30
dec
Seneste opdatering: 30/12-14 kl. 1010
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den cambridgeuddannede historiker Tom Hollands dokumentar er fra 2012 kommer frem til, at islam er udviklet over √•rhundreder som en ideologisk overbygning p√• de arabiske erobringer. Han er ikke den f√łrste historiker, der slutter s√•dan, men det var for st√¶rk kost i England i 2012. Teorien finder underst√łttelse, n√•r man ser m√łntsamlingen p√• David’s Samling. En visning blev opgivet under d√łdstrusler, men den kunne fortsat ses p√• 4oD video on demand. Da meget f√• s√•ledes kan have set den, f√•r den en chance her.

Mark Steyn: “Islam is king on a field of corpses”

Historically you need something quite strong to hold the thumb down on islam. The Soviet Union did it in Central Asia….it was the same in Bosnia in the old Yoguslav Federation, in Indonesia under the dictatorship, the british did it in the Indian Empire.

og Singapore, ville jeg tilf√łje. Samliv med islam er ikke dialog, men: Da der nu en gang skal domineres, n√•r islam er indblandet, dominerer vi jer, ikke omvendt. Man ser ikke for sig en svensk, norske eller dansk politiker l√¶re det lige med det samme. Det bliver en styg tid, indtil vi l√¶rer det. Ydre begivenheder kan skubbe p√•: Islamic State to systematically target Europe in 2015: French expert

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago

1400 √•r krigen b√łr afsluttes NU, det er ikke fortidlig.
√Örsagen til denne krig skal fjernes for stedse i til og evighed, da Islam og dens dyrkere er Besat af selveste Satan. “Allah”.

Falsterbo
6 years ago

H√§r √§r ytterligare ett exempel p√• beteendet bland m√§nnen i muslimska “kulturer”;
http://www.frieord.no/utenriks/asylsokere-slo-kvinner-og-barn-for-a-redde-seg-selv-fergeulykken-hellas/

Moran ya Simba
Moran ya Simba
6 years ago

“Islamic State to systematically target Europe in 2015: French expert”

S√• begynder det rigtige bal. Folk, ogs√• folk der har travlt med at pr√¶dike “menneskesyn”, er skr√¶mte over IS og jeg tror en del af dem nu sp√łrger sig selv om der kan v√¶re noget om at islam gemmer noget “skummelt” (det tror jeg ikke man beh√łver sp√łrge om herinde lol). IS er, meget perverst, vigtig for islam-kritikken. Idioterne VIL ikke h√łre f√łr de kan fornemme en direkte forbindelse mellem bomber, sv√¶rd o.lign. og s√• deres egne, “anst√¶ndige” forstadskvarterer….

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago

Der er en ting, som forundrer. Hvordan har datidens beduiner v√¶ret i stand til at stille de m√¶ngder af soldater, der har v√¶ret n√łdvendige for s√•danne hurtige erobringer? Beduinernes datidige krigsteknologi har heller ikke kunnet matche samtidig √łstromersk eller persisk ditto. Alene de n√łdvendige v√•benforsyninger og andre n√łdvendige forsyninger, har langt oversteget det dav√¶rende arabiske produktionsapparat. En enkelt √łstromersk eller persisk garvet general med en datidig h√¶r burde let have kunnet udryddet s√•dan en r√łverbande, der dukker ud af √łrkenen, selv om denne undervejs har udnyttet revolutioner, opr√łr osv. Man m√• antage, at der er en grund grund til, at… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

En vigtig pointe i den sammenh√¶ng er at araberne simpelthen var √ėstroms og Sasanidernes soldater i gr√¶nsezonerne mellem Arabien, Syrien, Pal√¶stina og Irak. En masse sm√• arabiske dynastier (Ghassanider, Lakhmider, osv.) havde sl√•et sig op som ledere at et lokalt arabisk milit√¶r, i enten gr√¶sk eller persisk tjeneste. Og heraf var de fleste overfladisk konverteret til kristendommen. Den arabiske udvandring fra Arabien til Levanten og Mesopotamien var siden de tidligste tider sket kontinuerligt i sm√• b√łlger. S√•ledes var byer som Palmyra og Edessa arabiske fyrstend√łmmer allerede i den romerske stormagtsperiode. I 300-tallet efter Kristus begyndte en ny udvandringsb√łlge at tage… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago
Reply to  Prudentius

Hvor er alt det beskrevet?
At “√łrkenarabere” skulle have v√¶ret s√• talrige p√• det tidspunkt, at de var garnisonsstyrker overalt i Mellem√łsten og Nordafrika for Iran og √ėstrom lyder lidt overdrevent?
Ligeledes at en enkelt general, Abd Malik, skulle have haft kontrol over alle disse tidligere garnisoner, et sådant enkeltstående kommunikationsnet/politisk kontrol synes umuligt på den tid.

