20
maj
Seneste opdatering: 20/5-15 kl. 2029
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tre australske hellige krigere i Syrien vil gerne hjem til Australien – men premierministeren er hĂ„rd i filten. BemĂŠrk at Abott konsekvent kalder “islamisterne” (hans ord, ikke mit, jeg bruger det ikke) “an evil death cult.” Vores egne politikere derimod, har intet imod at pĂ„fĂžre deres befolkning denne sikkerhedsrisiko. Over i Matriarkatet stĂ„r pĂŠdagogerne endda parate til at give psykologhjĂŠlp og fortur i den snart uendelige boligkĂž. Hvorfor har det degenererede Europa ikke politikere som Abott og Canada’s Stephen Harper? – Se ogsĂ„ Jalvings videoblog: “BĂ„dflygtningene skal sejle hjem igen” og Nasrin Sjögren Stockholm sponsrar massmord, tortyr och vĂ„ldtĂ€kt.

KnausgÄrd i kyklopernes land

Det Ă€r vĂ„r i cyklopernas land. ÄppeltrĂ€den blommar och stĂ„r som vita segel i ett hav av grönska. Himlen Ă€r blĂ„ och över havet, som ligger bara nĂ„gra kilometer frĂ„n dĂ€r jag sitter, hĂ€nger skyarna orörliga. Det Ă€r sĂ„ vackert att det gör ont. Och sĂ„ fridfullt. Landet Ă€r fullt av vĂ€lstĂ„nd, butikerna fulla av varor, alla har vad de behöver och mer Ă€n sĂ„. ÄndĂ„ Ă€r cykloperna inte lyckliga. MĂ„nga av dem Ă€r arga och uppfyllda av hat. Och mĂ„nga av dem Ă€r rĂ€dda. Jag har bott hĂ€r i tretton Ă„r och Ă€nnu har jag inte förstĂ„tt varför det finns sĂ„ mycket hat och rĂ€dsla hĂ€r. Jag tittar mig omkring och ser nĂ€stan ingenting att hata, och nĂ€stan ingenting att vara rĂ€dd för. [..]

Det mÀrk­ligaste Àr att de tror att det Àr likadant pÄ alla andra platser, i alla andra lÀnder, och ingenting kan övertyga dem om att sÄ inte Àr fallet. Cykloperna tror att deras bild av verkligheten gÀller för alla, och nÀr det nÄgonstans inte stÀmmer, som till exempel i grannlandet Danmark, sÄ blir de arga pÄ danskarna.

Kultursidorna i cyklopernas tidningar Àr litteraturfientliga, för att moralen stÄr över litteraturen, och ideologin stÄr över moralen. Litteraturen Àr inte fri i cyklopernas land. Den Àr tvÀrtom bunden till hÀnder och fötter. Jag kÀnner inte till nÄgot land i vÀrlden, förutom de totalitÀra, dÀr författarna Àr sÄ osynliga i den offentliga debatten. Man ser aldrig en författare stÄ för nÄgot eget i cyklopernas land. Man ser aldrig en författare riskera nÄgot i offentligheten. Karl Ove KnausgÄrds rasande attack pÄ Sverige

Knausgaard bor i SkĂ„ne et sted. For nogle Ă„r siden udtalte han sig om Sverige og politik, og det var temmelig dumt, hvad der er helt normalt med kunstnere. Jeg tĂŠnkte, at han skriver mĂ„ske godt, men det kniber med at tĂŠnke. Jeg lĂŠser ikke sĂ„ lange romaner mere, selvom jeg for nylig gjorde en undtagelse med “Troldfjeldet”, som jeg vidste ikke var spild af tid. (Den hedder Trolddomsbjerget nu, men jeg kan ikke se gevinsten.)

