4
okt
Seneste opdatering: 5/10-15 kl. 0352
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Se evt. interview med Morgan Johansson pÄ link) Der er mange skyldige gennem Ärtier, men nu kommer Morgan og Stefan til at sidde med aben for hvad der beskrives som et Akut katastroflÀge pÄ asylomrÄdet. De kunne bare have holdt sig vÊk, det ville jeg have gjort, at have ondt af dem, ligger mig fjernt. Vi der kritiserede dem for ti og femten Är siden havde ret, men de ville hellere kÞre landet ind i en betonmur og smide skÊldsord efter os..

Danske journalister har endnu ikke fanget dybden af den svenske krise, af den enkle grund at svenske journalister af gammel vane holder hÄnden over politikerne, sÄ rapporteringen er neddÊmpet. Det kan dog ikke holdes neddÊmpet, det er 40 Ärs fantasterier der skal foretage en mavelanding. pÄ fÄ uger eller mÄneder. Det bliver spektakulÊrt. Med lidt held sÄ spektakulÊrt, at danske og norske politikere fÄr et chock, de har trÊngt til i nogen tid.

Denne regering kan vÊre vÊk om fÄ mÄneder, ja om en uge. Det bliver et grimt, grimt efterÄr at vÊre svensk politiker i. Tino Sanandaji ridser det op

Migrationsminister Morgan Johansson höll idag presskonferens om kaoset med tusen flyktingar per dag: “Det kommer bli svĂ„rare innan det blir bĂ€ttre. Men vi kan klara det hĂ€r som land.” Regeringen lĂ„tsas fortfarande att detta Ă€r en temporĂ€r kris som berör ett begrĂ€nsat antal flyktingar redan pĂ„ flykt.

Invandringspolitiken har radikalt Àndrats samtidigt som man ljuger om nÀstan varje detalj. Ingenting tyder pÄ att Sverige kan hantera den nuvarande krisen sÄ lÀnge mediebevakningen prÀglas av strukturell oÀrlighet. Flödet bestÄr, och det ser nu ut som att de med invandrarbakgrund om den nuvarande takten bibehÄlls kommer att bli Sveriges majoritetsbefolkning inom 10-15 Är. Landets makthavare har bestÀmt sig för ett radikalt, irreversibelt och aldrig prövat samhÀllsexperiment. Det enda som kan stoppa krisen Àr att ÄtergÄ till en mer restriktiv flyktingpolitik, stÀnga grÀnserna och erbjuda skydd Ät flyktingarna med en massiv bistÄndssatsning. Detta Àr omöjligt sÄ lÀnge debatten domineras av flykt frÄn en jobbig verklighet.

Anna Dahlberg: Alla flyr ansvaret för flyktingsituationen

Det Ă€r dags att erkĂ€nna det uppenbara – dagens nivĂ„ pĂ„ flyktingmottagandet Ă€r ohĂ„llbar.

Det visar att denna flyktingvÄg inte kommer att sluta med Syrienkriget. SÄ frÄgan vi mÄste stÀlla oss Àr denna: Klarar Sverige detta? Har vi kapacitet att uthÄlligt ta emot sÄ hÀr mÄnga mÀnniskor?

Socialdemokraterna och Moderaterna mÄste nu gemensamt inse att vi befinner oss i en krissituation som krÀver ett ledarskap utöver det vanliga. Jag har tidigare listat en rad förslag pÄ hur Sverige kan anpassa sin migrationspolitik till övriga Europa, sÄsom tillfÀlliga uppehÄllstillstÄnd. Regeringen behöver ocksÄ aktivt signalera till omvÀrlden att vi har nÄtt grÀnsen för vÄr kapacitet att ta emot i nulÀget.

Sverige er i en ukontrollabel spiralbevĂŠgelse, det ‘staller’ som et fly. Et af de bedste steder at fĂžlge detaljerne, er hos Johan Westerholm: Klassisk underrĂ€ttelseprognos

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

40 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
4 years ago

Om unge vĂ„penfĂžre menn som blir omtalt som barn av Trine Schei Grande( V)i trontaledebatten i dag. Og om muligheten av at det kommer flere slike jihadister. Om “flyktningene” og migrantene fra denne krigen. En av syrias ministre hadde nettopp gĂ„tt ut med at de trygt kan vende hjem. Hvis nĂ„ EU klarer Ă„ fĂ„ til en avtale med Tyrkia slik at 70 millioner muslimer kan reise visumfritt inn i Europa i bytte mot at tyrkerne oppretter flere leire for syriske flykninger, hva vil skje da? Dette mĂ„ da vĂŠre en historisk dĂ„rlig avtale som Ăžker innreisingen til Europa. For… Read more »

Mike E
Mike E
4 years ago

Det er faktisk ikke journalisterne der holder hĂ„nden over politikerne. I Sverige er det journalisterne, isĂŠr pĂ„ “public service” SVT/SR, bestemmer hvad politiker mĂ„ skrive og sigee. Politiker der forsigtigt prĂžver sĂŠtte spĂžrgsmĂ„l ved masseindvandringen bliver anklaget for at vĂŠre islamofober, racister, “invandringsfientliga” og at gĂ„ SDs ĂŠrinde. De risikerer at miste job, venner, ja, familie.

