11
sep
Seneste opdatering: 11/9-15 kl. 1426
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Akif Pirinçci, en af mine tre tyske favoritter. Henryk Broder og Hamed Adel-Samad er de andre. En storrygende- og drikkende tyrker, en ironisk, polsk jøde og en egyptisk frafalden søn af en imam, der er gift med en dansker af japansk afstamning.. Jeg er en værre nazist-racist-fascist, som Sveriges følsomme og intellektuelle journalister udtrykker det. “Schwul” betyder jo homo, fortrinsvis bøsse. Hvad vil hans nye bog Die grosse Verschwulung. Wenn aus Männern Frauen werden und aus Frauen keine Männer hedde på dansk? “Den store forbøsning” lyder jo ikke så godt. Nogen forslag? (Fra østrigsk TV, utekstet)

Den humanitära stormaktens skånska vardag

Hver onsdag fra på onsdag vil Thomas Nydahl skrive en Skåne-klumme på denne plads.

”Hur står det till med jämställdheten i Saudiarabien nu sedan debatten om svensk vapenexport klingat av?”

Frågan ställs av ledarskribenten Carolin Dahlman på Kristianstadsbladet (tisdagen 8 september 2015). Den föranleds av att, enligt Dahlman, 25% av svenskarna nu, till skillnad från 17% veckan innan, ”säger välkommen som aldrig förr” och ”äckel över sakernas tillstånd blandas med plötslig handlingsvilja och kokar samman till en höstgryta som värmer både mage och hjärta.”

Det inledande citatet skulle inte vara något att orda om, ifall det inte ingick i just detta sammanhang. Världen klarar sig inte utan Sverige! Vi är i alla sammanhang, också detta, den humanitära stormakten. Det är budskapet. Och som budskap, ideologiskt och politiskt underbyggt, är det ett uttryck för en både självgod och pompös spegelbild av det svenska folket.

Saudiarabien har förstås aldrig varit på minsta sätt beroende av svenska ståndpunkter. Landet är en wahbabitisk monarki, en grym diktatur där en övermåttan rik härskarklass med oljepengar och vapen härskar inte bara över det egna folket utan också med väpnade grupper utför saudiernas smutsiga ärenden. Landet för krig i Jemen. Officiellt styrs landet av en politik som är identisk med den som Islamiska staten, IS, skrämmer världen med dagligen. Det vi i Sverige kallar ”jämställdhet” vet man inte ens vad det är. Saudierna lever enligt sharia-lagarna och i dem stadgas klart och tydligt att en kvinna är värd hälften av en man. Flera detaljer i sharia onämnda.

De miljoner människor som drabbats av islams väckelse och fördrivits, våldtagits, torterats eller dödats var förstås missnöjda med de sekulära diktaturerna i hemländerna. Varken Kaddafi, Mubarak eller Assad är eller var män man leker med. Den arabiska våren uppstod ur detta missnöje, men kapades snabbt av islamisterna för helt andra syften. Vi har sett de förfärande resultaten i länder som Libyen, Egypten och Syrien. Dessa länders invånare lär inte ha skänkt skåningarna och Skåne en tanke tidigare om de inte stött på Skanskas anläggningsarbetare i sina hemländer.

Men nu kommer de hit. De senaste veckornas intensiva mediakampanj har förstås givit utdelning. Bortsett från att Dahlmans ledare i huvudsak är en lovsång till kapitalismen – den som gör alla rika, fria och välmående säger hon – så är den också ett uttryck för den naiva självgodhet som bygger på missförståendet att alla människor som är fattiga, ofria eller lider bör bo till exempel i Skåne. Hur det rent praktiskt ska fungera brukar man inte orda om. Ledarskribenter, mediakändisar och rika skåningar brukar inte bo det som av forskaren Aje Carlbom vid Malmö högskola kallas etniska enklaver. De bor alltså inte i de förorter där inte längre några svenskar lever och verkar. Deras rent fysiska distans till problemen gör dem till propagandister för sådant som är både orealistiskt och osant.

