27
feb
Seneste opdatering: 28/2-15 kl. 0622
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Emwazi and the London schoolmates who became militant jihadis, Jihadi John: Student record of Mohammed Emwazi leaked, Well-educated ‘Jihadi John’ no surprise to experts. Cameron lover at jage forbryderen og sadisten til verdens ende, sĂ„ vi ser ham nok ikke i en retssal. Se ogsĂ„ En helt normal familie. Engelske politikere kĂŠmper nu – ligesom danske – med skyggen af deres egne beslutninger, som de tog uden at konsultere befolkningen. StĂ„r vi sammen med dem? Det kan i hĂžj grad diskuteres.

Lars Vilks: Solen gick ned i Karlstad

Lars Vilks’ indstillede forelĂŠsning pĂ„ Karlstad Universitet er nu over alle svenske medier med et dĂžgns forsinkelse sammenlignet med resten af verden. Det er som om, nogen Big Brother har trykket pĂ„ en knap og givet dem lov. Den virkelige grund til den mĂŠrkelige forsinkelse, kan jeg ikke give, men den er ikke uden fortilfĂŠlde. MĂ„ske tĂŠnker de bare langsommere, inden de formulerer sig. Expressen er befriende klar i mĂŠlet: Terroristerna ska inte fĂ„ tysta Lars Vilks.

Ni som har missat El Pais och Mario Vargas Llosa text kan öva er spanska hĂ€r. ÖversĂ€ttning finns pĂ„ Snaphanen.

Ja, sĂ„ var det krĂ„nglandet i Karlstad. Jag rĂ„kade höra ett par programledare pĂ„ radion diskutera den annullerade förelĂ€sningen. ”Förra gĂ„ngen han var dĂ€r blev förelĂ€sningen avbruten av att man kastade Ă€gg pĂ„ honom. Det borde de ju ha tĂ€nkt pĂ„ innan de bjöd in honom.”

StrĂ„lande tĂ€nkt. Man kan ocksĂ„ pĂ„minna sig om den instĂ€llda förelĂ€sningen för Utrikespolitiska Föreningen i Örebro i höstas. Den blev ocksĂ„ stoppad av exakt samma skĂ€l. En intern bedömning medan polisen menade att det inte skulle vara nĂ„got problem. Och det var i höstas dĂ„ en annan hotbild rĂ„dde.

NĂ€r jag var med i Studio Ett i eftermiddags framtrĂ€dde sĂ€kerhetsexperten Jan Gambring. Han hade inte nĂ„got annat Ă€n att upprepa att ”vi gjorde en sĂ€kerhetsbedömning i dialog med polisen”. Men det var ert eget beslut? – Ja. Och sedan började tala om att det kunde bli besvĂ€rligt för studenterna eftersom en del lokaler kunde behöva stĂ€ngas av. NWT. 1996: Solen gick ned i Karlstad


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.