19
sep
Seneste opdatering: 19/9-15 kl. 1935
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vilka blir de nya européerna?

køb

Av Thomas Nydahl

Den danska dagstidningen Information skriver om Europas förändring i ljuset av vad som hände med Romarriket.

Litteraturen har altid ledsaget de store europæiske kriser. Ja, den har ikke bare ledsaget, men også i omdigtningen været med til at bestemme, hvordan krisen efterfølgende skulle forstås. Således også de kriser, der har været igangsat af store flygtningestrømme rundt på kontinentet, der har fået stater til at gå under og trukket nye grænser for folk og nationer.

Eksempelvis fortalte den antikke digter Vergil i sit store epos Æneiden om flygtningen Æneas fra Troja, der flygtede til Italien og grundlagde Rom. Hele den myte blev udnyttet politisk og har været med til at forme hele vores forståelse af, hvordan Romerriget blev til. Og på tilsvarende vis har litteraturen også ledsaget opløsningen af Romerriget som følge af de store folkevandringer i 400-tallet.

Här ser vi en typ av journalistik som inte finner sig i att gå till tryckpressen med förbundna ögon och andra filtrerande mekanismer. Det är en journalistik som vågar se det verkliga skeendet som det ser ut, och inte som man önskar att det skulle se ut. Man tar då bland annat hjälp av Uffe Østergaard som vet mer än de flesta av oss om europeisk historia.

Han siger uden tøven, at det lige nu »i sandhed er en skæbnestund for Europa«. Og han har ikke meget til overs for de historikere, der afviser at sammenligne den nuværende situation i Europa med den store Folkevandring og Romerrigets opløsning.

Han henviser til den mindre kendte romantrilogi af Stig Strömholm Dalen – Markerne – Skoven, der er oversat af Dronning Margrethe og handler om folkevandringstiden omkring 400-tallet. Værket giver en præcis beskrivelse af den europæiske kulturblanding og peger på, hvordan den efterfølgende historie med først de middelalderlige nationer, siden nationalstaterne og bagefter EU så tydeligt begynder her.

»Det er noget af det bedste, der er skrevet om, hvad folkevandringen gør ved den romerske civilisation, der både går under og bliver skabt i en ny udgave, fordi germanere og barbarer flytter ind i den romerske civilisation. Og det er det, der her vil ske inden for de næste 50 år: Europa vil bestå, men europæerne blive nogle andre. Det er spændende, om disse andre bliver sorte, brune eller gule.«

Här vågar Uffe Østergaard peka på några tämligen viktiga faktorer som kommer att bestämma Europas framtid. Tror inte att rödhåriga skåningar blir särskilt vanliga. Uffe Østergaard tycks mena att vi står inför det faktum att europén antingen blir svart, brun eller gul. Ja, det gör ju detsamma, som det heter i söndagsskolepsalmen. Men ett viktigt villkor för samhällsdebatt är ju att våga se realiteterna för det de är. Om den romerska civilisationen gick under av att germaner och barbarer tog över, varför skulle inte vår europeiska civilisation idag kunna göra det? I mina ögon finns det redan alltför många tecken på att vi är långt framme i en sådan förödande process. Och den kommer sannerligen inte att handla enbart om hud- och hårfärg utan mer om kulturella och sociala mönster.

Uffe Østergaard mener, at det er uforudsigeligt, hvad der præcis kommer til at ske og hvor voldsomt det bliver. Han peger på, at romerne holdt grænserne indtil 400-tallet. Da de brød sammen, blev Rom overtaget af latiniserede barbarer. Først med Karl den Store i slutningen af 700-tallet begynder der så at opstå en ny europæisk enhedskultur. Ligeså her i vores egen tid.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
Morten - - -
8 years ago

Det Nye Europa, ja … Det var det, de åbent talte om i firserne (åttiotalet).
“Jamen, det er jo slet ikke indvandrerne, der skal integreres! Det er os alle sammen, der skal integreres – i Det nye Europa.”
– – –

spirild
spirild
8 years ago

Men man må skikka de ut av Europa. Vi vil ikke blanda oss, vi vil være OSS: Dom MÅSTE reise ut av Europa.
Vi skal inte bli brune, gule eller svarte, never!

