5
dec
Seneste opdatering: 7/12-14 kl. 0352
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Desperationen pĂ„taglig – SD kallas “nyfascistiskt” och jĂ€mförs med IS. Der statses hĂžjt til det kommende valg. Ethvert beskidt kneb vil blive taget i brug, og de der taber kan komme til at tabe stort.

NĂ„r man  sammenligner partitoppene i S og M med  Sverigedemokraternes Oscar Sjöstedt , David LĂ„ng. Sven-Olof SĂ€llström, Mattias Karlsson,  Richard Jomshof og Jimmie Åkesson, der kan komme tilbage, er der ingen tvivl om hvor talenterne og begavelserne befinder sig.

Det er de trÊtte floskler og besvÊrgelser i SAP mod virkeligheden og de tÞrre fakta. Det er ammestuesnakken mod dagligdagen og utopisterne mod den verden, de har skabt. Det er Suzanne Osten mod Richard Jomshof, som man kunne se i SVT Debatt i gÄr.

Svensk socialdemokrati er ledet af anonyme middelmĂ„digheder, det er et parti pĂ„ vej ind  i sin skumring, en dead man walking. Svenske SAP er ikke lĂŠngere regeringsdueligt. Moderaternes Kinberg Batra er et ubeskrevet blad, ingen ved noget om. Hun er formentlig Reinfeldts dygtige lĂŠrling, og har intet nyt i ĂŠrmet. Havde Reinfeldt haft politisk tĂŠft, han lavet “en  Anders Fogh” med SD, da han kom til i 2006. Det gjorde han ikke, og enhver betragter kunne se, det ville blive et spĂžrgsmĂ„l om tid. Den tid er kommet nu, og der er glĂŠde at spore over det rundt omkring.

Finansminister Magdalena Andersson ligner Ă©n der nĂŠsten ved, hun kĂŠmper ‘a losing battle,’ og Sverige ligner stadig et land, der er uden ledere. Alt kan ske de nĂŠste tre mĂ„neder, og hvis det sker, vil Sverige vĂŠre et andet land den 23 marts 2015.

Jeg tÊnker pÄ, om 22 marts kommer til at markere det sidste redningsforsÞg pÄ nationen Sverige, eller om den kommer til sat markere begyndelsen til splitningen og disintegrationen ned i kaos, I et land, hvor over 30 procent af befolkningen udgÞres af over 200 nationaliteter, turde pulveriseringspotentialet vÊre uden ende.

Bordet fanger
Av Hans Rustad

Sosialdemokratene er sjokkert over at Sverigedemokratene vil felle regjeringen. De vil ha i pose og sekk.

Regjeringskrisen i Sverige synliggjĂžr en konflikt som i varierende grad gjĂžr seg gjeldende over hele Europa: de etablerte partiene utdefinerer og utstĂžter partier fra det nye hĂžyre, men forlanger likvel at de skal opptre “ansvarlig”. De er ikke i stand til Ă„ se at de selv har et ansvar. Hvordan kan man forvente at noen skal vĂŠre partnere som pĂ„ forhĂ„nd er utstĂžtt?

De etablerte partiene vil ikke en gang innse at dette er problemstillingen.

I Sverige er konflikten mest synlig, fordi det er landet hvor den politiske korrekthet er autoritÊr og massiv nok til Ä stÞte ut ikke bare partiet, men ogsÄ dets velgere.

Et land der en avis gÄr i svart dagen etter valget og setter sÞrgerand rundt tallet pÄ velgere som stemte pÄ ett bestemt parti, har ikke forstÄtt hva demokrati er.

Det norske establishment vil heller ikke forstÄ hva saken gjelder. OgsÄ det vil ha i pose og sekk.

Da svenskene begynte Ä si at fascismen hadde inntatt regjeringskontorene i Norge, vÄknet den norske sjÄvinismen. Dette ville de ikke ha sittende pÄ seg. Men det kom lite prinsipiell tenkning ut av det. Man slapp fordi Fremskrittspartiet i mellomtiden er blitt sÄ lydig at det gir labb av seg selv. Med den kursen FrP for tiden fÞlger vil det Äpne seg et rom til hÞyre. SpÞrsmÄlet er hvem som skal fylle det.

