18
nov
Seneste opdatering: 19/11-14 kl. 1026
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 19-11-2014 004744

Man kan ogs√• se Veckans Brott, en af de mere kuldsl√•ede beskrivelser af Sveriges forfald og deroute. De steder, der er v√¶rre holder jeg for mig selv og bruger som kilde, n√•r der sker noget rigtig slemt. Jeg ser det hver tirsdag, mest af gammel vane, vil jeg tro. Det har medvirket til at forme mit billede af politikere som personer der for penge for√•rsager problemer, de ikke kan l√łse.


Nationens skadelighed og frysende zig√łjnere

Dagens opbyggelige ord fra Centralkomitteen, afdelingen for dynamit, √łregas og skingrende gale akademikere. Begrebet k√∂nsmaktsordning er opfundet af en svenskeren Yvonne Hirdman og nordmanden Berit √Ös, f√• ude i verden ved hvad det er, det har ikke engang krydset √ėresund.

Seminariet tar avstamp i en fr√•gest√§llning kring kulturpolitikens syfte: ‚ÄĚRenoveringen av nationalmuseum kostar en halv miljard, samtidigt som flera hundra romer tvingas tigga f√∂r att √∂verleva p√• Stockholms gator. Varf√∂r ska tavlorna ha ett hus och romerna frysa? ‚ÄĚ. Ett femtontal medverkande f√∂rs√∂ker besvara fr√•gan. Seminarieinbjudan: ‚ÄĚAtt skapa inneb√§r att g√∂ra motst√•nd‚ÄĚ

Feministisk forskning visar att mycket av retoriken kring nation bygger på framställningar av stabila könsrelationer, där kvinnor blir traditionsbärande och uppoffrande medan män beskyddar landet och leder det mot nya framgångar. Maria Wendts forskning handlar bland annat om att könsrelationer befästs genom att jämställdhet framställs som något självklart.  Jag tror att det är viktigt att ha ett kritiskt perspektiv på alla former av nationsskapande. Feministisk forskning kan bland annat bidra med att avnaturalisera idén om nationen och visa på vilket sätt nationer inte är naturliga eller oproblematiska. Nation skapas och konstrueras hela tiden, som en form av politisk gemenskap. Nationen Рkönsmaktsordningens slagfält?

Ett nytt märkningssystem inom dataspelsbranschen som gör det möjligt för kunder att hitta normkritiska spel. Det är ett av de 19 projekt som får planeringsbidrag av VINNOVA inom utlysningen Mångfaldslabbet.Projekten som får finansiering ska genomföra förstudier, som är ett första steg för att senare kunna utveckla innovationer med utgångspunkt i en normkritisk metod. Ett exempel är dataspelsbranschens förering som ska ta fram ett märkningssystem som gör det möjligt för kunder att hitta och premiera normkritiska spel, något som på sikt kan påverka spelutvecklingen.
Dataspel ska ges jämställdhetsmärkning

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Christer
Christer
6 years ago

Bra att de listar vilka de kulturmarxistiska spelen är.
Då blir det lättare att undvika dem.
Googla på revolution 60. 1.2 gigabyte normkritik till din ipad.
Framtaget av k-märkta kvinnor.
Alla goda i det spelet är kvinnor.
Alla onda är män.
Ett annat “spel” framtaget av en kvinna, handlar om hennes sj√§lvmordsfantasier.
Ett rent textspel.
De här spelen är så usla att man marknadsför dem som normkritiska.
Det finns ju alltid några idioter som köper.