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  Mike E

Det er vel begge veje. Hvis du hÞrer pÄ interviews i anlednings af pressekonferencen, genlyder rummet nÊrmest af alle de spÞrgsmÄl, som ikke bliver stillet. til bla. Morgan Johansson.

Lotta
Lotta
4 years ago
Reply to  Mike E

Jag hÄller med. Tidningarna/journalisterna Àr ofta de som driver dagordningen och politikerna mÄste dansa efter deras pipa. SÄ upppfattar jag det. Ofta anvÀnder man sig av nÄgon slags moralisk och kÀnslomÀssig utpressning för att fÄ politiker som vÄgar sig pÄ att vilja sÀtta grÀnser att knÀckas. ( Nu har de dessvÀrre inte varit sÄ mÄnga som vÄgat) NÀr drevet gÄr kroknar Àven den tuffaste person, ingen kul sits. Och precis som du sÀger brukar man spela ut rasistkortet eller nÄgot annat PK-kort. Funkar hvergang! RÀdslan styr.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Mike E

Men journalisterne kan jo ogsÄ sagtens styre de bÞrnepolitikere de har i Sverige. Ingen af dem tÞr jo sÊtte dem pÄ plads. Eller ogsÄ ER de bare sÄ dumme..?!

Jostein Bjoerkmo2
Jostein Bjoerkmo2
4 years ago

Her er en dame som har sett en lþsning 🙂

http://www.friatider.se/kd-kravet-lat-invandrare-slippa-betala-skatt

Anna Svensson
4 years ago

Ja, och vilken lösning! De fĂ„r redan allt gratis, alla förmĂ„ner, all hjĂ€lp, skatt betalar de flesta inte heller – men det rĂ€cker inte för KD’s Ebba Thor-Busch. Hur tĂ€nker dessa politiker?

Anna Svensson
4 years ago

OT, men minst lika viktigt:
Ni som Àr emot Cecilia Malmströms förslag pÄ TTIP och CETA, dÀr EU förvÀgrar oss bÄde information och stÀllningstagande, v g och hjÀlp till att tvinga fram en folkomröstning genom att signera hÀr:

https://www.campact.de/ttip-ebi/ebi-appell/empfehlen/

Anna Svensson
4 years ago

Vem som helst har kunnat se detta för lÀnge sedan, dock inte sjuklöverpolitiker.

Lotta
Lotta
4 years ago

Dom dĂ€r politiker- och journalist-dĂ„rarna! Hur ska dom kunna leva med sig sjĂ€lva efter vad dom gjort?!! IstĂ€llet för att vara folkets företrĂ€dare har dom valt att fĂ„ vara med i klubben av “dom som rĂ€knas”. Usla, jag-svaga uppĂ„tstrĂ€vande brunnĂ€sor som skulle kunna sĂ€lja sin sjĂ€l för första bĂ€sta ryggdunk av inneklubbens ordföranden. Dom har valt sin karriĂ€r och satt kniv i oss! BlĂ€ pĂ„ er! PolitikerdĂ„rar! Citerar en politiker som erkĂ€nt sanningen: “Lögnen kan fĂ„ dystra politiska konsekvenser. Under mĂ„nga Ă„r fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte sĂ€ga sanningen om det framvĂ€xande mĂ„ngkulturella samhĂ€llet.… Read more »

Pantherinae
Pantherinae
4 years ago

Sverige er det bedste eksempel pÄ at ligegyldigt hvilken opgave en stat sÊttes til at lÞse, sÄ er den den mindst egnede til det. At skabe en virksomhed og kalde den staten, for blandt andet at tage vare pÄ arbejdskraftsudbuddet og hjÊlpe resten af verdens folkeslag, med det man nu kunne undvÊre pÄ det projekt, som to mindre opgaver de var sat til at lÞse for det svenske folk, viser at en virksomhed, her en sÄkaldt stat, i en monopolsituation ALDRIG kan lave andet end tyveri, udnyttelse og korruption.

