11
sep
Seneste opdatering: 11/9-15 kl. 2253
42 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Рda europæerne stod sammen mod muslimerne

Indspilning i fuld skærm 11-09-2015 224651

af Henrik M.Jensen

11.september kan islamisterne fejre, at det for 14 √•r siden lykkedes 19 arabiske terrorister at dr√¶be 3000 civile amerikanere.¬†Men den selv samme dag har vi andre noget st√łrre at fejre: 450-√•ret for tyrkernes nederlag p√• Malta.

His man i begyndelsen af 1500-tallet kastede et blik ud over det sydlige Europa, s√• det dystert ud for den europ√¶iske civilisation. Efter erobringen af Konstantinopel i 1453 havde de muslimske osmanner besat Gr√¶kenland og det meste af Balkan og n√•et helt op til Wien. I samme periode havde de indtaget hele Nordafrika, hvorfra de kunne true Europa fra syd. Lyspunkterne i denne m√łrke tid var spaniernes generobring af den iberiske halv√ł, og at Wien i 1529 holdt stand mod den tyrkiske belejring.

Men den muslimske fare var langt fra drevet over. Efter den tyrkiske erobring i 1522 af Rhodos, hvor Johanitterordenen havde haft hovedsæde, siden de i 1187 blev tvunget ud af Det hellige land, havde ridderne opslået deres nye hovedsæde på Malta. Og derfor kom den gamle ridderorden til at spille en vigtig rolle i den civilisationernes kamp, som nu var ved at udfolde sig.

For netop Malta spillede en vigtig strategisk rolle i de langsigtede planer, som den tyrkiske sultan Suleiman 2. (den store) havde udt√¶nkt. Efter erobringen af Konstantinopel, “Det andet Rom”, kastede han blikket mod selve Rom. En erobring af pavens by ville v√¶re en fjer i hatten, og fra Rom ville tyrkerne kunne st√łde nordp√• og sammen med deres tropper p√• Balkan indtage Centraleuropa i en stor knibtangsman√łvre – en operation ikke ulig den, som de muslimske arabere havde fors√łgt i starten af 700-tallet, da de belejrede Konstantinopel og samtidig st√łdte op gennem Spanien og dybt ind i Frankrig, indtil de blev standset af Karl Martel (Hammeren).

Indspilning i fuld skærm 11-09-2015 224834

Den tyrkiske fl√•des sejr over spanierne i s√łslaget ved Djerba i 1560 gav johanitterne en advarsel om, hvor det bar henad. Og fra spioner i Istanbul vidste de, at en st√łrre operation var under opsejling, og ordensmesteren Jean de Valette iv√¶rksatte derfor en forst√¶rkning af de tre f√¶stninger, St.Elmo (hvor Maltas hovedstad Valetta ligger i dag), St.Angelo (p√• halv√łen Birgu) og St.Michael (p√• halv√łen Senjla).

22.marts 1565 st√¶vnede en fl√•de p√• 193 fart√łjer med over 30.000 mand ombord ud fra osmannernes hovedstad – m√•ske den st√łrste amfibieoperation siden antikken. 18.maj gik de i land p√• Malta.

I den tyrkiske ledelse var der uenighed om, hvorvidt de skulle angribe de store f√¶stninger f√łrst eller indtage den svageste, St.Elmo, fra vandsiden, for at f√• kontrol over havnen.

De besluttede sig for sidstnævnte plan og under ledelse af den berygtede corsar, Dragut, indledte de 22.maj et bombardement af St.Elmo og kunne efter en måneds hårde kampe lindtage fæstningen. De 1500 overlevende forsvarere blev straks halshugget, sat på trækors og sendt over vandet mod de andre fæstninger som en lille hilsen til ridderne om, hvad der ventede dem.

Svaret kom prompte. De tyrkiske fanger blev halshugget, hovederne stoppet i kanonerne og skudt ind over den tyrkiske lejr. Budskabet var klart: Ingen forhandling, intet kompromis og ingen overgivelse.

