30
aug
Seneste opdatering: 31/8-15 kl. 1848
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er bestemt ikke rart at se, og jeg er bestemt ingen ven af det trusselssamfund, der har etableret sig i Sverige, men Orrenius spiller selv med truslerne som blind makker. Ingen har dog magt over pĂžblen, hvad enten den er sort eller rĂžd, og slet ikke jeg. Nu er den rĂžde pĂžbel langt den mest voldelige og talrige i Danmark og Sverige, og det ved Orrenius udmĂŠrket. RevolutionĂ€ra Fronten og AFA er hans underforstĂ„ede trussel mod dem, hans avis mĂ„tte navngive, og de er “ultra violence.” Bag enhver angst for offentlighed i Sverige, ligger angsten for deres vold. Dertil er nu ogsĂ„ kommet den indvandrede vold som hver uge krĂŠver et eller flere liv.

Orenius lyver desuden pÄ den mest almindelige mÄde, nemlig ved at fortÊlle noget af sandheden. Han har opsÞgt kronikÞren fire gange, to gange pr mail og to gange fysisk. Hvorfor ikke sige sandheden, hvis den er sÄ god og rigtig, Orrenius? Og högerextrema nÀtpublikationen Snaphanen, tro mig, der er kun svenske medier og venstreekstremister, der kan finde pÄ at kalde mig det, skÞnt de er ikke sÄ langt fra at vÊre én og samme gruppe. Det er stadig lÞgn.

Pseudonymen ”Julia Caesar” Ă€r enligt tidningen Expo flitigt citerad inom högerextrema kretsar och dess medieflora. Hon Ă€r sedan 2010 krönikör pĂ„ den högerextrema nĂ€tpublikationen Snaphanen, och har valt att hĂ„lla sin verkliga identitet hemlig. Under helgen började en text frĂ„n ”Julia Caesar” att spridas dĂ€r hon anklagar DN:s prisbelönte journalist Niklas Orrenius för att förfölja henne.

Hans intresse för ”Julia Caesar” grundar sig dels i pseudonymens stora inflytande högerextrema kretsar och dels i det faktum att skribenten valt att vara anonym. “Jag vill att hon ska berĂ€tta och höra hur hon har landat dĂ€r hon har landat. Hon hetsar mot invandrare och hĂ€nger ut mĂ€nniskor bakom anonymitetens skydd.”Niklas Orrenius menar dock att beskrivningen om förföljelse Ă€r falsk.

– Jag har knackat pĂ„ hos henne tvĂ„ gĂ„nger, med ett Ă„rs mellanrum, och skickat ett mejl, eftersom jag inte haft nĂ„got telefonnummer till henne. Jag har varit hövlig och velat ha kontakt för en intervju, det Ă€r bisarrt att lĂ€sa hennes beskrivning av detta, sĂ€ger Niklas Orrenius. Han vill inte gĂ„ in pĂ„ hur DN hanterar hoten, eller om de ska polisanmĂ€las. DN har Ă€nnu inte publicerat nĂ„got reportage dĂ€r ”Julia Ceasar” figurerar. Niklas Orrenius: “Det har varit tvĂ„ nĂ€tter med hat- och hotsamtal”. Journalisten: Mordhot mot DNs Niklas Orrenius – Se ogsĂ„ Hans Rustad: Orrenius har fĂ„tt pĂ„gang og ubehageligheter og Ingrid Carlqvist: Journalisternas dödsryckningar

“Dra igĂ„ng en bojkottkampanj mot Dagens Nyheter”
Marika Formgren skriver i dag i DN har förklarat krig blandt andet:

[..] Jag har inte lÀst alla hennes texter och kan inte gÄ i god för alla hennes formuleringar, men jag har lÀst tillrÀckligt mÄnga av hennes krönikor för att sÀga att Julia Caesar skiljer sig frÄn i princip alla andra invandringskritiska skribenter genom att vara en genuint kvinnlig röst. Och med kvinnlig menar jag i detta sammanhang moderlig, empatisk, solidarisk, full av ömhet och omsorg. Jag lÀser mycket invandringskritisk alternativmedia, och de flesta röster (oavsett skribentens kön) Àr manliga pÄ sÄ sÀtt att de oftast Àr teknokratiska och faktatunga (alla texter med tabeller och statistik som visar ekonomiska eller vÄldsbrottsliga konsekvenser av invandringen), och ibland testosteronstint manande till strid mot den elit som lÄter vÄrt land koloniseras.