Prudentius
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Du misforst√•r en lille smule det jeg skriver. Punkt nr. 1: “Hvor er alt det beskrevet?” Et par gode prim√¶re kilder til tiden er de to √ėstromerske/byzantinske v√¶rker (oversat til engelsk) “The history of Theophylact Simocatta” og “The chronicle of Theophanes Confessor”, som blandt andet besk√¶ftiger sig med den √ėstromerske-iranske krig og diverse kejseres politik overfor de arabiske gr√¶nsemilitser og deres lederskab. En nylig bog om de arabiske dynastier i Syrien-Irak-Pal√¶stina f√łr islam, er Greg Fishers “Between Empires: Arabs, Romans and Sasanians in Late Antiquity” fra 2011. Ogs√• Tom Hollands “In the shadow of the sword” behandler dette emne ret… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Mens teorien om Abd Malik, som lederen af den proto-islamiske sekt, skal findes (som f√łr n√¶vnt) i den tyske Inarah-gruppes til engelsk oversatte artikelsamlinger (eller l√¶ses p√• originalsproget tysk).

Peter Andersen
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Vi har haft den diskussion f√łr her p√• Snaphanen. Jeg mener heller ikke der har fundet en st√łrre sammenh√¶ngende erobring sted. Hvad var der at “erobre” p√• den arabiske halv√ł? – intet. Jerusalem var fuldst√¶ndig blotlagt og hele vejen der op bar pr√¶g af en lang udmarvende krig imellem perserne og romerne. Der var stort set ingen at sl√•s med. Dvs. hvis de alts√• kom fra den arabiske halv√ł. For jeg tror nemlig det – ligesom med ham Muhammed – er en af de senere r√łverhistorier. Mest sandsynligt er det vel, at alle disse arabiske nomader, pludselig s√• deres snit… Read more »

Peter Andersen
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Pr√łv ogs√•, for god ordens skyld, at tjekke op p√• hunner-krigene. Disse fuldst√¶ndig barbariske stammer, som h√¶rgede fra det vestlige Afghanistan, op i Rusland, ned igennem Armenien og Tyrkiet og helt frem til det √łstlige Europa. Romerne pr√łvede at sl√• den ene handel af med dem efter den anden, inden de simpelthen faldt med et brag. Det kunne godt tyde p√• at islam m√•ske har sit udgangspunkt der. Hvilket ogs√• kan forklarer dets ekspansion i retning mod Indien og Kina. De havde naturligvis ingen grund til at drage mod Afrika, da der ikke var noget s√¶rligt at hente d√©r. Det… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

“Araberne”, √łrkenstammerne, var vel den gang undertallige som nu i forhold til de semitiske (syrere og irakere eller folk i de omr√•der) og indoeurop√¶iske stammer (Iran). Det er vel kun tilf√¶ldigt, at Abd Malik er araber og fra Mekka-Medina omr√•det? Officerer og ledere hentedes nok fra diverse omr√•der, ikke kun bestemte stammer og familier, selv om familiedynastier syntes almindelige p√• den tid. Fidusen synes at have v√¶ret, at Abd Malik benytter sig af sin islam til at skabe en form for nationalitet, i stedet for stammetilh√łrighed med tilh√łrende r√łvertogter mod naboerne? Af samme √•rsag ensartigg√łres koranen senere, for at undg√•… Read more »

Prudentius
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Araberne var selvf√łlgelig et mindretal i forhold til de omgivende prim√¶rt syrisk-aram√¶isk talende befolkninger i regionen. Ligesom germanerne i de vesteurop√¶iske romerske provinser. Abd Maliks bev√¶ggrunde for at skabe det vi kan kalde proto-islam (da b√•de klassisk sunni og shia-islam er udviklet i √•rhundrederne efter Abbasidernes magtovertagelse i √•r 750) har nok v√¶ret mange. If√łlge Inarah-gruppen synes hans sekt prim√¶rt, at have v√¶ret overbevist om Dommedags snarlige ankomst og deraf sektens centrale optagethed af Jerusalem og opf√łrslen af Klippemoskeen (som blev opf√łrt af Abd Malik og ikke af den ikke-eksisterende kalif Umar). Hele fort√¶llingen om Muhammed og hans koner, hans… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Mange tak for oplysningerne.
Godt Nyt √Ör.

