12
maj
Seneste opdatering: 12/5-15 kl. 1948
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

JÞder i Europa er alt, alt for venlige i deres kritik af europÊiske politikere. Det forbenede jÞdehad, de insisterer pÄ fortsat at installere her, ikke blot fordyrer og besvÊrliggÞr ikke jÞdisk liv, det vil udrydde det i dette Ärhundrede, som Jeppe Juhl beskrev det i en hjerteskÊrende artikel den 12 marts i Är.  Politikerne tilkendegiver ved deres handlinger klart, at de ikke vil lÞfte en finger for at bevare jÞdisk liv i Europa. De kan fÄ nogle maskinpistolbevÊbnede vagter, mÄske i en periode, men deres fremtid er at leve under belejring og truslen om en pludselig, voldelig dÞd.

Bagefter kommer turen til de kristne, som denne dejlige dengse fra en kultur siger, der ikke engang kan fabrikere det head-set, han sidder med. TÊnk hvis denne kultur havde samlet sig om at lykkes i stedet for at hade og kriges. Islam er irrelevant, som Sven Burmester siger, havde det ikke vÊret fordi vores hjernedÞde politikere havde pÄnÞdet os den, uden nogen sinde at spÞrge os. Islam har sat sig uden for det menneskelige fÊllesskab ved sin voldelighed, sin merevÊrsfÞlelse og sin uduelighed. Ingen Þnsker dem, over 50 procent af europÊerne afskyr dem efter kun 40 Ärs bekendtskab. Hvad kan det ikke udvikle sig til?

Det er politikernes umisforstĂ„elige besked til danske jĂžder, og de mĂ„ hellere fatte budskabet i tide dennegang. De vil ikke slĂ„ jer ihjel, de vil bare fordrive jer. Hvis nogle jĂžder stadig skulle tvivle pĂ„ alvoren i mine ord, har de ikke brugt de 43 minutter det tager at hĂžre rabbineren Haim Dynovisz fra Paris, der forlod Frankrig for nylig. »Europe: A civillisation that has sold it’s dignity« 

Udsigten til en kommende borgerkrig, skrĂŠmmer ikke disse politikere. Den skrĂŠmmer mig. Jeg forsĂžger at forebygge den, men mit hĂ„b svinder. I 2008 skrev den svenske officer Anders Lugn, at svenske politikere er i fĂŠrd med at sende Sverige ud i borgerkrig, og det betragter jeg som hĂŠvet over enhver tvivl. Forebyggelse kommer for sent, hvornĂ„r den end mĂ„tte indfinde sig.  Saudi Islamist Preacher: The Jews Poison the Muslims’ Hearts and Minds with WhatsApp, Twitter, and Facebook

Islamisterna dödade idag Ananta Bijoy Dash

Av Thomas Nydahl

Texten nedan Ă€r hĂ€mtad frĂ„n Svenska PEN. Mordet idag Ă€r ett – Ă€nnu ett i den lĂ„nga raden – som islamisterna, dessa kĂ€rlekens och fredens predikanter, utför. Att den mördade mannen dessutom fĂ„tt sin ansökan om besök i Sverige avslagen sĂ€ger en del av vad den politiska klassen i vĂ„rt land har för vĂ€rldsbild. LĂ€s och lĂ€r.

“You belong to a category of applicants where there is always a risk involved when granting a visa that you will not leave Schengen area after the visit. Furthermore, the purpose of your trip is not urgent enough to grant you visa.” (ur avslaget frĂ„n Sveriges ambassad i Dhaka)

För mer Àn en mÄnad sedan bjöd Svenska PEN in den bangladeshiske författaren och bloggaren Ananta Bijoy Dash till Stockholm för att tala om den allt svÄrare situation som rÄder i Bangladesh för journalister och författare, ett Àmne som blivit skriande aktuellt efter de bestialiska morden pÄ bloggaren Washiqur Rahman och författaren Avijit Roy tidigare i mars.