St.Elmos fald sendte en chockb√łlge gennem Europa og i England udtalte Elisabeth 1.: “If the Turks should prevail, it is uncertain what further peril might follow to the rest of Christendom”. Og spanierne fremskyndede deres planer om at sende tropper til hj√¶lp. Sp√łrgsm√•let var s√• bare, om ridderne kunne holde stand, indtil hj√¶lpen n√•ede frem.

Men tyrkernes erobring af St.Elmo havde v√¶ret dyrek√łbt.¬†De havde mistet 6000 mand, blandt dem corsaren Dragut og halvdelen af deres janitsharer – osmannernes berygtede elitekorps, som bestod af kristne b√łrn fra de besatte lande, der var blevet fjernet fra deres familier, hjernevasket med muslimsk propaganda og gjort til fanatiske krigere.

15.juli indledte tyrkerne et angreb fra b√•de s√ł- og landsiden mod St.Michael og St.Angelo, men blev sl√•et tilbage. S√• blev de store kanoner bragt i stilling og 130.000 kanonkugler sendt ind over f√¶stningerne, m√•ske krigshistoriens indtil da st√łrste bombardement nogensinde. 7.august lykkedes det tyrkerne at tr√¶nge igennem murv√¶rket til St.Michael, men et modangreb rettet mod lejren, hvor de tyrkiske s√•rede befandt sig, fik tyrkerne til at tr√¶kke sig. De fors√łgte igen 19 august og n√•ede atter inden for St.Michaels mur, men blev igen sl√•et tilbage, denne gang af et h√•rdnakket forsvar ledet personligt af ordensmesteren de Valette.

Og da den spanske general Don Garcia i begyndelsen af september n√•ede frem til Malta og kunne lands√¶tte 8.000 mand, m√•tte de efterh√•nden udmattede angribere indlede en tilbagetr√¶kning.¬†11.september flygtede de sidste tyrkiske tropper fra √łen, og de vendte aldrig mere tilbage.

Slaget om Malta blev det sidste store episke slag med korsridderne i hovedrollen, og det blev set som en moralsk sejr for kristenheden. Og fordi √łens forsvarere kom fra b√•de Spanien, Italien, Gr√¶kenland, Sicilien og Malta, var det et budskab til europ√¶erne om, at de ved at st√• sammen kunne besejre de hidtil s√• uovervindelige tyrkere.

Og det blev optakten til “Den hellige liga”, alliancen der besejrede den osmanniske fl√•de ved Lepanto 1572, s√łslaget som blev enden for den muslimske dominans i Middelhavet.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

42 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
smiley
smiley
5 years ago

Det var awesome. Tusen takk.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Vanviddet i DK kender tilsyneladende ingen gr√¶nser … , og man er jo desv√¶rre for l√¶ngst holdt op med at blive overrasket over denne type sager ūüėČ Hospitalsdirekt√łr om egyptisk l√¶ge: – Vi tvivlede p√•, at han var uddannet http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/hospitalsdirektoer-om-egyptisk-laege-vi-tvivlede-paa-at-han-var-uddannet/5727947 Den l√¶gefaglige direkt√łr p√• Regionshospitalet Viborg er rystet over, at Sundhedsstyrelsen ikke f√łrte sk√¶rpet tilsyn med Mohamed Zaki Bayoumi. – Man prioriterer l√¶gen h√łjere end patienternes sikkerhed, siger han Af: Peter Korsgaard I et √•r var Mohamed Zaki Bayoumi ansat i en introduktionsstilling p√• Regionshospitalet Viborg. Hvis forl√łbet blev godkendt, kunne han begynde uddannelsen som speciall√¶ge i gyn√¶kologi [!!!] og… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Taget med steroider i Norge: Arbejdede videre som læge i Danmark

http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/taget-med-steroider-i-norge-arbejdede-videre-som-laege-i-danmark/5727827

