5
mar
Seneste opdatering: 5/3-15 kl. 1410
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den venstreorienterede Caroline Fourest medvirker, og hun mener at vide, at FN “dybest nede” er det samme parti, som under Jean Marie Le Pen. Det er jo ogs√• argumentet mod SD i Sverige, men det holder ikke i virkelighedens verden, som man kan erfare √•r ud og √•r ind. N√•r det stadig markedsf√łres vidner det kun om manglen p√• argumenter fra den side. Nu st√•r Marine Le Pen til at blive Frankrigs n√¶ste pr√¶sident. Charlie Hebdo redakt√łr Gerard Biard medvirker ogs√•. Sendt p√• BBC 26 februar.

Snaphanens metamorfose

Det er to √•r siden jeg s√• mig omkring, og t√¶nkte at nu havde dette egentlig varet l√¶nge nok. Der m√•tte ske noget nyt, jeg m√•tte udvide eller indskr√¶nke. St√łrre, mere ambiti√łse blogs i dag har avisformat og mange medarbejdere. Jeg ville give det en chance at lave noget mere bemandet, men de mennesker jeg ville have, var optagede, og i denne branche annoncerer man selvsagt ikke efter fremmede, selvom der er en ubenyttet talentmasse derude, jeg gerne ville have haft fat i. En anden l√łsning tonede s√• sm√•t frem.

Document.no er Norges store anerkendte netavis/blog. Jeg har kendt redakt√łr Rustad siden han i 2006 boede hos mig, da han var i Nimb i Tivoli og blive l√łftet af Shabana Rehman.¬† Jette Dali havde spurgt mig, om jeg ville have en norsk journalist boende, og det vil jeg altid gerne.¬†Han er en stor mand, men Shabana er st√¶rk som en okse.

Siden da er vores venskab og samarbejde bare vokset, og chancen b√łd sig, at jeg kunne l√¶gge mig ind under Document.no teknisk og delvist redaktionelt, hvorved jeg kunne flanere lidt mere og g√łre con amore ting p√• Snaphanen, mens jeg hjalp til med det daglige l√¶s oppe i Norge: Infomedia-artikler, tip, personkontakter, video, foto, overs√¶ttelser fra tysk og fransk, svensk stof osv. Jeg vil anbefale enhver dansker Document.no, den har meget dansk stof.

Nu deler vi alts√• stof, teknikker og ligger p√• samme server i et fjernt udland, og jeg er n√¶rmest at betragte som en sattelitblog eller omtrent som en af Politiken-JP’s lokalaviser.¬†N√•r det nu er Document.no, betragter jeg det som en √¶refuld forfremmelse. Annoncerne har v√¶ret n√łdvendige efter ti √•rs underskud. Jeg beklager √¶gteskabstilbud fra fillippinske dejligheder og seniorpensioner, jeg kan ikke g√łre for det.

Det er meningen, det skal give mig frihed. Politik kan sikkert fylde familierne Auken og H√¶kkerups liv, men det kan ikke fylde mit. Jeg filtrerer meget stof hver dag og hopper mange gentagelser over, og jeg formoder hjernen bliver tr√¶t efterh√•nden. Man m√• dele det p√• flere hjerner, og jeg kan kun blogge af lyst. Der er ikke noget, der hedder pligtstof her: Den sidste katastrofe i Malm√ł, den sidste langsk√¶ggede idiot.

Jeg er tak og lov ikke f√łdt et politisk menneske, jeg har v√¶ret s√• privilligeret at leve i en tid, hvor det ikke var n√łdvendigt at politisere sig, hvis man ikke absolut ville. En krig p√• den anden side af jorden (Vietnam), som vi havde begr√¶nsede informationer om i Danmark, var ikke tilstr√¶kkeligt for mig. P√• de punkter hvor den tids unge havde ret om Vietnam, var de ikke engang klar over, hvorfor de havde ret, og jeg br√¶nder ikke for sager, jeg ikke ved ret meget ¬†om.

Da en ven lavede bloggen til mig i 2004, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg skrev i avisen, hvis der var noget jeg ville sige. Det kom dog og opdagede dens egentlige potentiale, da mine fotos rejste verden rundt under Muhammedkrisen i 2005-2006.

I 2007 var jeg stadig lidt paf over at se Robert Spencer* sidde og blogge midt under vores pub-crawling, men idag betragter den ogs√• bloggen som en forl√¶ngelse af min dagligdag, og kan ikke t√¶nke mig at undv√¶re den. Den er som at putte mobilen i lommen og kameraet om nakken, n√•r jeg g√•r ud hver dag. Jeg har mine normale √łjne, mine kamera √łjne og mine blog√łjne, og jeg veksler frit imellem dem.