Nu er han 47 Är, og forstÄelsen af Sverige er blevet lidt dybere. Jeg tÊnker, at det vil gÄ ham lige som mig om nogle Är. NÄr han er 52, vil han forlade Sverige med sÄ tungt et hjerte som man forlader en ulykkelig kÊrlighed, og med sÄ stor en lettelse, som jeg fÞlte. MÄske ved han allerede, at han vil, ligesom jeg vidst nogle Är inden, at det ikke kunne var ved.

Han vil opdage, at han elsker landet, men at han ikke kan bo der. Han vil muligvis blive ved at at undersĂžge det gamle sĂ„r, selvom der forlĂŠngst er dannet arvĂŠv. Han vil kredse om det mĂŠrkelige land og dets skĂŠbne til han dĂžr. Han vil komme tilbage pĂ„ besĂžg, og undersĂžge, hvad der skete. BesĂžge gode venner pĂ„ landet, men holde sig langt vĂŠk fra “det offentlige” Sverige, debatten om debatten, feministhĂžnsene, rigsbĂžsserne, vĂ€rdegrunsdemokraterna og alle de tyranniserende hun’er og hen’er. Selveste rigsbĂžssen Jonas Gardell – som er allestedsnĂŠrvĂŠrende i svenske medier gennem Ă„rtier – skriver:“KnausgĂ„rd kommer frĂ„n de halvslaka snorklarnas land”. Han mener naturligvis, at at Knausgaard er ett “sjĂ€lvömkande och djupt orovĂ€ckande försvar för högerextrema krafter.”

MĂ„ske vil Knausgaard flytte til Danmark, nĂ„r han bliver 52, for det er vist ikke godt for eksilforfattere, at flytte hjem. KĂžbenhavn er stadig nordmĂŠndenes by, den norske kirke, Wessels Kro, sprogets nĂŠrhed. Han kan bare komme, vi er jo ogsĂ„ “fascister”.

Den fra Expressen fyrede Marcus Birro skriver et brag af et indlÊg pÄ Facebook, som svar til Knausgaard. Det er hvad der venter Knausgaard, hvis han falder i svensk unÄde. Ingen artikler i DN mere:

Sverige har gĂ„tt ifrĂ„n ett litterĂ€rt land som Ă€lskade att lĂ€sa om mĂ€n som hatar kvinnor till att bli ett land som hur enkelt som helst lĂ€rt sig Ă€lska att hata mĂ€n
 KnausgĂ„rd undrar varför det Ă€r sĂ„ tyst i cyklopernas land. Det kan jag svara pĂ„. Du binds vid bygatans enda trĂ€d och förses med munkavel, sedan hĂ„nas, hatas och hotas du och till sist snor cykloperna ditt jobb ifrĂ„n dig, och sedan jobb nummer tvĂ„ och till sist jobb nummer tre. Det Ă€r vad som sker.

Detta pÄgÄr tills hela den offentliga scenen Àr kliniskt rensad frÄn alla skribenter, författare eller poeter som vÄgar ha en enda avvikande tanke eller uppfattning i en enda sakfrÄga.

Till sist vaggas allting in i en stelbent, korrekt klang som har som enda mÄl att lura folk att landet i frÄga faktiskt inte rymmer nÄgra inre stridigheter alls. Det Àr alltsÄ inte bara sÄ att svenskarna Àr fegare Àn andra, vilket Àr helt sant och egentligen har varit varit sant Ànda sidan vi höll öronen medan tyska soldater rullade igenom vÄrt land under andra vÀrldskriget, utan det Àr ocksÄ sÄ att de fÄ röster som Ànnu orkar stÀmma sitt instrument i en annan ton effektivt och skoningslöst tystats ner. se videre pÄ Facebook

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bruce Wayne
Bruce Wayne
6 years ago

KnausgÄrd? Who?

Iq
Iq
6 years ago

Tror ikke KnausgÄrd bliver blacklistet. han er for stor, for berÞmt. Det er noget andet med smÄfolk, som Birro og andre, som er direkte samfundskritiske. de skal kanÞfles. Det her er blot en storm i et glas vand.
Hvad skulle han her i Danmark? Dette latterlige lille land, fuld af sure indskrÊnkede mennesker med mindrevÊrdskomplekser. med et sprog, som hverken svenskere eller nordmÊnd forstÄr lÊngere.
Nej, sÄ foretrÊkker han nok Sverige med alle dets fejl og idioti. Eller sit hjemland .
MisforstÄ mig ikke, jeg er dansk og elsker mit fÊdreland.

