3
sep
Seneste opdatering: 5/9-15 kl. 0005
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Medvirkende Georg Igler, Gerard Batten, Tino Sanadaji, Kent Ekeroth og Renaud Camus. Se ogsĂ„ Robert Spencer’s This is no longer just a “refugee crisis.” This is a hijrah. (= jihad by immigration)

Mikael Jalving: Det mest bitre had er gerne de godes had

Det sidste dĂžgns tid har der meldt sig en sporadisk eftertanke i Sverige:“Julia Caesar hĂ€ngdes ut för att tystas”, Vad gott kommer ur röjandet av Caesars identitet?, Åsikterna gick isĂ€r nĂ€r Expressens namnpublicering debatterades. “Blandt sadomasochistiske eliter er alt politisk og et spĂžrgsmĂ„l om rigtigt eller forkert. Det er til at blive idiot af.”

Den berygtede skribent ”Julia Caesar”, som i Ă„revis har skrevet begavet og pointeret og indimellem flabet imod sit lands liberale indvandringspolitik, blev afslĂžret. Ikke i en udokumenteret pĂ„stand. NĂŠ, det var pseudonymet – og hendes mange lĂŠsere – der var problemet. Kunne man afslĂžre forfatterens virkelige identitet, kunne man muligvis uskadeliggĂžre hende og lukke munden pĂ„ andre formastelige under foregivende af, at al debat skal foregĂ„ pĂ„ en Ă„ben arena. Som om det var tilfĂŠldet i Sverige. Onsdag kunne Expressen, der aldrig har interesseret sig et dyt for indholdet af Julia Caesars bĂžger og blogs, triumferende annoncere hendes virkelige navn og offentliggĂžre et portrĂŠtfoto med denne sigende vinkling:

»Julia Caesar er en af hadsitenes flittigste og mest lÊste skribenter, men hun vil ikke stÄ frem med sit rigtige navn. Expressen kan afslÞre, at det er en forhenvÊrende journalist fra Dagens Nyheter, der stÄr bag pseudonymet, hvis tekster gÄr ud pÄ at hetze mod indvandrere, politikere og journalister.« Javel, i den bedste af alle verdener ville alle og enhver stÄ frem med navn og ansigt, smÄ som store. Jyllands Posten: De godes had, Berlingske: Svensk opgÞr mellem »Julia Caesar« og aviser ender i dÞdstrusler.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Der er desvérre en fejl i dit link til Jalvings kronik, Steen 😉

Her er det korrekte link:

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE7993221/Det+mest+bitre+had+er+de+godes+had/

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

I Sverige har vi tyvĂ€rr fĂ„tt ett konglomerat av olika intressen. Det Ă€r politiker,journalister, en del av nĂ€ringslivet, olika “tankesmedjor”, personer med visst kunnande som lever pĂ„ det allmĂ€nna och vill synas i debatten. De har fĂ„tt ett gigantiskt problem. Sedan 1060-talet och framöver har den svenska befolkningen fĂ„tt möjlighet till utbildning. Det har gett vid handen att svenska makthavare pĂ„ olika plan kĂ€nt sig osĂ€kra och har förlorat sina positioner. Med utbildning följer ocksĂ„ normalt sett bildning. DĂ€r har inte den svenska “eliten” hĂ€ngt med. Vi kan ta ett skrĂ€mmande exempel och det Ă€r den svenska statsminister.. Han kallar… Read more »

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Bara ett par punkter:

Det Àr skillnad pÄ bildning och utbildning.

Sen har jag sedan Expressens publicering av Julia Ceasers namn, fÀst mig vid att mesta argumenten, kritiken mot Julia, mest fÄr pÄ formen, men inte pÄ sakinnehÄllet.

Det tÄl att tÀnkas pÄ faktisk.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  Armadillo

Med utbildning pÄ olika nivÄer bör personen ocksÄ kunna tillÀgna sig bildning.

