3
sep
Seneste opdatering: 4/9-15 kl. 0741
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

02.09.2015 023 02.09.2015 028

“SVT gör vänsterdrama av Julia Caesar-fallet”

“Rasistsajten Snaphanen”, det har jeg jo vænnet mig til er den moraliserende tone i Sverige, for det der skal gå for at være politisk debat. Det er kun i Sverige, udenfor denne enklave betragtes jeg som en almindelig konservativ, bortset fra i små, venstrekstreme sekter. Main-stream i Sverige er med andre ord en venstreekstrem sekt i en europæisk sammenligning. Svenskerne ved det ikke, for svensk journalistik formidler ikke borgerlig dansk debat, kun venstresiden og nogle kunstnere, der har en indstilling som flugter med deres. I går fremstillede SR f.eks. Michala Bendixen og Leif Borch Hansen som “en folkebevægelse.”

Det er også kun i Sverige, at en journalist i fulde alvor kan bebrejde en anden journalist – min kronikør – at hun “hetzer mod journalister og politikere.” Hamrud og Orrenius skjuler ikke engang, at de er en del af den politiske magt. Nu var kronikøren altså  blevet for stor, nu skulle hun kanøfles af samtlige svenske “journalister”, der så nødigt vil miste deres jobs og ville demonstrere deres rette, magttro sindelag. Hun skulle ned med nakken for at bedrive klassisk journalistik, hvad enten man kan lide tonen eller ej. Den journalistik de selv har forrådt for mange år siden. Hun agter dog at skrive en kronik på lørdag, hvis hun er i nærheden af en internetopkobling, fortæller hun i dag.

Der har om denne sag været publiceret i nærheden af 50 svenske avisartikler. De er allesammen nærmest makabert enslydende, ikke én journalist vover at vælge dissens. Det er disse klicheer og tomme kalorier, de undervurderer deres læsere med at servere. Det er denne parodi på fri debat og demokrati, de spises af med. Imens bugner min inboks med mails, der vil tilbyde min kronikør beskyttelse og husly.

At gøre politisk argumentation til et sprøgsmål om “had”, er et direkte angreb på demokratiets principper, og man kan også konkludere efter denne affære,  at der ikke kan føres en demokratisk diskussion om indvandringen i Sverige. Den er knækket over i to dele, en officiel og en folkelig, og det værste er, at det måske netop er meningen. Svenske journalister saboterer ivrigt og med fuldt overlæg demokratiet. Deres redigering og deres ordvalg viser det med al tydelighed. Pressens hensygnende hegemoni vil, at folket skal blande sig udenom.

I Jerusalem sidder en svensk journalist, Nathan Sachar, og priser sig lykkelig over at være undsluppet mareridtet. (minut 24:30) “Vad du är lycklig, som inte levar här,” siger kolleger udenfor citat. Sachar har ikke boet i Sverige i 43 år. Selv forlod jeg med en vis lettelse Sverige i 2004. Jeg har kunnet skrive i samtlige danske aviser, men aldrig i en svensk, og jeg ville ikke bruge så meget af min tid i et land, der ikke er frit. Sverige er et teater- og pseudodemokrati, dem der sidder med magten gratulerer det, de andre kan ikke komme til orde, eller rettere, kunne det ikke før internettet og de blogs, som nu er blevet så store, at magten må svine dem til.

Til Helena Giertta kan jeg sige, at jeg overhovedet ikke er anonym, og min kronikør var det af letforståelige grunde, og har ivørigt en grundlovssikret ret til at være det. Orrenius og Hamrud ved, at anonymitet i Sverige kan være forskellen mellem vold og sikkerhed, og de spillede bevidst på det med deres trusler om publicitet. De er altså indirekte voldmænd, men alligevel er de gået under jorden og fremstiller sig selv som ofre rygklappet af alle  deres følgagtige kolleger.

At der er så mange svenskere, der foragter pressen så dybt og ikke rører svenske medier med en ildtang, er et opmuntrende sundhedstegn. For der er en hel del folkelig fornuft i Sverige, som er tyranniseret af en lille klike ekstremister.

Avpixlat: SVT gör vänsterdrama av Julia Caesar-fallet. Imens breder historien sig: The public lynching of a critical voice, Helena Giertta: Hatet är ett demokratihot, se videoindslaget. Se også LEDARE: Journalisternas dödsryckningar

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SamS
SamS
5 years ago

Tack för en bra artikel. Jag sitter i Lund – på medeltiden Danmarks religiösa huvudstad – och beklagar just nu att denna del av Sverige hamnat i klorna på krafter (media och politiker) som serverar oss en bild av verkligheten som fungerar som en uppfostrande barnbok. Jag ser en debatt på Aktuellt på SVT där Annie Lööf och Jimmie Åkesson ska debattera massinvandringen. Man häpnar. “Debatten” går på “auto repeat” där båda upprepar sig hela tiden och man avbryter, naturligtvis, JÅ flest gånger. Det finns ingen debatt, är det som slår en. Man är för eller emot, eftersom inga nyanser… Read more »

Karin
Karin
5 years ago

Försökte skicka mail till Snaphanen? Gick inte..Så jag skriver dessa tankar här istället. *Vill gärna få kontakt med Julia Ceasar/Barbro? Bor själv i Dalarna och aktiv på twitter/Medianätet? Rebell / anonym (än så länge) . Älskar hennes krönikor och boken jag köpt förra året ” Världsmästarna” Julia/Barbro jagad för att säga sanningar, en ytterligt skärp kvinna. MIN respekt Jag själv, också dalkulla, vill prata med Julia/Barbro) om läget i Sverige av idag. Själv mycket diskret/mån om MIN/andras integritet? Kan vi slå oss samman för Sverige, är det gott nog. Fasar själv som anonym #röst# att bli upptäckt Min egen röst… Read more »