Spilleregler

Demokratiets spilleregler er de samme enten man tilhÞrer hÞyre eller venstre. Et parti er legitimt sÄ lenge det ikke oppfordrer til ulovligheter, (det har ellers venstrepartier gjort gjennom mange Är uten at det har fÄtt konsekvenser.)

Sveriges krise er at establishment nekter Ä anerkjenne legitimiteten til Sverigedemokratene og de 804.000 velgere som stemte pÄ dem. Da er et land og system ille ute.

Sjanse

Hvis et politisk system ikke klarer Ă„ fange opp misnĂžye, vil det fĂžr eller senere gi seg politiske utslag. Sverigedemokratene er et resultat av denne misnĂžyen. Det fĂžlger spillereglene og stiller til valg. Men de andre partiene nekter Ă„ anerkjenne dem.

Det er ikke for Jimmy Åkessons blĂ„ Ăžyne skyld at man skal gjĂžre det. Det er fordi man setter demokratiet over alt.

Den politiske korrektheten har en annen rangordning: Den setter de riktige meningene og verdiene/holdningene over alt.

Dermed ryker Sverigedemokratene ut. De fÄr ikke vÊre med. Denne eksklusjon gir seg utslag som ikke kan kalles som annet enn sjikane, mobbing og sabotasje av den demokratiske samtalen:

Ledelsen inviteres ikke til gallamiddagen for Nobelprisvinnerne. NÄr den nye Riksdagen innvies med gudstjeneste, bruker presten prekenen pÄ Ä stemple Sverigedemokratene som syndere. (Det er hva de er i den politisk korrekte teologien, og illustrerer hvor dypt krisen i Sverige stikker. Den blander seg ogsÄ inn i kirkepolitikk og teologi.)

Ytre venstre saboterer Sverigedemokratenes lovlig anerkjente offentlige mĂžter. Det synes de andre partiene er ok. Selv politisk vold er blitt relativisert og unnskyldt.

Dommer avsis der det regnes som en formildende omstendighet at volden ble utĂžvet med edle motiver.

Samme mentalitet

Norge er ennÄ forskÄnet fra volden, men store deler av meningseliten fÞlger samme spor som i Sverige: utdefinisjon. 22. organisasjoner sto utenfor Deichman og skrek nazist og rasist da Lars Vilks ville fortelle om en utvikling i Sverige der kunstnere dÞmmes til lange fengselsstraffer. Verre er at mediene i det store og hele enten ikke interesserer seg eller fÞlger antirasistenes regi og definisjoner.

Terminologien man bruker er den samme som i Sverige: rasist, fascist, nazist. Dette er 60-tallets enkle svar som nÄ er overtatt som svar pÄ spÞrsmÄl som angÄr ytringsfriheten. Man sier at man bare vil ha de svar man selv anser for riktige. Men da er det ikke noe Ä snakke om: Hvis en part har definisjonsrett til hvem som fortjener Ä bli fordÞmt, forsvinner debatten. Da blir man sittende igjen alene.

Blank

Det unike ved bÄde Sverige og Norge er at venstresiden har hatt tilgang til de fremste posisjoner i kulturliv og medier og har kunnet fremme sine agendaer uten motstand. Det er nok Ä skru pÄ NRKs morgensending.

Liksom i det gamle Sovjet er man blank pÄ det man ikke forstÄr. NÄr Mads Gilbert blir utestengt fra Gaza og det kommer frem at hans makker Erik Fosse gjennom Norwac driver et sykehus under IS-kontroll, er det kun tegneren Roar Hagen i VG som ser dybden i det.

Globalisering

Men globalisering betyr at Ă„rsak og virkning skjer raskere og tettere enn noen gang fĂžr. Den som forsĂžker Ă„ benekte konsekvensene vil male seg selv inn i et hjĂžrne.

Den politiske eliten som vil marginalisere 13 % av velgerne, har et problem, og det vil bli stÞrre. Den kultureliten som sitter pÄ Deichmans bibliotek og vil bestemme hvem som er anstendig nok til Ä fÄ lov til Ä ytre seg, har et problem.