Mister autorisationen hos vores naboer: Skræklæger kan fortsætte i Danmark

http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/mister-autorisationen-hos-vores-naboer-skraeklaeger-kan-fortsaette-i-danmark/5727800

Svenskerne fik ingenting at vide om nomadelæge

http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/svenskerne-fik-ingenting-at-vide-om-nomadelaege/5727944

Markus Lindt
Markus Lindt
5 years ago

Jag har iblant letat efter information om skräckhistorier från NHS is England. Det är ytterst svårt att verifiera de skyldigas etnicitet, och detta skulle vara ett intressant föremål för undersökning.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/100239886/nhs-cover-ups-are-not-a-failure-of-the-system-they-are-the-system/

(Jag vet inte hur många länkar jag kan lägga till utan att Disqus utpekar mitt inlägg som spam.)

Lenn
Lenn
5 years ago

Suk! Det var dengang.. i de go’e, gamle dage. Nu st√•r de s√•kaldte ‘ledere’ sammen om at destruere den judeo-kristne verden startende med Europa. De er landsforr√¶dere!! Se denne artikel – nu har de fanget endnu √©n. http://www.jewsnews.co.il/2015/09/13/isis-terrorist-behind-massacre-of-21-tourists-at-tunisian-museum-arrested-in-italy-arriving-on-refugee-boat/ – det v√¶lter ind med vore fjender, og folkene bag artiklen spekulerer ogs√• i, hvem der mon betaler de s√•kaldte ‘flygtninges’ rejser. Jeg begynder at tro, at der st√•r adskillige muhammedanske akt√łrer bag finansieringen.

achantus
achantus
5 years ago

Akk! Oswald Spengler s√• dette allerede i 1922. “Der Untergang des Abendlandes” beskriver hvordan vesterlandets civilisasjon kom til √• g√• under. if√łlge Spengler kommer vi n√• til √• g√• inn i caesarismens elller totalitarismens tid (fram til 2200). Den demokratiske tid er over. Den vestlige civilisasjon er bare en s√łrgelig rest av allerede d√łd vesterlandsk kultur. Spengler var virkelig en profet.

…Ī√ė—Ź√ĪőĻő∑g$ á√į—Ź

Syrisk tjej talar om hur det ligger till med flyktingkrisen.

https://www.youtube.com/watch?v=pHFnvFbThDE

Enkommentator
Enkommentator
5 years ago

Muslimene er smartere denne gangen, nå kommer de stort sett uten våpen, nå skal de produsere barn og bli flere enn oss. Noe som blir enda lettere fordi ressurssterke europeere flytter til andre verdensdeler.

HermannSchultz
HermannSchultz
5 years ago
Reply to  Enkommentator

Ja, och i bakgrunden sitter saudierna och smiler och prasslar med sedlarna till nya moskéer etc. De äger också enormt många fastigheter i stora europeiska städer.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Dagens gode grin ūüėČ Svenskere i k√ł for at bytte med Tove: Vil hellere v√¶re danske Danske Tove vil hellere v√¶re svensker – men der er ogs√• mange svenskere, der gerne vil v√¶re danskere http://ekstrabladet.dk/nationen/svenskere-i-koe-for-at-bytte-med-tove-vil-hellere-vaere-danske/5726019 10. sep. 2015 – kl. 15:50 – Jeg flytter da gerne til Danmark, for jeg synes deres flygtningepolitik er meget bedre. – Her i Sverige er der jo stort set ingen politikere, der bryder sig om deres eget folk. – √Üldreomsorgen kunne bruge milliarderne meget bedre. Jeg vil gerne bytte S√•dan skriver svenske G. Israelsson p√• Aftonbladet’s [!!!] Facebookside i en kommentar til at 88-√•rige… Read more »