Julia Caesars texter innehĂ„ller förstĂ„s ocksĂ„ bĂ„de statistik och uppmaning till motstĂ„nd, men jag uppfattar Ă€ndĂ„ grundtonen som djup empati och medlidande med det stackars svenska folket och vad det utsĂ€tts för. Att lyfta fram det svenska folket som en part med rĂ€ttigheter Ă€r tabu – det insĂ„g jag om inte annat efter de hĂ€tska reaktionerna pĂ„ min egen krönika i Göteborgs-Posten. NĂ€r etablissemangsmedia rapporterar om det som hĂ€nder i Sverige i allmĂ€nhet, och invandringspolitiskt relaterade hĂ€ndelser i synnerhet, sĂ„ existerar bara invandrarnas och politikernas perspektiv, aldrig det svenska folkets. Troligen hĂ€nger detta ihop med den hos eliten utbredda uppfattning som jag gav exempel pĂ„ i “Cirkusartisterna” – att svenska folket inte finns, att Sverige kan fyllas pĂ„ med 30 miljoner invandrare utan att det pĂ„ nĂ„got sĂ€tt skulle förĂ€ndra landet eller hota det svenska folkets existens.

Det innebĂ€r att Julia Caesar utmanar DN (och hela den svenska journalistkĂ„ren) med dess egna vapen; hennes texter vĂ€djar liksom agendajournalisternas till lĂ€sarnas mĂ€nniskokĂ€rlek och medlidande – men för en grupp mĂ€nniskor (svenskarna) som andra journalister negligerar. Och eftersom Julia Caesar har rĂ€tt och DN har fel om vilka i Sverige det Ă€r som just nu utsĂ€tts för övergrepp och lidande sĂ„ blir de livrĂ€dda pĂ„ DN.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Armadillo
Armadillo
5 years ago

Jeg har under dagen observeret at venstresiden virkelig har mobiliseret, det findes en hel del kommentarer pĂ„ bĂ„de denne blog og andre blogge, med kommentarer der stĂžtter Orrenius. FĂŠlles for de der har skrevet gennem ‘Disqus’, er at de bare har skrevet ganske fĂ„ kommentarer og er nyregistrerede. Jeg vil bare lige sige at man bĂžr lade vĂŠre at svare disse personer overhovedet. Hele den politisk korrekte venstre er fuldstĂŠndigt i kaos, aldrig under mit liv har jeg set en sĂ„dan panik. Her er et eksempel pĂ„ en partihoppende skidesprĂŠller, ThorbjĂžrn Jerlerup, der vel efterhĂ„nden siden sin start i EuropĂŠisk… Read more »

Nilsv
Nilsv
5 years ago

Hold pÄ hat, hot og briller

Fordi Niklas Orrenius tager pÄ hjemmebesÞg, sÄ bliver han truet med selv at fÄ hjemmebesÞg, hvilket han finder meget forkasteligt. Men han har ellers lige hÊvdet, at det ikke var noget sÊrligt at fÄ besÞg, altsÄ nÄr det var ham selv, der aflagde besÞget, men hvis andre skulle aflÊgge ham besÞg var det forfÊrdeligt og skrÊmmende. Det hÊnger ikke rigtig sammen men hva.