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago
Reply to  spirild

Netop. Europæerne må sparke dem ud, men politikerne gør alt for at destruere os. Hvis vi ikke ændrer vores stemmemønstre drastisk øjeblikkeligt, så ender det galt.

ɱØяñιηg$ʇðя
8 years ago

Aldrig hört talas om Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi, eller den plan som bär hans namn, – Kalergiplanen? Läsaren borde ha gjort det – utifall Sveriges Bonnierdominerade media hade skött sitt arbete. Kalergi var en österrikisk greve som innan det andra världskriget började arbeta för ett politiskt enat Europa – det vill säga långt innan EU:s mer kände fader, den franska sprithandlaren Jean Monnet, började göra detsamma. EU har av sina ja-fanatiker kallats för ett ”fredsprojekt”. Måhända kan Monnet klara sig undan med den ursäkten, då hans aktivism blev synlig först efter andra världskriget. Detta går inte att säga om Kalergi,… Read more »

Nogger White
Nogger White
8 years ago

Den du citerar verkar också behöva läsa in sig på greve von Coudenhove-Kalergi. von Coudenhove-Kalergi är känd för sina pan-europeiska ideal. Det påstått “saxade” ur “Praktischer Idealismus” (varför använder den du citerar en engelsk titel – överkonsumtion av foliehattsvideor på Youtube? ) är rent påhitt. von Coudenhove-Kalergi hade ingen “Kalergiplan”, åtminstone inte vad gäller rasblandning och invandring. Hans ideal som han arbetade för gällde inomeuropeiskt samarbete. Den påtalade rasblandningen hade inget med det att göra, utan var enbart von Coudenhove-Kalergis observation och profetia. En profetia som redan då, 1925, var välgrundad, och som tyvärr visar sig bli alltmer förverkligad. von… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя
8 years ago
Reply to  Nogger White

Har du inget annat att komma med kalla folk för foliehattar? Kalergi-planen förverkligas mitt framför våra ögon. Stick och brinn, ditt troll!

Nogger White
Nogger White
8 years ago

Försök åtminstone att läsa innehållet i inläggen du besvarar innan du far ut i otidigheter.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  Nogger White

Älska du Kalergi om du vill men jag tänker då inte göra det. Du stöder uppenbarligen planen själv. Månne är du själv en hybrid som din store hjälte?

Nogger White
Nogger White
8 years ago

Du fortsätter ju bara att visa att du inte har begripit innehållet i mitt första inlägg. Nu kommer du med en tolkning som är raka motsatsen mot vad jag skrev. Tog det stopp i läsningen när du såg ordet “foliehatt”? Försök igen, och lycka till!

EH
EH
8 years ago

Uffe Østergård er historiker og sikkert en vidende og dygtig historiker. Alt respekt for det. Men altså historiker. Han beskæftiger sig med fortiden og det er naturlig vigtigt. Men altså fortiden. Han drager paralleler fra historien og fremdaterer ud fra dette. Fremdaterer ud fra et meget defaitistisk synspunkt. Jeg kigger på billedet ovenfor og mit hjerte og hjerne vil bare ikke acceptere dette som et fait accompli. Europas befolkning er sløvet af mange års velstand og velfærd. Lysten til (selv)forsvar på denne truende forandring ligner meget den tøven og virkelighedsfornægtelse som var udtalt blandt ikke mindst eliten op til 2.… Read more »

Lenn
Lenn
8 years ago
Reply to  EH

Ja, især de kristne i Syrien (og Pakistan, Irak, Ægypten, Nigeria osv.) har ofret et hav af blod, og måske har ISIS dræbt op mod 250.000 kristne i Syrien siden 2013. Mange overlevende kristne syrere lever nu i landflygtighed. Hvor var de hersens ‘gooode’ medier sidste år, da kristne blev stillet op på rad og række af ISIS-djævle – selv små børn ned til 2-3 års alderen – for at blive halshugget?? Jeg ved, at der blev sendt adskillige opfordringer til dem om at sende disse historier. Europæiske medier gad ikke rigtigt rapportere om det. Nu kommer der så en… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  EH