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Iq

SĂ„ fik du lige fyret den sĂŠdvanlige danske pop-svada om det latterligt lille og indskrĂŠnkede land af hva..?
Godt sĂ„… FĂžler man sig sĂ„ lidt intellektuelt overlegen igen..? AltsĂ„ lidt lige som “kultureliten”..?

Peter Zichau
Peter Zichau
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Åh nej..!
Glem min kommentar – den kunne jo tolkes som “Jantelov”…

Armadillo
Armadillo
6 years ago
Reply to  Peter Zichau

Hvad er problemet egentlig? At Knausgaard skriver lige ud af hjertet hvordan han ser pĂ„ den svenske kultur og medie andedam? Jeg har ikke lĂŠst hans bĂžger, men kan uden at ryste pĂ„ hĂ„nden, skrive under pĂ„ hvad der efter hans ord gengives i denne artikel. Jeg har sgu lĂŠst mere svensk medie og litteratur end de fleste danskere, jeg har boet her i mange Ă„r i flere omgange, noget der efterhĂ„nden som Ă„rene har passeret, har givet mig et ganske unikt indsyn i hvordan pĂžlsen skĂŠres Ăžst for Øresund! Det er ikke helt enkelt at vĂŠre Dansk eller Norsk… Read more »

invernes
invernes
6 years ago

All ĂŠre til Australia ! tenk om politikerne i Skandinavia var like kloke ? men her ligger politikerne med sprengte rasshĂžl.

Nilsv
Nilsv
6 years ago

Jaja, det var ikke analysen af Sverige to end them all, men interessant nok at hĂžre, hvordan KnausgĂ„rd fĂžler sig behandlet pĂ„ kultursiderne i Sverige, der jo som vi ved mere er politiksider. Han kommer ikke sĂ„ langt i analysen, og sĂ„ er svenskerne enĂžjede udyr, hvor dybsindigt er det lige pĂ„ en skala. Men hvorfor skulle han ogsĂ„ pludselig have et stĂžrre vingefang, bare fordi han skriver i en avis. Min Kamp er jo migselvmigselvmigselv – ingen kritik, bare en konstatering, at det er hans emne. Skal siges, at jeg ikke har lĂŠst den, da emnet ikke interesserer mig.

Armadillo
Armadillo
6 years ago

Och nu gĂ„r ‘Riksbögen’ Jonas Gardell till frontalangrepp pĂ„ Knausgaard i Expressen ;

“KnausgĂ„rd kommer frĂ„n de halvslaka snorklarnas land”.

http://www.expressen.se/kultur/knausgard-kommer-fran-de-halvslaka-snorklarnas-land/

Denna politisk korrekte mÀstare uti lavemang och glidcreme, borde efterhand ha lÀrt sig att hÄlla flabben i frÄgor han inte begriper.

FelixKrull
FelixKrull
6 years ago

Tak, skidegodt link.

Ola Nilsen
Ola Nilsen
6 years ago

NÄr et land glemmer sine forfedre, eller enda verre spytter pÄ deres minne, sÄ stopper de snart Ä tenke pÄ sine etterkommere ogsÄ.

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
6 years ago

Den svenske totalitarismen hater fortiden. Det er dens mest fremtredende egenskap. Det er en slags selvpÄfÞrt kommunisme.

Vi nordmenn bÞr ikke triumfere over svenskene for tidlig dog, vi er ganske lik dem, bare mindre dyktige. NÄr v i bygger en mur er den full av hull, men som tiden gÄr tar vi tar hullene til inntekt for at vi egentlig aldri mente Ä bygge en mur. Selvbedraget er stÞrre i Norge.