Och i fallet Dahlman sker det bara en vecka efter det att gängen dragit fram i den lokala storförorten, krossat butiksrutor, satt eld på bilar och förstört privat egendom. Skulle den problematiken bli mindre med leende människor som säger välkommen? Arabiseringen av Skåne fortsätter med oförminskad fart.

För den som möjligen ville lära något för den egna kommunen vore några veckors studier av Malmö vara av godo. Hittills har det verkat som om Skånes politiker, mediamänniskor och aktivister blundar helt för Malmös säregna problemområden. Ytterst sällan ser man annat än små och specialinriktade projekt som ägnar sig till exempel åt Seveds somaliska kvinnor som utsatts för brutala omskärelser, eller så diskuterar man M- eller K-falangens våldsbrott.

Mycket sällan, ja nästan aldrig, ser vi en seriös och begåvad diskussion om de grundläggande orsakerna till att staden så grovt sjunker ner i ett socialt och mänskligt träsk. Ingen sammankopplar den stora inflyttningen från bland annat den arabiska världen med de problem som uppstått och hela tider växer. Bara en snabb blick på den svarta, kriminella ekonomin borde stämma till eftertanke. Istället för att bara le välkomnande borde skåningen sätta ner foten och säga: tack, det räcker nu, det är redan för mycket och vi vill sannerligen inte ha ännu mer av samma problem. Men den som säger det får en stor fet stämpel i pannan av stadens ledande godhetspatrull, var så säker.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Blomtanten
Blomtanten
5 years ago

Det är inte så märkligt, ju fler som kommer hit från dessa dysfunktionella länder, ju mer blir vårt land som deras. Klansamhällen med en medeltida livsstil som grundar sig på en värld som fanns för tusen år sedan med människor som främst ser till SIN klan och därför står för en stor inavel med dess följder, ska leva med oss i vårt århundrade. Klart det går åt skogen. Socialfall som måste försörjas livet ut blir resultatet..
Vår son bodde På rasmusgatan i Seved för några år sedan så jag vet vad en ung blond svensk får genomlida där.

Snaphane
Snaphane
5 years ago

26,5% av befolkningen har nu äntligen vaknat! frågan är när resterande 73,5% skall inse vad som pågår….
Den muslimska dyngan sprider sig allt fortare, snart brinner det även i Skanör och Staffanstorp, då är det så dags att vakna.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Den Store Homogenisering? 😉

Markus Lindt
Markus Lindt
5 years ago

förbögning, homofilering, homosexualisering

Lenn
Lenn
5 years ago

Man går rundt og er skidesur og skumlende i disse dage, og selvom denne artikel omhandler nøjagtigt samme trælse emne – muhammedanesere – så er Ann Coulter altså sjov! Fed sarkasme – http://www.frontpagemag.com/fpm/260077/refugees-another-one-not-our-problem-file-ann-coulter

Lenn
Lenn
5 years ago

Det er ikke rigtige flygtninge, vi ser. Mange af dem bliver helt sikkert betalt for at tage op og hjælpe til med kalifatets oprettelse, og Saudi er klar over dette og er sikkert en aktør bag scenen. De vil hjælpe kalifatet på vej på bl.a. denne måde: http://www.jihadwatch.org/2015/09/saudi-arabia-wont-take-any-syrian-refugees-but-offers-to-build-200-mosques-for-them-in-germany Vesten er slået med blindhed og stupiditet. Og her er billede af ‘aid’ til ‘flygtningene’, som bringes ind til Grækenland, nemlig kalashnikovs, som skal bruges til at pløkke de dumme infidels med! http://www.jewsnews.co.il/2015/09/11/container-with-aid-for-refugees-was-full-of-weapons-and-ammunition/ De kan åbenbart narre et helt kontinent, med undtagelse af nogle få af os… Farvel, Europa!

