18
dec
Seneste opdatering: 18/12-14 kl. 1736
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

france2.fr/emissions/prodiges

Jeg kan godt sĂ„ smĂ„t lĂŠgge an til juleugen og drosle ned. Hvad handler svensk ‘poltik’ om? Intet, ingenting nĂ„r ikke pressen serverer mobberne i Riksdagen en SD historie, Svensk politik handler kun om Sverigedemokraterna. Nedenunder handler den om det gamle regimes angst for at blive fejet fuldstĂŠndigt af banen. Tavsheden, tanketomheden og surrogatdebatten afslĂžrer dem. Et fyrre Ă„r gammelt sandslot er ved at glide i havet. Nogen kunne risikere at drukne.

Uadadtil er alt ved det gamle, selvom det ikke i flere generationer har vĂŠret det mindre. Men ingen reagerer pĂ„ de opsigtsvĂŠkkende gallupper udover journalisterne. Svenske medier vidner om, at de stadig tror de kan pĂ„virke Sveerigedemokraternas stĂžrrelse som de kunne med grove metoder inden internettet. Se den selvindbildte magt pĂ„ Expressen eller Aftonbladets forside hver dag. De lever i en tidslomme, man kunne kalde “fĂžr Ă„r 2000.” De kĂŠmper en ny krig med den gamles vĂ„ben.

Det er sÄ dumt, at jeg er lidt pinlig pÄ mine svenske venners vegne. Om det er fordi Riksdagens selvgode snakkemaskiner ikke kan give den substans eller ikke vil, er jeg noget i tvivl om. Det er folk, der kan skabe kriser de hverken kan forstÄ eller lÞse, men de kan opfÞre pinagtige, moralske demonstrationer i Riksdagen, endda uden at medierne minder om, at de skal straffes hvis de ikke overholder kammerets ordensreglement.

Man kan godt berede sig pÄ, at Sverige gÄr ind i en meget lang krise, der ikke slutter den 22 marts. Det er en tillidskrise, der har vÊret undervejs i sÄ mange Är, at man kun kan undervurdere dens styrke.

“Ta ansvar” er den mest fladtrĂ„dte klichĂ©, alligevel er der ingen der tager mere ansvar, end Reinfeldt gjorde da han forlod skuden med den giftigst mulige aflevering til Kinberg Batra. Hun har ansvaret, han skabte det. Alle leder efter det billigste redningsbĂŠlte og fĂ„r Sverige til at ligne et land uden ledere. hvad det i grunden ogsĂ„ er.  BĂ„de M og S lederen siger noget, men det betyder ingenting. Jeg hĂ„ber, en dyb krise vil skabe nogle.

Nok er Riksdagen et teater, men nu mÄ skuespillerne i det mindste improvisere, det forhÞjer underholdningen. Komedie eller tragedie? Sluta upp med era pubertala fasoner, Tandlösa panikreaktioner. BÞrnene synger mens vi venter. BÞrn er sÄ dÄrlige hyklere, se deres glÊde.

”Jeg taler helst med Bþrn; thi om dem tþr man dog haabe, at de kan blive Fornuft-Vésener; men de, der ere blevne det! Herre Jemini!”  (Kierkegaard on Twitter, Enten Eller, 1843)

Henry Desmarets: Usquequo Domine, 1708

“Hvor lĂŠnge endnu, min Herre.” Henry Desmarest(Desmarest, Desmaretz, Desmarais) 1661-1741

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
H B
H B
6 years ago

Stort tack! Sveriges riksdag och media Àr under gisslan av en pubertal mobb som tillÄts sÀtta dagordningen. DÄ kan det bara se ut pÄ ett sÀtt, katastrofalt.

Angela
Angela
6 years ago

HjĂ€rteknipande. Glada stolta duktiga barn som spelar och sjunger pĂ„ offentlig plats – en slĂ„ende och djup tragisk kontrast mot infantila förtroendemĂ€n i Sveriges riksdag. “Du Ă€r inte min talman”! Som tonĂ„ringar som revolterar mot vuxenvĂ€rlden. Förtroendet för det civiliserade samhĂ€llet sviktar. Är det dessa ouppfostrade och omogna tonĂ„ringar som skall styra oss?

DĂ„ kĂ€nns det underbart att fĂ„ se och höra dessa barn. Är Sverige, Stockholm, Sveriges riksdag och etablissemanget bara en ond dröm?

Gubben
Gubben
6 years ago

“Le flashmob des Prodiges”…..

Först kom det glĂ€djetĂ„rar…

sedan kom tanken: … och detta,samt allt annat vackert vi har, som finns i vĂ„r del av vĂ€rlden kommer att vara totalt utraderad, förintad under islam…..

… sedan var det förtvivlans tĂ„rar…

Quo vadis Europa? Vakna! VAKNA för helvete!!!

FörstÄ ni inte vad vi hÄller pÄ att ge bort!!???

Peter Andersen
6 years ago
Reply to  Gubben

Bare rolig Gubben. Europa er ved at vÄgne.

I Europa har vi folk der kan alt. Vi har ogsĂ„ nogen der er sĂŠrdeles dygtige til at slĂ„s, hvis det sku’ vĂŠre nĂždvendigt.

https://www.youtube.com/watch?v=_KqPQvQGcVg

SĂ„ vidt kommer det nok ikke…

Gubben
Gubben
6 years ago
Reply to  Peter Andersen

Dina ord i Guds örat!

Erling
Erling
6 years ago

Tak for videoen.

Her er een fra Antwerpen:
https://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazLI9k

Lidt anderledes end muslimske flash mobs.

Allan
Allan
6 years ago

Mange tak, og i den version du gav link til, sÄ vakte det ogsÄ minder fra min ungdom hvor jeg studerede pÄ Odense Uni. nu Syddansk, hvor en kÊreste deltog i en fremfÞrsel af dele af dette vÊrk, i Ädalen.

Allan
Allan
6 years ago

For 25 Ă„r siden kunne jeg spĂžrge min kĂŠrste, “er det ikke”?

For 15 til 20 Ă„r siden ville jeg sige “er det”

For 10 til 15 Ă„r siden ville jeg sige, “det lyder som”

I dag er jeg blank, det er ganske bekend men jeg er blank.

Tror det er pÄ tide at jeg genhÞrer de +50 vintler jeg har stÄende med klassisk musik.

Hvad er det de spiller?