Odd S. OlavssĂžn
Odd S. OlavssĂžn
5 years ago
Reply to  Nilsv

Hvis moral er godt, hvad er det sĂ„ liige der er dobbelt sĂ„ godt? 😉

Hans Und
Hans Und
5 years ago

Hvad DN er ude i minder om forsvaret af Berlin ’45.

Anyways sÄ er det jo altid en risiko, at ens anonymitet bliver afdÊkket. SÄ man er nok nÞd til, at glÊde sig over at det er en slags kvalitetsstempel. Swiftt og mange andre har ogsÄ skrevet under dÊkke. Listen er lang.

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  Hans Und

Der er endnu et aspsekt i det, som vi ikke har nĂŠvnt – jeg har jo ogsĂ„ vĂŠret kontaktet af Orrenius: Jeg Ăžnsker slet ikke at legitimere ham, ved at tale med ham. Dette gĂŠlder for mit vedkommende hovedparten af svenske journalister.

Jan Sjunnesson
5 years ago

Du mÄ snakke med mig, ikke osse ?

paramuk
paramuk
5 years ago

Jag ska be alla mina vÀnner och affÀrsbekanta att sluta prenumerera och annonsera i DN, Men Àven Expressenoch Aftonbladet gÄr jag inte in pÄ. Jag tycker GP, Svd, Sydsvenskan rÀcker om man vill lÀsa nyheter. Tack Marika för ett vÀldigt bra initiativ.

Odd S. OlavssĂžn
Odd S. OlavssĂžn
5 years ago
Reply to  paramuk

GP kan man jo efterhĂ„nden bruge til andet end at pakke fisk ind i. 😉 Efter at Alice Teodorescu I januar 2015 blev politisk redaktĂžr og chef for GP’s leder- og debatsider, er avisen blevet BETYDELIG bedre. MisforstĂ„ mig ikke, der er lang vej endnu for svenske medier, men GP er i den grad blevet lyset for enden af tunnelen. Man kan ogsĂ„ hĂ„be pĂ„ en smitteeffekt/kĂŠdereaktion at nĂ„r nu GP tĂžr debattere det ‘forbudte’, til og med pĂ„ ledersider, at andre aviser/journalister vĂ„gner, nĂ„r nu de kan se at himmelen IKKE falder ned over hovederne pĂ„ dem nĂ„r nu… Read more »

cello
cello
5 years ago

..og enda litt ironi: Caesar siterer hva DN skrev etter IKEA-drapene: “Trots allt – dödliga vĂ„ldet har minskat. Sverige har blivit tryggare”

Vi rekapitulerer en helt alminnelig dag i Sverige, et utvalg av dagens tildragelser:

Drap ved skyting og knivstikking midt i folkemengde: http://avpixlat.info/2015/08/30/skottlossning-i-stockholmsforort-flera-skadade/

Kidnappet mann funnet drept: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2817655-kidnappade-anton-funnen-dod-vid-sisjon

Barn ranes med pistol: http://avpixlat.info/newsdesk/malmo-12aring-ranades-under-pistolhot

MordforsÞk, HöganÀs: http://www.hd.se/lokalt/hoganas/2015/08/30/larm-om-skottlossning-i-hoganas/

Mer skyting i GĂžteborg: http://avpixlat.info/2015/08/30/annu-en-skottlossning-i-okand-goteborgsforort-pa-sondagskvallen/

Minst 15 biler brenner i sthlm: http://www.expressen.se/nyheter/15-tal-bilar-har-satts-i-brand-i-ostberga/

cello
cello
5 years ago

I skrivende stund ligger denne saken Ăžverst pĂ„ dn.se: “DN granskar: VĂ„ra overvakade liv. SĂ„ kartlĂ€ggs dina steg – dygnet runt”.

Er det DN som redegjĂžr for sine journalistiske metoder, mon tro..?

Anna Svensson
5 years ago
Reply to  cello

Jag kommer inte att lÀsa vad de skriver, ty jag vill inte gÄ in pÄ deras webbtidning.

