14
apr
Seneste opdatering: 14/4-15 kl. 0155
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En meget, meget sjælden artikel, som mange kunne  have skrevet – f.eks. efter kommunismens fald, – men næsten ingen skriver. “Den er større, som overvinder sig selv, end han, som indtager en hel stad” (Salomons Ordsprog 16,32) og det er meget få mennesker, der indtager stæder i deres korte liv. Byen hedder her “samvittighed” og “civilkurage.” Fra The Critics of Islam Were Right: An Apology to Ayaan Hirsi Ali, Sam Harris, Bill Maher and Other So-Called Islamophobes

For years I was an apologist for Islam, as regrettably, many still remain. I only read books and believed those who painted Islam in a peaceful, glowing light. I made excuses for radical Muslims and lived in a flood of denial that religious teachings could still, in this modern age of drones and clones, motivate a person to commit evil. I criticized the numerous atheists including Ayaan Hirsi Ali, Sam Harris, and Bill Maher warning of the dangers inherent in Islamic doctrines, recklessly labeling them Islamophobes.

Today I’m writing to say I’m sorry, I apologize, and I ask for your forgiveness. We who have blindly defended Islam and called you Islamophobes are tragically wrong [..]

The critics of Islam are right. Islam is intrinsically, alarmingly violent, hateful and oppressive on a scale greater than all other major religions combined. To say that radical Islamists are motivated to commit atrocities and embrace oppression based on religious doctrine is the understatement of the century. I, like most defenders of Islam, was ignorant, naïve, and in denial.

Dronning Margrethe: Innvandrerne må tilpasse seg

Av HANNE TOLG

I et mildt sagt oppsiktsvekkende intervju i anledning sin 75-års dag har dronning Margrethe uttalt seg om innvandrere og danske verdier. I en skarp kontrast fra talen i 1984 hvor hun ba danskene ta bedre imot de fremmede som kom til landet, sier hun nå at det er de fremmede som må tilpasse seg. Dronning Margrethe sier hun er blitt mer nyansert:

»Ja, vi skal tage imod, men vi skal også fortælle, hvad vi forventer. For det er vores samfund, de kommer til. Vi er et gammelt samfund, som gerne tager os af folk, som trænger til at blive taget sig af, men vi vil også gerne have, at de forstår, hvor de er kommet hen. Det tror jeg er meget væsentligt.«

– De må forstå hvor de er kommet hen.

Om sin nyttårstale fra 1984 sier hun:

»… Jeg ville næppe sige det samme i dag, set i lyset af hvordan det har udviklet sig,«.

Det må stilles krav, sier dronningen. De har kommet til vårt samfunn.

»Det er klart, at når et samfund modtager mange mennesker udefra, må man også stille det krav, at de forstår, hvor de er kommet hen. Vi vil gerne give plads, men de er kommet til vores samfund, og de kan derfor ikke forvente, at deres gamle samfundsmodel bare kan videreføres her i landet. De skal kunne gå i moske, når de gerne vil – det skulle bare mangle! – men når de begynder at gøre ting, som ikke stemmer overens med det store mønster i det danske samfund, må de indse, at den går ikke,«

Og hun har folket med seg i Berlingske Tidende. Dronningen er bekymret for jødene i Danmark.

»De er blevet frygteligt udsatte, selv om de er det smukkeste eksempel på, hvordan en forskellig religion har passet sig ind i det danske samfund. Hvor ville vi være, hvis vi ikke havde haft de fremragende mennesker, som er kommet hertil via det jødiske samfund helt tilbage fra Guldalderen?«

»Det er chokerende. Jeg er vokset op i årene efter krigen, og dengang havde vi ret travlt med at være stolte af, hvad vi havde gjort og kunne gøre for de danske jøder. Det var et held, at der ikke er bredere hen over Sundet, og at tyskerne vendte flere blinde øjne til, end vi måske umiddelbart var klar over dengang. Det er en hel side for sig. At jøderne i dag pludselig skal være ugleset, føle sig presset og føle sig truet, er chokerende – for de er truet. De bærer det med stor værdighed, som de altid har gjort, men det er chokerende at være vidne til.«

Som landets kongelige overhode er man naturlig nok programforpliktet til å være positiv om fremtiden. Om integrasjonen sier dronningen:

»Det SKAL lykkes. De mennesker er kommet hertil, og det skal lykkes, men det er ikke nemt. Det er tydeligt. Vi skal huske, at en meget stor del af de indvandrede gerne vil, og dem skal vi støtte i, at de gerne vil. De vil også bedst kunne påvirke deres skæbnefæller.«

Se hele intervjuet her.