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

SĂ„ sant som det Ă€r sagt Olof, dock har jag under Ă„ren (ganska mĂ„nga Ă„r efterhand) mött en del mĂ€nniskor med liten utbildning dĂ€r har visat sig vara bildade personer, sĂ„klart med en egen kraft i botten. Jag har enbart realskola, men Ă€r vad andre sĂ€ger ganska bildad och har en stor allmĂ€nbildning, kanske det att ha jobbat i olika lĂ€nder, lĂ€rt flera sprĂ„k och kastat ut Tv:n för Ă„r sedan har hjĂ€lpt lite under resans gĂ„ng. Innan frekventerade jag biblioteken mycket, men det Ă€r mera eller mindre lönlöst idag dĂ„ biblioteken nu Ă€r ockuperade av mĂ€nniskor dĂ€r knappast kan… Read more »

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  Armadillo

Utbildning och bildning gÄr inte alltid hand i hand.
För min del lÀser jag massor. NÀr det inte rÀcker, sÄ krÀver min enastÄende intellektuella kvinna Àn mer av mig.
Parkinsons lag Àr fantastisk NÀr man kan resonera om de stora tingen pÄ fÄ minuter.Men nÀr det rör sig om smÄsaker kan man resonera flera timmar.

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Ja vad ska man göra?
Ska man hylla kvinnan eller lÀgga henna pÄ hyllan?
🙂

Rune Hansen
Rune Hansen
5 years ago

Jalvings artikel er Ă„benbart flyttet, men det gode er, at den sĂ„ ikke lĂŠngere er “Premium”, sĂ„ alle kan lĂŠse den: Det mest bitre had er de godes had.

Peter Svan
Peter Svan
5 years ago

Europa Ă€r rökt…

invernes
invernes
5 years ago

Will Europe Still Be Europe? Nei ! derfor mÄ folk i Europa nÄ vÄkne opp og begynne Ä kjempe.

Nicke99
Nicke99
5 years ago

Eftersom det finns en viss andel IS-anhÀngare bland de asylsökande, och eftersom IS öppet har hotat med att smuggla trÀnade terrorister bland dessa, sÄ utgör all invandring i sig ett dödligt hot.

Vilken mÀnniskosyn har de politiker och journalister som medvetet bidrar till att fortsÀtta hÄlla dörrarna till Europa öppna för IS? Det Àr ganska enkelt, eller hur?

Lenn
Lenn
5 years ago

Sublim artikel. Ja, ‘flygtningestrĂžmmen’ er islamisk okkupation! Derfor vil det stĂŠrkt islamiske Tyrkiet da ogsĂ„ gerne have sĂ„ mange muslimer afsted til de dummegode, hvide kuffar, og nu hĂžrer vi FN – den muslimske loge – brĂŠge op om, at Europe skal gĂžre endnu mere = tage millioner af deres uduelige fĂŠtre ind! De vil gerne have en masse muslimer ind i Europas Hus, sĂ„ de kan udsuge huset Ăžkonomisk, ressourcemĂŠssigt og mentalt! Det sker gradvis, dag for dag, og har gjort det i Ă„rtier allerede. Eksplosionen af flygtninge vil sĂŠtte yderligere gang i fejemĂžget nu. Luther sagde, at muslimer… Read more »

eurozone
eurozone
5 years ago

Julia Caesars misstag- hon tyckte synd om “fel” folk!

Kurt RosenstrĂžm
Kurt RosenstrĂžm
5 years ago

SelvfĂžlgelig vil det ikke det. Og det skal muslimerne nok sĂžrge for. Der er intet at gĂžre. Der er intet andet end at vente pĂ„ min nye bog: Koloniseringen af Europa. Men Europa Ă„bner op for borgerkrigen. FĂžrst ĂždelĂŠgges Nationalstaterne og sammenhĂŠngskraften, sĂ„ folk holder op med at betragte sig som et folk, hvilket faktisk betyder tab af mening med tilvĂŠrelsen. Derefter tabes vĂŠrdier og traditioner som danskerne har opbygget gennem Ă„rhundrede. Derefter vĂŠlter indvandrere fra MellemĂžsten og Afrika ind i Europa, som bĂ„de hader europĂŠerne og demokratiet. Derefter dyrkes Muhamed fanatisk medens terror, fanatisme og had spreder sig pĂ„… Read more »

Nicke99
Nicke99
5 years ago

Nej, det Àr inte sjukt, utan helt logiskt. TÀnk: Cui bono? Vilka har nytta och glÀdje av att det blir kaos och krig i Europa?