23
maj
Seneste opdatering: 24/5-15 kl. 2336
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

siger en svensk ven jeg har. “I Ă„rtier har de skulle vĂŠre mere multikulturelle end alle andre, men hvis en stĂŠrk leder fortĂŠller dem noget andet, sĂ„ vil de forfĂžlge det mere fanatisk end alle andre.” Her forstĂ„r han fascisme som tilbedelsen af en stĂŠrk, autoritĂŠr, koperativ statsmagt med en nĂŠsten religiĂžs fremtidstro og en “pragmatisk antisemitisme.”Og det er her det svenske, mildt sagt totalitĂŠre MiljĂžparti kommer ind i billedet med deres seneste forslag:

Rebecca Uvell, med sin sida Uvell Kommunikation, har gjort ett styvt jobb med att gĂ„ igenom motionerna inför Miljöpartiets förestĂ„ende kongress den 12-14 juni. Antalet godbitar i motionsfloran Ă€r mĂ„nga sĂ„ jag lyfter bara fram tvĂ„ som kan sĂ€gas vara representativa och symptomatiska för helheten. För i vilken riktning som Miljöpartiet kommer att utvecklas. Motionerna 8.4, ”FörbĂ€ttrad asylpolitik” samt 9.13 ”Nöjesflyget mĂ„ste göras trĂ„kigare”.

I 8.4, som stöds av Grön Ungdom, argumenteras för att bevisbördan vid asylprövning skiftas frÄn den enskilde till Migrationsverket. Det Àr Migrationsverket som har att bevisa att den enskilde INTE har asylskÀl istÀllet för tvÀrtom. Det rÀcker med andra ord med att sÀga.

”Jag krĂ€ver asyl” och pĂ„ alla frĂ„gor frĂ„n Migrationsverket rĂ€cker det med att svara ”Bevisa om ni kan”. Ni anar nog vart det kommer ta oss

Den andra motionen, 9.13, kommer vi se en förĂ€ndring vid sĂ€kerhetskontrollerna pĂ„ flygplatserna. DĂ€r kommer varje resenĂ€r fĂ„ svara pĂ„ frĂ„gor om hur flygtrafiken pĂ„verkar klimatet. Svarar resenĂ€ren fel skall denna tas Ă„t sidan för en genomgĂ„ng av ”uniformerad klimatinformatör”. Är Miljöpartiet pĂ„ riktigt?

Se flere forslag her.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

…fascisme som tilbedelsen af en stĂŠrk, autoritĂŠr, kooperativ statsmagt.

Korporativ.

Arbeideren
Arbeideren
5 years ago

“Svenskere er naturlige fascister” I ordets rette betydning, sĂ„ absolutt. Den erkjennelsen kom til meg etter Ă„ ha vanket en stund i et miljĂž med svenske kunstnere og musikere. PĂ„ utsiden ga de inntrykk av Ă„ vĂŠre unike og individualistiske individer men nĂ„r man kommer under huden pĂ„ dem sĂ„ ser man at de, alle som en, har de nĂžyaktig samme meningene. Disse svenskene var virkelig sjokkert over at noen hadde andre synspunkter enn dem og skulle pĂ„ dĂžd og liv bli enige med meg. Akkurat som om full enighet er noe som man bĂžr strebe etter. Der jeg kommer… Read more »

Bossebuss
Bossebuss
5 years ago

Det Ă€r bara i “RĂ€ttsstaten Sverige” som omvĂ€nd bevisbörda allt mer anvĂ€nds. Ingen annan rĂ€ttsstat i vĂ€rlden gör nĂ„got liknande. Ska de vara konsekvent ska denna omvĂ€nda bevisbördan Ă€ven gĂ€lla vid alla brottmĂ„l. Ni kan ju se hur en grov brottsling kommer att mysa i domstolen. Denne behöver ju dĂ„ ingen försvarsadvokat – utan all bevisning ligger pĂ„ Ă„klagaren. SĂ„ mycket billigare det blir för statskassan! Men nĂ€r det gĂ€ller sökande av syl sĂ„ vill mp göra Migrationsverkets handlĂ€ggare likt Ă„klagare, som mĂ„ste bevisa att den asylsökande endera ljuger och det lĂ€r ju vara sĂ„ gott som omöjligt, för handlĂ€ggarna… Read more »

Polka Charlie
Polka Charlie
5 years ago

Omvendt bevisbyrde i asylsager, det virker meget ‘svensk’… Kan faktisk ikke forestille mig noget mere uhensigtsmĂŠssigt og sindsygt!