PEN:s inbjudan följde det standardförfarande som vi Äterkommande anvÀnder nÀr vi bjuder in representanter för internationell press- och yttrandefrihet till möten eller evenemang inom ramarna för PEN:s omfattande programverksamhet. För Ananta Bijoy Dashs del var temat för det möte som skulle ha Àgt rum i Stockholm den 3 maj, i samband med högtidlighÄllandet av Pressfrihetens dag, oskiljaktigt förenat med den verklighet han levde i som sekulÀr bloggare i ett av extremism alltmer hÄrdnande Bangladesh, nÄgot som enligt Svenska PEN gjorde honom sÀllsynt lÀmpad att tala om just dessa frÄgor. Men den svenska ambassaden i Dhaka vÀgrade att utfÀrda det utresevisum som krÀvdes för att han skulle kunna komma till Sverige.

Idag, tisdag, nÄs vi av beskedet att Ananta mördats.
FörstÀmningen Àr stor. FrÄgetecknen mÄnga.

För att förstĂ„ Ă„tervĂ€nder vi till det beslut som Sveriges ambassad i Dhaka skickade till honom efter att man avslagit hans visumansökan och som han samma dag mejlade till Svenska PEN. I slutraderna lĂ€ser vi: “You belong to a category of applicants where there is always a risk involved when granting a visa that you will not leave Schengen area after the visit. Furthermore, the purpose of your trip is not urgent enough to grant you visa.”

PĂ„ uppmaning av Svenska PEN lĂ€mnade Ananta Bijoy Dash in ett överklagande av ambassadens beslut. Svenska PEN skrev ocksĂ„ ett brev till ambassaden dĂ€r vi begĂ€rde att beslutet skulle omprövas och förklarade att vi ville genomföra mötet med Ananta Bijoy Dash Ă€ven om det mĂ„ste skjutas framĂ„t i tiden. Ärendet skulle ha behandlats av Migrationsdomstolen i Göteborg inom de nĂ€rmaste veckorna.

Men det var för sent. Tidigt pÄ tisdagsmorgonen hackades Ananta Bijoy Dash ihjÀl av mÀn bevÀpnade med machetes i sitt hem i staden Sylhet i norra Bangladesh. Han fick aldrig möjligheten att berÀtta sin och de andras historia för sina svenska kolleger pÄ Pressfrihetens dag.

Det Àr vÄr skyldighet att fÄ veta varför.

Svenska PEN krĂ€ver dĂ€rför en uttömmande och trovĂ€rdig förklaring till varför Sveriges ambassad i Dhaka valt att inte bevilja Ananta Bioy Dash det visum han behövde för att uppfylla Svenska PEN:s inbjudan att tala i Stockholm – den inbjudan som innebar att han varit kvar i Stockholm som Svenska PEN:s gĂ€st ytterligare tvĂ„ veckor efter sin ankomst förra helgen och som sĂ€kerstĂ€llde att han hade varit hĂ€r Ă€nnu idag.

Islamisterna dödade idag författaren och bloggaren Ananta Bijoy Dash

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KulturVultur
KulturVultur
5 years ago

Vilken tragedi.
En stor sorg för Ananta Dash, hans familj.
En stor sorg för fritÀnkande, pressfrihet, rationalitet, Äsiktsfrihet, progressivitet, demokrati och civilisation.
En stor sorg och förlust Àven för Bangladesh, dÀr dessa milda och klarsynta röster behövs som mest.
En stor sorg för Sverige som kunde – för en gĂ„ngs skull – ha gett riktig humanitĂ€r hjĂ€lp till en person som verkligen bĂ€st behövde det, och som tydligen skulle ha anammat svenska och vĂ€sterlĂ€ndska traditioner.

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Jeg ved ikke rigtigt vad sig skal sige til disse ‘mĂ„nedyrkere’ der ikke engang har en rigtig kalender.
Sjovt nok tÊnkte jeg direkte hvor hans trÄdlÞse udstyr var produceret, der findes vel ikke engang en fabrik i MENA der kan producere et tÊndrÞr til nogle af de af IS stjÄlne Toyata-trucks der kÞrer omkring med nogen 50 cal. pÄ ladet.
Det er bare sÄ patetisk at man krummer tÊr i skoene.
Skulle disse tilbagestÄende mennesker fÄ magt for alvor i vesten, da kommer jo al produktion, forskning, uddannelse og dermed velfÊrden der lokker som honning, forsvinde pÄ kort tid.