HermannSchultz
HermannSchultz
5 years ago

Det v√§rsta du kan vara i Sverige √§r att vara svensk ūüėČ

FlemmingStig
FlemmingStig
5 years ago

Det gibber i én, når man ser hvordan Johanniternes flag ligner det danske flag, Dannebrog. Og der er måske en sammenhæng, for i slaget ved Lyndanisse i 1219, hvor vi kæmpede mod Venderne, var Johannitterne også til stede. Sagnet fortæller at Dannebrog kom dalende ned fra himlen og hjalp os til sejren. Måske var det netop Johanniterne der kom os til undsætning og siden deres flag, der blev vores.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  FlemmingStig

Verdens f√łrste faldsk√¶rmssoldater? ūüėČ

FlaviusBelisarios
FlaviusBelisarios
5 years ago

11 september 1683 inte att förglömma https://da.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Wien Andra gången Wien räddades.

Dogen
Dogen
5 years ago

Hvem har interesse av et svekket Europa?

Erling Marthinsen
Erling Marthinsen
5 years ago

Beleiringen av Malta er beskrevet meget bra I romanens form: The Religion av Tim Willochs. √ėnsker man en historisk innf√łring kan man f.eks lese Ernie Bradford The Great Siege : Malta 1565. Et ubeskrivelig heltemot, og kompromissl√łs ledelse reddet Europa den gang. Vi kunne trengt noen slike menn n√•. For ikke √• snakke om ledere som Valette.

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Vi st√•r fortfarande ensamma mot Muslimer och det l√§r inte bli varken snyggt eller barntill√•tet. Gl√∂m inte att dessa m√§nniskor √§r pyntade med l√•nade fj√§der. Inte en flygfabrik, en vapenfabrik, n√•gon farmaceutisk f√∂retag, en bilfabrik, eller Gud vet alt dessa m√§nniskor beh√∂ver f√∂r att er√∂vra v√§rlden” IS k√∂r Toyota-bilar med 50 mm kanoner p√•!√• flaket. Har de reservdelar, eller tror kanske n√•gon att Ibradulla, kan framst√§lle ett t√§ndstift? Man b√∂r nog inte vara s√• m√∂rkr√§dd inf√∂r Islams hot, de verkar inte liksom att vara kapabla att ens framst√§lla ens enkla sakar d√§r verkar kompatibla med de krav 2015 f√∂r med… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
5 years ago
Reply to  Armadillo

Armadillo Opdatering findes. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_states_with_nuclear_weapons#Pakistan …in November 2014 it was projected that by 2020 Pakistan would have enough fissile material for 200 warheads.[63]… At overse eller udelade paktistanske atomv√•ben er for mig at se ganske alvorligt, som tidligere n√¶vnt til andre: Tag dig sammen. Arms Industries of the Middle East by Joe Stork published in MER144 Forty years ago, arms production in the Middle East was limited to a few small factories producing rifles and ammunition. Today, arms production has become a very big business in the region, with annual output worth more than $4 billion and rising. Of the 23… Read more »

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  Peter Buch

Tak gode Gud at Pakistan er en halv klode borte.
Det eneste der holde disse galninge på måtten er vel nok Israel.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  Armadillo

Sorry, men halva finns i Oslo, Norge.

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  sussebassa

He he, det er vel i omr√•det ‘Gr√łnland’ om jeg ikke er helt ude og sejler?

Jeg, Dansk der bor i Sverige, har arbejdet i Norge (bygge) og jeg læser faktisk både Dagbladet og VG hver dag.
Det er ikke uden at man reagerer over hvordan det idag ser ud i Norge.

Jeg troede faktisk at Norge ville se sig i spejlet efter galningens massemord, men Norge er pr√¶cis som Danmark og Sverige styret af ‘Journalistisk Venstreparti’.