Jeg læser alle nyhedshistorierne, der er deja vu over mange af dem, og jeg udvælger med stadig tættere kam. I mit stille sind takker jeg forsynet, at jeg ikke blev journalist, hvilket ikke var langt fra at ske.

Jeg er tilfreds med at v√¶re s√• meget af en journalist, at jeg kan kende en god historie og have en lejlighedsvis kioskbasker. Jeg er tilfreds med at m√łde er perler√¶kke af personligheder via mit kamera. Det har v√¶ret en stor gave hele livet, ikke mindst de sidste ti √•r.

Nu mangler blot et lidt fornyet design, så er denne metamorfose overstået. Der er nogle håndfulde, der skriver artikler til bloggen og får del i dens 6000 op til nogle gange 20.000 læsere, og jeg vil opfordre alle, der har noget på hjerte til at skrive. Det tages imod med kyshånd. Bloggen er rustet til ti år til.

Jeg forlader ikke det politiske, hvor meget jeg end kunne dr√łmme om det, for i dag har ingen r√•d til at v√¶re upolitiseret i lyset af den trussel EU og danske politikere udg√łr over for nationen og befolkningen. Jeg l√¶gger dog ikke skjul p√•, at jeg v√¶mmes ved dem. Jeg ser dem ikke p√• tv, jeg h√łrer dem ikke i radio, jeg l√¶ser dem ikke og nu stemmer jeg heller ikke ved valg mere. Det sker, jeg fotografere dem hvis de alligevel er i lokalet. Jeg vil ikke tale med dem, for jeg ville sige, hvad jeg mener om dem, og det ville blive et langt, ubehageligt sk√¶nderi.

*Bryssel 2007, Ned May (Gates of Vienna), Robert Spencer (Jihad Watch), Andrew Bostom – Pamela Geller og Nidra Poller udenfor foto.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
6 years ago

Suverän blogg som jag läser varje dag. Tack Steen!

machiavelli
machiavelli
6 years ago

Jeg har tidligere lovet her p√• bloggen at give min begrundelse for, hvorfor Trykkefrihedsselskabet ikke er min kop te. Her er den. Det er en vanskelig sag. jeg har tidligere skrevet meget p√• Trykkefriheds selskabet, men en dag ville jeg have optaget et l√¶serbrev. Det blev afsl√•et, senere fandt jeg ud af, at det slet ikke var muligt at sende indl√¶g ind her. Jeg have lige f√•et afslag fra Politiken p√• en kronik og var sur og skrev til Katrine Winkel Holm: “Br√¶nd i helvede”. Hvilket viser, at mit temperament desv√¶rre en gang i mellem l√łber af med mig. S√•… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  machiavelli

Kurt
Jeg kan m√•ske tr√łste dig lidt med, at jeg nu har l√¶st din bog og synes den er b√•de god og informativ og rammer plet p√• rigtig mange omr√•der!
Men nu er der efterhånden også udkommet en del litteratur om emnet, så måske det er en del af forklaringen..?

machiavelli
machiavelli
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Nej!

machiavelli
machiavelli
6 years ago
Reply to  machiavelli

Nej det er forbryder selskabet og dets mand og kvinder. GGRRRRRXxx

S√łren Ferling
S√łren Ferling
6 years ago
Reply to  machiavelli

Jeg har k√łbt og l√¶st den – og jeg er stort set enig – hvad du ogs√• ved fra vores m√łder i diverse kommentartr√•de ūüôā

Og ja, den fortjener mere opmærksomhed Рog den er jo billig som e-bog fra Saxo Р63,71 kr.

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Jag var med ved et par demoer ved USA:s ambassade under Vietnamkrigen, krig er et forfærdeligt.
Jag var med bland de cirka 300 fremm√łdte foran USSR:S ambassade da de gik ind i Tjekkoslovakiet, krig er forf√¶rdeligt.
Ved USA:S ambassade var vi måske 10-15000 mennesker, mod USSR var vi bare 300!
Hvor var den ‘fredselskende’ venstrefl√łj den dag?
Siden det har jeg aldrig v√¶ret p√• nogen demo og kommer aldrig at g√łre det mere.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Marcus Svenssons ledare i Sm√•landsposten i dag Normalt en meget PK og SD-hadende chefredakt√łr ( iflg. debatt√łrer p√• Avpixlat ), der nu lige pludselig stiller meget kritiske sp√łrgsm√•l til de naive, uvidende og groft uansvarlige svenske politikere – s√• har man set det med! Begynder forandringens vinde nu langt om l√¶nge s√• sm√•t at bl√¶se over det h√•rdt pr√łvede Sverige? ūüėČ Om bare f√• √•r bliver det vist ikke s√¶rligt sjovt / roligt at have v√¶ret blandt arkitekterne bag dette totalt uansvarlige sociale multi-kulti-eksperiment i fuld skala med det engang s√• fredelige, sikre og velfungerende svenske h√łjtillidssamfund – eller at… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Svensk erkendelse er en langsom ting