Prudentius
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Selv tak og i lige måde!

T. Snorrason
T. Snorrason
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

PS. En interessant tanke, i hvert fald at lege med.
Det burde v√¶re muligt, i tidligere st√łrre garnisonsbyer, nu ruiner, at finde fragmenter og andet fra tiden f√łr Koranen blev officiel?

Ellers en idé for en ny Dan Brown roman, måske!
Hvis han t√łr.

Prudentius
6 years ago
Reply to  T. Snorrason

Man har jo de s√•kaldte Sanaa-fragmenter fra Yemen, fundet under reparationsarbejde i en af byens gamle moskeer. De udg√łr, s√• vidt jeg har forst√•et, s√¶kkevis af tekstfragmenter, prim√¶rt af varierede Koran-uddrag. Og er af Inarah-forskeren Gerd Puin dateret til omkring √•r 700. Flere af fragmenterne b√¶rer mange lag af tekster, alts√• indskrifter som er fjernet og dern√¶st overskrevet med nye. Flere af Koran-uddragene findes s√•ledes i flere forskellige versioner p√• det samme fragment, og s√•ledes afsl√łres alts√• flere forskellige (og hidtil ukendte) formuleringer af de samme vers. Hvilket giver klart indtryk af Koran-tekstens oprindeligt varierende-“bl√łde” form. Myndighederne i Yemen har… Read more »

Prudentius
6 years ago

Tom Hollands dokumentar er sp√¶ndende og godt lavet og hans bog om emnet, med titlen “In the shadow of the sword”, er ogs√• l√¶sev√¶rdig. Men det tyske Inarah-forskningskollektiv g√łr det efter min mening meget bedre end den let forvirrede Holland, i deres to grundige artikelsamlinger udgivet p√• engelsk, som “The hidden origins of Islam” og “Early islam”. I disse to v√¶rker f√•r islams oprindelse mere konkret k√łd p√• end Holland er villig til at give, prim√¶rt fordi tyskerne har gjort sig n√¶sten helt uafh√¶ngige af den sene og sv√¶rt overudviklede traditionelle islamiske historieskrivning. Hvilket giver en frihed og en skarphed,… Read more »

KSD
KSD
6 years ago

Naive Anders Samuelsen: Unge er mindre kriminelle end de ældre generationer var

http://ksdha.wordpress.com/2014/12/30/naive-anders-samuelsen-unge-er-mindre-kriminelle-end-de-aeldre-generationer-var/

Morten Dreyer
Morten Dreyer
6 years ago

Historikeren Emmeth Scott har skrevet en bog om hvordan de gamle romerske byer oplevede at blive erobret af islam.

Bagen er god.

Hans forskning viser, at byerne voksede efter Romerrigets fald, lige indtil de blev erobret af islam. Herefter gik de i forfald.

Hans Und
6 years ago

J√łrgen Dich med “den Herskende Klasse” efter hukommelsen:

Den herskende ideologi er altid den herskende klasses ideologi

Og vil jeg s√• tilf√łje; kristendommen er en god modv√¶gt, men det kr√¶ver et fysisk forsvar.

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

Siger top-PK-sossen, som for bare 10-15 √•r siden i ramme alvor h√¶vdede i alle medierne, “at antallet (kulturfremmede / ikke-vestlige ) indvandrere og flygtninge er ikke noget problem …” – underforst√•et, at S& R mfl. ABSOLUT INTET havde t√¶nkt sig at g√łre for at begr√¶nse tilstr√łmningen og dermed forhindre de massive problemer og de uhyggelige langtidskonsekvenser i at blive langt v√¶rre … Ritt B.: Derfor skovler DF stemmer ind http://ekstrabladet.dk/ekstra/ekstra-politik/ritt-b-derfor-skovler-df-stemmer-ind/5375564 Topchefer er bekymrede over DF‚Äôs indflydelse efter et valg. S√•dan l√łd en af julens overskrifter, og af artiklen fremgik det, at cheferne i erhvervslivet var bange for, at der ikke… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
6 years ago

Hver tredje svensker: Samarbejdsaftale er udemokratisk

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/hver-tredje-svensker-samarbejdsaftale-er-udemokratisk/5376919

En ud af tre svenskere anser den ny samarbejdsaftale om statsbudgettet mellem Sveriges regering og den borgerlige opposition for udemokratisk.Det viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Sifo for Sveriges statslige tv, SVT.

machiavelli
machiavelli
6 years ago
Reply to  Bjovulf

Det burde være 2 ud af 3 svenskere.