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  Pantherinae

Hvadenten de lÞser den eller ej, den svenske befolkning er er komplet Êndret, nÄr det er overstÄet.

Olav Ødegaard
Olav Ødegaard
4 years ago

Vel, man kan i alle fall vĂŠre lettet over at majoriteten av “syrere” svenskene har tatt imot er kvinner og barn..

ramonafransson
ramonafransson
4 years ago

Dessa godhetsapostlar Ă€r INTE ledare och vet inte alls hur de ska stoppa strömmarna och eftersom signalerna som skickades ut förra Ă„ret löd: vĂ€lkommen till Sverige! Vi behöver er alla! Ni fĂ„r bostad, fri skola, sjukvĂ„rd, utbildning osv… Är allt redan försent. Skulle dessa godhetsapostlar plötsligt strypa allt detta, ja dĂ„ blir Sverige ett laglöst land inom nĂ„gra veckor. Attentat, rĂ„n, misshandel och terrordĂ„d skulle stĂ„ som spön i backarna!

chainmail
chainmail
4 years ago
Reply to  ramonafransson

Och dĂ„ Ă€r jag gĂ€rna med och driver ut dem allesammans…

Lotta
Lotta
4 years ago
Reply to  ramonafransson

Precis!

chainmail
chainmail
4 years ago

Jag Àr med pÄ att stÀnga grÀnserna, ompröva uppehÄllstillstÄnd, utestÀnga invandrare frÄn vÀlfÀrd, deportera invandrare, utestÀnga invandrare frÄn medborgarskap och politik, lÀmna Schengen, riva upp Dublinförordningen, gÄ ur FN men jag Àr inte med pÄ enorma satsningar pÄ bistÄnd utan möjligen en liten del av det som blir över nÀr Sverige Àr Äteruppbyggt. Det Àr nog nu!

É±Ă˜ŃĂ±Îčηg$Ê‡Ă°Ń ©ℹ
Reply to  chainmail

NF skapades av John D Rockefeller och marken dÀr FN-huset ligger skÀnktes av Nelson Rockefeller. SÄ det finns tydliga kopplingar till familjen vad gÀller bÄda organisationerna. En orsak sÄ god som nÄgon att helt avveckla den fördömda organisationen en gÄng för alla.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Man kan strekke en strikk…sĂ„ langt, men ikke lengre, dĂ„ sprikker den gĂ„r i 2, en uomtvistelig lov, som er stĂ„a i Sverige… Igjennonm Svenske venner som jobber i systemet kan de beretta at det er stor uro/opprĂžr bl muslimer/innv som blir plassert i fengsler og gymnsaler, som sjelvklart ingen PK avis berettar om. Det enda LĂžfven klager pĂ„ er at hyran er for hĂžg…den Hell idiot. SĂ„ mĂ„ svenskene finne seg i denne oversvĂžmmelse av innvandrere ogsĂ„…som dom flesta gjĂžr igjennom Ă„rhundre med praksis, stĂ„ i kĂž og hold kjeft og la politikerne styre, bestemme og tenke for dere…hjernevask.… Read more »

invernes
invernes
4 years ago

Jeg savner dagens SĂžndagskrĂžnika.

MollyM
MollyM
4 years ago
Reply to  invernes

Jeg med!

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  MollyM

der kommer nogle ophold nu

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago

Du kunne evt. lĂŠgge nogle relevante repriser op, Steen –
Expressen & co. har jo skaffet JC og dig mange nye lĂŠsere,
der mĂ„ske aldrig har fĂ„et chancen fĂžr 🙂

Er du ellers ved at vÊre kommet pÄ hÞjkant igen?

Julia Caesar
Julia Caesar
4 years ago
Reply to  invernes

Under oktober Àr jag upptagen av helt andra saker Àn att skriva krönikor. HÄll ut!

Anna Svensson
4 years ago
Reply to  Julia Caesar

Ta pÄ dig den tid du behöver, desto gladare blir vi nÀr vi Äter kan njuta av en ny krönika nÀr den vÀl kommer.