Ulrik E. Ehrhorn Gutt-Nielsen
Ulrik E. Ehrhorn Gutt-Nielsen
5 years ago
Reply to  Lenn

Citér ægte kilder med journalistisk integritet og ikke kun blogs, tak, hvis det skal tages alvorligt.

invernes
invernes
5 years ago

Saudi Arabia Has 100,000 Tents for 3 Million People Sitting Empty, Taking Zero Refugees …

https://youtu.be/WJj6Hs47eCU

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  snaphanen

Det er måske ‘payback’ for alt man fra svensk side har præsteret mod Israel under årene!

invernes
invernes
5 years ago
Reply to  snaphanen

Vanvittig Norge og Danmark må snart bygge mur langs grensen 😮

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  invernes

Danmark och Norge har enorma kustlinjer, DK kring 7000 kilometer och Norge säkert mycket mer.

Det är man ur husa med bössan att säkra landet och om någon tror att endera varkan polis eller arme, kan säkra våra land; välkommen tillverkligheten!

torstein
torstein
5 years ago
Reply to  invernes

Husk at Saudi Arabia ikke er en humanitær stormakt

Armadillo
Armadillo
5 years ago

Bøsseoide mænd skal nok sætte et bakspejl på hovedet, men ved aldrig hvad der kommer bagfra!

Lenn
Lenn
5 years ago
Reply to  Armadillo

hahaha!

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  Lenn

Jeg må bare lige sige dette; jeg boede en tid i et Arabisk land for mere end fyrre år siden, ikke som ‘turist’ men hos en ven der havde et hus.
Jeg har med egne øjne set at arabiske drenge i konfirmationsalderen, fangede løsgående høns og ‘bollede’ dem!
Ikke bare en gang, men mange gange i de små sidegader.
Kan der komme et æg ud, kan der kommer andet ind!

Jeg spiste ikke æg i flere år efter dette, når jeg då den lille hvide klatten i ægget, var det tak for mig…

Armadillo
Armadillo
5 years ago
Reply to  Armadillo

Vad man lärde sig kring Islams regler, var att jo att gick man på “hamam” badhus, vilket det fanns båda vuxna och unga män där ville bistå en i den personliga hygien. Alla har sin egen ‘kabin’ och en svag strålande ström av vatten, huruvida detta vatten var färsk eller cirkulerad är en annan fråga. Vad jag minns är de uppretade knackningar på luckan till mitt bad, det var unga pojkar där för en viss summa erbjöd sig sin tjänster. Detta är från sjuttiotalet och hur det ser ut idag kan man bara fantisera kring. Detta är vad Europa, Skandinavien… Read more »

Lenn
Lenn
5 years ago
Reply to  Armadillo

AAAADR! Nu må jeg ud og spy, tror jeg !! De er da osse så syge og perverse i låget, de muslimer! Ikke engang aber ville finde på noget sådant!

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Den dagen de sju svenska riksdagspartierna, S, Mp, V, KD, M, C, och Fp vaknar upp ur sin psykos och tittar sig runt omkring kommer de att vakna till ett skräckscenario … fast tyvärr kommer det att vara alldeles … alldeles försent …

tor berg
tor berg
5 years ago
Reply to  ramonafransson

Dagen kommer da Politikere og ikke minst Journalister (Svenske) som forfølger sitt eget folk, skal stå til rette for sitt svik, i så måte er Sverige spesiell innen Nord-Europa. Last ned all tilgjengelig informasjon om disse, slik at de i ettertid IKKE kan unnskylde seg. Før eller senere skjer det et regimeskifte og da vil disse søke å nøytralisere sin rolle å skjule sine spor…..

klaus jensen
klaus jensen
5 years ago

Jeres ræverøde leder vil ikke skåne jer,fly eller kæmp det bedste i har lært.