Odd S. OlavssĂžn
Odd S. OlavssĂžn
5 years ago

@ Marika Formgren.

Hvad der desvĂŠrre ikke rigtig fremgĂ„r af dit indlĂŠg, er jo netop den MODBYDELIGE mĂ„de J.C. er blevet behandlet pĂ„ af netop DN og deres sĂ„kaldte ‘journalister’.

J.C er blevet stalket. Hun er blevet forfulgt, ikke bare pĂ„ sin privatadresse, men fan…. ogsĂ„ i hendes ‘sommarstuga’.

Og, som J.C. selv spĂžrger sig, HVOR HAR DE ADRESSEN TIL HENDES SOMMARSTUGA FRA?

Det skulle vel ikke vĂŠre fra de venstreekstreme kriminelle fra REDOX, som svensk presse i Ăžvrigt fĂžr har samarbejdet med?…

Harold_the_Barrel
Harold_the_Barrel
5 years ago

HÀr hittar ni Adblock. Glöm inte att tillÄta annonser pÄ t.ex. Avpixlat.

Firefox
https://addons.mozilla.org/sv-se/firefox/addon/adblock-plus/
Explorer
https://adblockplus.org/releases/adblock-plus-12-for-internet-explorer-released
Chrome
https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock-plus/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?hl=sv

Jag har anvÀnt Adblock i sÀkert 10 Är och Àr nÄgot jag överhuvudtaget inte kan vara utan.
https://www.youtube.com/user/AdblockPlusOfficial

elfyma
elfyma
5 years ago

Adblock tycks inte stoppa filmsnuttar innehÄllande reklam.
VÀldigt irriterande nÀr man har en begrÀnsad surfpott.

Har Àven fÄtt problem med att datorn hÀnger sig nÀr jag Àr inne pÄ nÄgon nyhetssajt.
Kan det uppstÄ konflikter nÀr adblock stÄngas mot reklamen ?

NĂ„gon som har erfarenhet av unvis.it ? VĂ„gar man ladda ner den ?
PÄ vilket sÀtt kompletterar den adblock ?

intemeranu
intemeranu
5 years ago
Reply to  elfyma

Jag har aldrig drabbats av nÄgot av dina Adblock-problem. Kan det vara en instÀllningsfrÄga? Unvis.it Àr ingenting man installerar, utan fungerar ungefÀr som ett filter eller en kikare genom vilken du tittar pÄ mediaföretagets site, och som bara slÀpper igenom det vÀsentliga, alltsÄ text och bilder. Du behöver inte oroa dig, ingenting kladdar ner din dator!

Harold_the_Barrel
Harold_the_Barrel
5 years ago
Reply to  elfyma

Det enda du behöver göra Àr att t.ex. om en film inte spelas upp pÄ nÄgon av de svenskfientliga sidorna Àr att:
Inaktivera Adblock. Uppdatera sidan och videon startar. Glöm inte att genast aktivera Adblock igen.

I övrigt har jag aldrig upplevt nÄgot negativt med Adblock. En sida sÄsom Expressen blir enormt mycket mera anvÀndarvÀnlig med Adblock instalerat.

elfyma
elfyma
5 years ago

Tack för info.
Men nÀr det gÀller filmerna sÄ vill jag inte ladda ner filmerna vare sig de innehÄller reklam eller inte, för att spara surfpott.
Problemet Àr att filmerna ofta, men inte alltid, Àr lÀnkade till en artikel som jag vill lÀsa.
Vissa förvarnar om detta, men allt fler smyger in filmerna för att fÄ visa mer reklam.
Adblock kan inte hindra den automatiska nedladdningen.

Nilsv
Nilsv
5 years ago
Reply to  elfyma

Deaktiver flash under plugins, tager det meste, der bevĂŠger sig.

Jeg anvender selv adblock og desuden scriptblock, sÄ jeg har det meget stille.

Anna Svensson
5 years ago

Finns det ocksÄ för Opera?