http://mortenuhrskov.dk/svensk-erkendelse-er-en-langsom-ting/

Men m√•ske den kommer en dag. Desv√¶rre nok f√łrst, n√•r det er uigenkaldeligt for sent at redde den svenske velf√¶rdsstat og derfor ogs√• den svenske velstand i det hele taget. Men alligevel interessant, som det pibler frem her og der.

Den store svenske avis Dagens Nyheter har unders√łgt, hvordan anerkendte flygtninge og familiesammenf√łrte i √•r 2004 har klaret sig p√• det svenske arbejdsmarked godt ti √•r senere, og resultatet er den forudsigelige katastrofe.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

DN Granskar: V√§gen in till Sverige Dags att t√§nka om i integrationsfr√•gan http://www.dn.se/ledare/huvudledare/dags-att-tanka-om-i-integrationsfragan/ Uppdaterad i dag 10:34. Publicerad 2015-03-04 22:13 Ledare. Att det var illa visste vi sedan tidigare. [!!!] Men att det var s√• illa som framkommer i DN:s kartl√§ggning av invandrare tio √•r efter uppeh√•llstillst√•ndet i Sverige var en ov√§ntat trist nyhet (DN 4/3). F√∂r att leta f√∂rklaringar till varf√∂r det ser ut som det g√∂r kan man l√§sa de intervjuer som publicerades tillsammans med granskningen. De tj√§nar som exempel p√• bredare trender. Det √§r knappast n√•gon slump att ¬≠personer som etablerat sig i Sverige √§r de som… Read more »

Ebbe Tranberg
Ebbe Tranberg
6 years ago

Du mangler stadig bare at uploade artiklerne én ad gangen, så kommentarerne kun angår én artikel.
Det KAN ikke kræve ret meget ekstra arbejde

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago

Da Schl√ľter i 80’erne sagde at “unionen er stend√łd” var den almindelige holdning den, at vi skulle beholde vores nationale suver√¶nitet. De lande, hvor befolkningen blev spurgt om traktater og f√¶lles valuta, har altid stemt nej. Hvordan kan man s√• f√• sig selv til, at se FN som en paria?
EU k√łrer en dagsorden igennem, som er fastlagt p√• forh√•nd. Ingen af os kan se hverken hoved eller hale i det, men nu skal det alts√• hedde sig, at det er det vi alle sammen gerne vil – undtagen visse paria-partier..?

machiavelli
machiavelli
6 years ago

Mange tak til Steen for den fantastiske blog. Jeg har i √łvrigt h√łrt, at du er Stampe beundrer, er det rigtigt??

machiavelli
machiavelli
6 years ago
Reply to  snaphanen

Ha ja! Undskyld, jeg kunne ikke lade v√¶re, men den heks g√łr mig rasende. Om 20 √•r mener hun, vi har glemt alt om problemer med muslimerne, og at de er fuldt integreret. Jeg vidste godt, du ikke var sindssyg.

KSD
KSD
6 years ago

OT:
Regeringen: To stramninger giver f√¶rre asylans√łgere, men alle lempelserne har ingen betydning

https://ksdha.wordpress.com/2015/03/05/regeringen-to-stramninger-giver-faerre-asylansogere-men-alle-lempelserne-har-ingen-betydning/

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

“hvor den tids unge havde ret om Vietnam, var de ikke engang klar over, hvorfor de havde ret, ” Jeg tror ikke, de havde ret, men da det er sejrherrerne, der beskriver historien, fik de ret. Vi har aldrig rigtigt f√•et historien fortalt andet end fra den ene side. Vi s√• alle amerikanernes krigsf√łrelse, men ikke Vietcons¬ī. Der er aldrig kommet meget frem om, hvad befolkningen m√•tte igennem i deres omr√•der f√łr og efter “befrielsen”. Kommunisterne var ikke “p√¶ne” mennesker andre steder, hvorfor skulle de v√¶re det der? Det var nok som i Afghanistan i dag. Folk vil have fred,… Read more »