Snaphanen.dk skrev etter valget i Sverige at Sverigedemokratene kan vĂŠre Sveriges siste sjanse til Ă„ lĂžse misnĂžyen med demokratiske midler. SĂ„ alvorlig er det som skjer i Sverige. Eliten kan ikke Ăžnske seg et annet parti. De kunne like gjerne Ăžnske seg et annet folk.

Demokrati er ikke noe man eier, det er noe man deltar i, hvor man anerkjenner andre som fÞlger demokratiske spilleregler. Ingen kan fÄ i pose og sekk. Selv ikke de gode.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PFEP
PFEP
6 years ago

Hans Rusted berÞr i en bisats risikoen for der gennem enten normaliseringspolitik eller udfrysning af nationelle midterpartier, risikoen for at der kan opstÄ et politisk tomrum til hÞjre om FRP og siger enkelt at ingen ved hvem der kommer fylde det tomrummet.
Det er noget jeg har peget pĂ„ nogle gange; man giver ĂŠgte fascister spillerum og parlamentariske muligheder gennem dette og hvad skal de der i dag skriger “neofascister” og lignende efter SD og deres sĂžsterpartier i Europa, da anvende for vokalubĂŠr?

Svend Andersen
Svend Andersen
6 years ago
Nils Kristian Holgersson

Tack Hans Rustad för en mycket vĂ€lskriven och skarpsinnig analys av det politiska klimatet i Sverige! Röster som din inger faktiskt hopp i en mörk och “hopplös” tid.
Och tack Snaphanen för att ni dagligen tillhandahĂ„ller lysande analyser, viktiga nyheter och förstklassiga skribenter! Snaphanen Ă€r en omistlig “förnuftets kĂ€lla”!

Angela
Angela
6 years ago

Detta bör lyftas fram: Politik Àr att rÀkna röster, hÀvdar Löfven. Sedan Àr allt klappat och
klart. Demokrati Àr att rösta en septemberdag vart fjÀrde Är. För att
dÀremellan lydigt underordna sig riksdagsmajoritetens diktatur. GÄr det
ens att tÀnka en torftigare demokratisyn?

Angela
Angela
6 years ago

Utdrag “ProletĂ€ren” december 2006: “SĂ„ gĂ„r det till i politiken och vi tjatar inte om det. Politiker Ă€r inte precis kĂ€nda för att hĂ„lla vad de lovar eller för att före val redovisa vad som komma skall. Lurendrejeriet Ă€r legio. Men sĂ„ finns det heller inte minsta anledning att lydigt böja sig för en riksdagsmajoritet. SjĂ€lvklart bildar en riksdagsmajoritet regering, om den sĂ„ vill och kan. Men det innebĂ€r inte att den har mandat att göra vad den vill. Mandat ges inte bara i val, vilket alltför mĂ„nga parlamentariska kretiner inbillar sig, utan ocksĂ„ och fastmer i politisk debatt och… Read more »

Angela
Angela
6 years ago

Löfvens “berömda” förhandlingstaktik har bara lovprisats av motstĂ„ndare. SAF applĂ„derade nĂ€r Löfven utsĂ„gs och Wallenberg var inte sen att bjuda Löfven pĂ„ resa till Bilderbergmötet. Löfvens förhandlingstaktik har bestĂ„tt i att tillmötesgĂ„ motstĂ„ndarens krav. Det Ă€r ganska lĂ€tt att förhandla om man stĂ€ller sig i motstĂ„ndarens lĂ€ger. Inte nĂ„gon gĂ„ng har Löfven stĂ€llet upp för folket, för arbetarrörelsen, för kvinnorna.

I krisen 2008 sÄg han till att maffian fick sina pengar och folket fick betala. Metallarna och LO fick sina löner sÀnkta. SÄ var det med den förhandlingstaktiken.