Jeg siger bare susse; lykke til i fremtiden, vi kommer nok alle at beh√łve det.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  Armadillo

Du er ikke helt ute √• sejler..tyver. Dom flesta bor der, men kommer du til Oslo jernbaneomr√•det, s√• tror du at du er kommet til ett Pakistan`s marked, og blandet i hop med tiggere, som her och i Sverige er det ufattelig √• tro du egentlig befinner deg i norden…verkeligen hemskt. Mja…. DB og VG..b√•da pkaviser…kulturmarxistene styrer og eger media i hele Europa. Sjelv er jeg ganska optimistisk for Sverige med SD`s utrolige fremganger som har sine naturlege √•rsaker…svenskene holder p√• √• vakna N√•. D√• er jeg mere bekrymrad overfor Norge, fordi v√•r n√•v√¶rende regjering er for svake…mindretallsregjering hvor Frp… Read more »

jasminum
jasminum
5 years ago
Reply to  Armadillo

Leser du Dagbladet og VG hver dag. Min sympati, eller skulle jeg sagt “jeg f√łler med deg”. Iallefall jeg har gitt dem p√• b√•ten ūüėČ

Sanningskommision
Sanningskommision
5 years ago
Reply to  Armadillo

Underskatta dom inte. Jag har l√§rt mig den h√•rda v√§gen att de √§r otroligt p√•hittiga n√§r det g√§ller att tillverka bomber. De f√•r utbildning av hj√§lporganisationer att plocka is√§r och bygga om mobiltelefoner. De √§r mycket b√§ttre mekaniker √§n genomsnittseurope’en. Vapen och ammunition tillverkar de sj√§lva och b√∂rjar faktiskt f√• riktigt bra kvalitet p√• det. Jag har sett en hemmatillverkad f√∂rminskad AK47 i kaliber 9mm som ser fabriksgjord ut.

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Inget nytt under solen, jag hade n√•gra v√§nner d√§r reste fr√•n DK till Nepal p√• sextiotalet, det i en sann ‘hippiewagon. de s√• hur man i Afghanistan redan d√• satt att tillverkade AK-47, revolver och annat f√∂r hand.
De hann med att bli rånade i Khyberpasset på en utflykt, de lokala tog det mesta, förutom 100 dollar som en av stamkrigarna stack i skjortfickan på honom.
Snart i en trappa nära dig!

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Det √§r egentligen inte s√• sv√•rt, har du tillg√•ng till skrotbilar, d√• kan b√§rande balkar enkelt hamras om till AK-47-skal, mynningspipor g√∂rs av drivakslar d√§r borras upp, men √§r s√§llan r√§flada, d√• det kr√§ver en svarv och elektricitet. Ammo kokar de ihop sj√§lva, gamla hylsor laddas om och f√•r ny t√§ndhatt i botten. Dock √§r det ungef√§r niv√•n dessa √∂knens krigare √§r p√•, de kan inte tillverka varken Haubitser, droner eller annat HI-TECH, allt avancerat grejs IS och liknande anv√§nder, kommer utifr√•n, det finns inte ens en fabrik i n√•got musseland d√§r kan tillverka ett t√§ndstift till en Toyota-Landcruiser. S√•… Read more »

Sanningskommision
Sanningskommision
5 years ago
Reply to  Armadillo

De har snart tillg√•ng till svenska arme’ns hela arsenal. Det finns m√•nga villiga v√§nsterextremister i f√∂rsvaret idag som g√§rna ger dom en hj√§lpande hand.

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Jag har faktisk sett en nytillverkad dansk ‘Madsen’ K-pist, gjort av en gammal smed fr√•n DIS (Dansk Industri Syndikat)
Det var en s√•dan nytillverkad k-pist d√§r anv√§ndes i mordet p√• ‘Makrillen’ n√•got d√§r startade den stora Rockerkrig i Danmark, f√∂r m√•nga √•r sedan.
Dessa vapen användes faktisk fortfarande av båda polis och militär i vissa länder i världen, de var ökända för sin effektivitet, precision och långa livslängd.
Hellre en ‘Madsen’ √§n tv√• AK-47 ūüôā

