

@ Britta. Du skriver bl.a.: “Mennesket er nok for skr√łbeligt og n√łd til at have en gud/fader, der s√¶tter gr√¶nser for friheden. Det form√•r det libeale samfund ikke…” Hvad mener du egentlig? I mere end 1000 √•r dikterede kirken (den katolske) b√•de normer og regler for god opf√łrsel og den n√łdvendige begr√¶nsning af frihed. Det kom der nogle gavnlige resultater af. To eksempler fra den udsk√¶ldte “m√łrke” middelalder: 1) Det lykkedes efter flere √•rhundreders opfordring og formaning at d√¶mpe volden i hverdagen. F√łrst fik biskopperne s√• nogenlunde gennemf√łrt en “Guds v√•benhvile” mellem kristne fra torsdag til mandag. I Danmarks gamle… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

Problemet er vel, at vores vestlige v√¶rdi over alle v√¶rdier er frihed. Ubegr√¶nset eller s√• meget frihed som vi har, kan mennesket ikke t√•le. Mennesket er nok for skr√łbeligt og n√łd til at have en gud/fader, der s√¶tter gr√¶nser for friheden. Det form√•r det libeale samfund ikke. Det ender i dekadense som i Weimarrepublikken.

Prudentius
6 years ago

Ja, Vestens s√•kaldte “v√¶rdier” er hele humlen i vores nuv√¶rende bragende skibbrud.

Det kan simpelthen ikke blive værre og mere vanvittigt.

Netop vores selvdyrkelse, som de gode, som de anst√¶ndige, som dem der har de rigtige “v√¶rdier”, har bragt os til afgrundens rand. Og vil givetvis ogs√• bringe os ud over den.

Mere godhed, flere v√¶rdier, mere frig√łrelse og mere humanit√¶r iver, og vi er en saga blot.

Steinadler
Steinadler
6 years ago

A culture that gave the world the novel; the music of Mozart, Beethoven, and Schubert; and the paintings of Michelangelo, da Vinci, and Rembrandt does not need lessons from societies whose idea of heaven, peopled with female virgins, resembles a cosmic brothel. Nor does the West need lectures on the superior virtue of societies in which women are kept in subjection under sharia, endure genital mutilation, are stoned to death for alleged adultery, and are married off against their will at the age of nine; societies that deny the rights of supposedly lower castes; societies that execute homosexuals and apostates.… Read more »