John Hansen
John Hansen
4 years ago

Anders Danielsson, generaldirektĂžr pĂ„ Migrationsverket sammenligner seg med Winston Churchill nĂ„r han blir spurt om det ikke er en Ăžvre grense for antall flyktninger Sverige kan ta. Han utdyper overfor Aftenposten: – Husk hva britenes statsminister Winston Churchill sa under krigen: «We will never surrender.» Vi gir oss aldri. Tenk om han hadde sagt «We will surrender», vi gir oss. Hva slags lederskap ville det vĂŠre? Churchill kunne ikke vĂŠre sikker pĂ„ at britene ville vinne krigen, men det er ikke det det handler om. Det handler om en leder som sier at det gĂ„r an Ă„ lĂžse denne oppgaven.… Read more »

MollyM
MollyM
4 years ago
Reply to  John Hansen

Den pĂ„stand kan vendes om. Jeg vil jo pĂ„stĂ„, at den svenske regering HAR sagt “We will surrender” … underforstĂ„et: lad bare hele verden komme op til os, det gĂžr slet ikke noget, hvis “du gamla, du fria” forsvinder fra landkortet!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  MollyM

eller “We have already surrendered” 😉

MollyM
MollyM
4 years ago

Du har ret – past tense er mere passende her 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  MollyM

Perfect tense, actually ( fþrnutid ) 😉

MollyM
MollyM
4 years ago

Touche, monsieur! Handlingen ER i al fald fuldbyrdet, he he …

Anna Svensson
4 years ago

Vi behövde inte ens Mogens Glistrups telefonsvarare 😉

Usladdet
4 years ago
Reply to  John Hansen

Anders Danielsson har skrevet seg selv inn i historiebĂžkene som en av dem som Ăždela Sverige.

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  John Hansen

selvfĂžlgelig er der grĂŠnser. Han har lige ramt en af dem. Der er andre

latmask
latmask
4 years ago
Reply to  John Hansen

Han liknar snarare Hitler under 1944-1945 som hela tiden upprepade att Tyskland aldrig ger upp utan ska segra.

SamS
SamS
4 years ago

“Invandringspolitiken har radikalt Ă€ndrats samtidigt som man ljuger om nĂ€stan varje detalj. Ingenting tyder pĂ„ att Sverige kan hantera den nuvarande krisen sĂ„ lĂ€nge mediebevakningen prĂ€glas av strukturell oĂ€rlighet.” Jag sĂ„g i efterhand intervjun med svenske migrationsministern Morgan Johansson, angĂ„ende senaste tidens exceptionella invandring, dĂ€r han beskrev flyktingsituationen sĂ„ lĂ„ngt gĂ„ngen att man snart mĂ„ste vidta extraordinĂ€ra Ă„tgĂ€rder. “ExtraordinĂ€ra Ă„tgĂ€rder”, dĂ„ spetsar man ju automatiskt öronen. Vad menar han, vad avses, vad kommer vi nu fĂ„ se??? Expropriation? Det har man börjat med i Hamburg t ex. Vem som helst vill ju veta detta, men “journalisten” stĂ€llde inte ens en… Read more »

Snaphanen DK KĂžbenhavn
Reply to  SamS

Situationen er nu eksplosiv. Hvad som helst kan ske. Sverige har ikke engang krĂŠfter til at samle de 100 000 i asylsystmet, og sende dem hjem. Det ville lĂžse problemet, men de ville gĂžre oprĂžr, at Sverige har ikke en hĂŠr, der kan klare det. Sverige vil ikke engang lukke for tilstrĂžmningen. 1300 nye hver dag, der vil bidrage til den brand, der er lagt tilrette.

Du har ret, at at man ser svenske journalister beskyttet politikerene, hvis amatÞragtge uduelighed overhovedet har fremkaldt situationen. Sverige er meget labilt nu, Danmark og Norge bÞr holde det under indgÄende opsyn

MollyM
MollyM
4 years ago
Reply to  SamS

Der er desvĂŠrre meget fĂ„ journalister, der i vore dage rapporterer upartisk – som de jo naturligvis burde! Da de fleste journalister ydermere ligger til venstre pĂ„ den politiske skala, ja, sĂ„ har vi jo desvĂŠrre et problem. “Journalistisk Venstreparti” er et faktum. SĂžrgeligt, som alle gamle normer skrider i disse tider … man kan kun blive mere og mere pessimistisk og opgivende

Mike E
Mike E
4 years ago
Reply to  SamS

Det Ă€r de svenska journalisterna som Ă€r de drivande aktivisterna i Sverige. De döljer, filtrerar och ljuger helt öppet nu. Det Ă€r politikerna som Ă€r rĂ€dda för journalisterna, och inte omvĂ€nt. Ingen politiker vĂ„gar antyda att han Ă€r kritisk till massinvandringen. Svensk “public service” Ă€r vĂ€rst pĂ„ grund av att de har total makt över den nyhetsström i radio & TV som svenska folket fĂ„ tillgĂ„ng till. SVT/SR försöker nu inte ens verka objektiva utan bedriver nu helt öppet vĂ€nsteraktivistisk journalistik. Inte ens de fĂ„ journalister som Ă€r kritiska vĂ„gar utmana SVT/SR komplexet.Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har skrivit om… Read more »