31
jul
Seneste opdatering: 1/8-15 kl. 0249
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg citerede Danmark’s store grafiker Palle Nielsen (1920-2000) i en samtale med en ven i dag, og nærmest henkastet slog jeg efter, om Jytte Rex’ kongeniale portrætfilm om ham, var kommet online, og det var den! Den har vist vist pĂĄ SVT i 2004, og har derfor svenske undertekster, hvorimod den indtil 2009 ikke havde været vist pĂĄ DR. Den var for “smal”, eller vi – publikum- er for brede, hvad ved jeg om TV? Jeg har ikke set filmen siden den kom i 2002. Det er et af de bedste kunstnerportrætter, jeg har set.

Vi er i hjemmet i Lyngby også med hans kone, grafikeren Elsa Nielsen, rundt i Nielsen barndoms København, i Rom hvor han boede en længere tid, i Heiligenstadt, Venedig og på klosteret San Cataldo ved Amalfikysten, hvor danske kunstnere og videnskabsfolk kan ansøge om stipendieophold.

Jytte Rex slutter med et meget Nielsen’sk billede af tvillingetĂĄrnene, der styrter i grus, som han netop ikke nĂĄede at opleve. Niels Barfoed læser op af bla. Nielsen’s bog om sin barndoms Gammelholm, jeg kan ikke huske, hvad den hedder, jeg har den, men kan ikke finde den. Det er fĂĄ billedkunstnere, der mestrer sĂĄ sirlig en prosa, som Palle Nielsen. Det er et af mit livs gaver, at have mødt ham mange gange, og fotograferet ham. Glæd jer!


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.