Jesper
Jesper
5 years ago

Ja grøn er jo islams farve. Nej spøg til side. Brogaderne i København er forvandlet til en filial af Mellemøsten. Det vælter med tørklæder og unge arabiske mænd. Man fornemmer deres had til danskerne, aggressiviteten og volden, der ligger parat lige under huden på dem. Nørrebrogade er ikke sikkert længere, men den amerikanske ambassade måtte ikke skrive det i deres rejsevejledning. Vesterbrogade er slem. Amagerbrogade er blevet det de sidste 5 år. Østerbrogade er stadig en hvid ghetto. Derfor er det også her alle de radikale bor. Men prøv at tage i et indkøbscenter (ligegyldigt hvilket et). Tag fx Field’s… Read more »

alexx3211
alexx3211
5 years ago
Reply to  Jesper

Deres store fordel er den, at de er så tilpas voldsparate, og dertil er fedtet ind i en velorganiseret kult helt ned til familieniveau, som tilbeder døden eller let kan opildnes til det. Det er ikke et skidegodt udgangspunkt at skulle forsvare sig imod.

alexx3211
alexx3211
5 years ago

Når alt kommer til alt, er det jo en fantastisk Streisand-effekt, der kom ud af det her. Det er en udbredelse af budskabet som end ikke penge kunne købe. Skulle hun ende med at blive truet, må Trykkefrihedsselskabet m.fl. træde til og tilbyde hende ophold i Danmark.

Enkommentator
Enkommentator
5 years ago
Reply to  snaphanen

Tenk om alle de lesere kun får EN enste person hver til til å “våkne opp”, da er de plutselig dobbelt så mange!
Norge er nesten like ille som Sverige med hensyn til media.

jasminum
jasminum
5 years ago
Reply to  Enkommentator

Ja, msm har hatt møte i et sentralt vaskeri, og blitt enige om å gå ut og gjøre alt folket til sine følgesvenner. De ble også enige om å banke de som ikke er enige, med ord riktignok. Nytter ikke det så vil flekkfjerner, tilsatt litt lut tas i bruk. En pakistansk ordførerkandidat i Oslo, naturligvis fra venstresiden, koser seg for tiden og er veldig takknemlig for “nyhetsvaskernes” innsats. Han ser fram til følgende fordi det vil lette hans arbeid, nå er det så strevsomt med all uro som de ikke PK bedriver. Han får rett og slett vondt i… Read more »

Enkommentator
Enkommentator
5 years ago
Reply to  jasminum

Ha ha, kreativt!
Nettavisen er en merkelig avis, spriker i alle retninger som du er inne på.
Håper ikke vi får slike tilstander at alternativmedia blir forbudt, men SÅ Nord-Korea blir vi vel ikke.
Vi får stjele pyramidespillmetoden: vekke opp to som vekker opp to hver som vekker opp to hver osv osv. Da står vi til slutt kun igjen med de ultrahjernevaskede, de som etter en overfallsvoldtekt sier at “stakkaren hadde bare glemt brillene hjemme, han trodde jo bare det var kona si.

alexx3211
alexx3211
5 years ago
Reply to  snaphanen

Man kan jo håbe, at det indirekte bliver spredt yderligere gennem Jalving og andre kronikker. Berlingske har åbenbart også skrevet om svenske alternative medier for nylig, så de burde følge op på det her. Ikke at danskerne efterhånden kan være i tvivl om, hvad der foregår i Sverige, men bunden derovre er langtfra nået. Men jeg har nul tillid til danske medier, når de stort set allesammen ejes af det samme oligarki. Kan RSS’en forresten ikke komme op at køre igen? Jeg har den hængende i min værktøjslinje, og bruger den som link herind, men selve feedet har ikke været… Read more »

Pantherinae
Pantherinae
5 years ago
Reply to  alexx3211

De fleste aner ikke omfanget af udviklingen i Sverige, og er også bedøvende. Værre er at de ikke engang kender omfanget i Danmark, hvor landet efterhånden synes at være befolket af notoriske pyromaner.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
5 years ago

Undskyld det har intet med indlægget at gøre – og dog. Det er torsdag jeg vil gerne se TV. På DR1 er der den selvglæde Gintberg på kanten. På P2 er der om flygtninge, den skal ende med, at vi bare skal føle skam over vores ikke ville åbne deres hjerte og døre for at dele deres penge med os negative følelser om at blive invaderet. For tænk på hvis det var os selv. Ja, vi ville gøre det samme, men de ville ikke tage imod. De kan ikke engang behandle deres egne nationale minoriteter som kristne ordentligt. De rige… Read more »

Lenn
Lenn
5 years ago

Godt skrevet! Jeg synes synd på broderfolket hinsidan, men det er sandt, at der er et stort antal kloge og fornuftige svenskere – det ses til eksempel af tilslutningen til Sverigedemokraterne. Og antallet af fornuftige vokser! Må de svenske, politisk-korrekte islamoleflende medier bukke under, og må broderfolket snart få en samling rigtigt kloge i Regeringen!!

Pantherinae
Pantherinae
5 years ago
Reply to  Lenn

Ja, hvis det sker, så mangler vi det bare i alle de andre EU lande