11
mar
Seneste opdatering: 11/3-15 kl. 2202
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En satiriker taler ud.  Af Henrik M. Jensen

I det tyske debatprogram “Maischenberger” (sendt på ARD 10.3.) havde studieværten Sandra Maischenberger indbudt et panel til at diskutere emnet: Gute Muslime, böser Islam? (Gode muslimer, ond islam?)

Blandt gæsterne var den svejtsiske satiriker, cabaretkunstner og islamkritiker Andreas Thiel, vinder af den tyske cabaretpris 2013, og som siden attentatet på Charlie Hebdo har måttet optræde under politibeskyttelse. Og skønt han med sin opsigtsvækkende irokeserfrisure har svært ved at gå i skjul, lader han sig på ingen måder kue. Her er et referat af hans udtalelser, som de kan høres i vedlagte klip.

“Koranen er en opfordring til vold, en anledning til krig og undertrykkelse”.

“Muhammed er en slavehandler, massemorder og børneskænder”.

Thiel betoner, at han ikke udøver kritik af muslimer og ikke vil såre religiøse følelser, han vil bare demaskere Muhammed. Og det har givet så mange hidsige reaktioner og sågar mordtrusler, at hans forestillinger må finde sted under massiv politibeskyttelse.

Det var begivenhederne 11.september 2001, der fik ham til at studere koranen, og her kunne han bl.a. læse, at alle jøder og vantro skal forfølges og slås ihjel.

Han har også beskæftiget sig med Muhammeds biografi, der fortæller, at han har kæmpet mere end 70 krige. Og derfor har terrormilitser som IS, Boko Haram og Al Shabab en hel del med koranen at gøre.

“Denne bog må ændres”. “Muslimer behøver en reformation”.

For Muhammeds liv er veldokumenteret og historikerne strides kun om, hvorvidt han har ført 75 eller 95 felttog. Vi kender navnene på, hans koner og det er kun omstridt hvorvidt en af dem var syv eller ni år gammel, da de blev gift med profeten.

“Det ved alle, man må bare ikke tale om det”.

Senere i diskussionen (ikke med i dette klip) fortæller en journalist, Joakim Wagner, at adskillige religionshistorikere mener, at islam har et “voldsproblem”. De fremskridt, man har kæmpet sig til i vestlige lande med adskillelsen af stat og religion, er endnu ikke nået til den islamiske verden og det påvirker indvandrerfamilierne.

Panelets politiker, Renate Künast fra De Grønne, mener, at det er det omgivende samfund, der i store dele har forhindret integrationen.

Og her ligger hun på linje med de danske politikere fra det socialistiske og kulturradikale segment (som også findes langt inde i partiet Venstre).

Tyskland har endnu ikke noget “Tysk Folkeparti” og derfor er den politiske korrekthed mere udbredt i tysk end i dansk politik, men ikke desto mindre får kritikken af islam lov til udfolde sig langt mere åbenlyst i tysk fjernsyn end i dansk, hvilket også tydeligt ses på de billeder, der er projiceret op på væggen bag debatpanelet:

Der Koran staves med en bombe i stedet for o’et, og inspirationen, Kurt Westergaards berømte tegning, ses naturligvis også.

Det ville Danmarks Radio aldrig have vovet.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10
Deltag i debatten...

avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Henrik M.JensenMorten - - -NilsvsnaphanenKSD Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Morten - - -
Guest
Morten - - -

Nej, Danmarks Radio ville aldrig have vovet at vise tegningerne i baggrunden, som det sker her. Men det er helt åbenlyst det rigtige at gøre, og denne måde at gøre det på virker så selvfølgelig, at end ikke den mest fanatiske muslim vil kunne finde argumenter mod det. Kors, vores stats-TV er primitivt. – Jeg tror såmænd heller ikke engang, det er muslimer, man især frygter på DR, men langt mere Venstrefløjens dom og bestemte politikeres reaktion. Præcis, som det er tilfældet, når politiet “undgår konfrontationer”, ikke vil “eskalere situationen”, eller “ikke vil starte tredje verdenskrig”, når det handler om… Read more »

KSD
Guest

OT:
Thorning kalder øgenavnet “Gucci-Helle” for urimeligt, selvom hun aktivt brugte det i sin valgkamp

https://ksdha.wordpress.com/2015/03/12/thorning-kalder-ogenavnet-gucci-helle-for-urimeligt-selvom-hun-aktivt-brugte-det-i-sin-valgkamp/

Nilsv
Guest
Nilsv

Har Helle Thorning markedsført sig selv som Gucci-Helle? Du må jo være åndssvag, pardonnez mon francais…

KSD
Guest

Hvorfor læser du ikke blogindlægget: http://bit.ly/1FQpcMO
Her bliver det dokumenteret, at Thorning aktivt brugte øgenavnet “Gucci-Helle” til at føre valgkamp i 2005.

Nilsv
Guest
Nilsv

Det bliver ikke dokumenteret eller demonstreret eller nogetsomhelst, at hun skulle have markedsført sig som Gucci-Helle. Det ville da også være en katastrofe. Men hun har lavet en plakat, der ligner Alt For Damernes forside. Det var jo smart.

Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

Den bedste måde at diskuterer islam på er, at tage udgangspunkt i Muhammed. Han er nemlig religionens svageste punkt. Det er også derfor han forsvares med næb og klør. Du må simpelthen ikke diskuterer ham og du skal elske ham højere end dine børn(føj for s..!)…
Men alt hvad han har gjort er simpelthen komplet utilstedeligt og kan overhovedet ikke forsvaret noget normalt menneske. Hitler, Stalin, Mao eller Breivik blegner i hans selskab..!

Thinktank
Guest
Thinktank

Muhammed gifte sig med Aisha när hon var sex år och profeten 53. När Aisha var nio år fullbordades äktenskapet för att uttrycka sig diplomatiskt. En perfekt människa enligt muslimsk uppfattning.