Angela
Angela
6 years ago

Löfven brĂ€nner alla broar. Det var lĂ€ngesedan SAP var ett socialdemokratiskt parti. Sedan 80-talet har det befolkats av nyliberaler, globalister eller kulturmarxister som nĂ„gra kallar dem. Löfven och socialdemokratin hade en chans att vĂ€nda pĂ„ racet mot botten. Det förstĂ„ndet hade inte Löfven. Ingen i hans omgivning heller. Ja-sĂ€gare Ă€r alltid maktens bödel. Det begrep t o m antikens mĂ€nniskor som hade en slav pĂ„ sin vagn med uppgift att pĂ„minna om deras dödlighet. Löfven trappar nu upp kriget mot folket och skjuter skarpt i en pinsam ordkavalkad i DN. Kunde ingen stoppat mannen? Finns det ingen som helst sjĂ€lvbevarelsedrift… Read more »

Angela
Angela
6 years ago

I gĂ„rdagens “Studio Ett”, SR, P1 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6037231 behandlades moderaterna och flyktingfrĂ„gan i det kommande valet. Bo Frank (m), VĂ€xjö och Patrik Åberg (m), Östra Göinge var vĂ€ldigt överens om att valet skulle handla om “arbetslinjen” contra “bidragslinjen” nĂ€r programledaren frĂ„gade om valet skulle handla om invandringen som trĂ€ngt ut samtliga politikeromrĂ„den och slagit ut vĂ€lfĂ€rden, vilket bĂ„de Reinfeldt uppgivit i sitt uppmĂ€rksammade tal och Borg dessförinnan. Sedan de svamlat en stund om de vanliga flosklerna att “utmaningarna inte handlade om migration utan arbete” hamnade utlĂ€ggningen i just det migrationen och dess konsekvenser. Alla vet vad det handlar om och vill… Read more »

Angela
Angela
6 years ago

Suzanne Osten Ă€r en typisk globalist. SĂ„ det Ă€r föga anmĂ€rkningsvĂ€rt att just hon valts ut i debatten. Public service vet vilka de skall anlita. Folk blir stĂ€ndigt utsatta för manipulation eftersom de alltid befinner sig i underlĂ€ge mot journalisternas stora möjligheter att kunna vinkla genom den mĂ€ngd av data de har tillgĂ€ngligt i sitt jobb. Suzanne Ostens vĂ€rdegrund stĂ„r att finna i Freud, psykoanalysen och gestaltningspsykologi. MĂ€nniskan som berĂ€ttelse och process i stĂ€llet för mĂ€nniska med karaktĂ€r och inre kĂ€rna. MĂ€nniskan Ă€r “flytande” och dekonstruerad. Osten blev mycket uppmĂ€rksammad i en porrskandal 2005 med barn inblandade som fick stort… Read more »

Angela
Angela
6 years ago

Eftersom hon inte lyckades fĂ„ igenom budgeten utan folket tog tillbaks makten i riksdagen och fĂ€llde den sĂ„ mĂ„ste hon nu förklara sitt misslyckande. Det vore ju pinsamt att sĂ€ga att demokratin och folkets makt föll ut i riksdagen och stoppade hennes budget. Det lĂ„ter bĂ€ttre med fascism. Det var de “andra”, dom, fascisterna, “dom” som inte omfattades av hennes “allas lika vĂ€rde” som sa nej. Det vore ju förödande för henne att sĂ€ga att det var folket, en miljon svenskar som utnyttjade sin demokratiska rĂ€tt i folkets riksdag som fĂ€llde hennes budget. Alla “dom” pensionĂ€rer som inte var nöjda… Read more »

PFEP
PFEP
6 years ago

LĂ€ste med hennes vomerade uttalande om att SD er “neofascister” och med det i minne hur samma person genom kroppssprĂ„k och retorik under budgetdebatten sĂ„ ut, fĂ„r jag sĂ€ga att denna dam kan nog hĂ€lsa hem i det fallet att hon tror pĂ„ nĂ„got fortsatt förtroende efter valet.
Inte ens Gunnar StrÀng hÀngslar, kan nog rÀdda denna bitterf*tta i land rent politisk.

Santor
Santor
6 years ago

Russisk roulette : 1 Patron i et af 6 kamre.
Indvander roulette : 3 Patroner, en i hver andet kammer.
Svensk roulette : 5 Patroner, et kammer tomt.

Good luck Sweden!

Falsterbo
6 years ago

Magdalena Andersson = GrÀslig mÀnniska.