Jeg er også helt sten sikker på, at det her ender med en ordentlig lussing til de invaderende masser og muligvis endda nogle gevaldige tommeskruer på de mellemøstlige diktaturstater fremover. Men først når vi har været igennem en hel masse bøvl – for at beskrive det mildt – og nye ledere er kommet til magten. I øjeblikket prøver de gamle, med deres ikke-løsninger, at finde hoved og hale i deres eget selvskabte lort – hvilket ikke vil kunne lade sig gøre – og bagefter træder de “uplettede” frem på scenen og gennemfører alle selvfølgelighederne. Vi har stadig ekstremt overlegen militær… Read more »

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago

Informations artikler er ALDRIG værd at læse. Denne akademiske smørrebrødsseddel vælter sig i marxistisk verdensfjernt tankegods, og begrunder sin berettigelse med et højt LIX-tal.

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago
Reply to  snaphanen

Det skal jeg ikke udelukke, læser den meget sjældent, af de årsager jeg nævner, kan ikke fordrage deres holdninger, som næsten altid stinker af ideologi frem for kritisk tænkning.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
8 years ago
Reply to  Pantherinae

Så er det måske dette der er undtagelsen der bekræfter reglen, eller er det DIG er for sort/hvid?
Ikke at jeg på nogen måde anbefaler Information, men selv ‘en blind høne kan finde korn’…

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago

Avisen er massiv manipulation og ikke alene er artiklerne søgte og idiotiske altid implicit rosende sin egen akademiske tilgang til tingene. De er fuldstændigt forblindede af at ville finde bestemte narrativer og sammenhænge i enhver historie. Jeg finder dem ortodokst dogmatiske, vil endda kalde dem religiøse og ekstremt bedrevidende om alt. Jeg finder at de altid forfølger en omvendt logik når blot de når frem til deres socialistiske synspunkter. Det er som sagt en subtil propaganda der ikke bygger på andet end at være akademisk i sin beskrivelse.

Peter Zichau
Peter Zichau
8 years ago
Reply to  Pantherinae

Information kan ikke længere leve på gammel-kommunisterne alene. Bl.a. Weekendavisen har trukket flere af dem i retning af virkeligheden. Så derfor kan man en sjælden gang godt opleve, at de producerer en læseværdig artikel.
Men hold dig for guds skyld væk fra kommentarfeltet. Det har aldrig gjort min dag bedre…

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago
Reply to  Peter Zichau

Sandt, selvfølgelig kan der være en god artikel, jeg kan godt følge jer i det, men skal jeg så læse 9 artikler hvor jeg måske overser manipulationen af mig for at finde den ene sande artikel?
Jeg holder mig langt fra kommentarerne, som alligevel bliver slettet. Mit ip er vist også banned. Aldrig har jeg oplevet så kryptisk og fejlagtig modstand fra meddebattører

Pantherinae
Pantherinae
8 years ago
Reply to  Pantherinae

I øvrigt er denne systematisering af kommentarerne vi ser på nettet nu, begyndelsen på den totale censur som er på vej fra vores “folkevalgtes” side.

Snart kan vi ikke være sikre på om andre kan læse det vi skriver eller ej.

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Pantherinae

I egne fantasifulde øjeblikke mener jeg det, at der ingen sikkerhed er for andre ser hvad vi skriver, allerede er en teknisk mulighed. For almindeligt udstyr.
Men, TOR og TAILS og lignende og servere inden for samme gør det, ihukommende min ringe tekniske indsigt, svært helt at skærme og helt begrænse udvekslen af mediers indhold, men senden og modtagelse og stoppen udvekslen vil efter min viden for styren kræve særligt udstyr og spørgsmålet er om det egentlig er nok såfremt egentlige kapaciteter skulle søge at lukke en ned…

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x