Se også: Naser Khader: Dronningens opsang tiltrængt

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
machiavelli
machiavelli
6 years ago

Kæmpe ros til vor Dronning. Godt Margrete!

trackback
6 years ago

[…] i 1984 gik i rette med kritikkere af inveandringspolitikken. Og i dag henleder den altid seriøse Snaphanen så opmærksomheden på en Mike Dobbins, en tidligere islamofil, der nu undskylder. Det sker i en […]

Maja Dacke
Maja Dacke
6 years ago

Ni danskar kan vara innerligt lyckliga att ha en sådan förnämlig dronning! För många av oss sydsvenskar är hon även det för oss. Jag är inte avundsjuk på er utan unnar er detta, men jag känner mig sorglig i hjärtat. Vi skåningar kunde ju också haft denna dronning … om det inte varit för svaga regenter tidigare … Och hade nu Sveriges huvudstad legat i Skåne i stället för i ‘Spissmunnarnas land’ så … Ja, vad hade då hänt?! Vi kan bara gissa. Steen, när jag ändå är på tråden: Vad hände med uttrycket ‘The Devil made me do it!’.… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя
6 years ago
Reply to  Maja Dacke

Kom att tänka på när Syd-Nytt och Rapport rapporterade om den “svenska” mumien från Lunds Domkyrka. Detta retade gallfeber på mig. Så vitt jag vet var Peder Winstrup dansk större delen av sitt liv. Drygt 20 år hann han vara “svensk” innan han for hädan. Men givetvis tar svensk ljug-tv äran av den gamle mannen och ger denna ära till den humanitära stormakten. Skam är bara förnamnet.

http://www.hd.se/nyheter/skane/2015/04/10/biskopsmumien-inte-ensam-i-kistan/

KSD
KSD
6 years ago

OT:
Regeringen praler med at have skabt 40.000 nye job – 65 % af dem er gået til østeuropæere

https://ksdha.wordpress.com/2015/04/14/regeringen-praler-med-at-have-skabt-40-000-nye-job-65-af-dem-er-gaet-til-osteuropaeere/

snøfte
snøfte
6 years ago
Reply to  KSD

Lyder bra, men er ikke alt bare “låtsas jobb” innen kommuneforvaltning for å pynte på statistikkene og servere et resultat til opinionen om at nå lykkes vi så meget bedre?

Historymandk
Historymandk
6 years ago

Efter drabet – den klare tanke og den tydeligere tale. Det er bemærkes-værdigt hvor klar, Mike Dobbins er i sin selv analyse, om hvorfor han vedblev med at undskylde Islam og de islamtroendes adfærd. At han nu forstår at begrebet islamofob er hult og tomt og kun benyttes til at udskamme kritikere, som grundlæggende påpeger islams voldelige natur. Man kunne ønske at Politiken ville begå samme selv kritik og selv analyse, bare en lille smule. Vi (Danmark og danskerne) er i en situation hvor problemerne omkring indvandrernes (dvs. muslimernes) adfærd nu er så problematisk at vores dronning bliver nød til,… Read more »

machiavelli
machiavelli
6 years ago
Reply to  Historymandk

Det helt utrolige ligger i at fylde Europa op med millioner af muslimer og fortsætter med det, trods alle analyser om, hvor stupidt det er. Alene den kendsgerning at den konstante indvandring uundgåeligt på grund af børnefødsler til sidst vil bringe den oprindelige befolkning i mindretal kan overraskende ikke få politikerne og deres intellektuelle tosser til at vågne op. Og når muslimer bliver til et flertal i et samfund, er det naturligvis godnat med demokrati og ytringsfrihed. Det er børnelærdom. Vi er derfor vidne til nye opdagelser indenfor massepsykologien. Politikerne fortrænger virkeligheden i en humanisme, de selv har opfundet og… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Historymandk

Det eneste problem er, at Mike Dobbins udtaler sig til The Christian Post. Så er han allerede stemplet som reaktionær.
Det skulle trykkes i Politiken og Information – men sådan en sandhed kan deres svæklinge-læsere sikkert ikke bære, at blive konfronteret med..!