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Mikael Jalving: Verdensborgere, unionsborgere og statsborgere http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE8012401/Verdensborgere-unionsborgere-og-statsborgere/ 11.09.2015 kl. 09:56 Mikael Jalving Verdensborgere, unionsborgere og statsborgere … Det er heller ikke europ√¶ere, der vandrer denne gang. Det er folk udefra, prim√¶rt muslimer, prim√¶rt m√¶nd (if√łlge FN‚Äôs egne tal tre ud af fire) fra syd mod nord og helst til Tyskland og Sverige, hvor de offentlige velf√¶rdssystemer er allermest gener√łse, og hvor den muslimske diaspora vokser hurtigst. … Som en √łkonom fortalte mig den anden dag, kunne man i den bedste af alle verdener opfatte denne vandring som en gave til f√¶llesskabet. Risikovillig menneskelig kapital er, hvad alle samfund har brug… Read more »

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Det burde række med at se sig i spejlet om morgenen Nils.
Er det en feminist, en ‘hen’ eller en mand man ser?

TheReligiousCynic
TheReligiousCynic
5 years ago

Det som alltid har kjennetegnet arabiske/muslimske ekspansjoner har vært en målrettet brutalitet. Disse menneskene har alltid regnet med virkeligheten, studert sine fiender, og vendt fiendens våpen mot fienden selv.

Vi forestiller oss islamister som urimelige mennesker, g√•ende rundt i en slags t√•ke skapt av deres egen fanatisme, men det er en jordisk fanatisme disse menneskene er i besittelse av, og gjennom denne fanatismen en kald, beregnende intelligens. De har tid. Det er vi andre som l√łper rundt og skal ‘gj√łre det store’ hele tiden.

Hodel√łse h√łns er ett lett bytte for kaldblodige rovdyrhjerner.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Det handler nu ikke s√• meget om kold og beregnende intelligens, men mere om hvad islam er for en st√łrrelse og hvad det st√•r for. Og her ligger en modbydelig sandhed gemt. Islam er netop et opg√łr med alt hvad vi forst√•r ved moral og menneskelighed. Det myrder, tvangskonverterer og underkaster hele stammer, klaner, familier og folkeslag, som derefter st√•r tilbage fuldst√¶ndig udraderede og uden historiske r√łdder(!) – og ofrer ikke de tilbageblevne mange andre muligheder end krig, √łdel√¶ggelse og ekstreme religi√łse dogmer. For hvad g√łr mennesker, der har v√¶ret udsat for s√• bestialske handlinger? De lever videre p√• stumperne… Read more »

GHjo
GHjo
5 years ago

Denne bit av historien ,var herlig √• lese.M√•tte det bare ha v√¶rt det samme to i dagens Europeiske ledere og folk!Men lederne oppf√łrer seg som skvetne forvirrede h√łner og mannfolkene er blitt feminisert.

Trond
Trond
5 years ago
Reply to  GHjo

Tror fortsatt at det finnes mannfolk med baller. De trenger bare litt tid for å finne dem.

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  Trond

De finns vanligtvis under snoppen, men vissa verkar ha tappat sina ‘Cohones’ under resans g√•ng och har blivit n√•gon sorts ‘hen’…

Trond
Trond
5 years ago
Reply to  Armadillo

H√•per og tror at ekte mannfolk fortsatt finnes, men er enig i at mange er feminisert i sine fotformsko. Kaklende og klagende h√łner.

jasminum
jasminum
5 years ago
Reply to  Trond

Det var da sv√¶rt p√• h√łnse- og haneprat, og generelt . Ha,a,ha!

Marcus_T
Marcus_T
5 years ago
Reply to  Trond

Viktor Orban har baller s√• det holder. Han agerer til sitt folks beste og det er en sjeldenhet i dagens politiske milj√ł.

Trond
Trond
5 years ago
Reply to  Marcus_T

Han tar faktisk ansvar for hele Europa, og som alltid :Utakk er verdens l√łnn.

Marcus_T
Marcus_T
5 years ago
Reply to  Trond

Det er fullt mulig å takke ham på denne adresse:

mission.cph@kum.hu

mission.osl@mfa.gov.hu

mission.sto@mfa.gov.hu