6
nov
Seneste opdatering: 23/11-14 kl. 0109
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der kommer tre videoes til i lĂžbet af de nĂŠste 48 timer. Se ogsĂ„ Geert Wilders: Theo van Gogh, 10 years og Robert Redeker’s tale How and why is freedom of speech threatened in France?

Vand pÄ en gÄs

Prof. Arnstberg er sÊrlig god i dag. Han skriver om en situation vi alle kender, enten fra den ene eller den anden side af opinionsgitteret. Det er tankevÊkkende, i hvor ringe grad vi er styrerede af fornuft, bÄde som individer og som samfund, og det er tankevÊkkende hvor lidt vi er os det bevidst. Min respekt er ikke stÞrst for dem, der havde ret hele vejen igennem, men for dem der indsÄ de tog fejl, og Êndrede standpunkt. De  viser nemlig, at fornuften styrer over alt andet hos dem.

En av bloggens lÀsare mailade mig och berÀttade bland annat följande: GÄsvatten

Sverige hÄller pÄ att bli ett Bolibompistan

I gÄr kvÀll tyckte jag synd om kulturminister Alice Bah Kuhnke. Det har gÄtt över nu. I dagens Expressen skildras hur kulturministerns första möte med riksdagens kulturutskott ska ha gÄtt till. Det Àr ofattbart. Och samtidigt sÄ fantastiskt fattbart. För nÀr man tÀnker efter har ju tecknen funnits dÀr lÀnge: Sverige Àr pÄ vÀg att förvandlas till Bolibompistan.

Kulturminister Bah Kuhnke frĂ„gade de folkvalda i kulturutskottet – och hĂ€r vill jag klargöra att samtliga dessa folkvalda Ă€r sĂ„ kallade vuxna mĂ€nniskor som fĂ„r köpa sprit och köra riktig bil och rösta och sĂ„na vuxengrejer – vilken superkraft de ville ha. Det var en hel del frĂ„gor om Pippi LĂ„ngstrump. Bland annat fick toppolitikerna svara pĂ„ frĂ„gan “Vad var det första Pippis moster/faster brukar göra nĂ€r hon fick besök?” och “NĂ€r tjuvarna kom in i Villa Villerkulla, fann de dĂ„ en liten apa som satt och rĂ€knade guldmynt?” Expressen Leder

Lige prĂŠcis hvor infantiliseret det ‘voksne’ Sverige er, kan man se mere om her. Horace Engdahl skal have sagt: ”Jag skulle sĂ€ga att Tyskland Ă€r ett Sverige för vuxna.” Det er i al fald godt sagt, der gemmer sig mange sandheder i det, enhver der kender begge lande godt, kan istemme.

Jeg er mig bevidst, at der kan findes andre grunde til kĂŠrligheden, end en kvindes intelligens. Jeg ser for mig Hr. Bah Khunkhe sidde og se “sĂ„dana dĂ€r svartvita Kafkafilmer frĂ„n innan Berlinmuren föll”, mens fru Bah Khunkhe lĂŠser Pippi LangstrĂžmpe og leger “frĂ„gesport”.. Bagefter har de verdensklasse, stormagts-sex, som redder ĂŠgteskabet i nogle dĂžgn. MĂ„ske er kulturministerens egentlige mission at vise, at Sverige overhovedet ikke behĂžver en kulturminister, og det er jo ikke sĂ„ dumt tĂŠnkt nĂ„r man husker, at svensk kultur ikke findes. At kritisere hendes niveau er naturligvis ‘afrofobi’, selvom hun ligesom Obama kun er halvsort. Bliver vi dobbelt sĂ„ fobiske for de helsorte?

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
6 years ago

Jag kan inte lĂ„ta bli att reflektera över den goda Arnstbergs dialog med sin “ven” Petter kring invandringen och pĂ„ vilka grundar Petter resonerar över lĂ€get. Petters Argument Ă€r jo helt politisk korrekta; krig i vĂ€rlden, vĂ„rt ansvar och sist men icke minst, behovet för att hĂ„lla befolkningens storlek pĂ„ en för samhĂ€llsbyggets fortlevnad. Oro i vĂ€rlden och Sveriges ansvar, arkiverar jag vertikalt dĂ„ dessa argument hör till i en klass med vad floskelministern Eric “Abdullenhag” Ullenhag klĂ€ckte ur sig i parti och minut under de Ă„ren han pallade vara minister för invandrings och integrationskatastrofen. DĂ€remot anser jag att ett… Read more »

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  PFEP

NĂ€r jag pratar Val och konsekvenser i förhĂ„llanden till den i dag massiva invandringen av muslimer, kan jag framför mig se lĂ€nder dĂ€r kommer sĂ€ga upp olika internationella konventioner och genomföra i förhĂ„llande till i dag, radikala Ă€ndringar i lagar dĂ€r vidrör statsborgerskap och rĂ€tten att vara i ett land dĂ€r inte Ă€r egna hemlandet. Detta kan i förlĂ€ngningen medföra repatrieringsprogram och utskick av mĂ€nniskor dĂ€r utan egentlige skyddsbehov, men lever pĂ„ subsidier, till sin egna lĂ€nder. Jag kan med se för mig att det kommer bli ganska svĂ„rt att för muslimer med kriminell bakgrund att fĂ„ stanna kvar och… Read more »

JĂžrgen Duus
JĂžrgen Duus
6 years ago

Hvad er Bolibompistan? Jeg har googlet ordet, men det optrĂŠder kun i klummen om Alice Bah Kuhnke.

PFEP
PFEP
6 years ago

Jag har egentligen alltid trott att Sverige kunne undgĂ„ allvarlig terror och det av den orsaken att Sverige sannolikt Ă€r en “safe heaven” för mĂ„nga Islamister och att dessa inte sĂ„ att sĂ€ga; kackar i eget bo. Jag har nog fel i och med att radikaliseringen av helt unga till extrema IS Ă€r omfattande och dessa tillsyns inte tar sĂ„dana hĂ€nsyn i kampen att införa UMMAH, Kalifatet, kosta vad det vill. SĂ„ idag Ă€r det nog enbart en tidsfrĂ„ga innan det smĂ€ller pĂ„ allvar i Sverige eller för den saken; i nĂ„got annat Europeisk land. Dock finns jo den risken… Read more »

PFEP
PFEP
6 years ago
Reply to  steen

Elsker bare Winston citater, her er et der desvĂŠrre ikke er verificeret:

“The fascists of the future will be called anti-fascists”

Dog er dette citat meget stÊrkt med tanke pÄ vores hverdag i dag.

Boethius Victor
Boethius Victor
6 years ago

Skarp flere kilo tung bombe demonteret i Stockholm. Karin Solberg, kommunikationsansvarlig ved Söderortspolisen, mener ikke, der kan konkluderes noget om terror. http://www.expressen.se/nyheter/skarpladdad-bomb-i-gallerian-i-liljeholmen/