9
nov
Seneste opdatering: 11/11-15 kl. 1126
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Douglas Murray taler en del om Sverige. Denne uge modtog Danmark 11.000 “flygtninge”, de passerede i al fald uhindret ind over grænsen. Sverige modtog 10.000.  Til Norge 2.500 – i alt 23.500 på en uge (!) Mange har stadig ikke forstået, hvad der foregår. Jens Rohde (V) f.eks. Hvor mange måneder behøver de i grunden? Jeg tænker på, hvad John Cleese sagde i Stockholm i vinter:

I think the world is crazier now, than it’s ever been. I can take very little seriously now. I realized sometime ago, that almost nobody in charge have any idea what they are really doing.

Hnerik Gade Jensen havde forleden en kronik om magtens bivirkning, at miste forbindelsen til realiterne.

Skånekrönikan: Hamidullahs dröm

”Här hoppas jag att få hjälp med det jag behöver, med mat och med skola.”

Orden är Hamidullahs. Han sägs vara 15 år och enligt Sydsvenskan ”ratade han Tyskland för Sverige”

Hamidullah Haidari är bara en av tusentals afghaner som kommit till Malmö den senaste tiden. Enligt Svenska Afghanistankommittén läggs nu landet öde. Hela byar saknar unga män. De flesta har dragit till Sverige. Hamidullah Haidari sålde tre får och två kor för att förverkliga sin dröm. Genom sättet Sydsvenskan framställer honom får man en stark känsla av att det anses normalt att människor betraktar Europa som ett gratis smörgåsbord. ”Nej, jag ratar Tyskland” – och så ”väljer” vederbörande den godaste mackan på bordet, nu som då alltså Sverige! Här kan man ju få både mat och skola. Det är ett motbjudande spektakel.

Parallellt med detta drama, som chockat inte bara Malmöborna utan hela det svenska samhället, har ett annat pågått, det som började med att myndigheterna äntligen och efter många om och men tömde det stinkande zigenarlägret på ockuperad mark i centrala Malmö. Att de sedan fortsatte till Stadshuset och bosatte sig i en gångtunnel tycks ha gått de flesta förbi. Så länge gränserna är vidöppna lär man inte bli av med problematiken. Den har definitivt flyttat in i Sverige och så länge den får hjälp av en vänster som projiceras sina egna visioner på dem har de också en socialpolitisk argumentation på sin sida.

Dessa både skeenden har fått mig att grundligt tänka igenom vad som pågår i vårt land. Och vad som pågår runt om i Europa. Den brittiske författaren Leo McKinstrey skräder inte orden i sin krönika i förra veckan

”Åtskilliga millenier krävdes för att bygga den europeiska civilisationen men dess pågående förstörelse har bara krävt några få år, genomförd av en kader av oansvariga, opatriotiska och bedrägliga politiker ledda av den tyska kanslern Angela Merkel. Genom att förklä sina vandalism som medkänsla och sin feghet som moralisk överlägsenhet, har dessa ledare skapat en invandringskris så djup att själva den europeiska kulturen och dess arv nu befinner sig under dödligt hot. Den tragiska paradoxen i besattheten vid fri rörlighet och avskaffandet av nationella identiteter är att Europa i varje betydelse kommer att upphöra att existera detta århundrade. I takt med att den sociala revolutionen accelererar kommer traditionella värden som demokrati, frihet och solidaritet att ersättas av konflikt, sekterism, förtryck och intolerans.”

När jag läser hans ord blir jag först stum. Efter en liten stunds eftertanke inser jag att han dessvärre har alldeles rätt, och att vi ser det ske framför våra ögon, nu i dessa dagar. Den fria rörlighet som alla talade om som en avgörande positiv kvalitet i samband med murens fall och den sovjetkommunistiska världsdelens totala sönderfall, har visat sig bli en fri entré för allt det vi borde ha tackat nej till. Sverige är inte bara Hamidullah Haidaris våta dröm. Tillsammans med honom kommer alla de andra. Sverige är fullt säger ministrar nu. Men problemet började inte med Hamidullah Haidari och de andra på Malmö Central. Det fanns sedan många år som ett etablerat faktum i vårt land. Men de nu vidöppna gränserna försvårar problemet timme för timme, dygnet runt, vecka efter vecka. Och när moderaterna nu manar sossar och miljöpartister att ”tillfälligt införa gränskontroller” gör de sig till åtlöje. Tror moderatledningen verkligen att vi glömt att det var just de som i allians med de gröna genomförde katastrofala flyktingöverenskommelser så sent som 2011?

Medan det svenska samhällsbygget rasar ihop står många förtvivlade och grundlurade människor bredvid, till synes utan minsta möjlighet att påverka skeendet. Så ser det samhälle ut som fått en politikerklass så verklighetsfrämmande att allt den gör blir asocialt och destruktivt. Det som drabbar nationen tycks inte sippra in i deras reservat, varken i regeringskansliet eller i riksdagen. Man kunde gråta för mindre.
Thomas Nydahl

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Baldersvis
Baldersvis
4 years ago

Jag instämmer fullt i analysen av Europas läge. Det har dock kommit in ett faktafel i citatet, det ska vara “millenier” och inte “årtionden” som det krävdes för att bygga den europeiska civilisationen.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
4 years ago
Reply to  Baldersvis

Tack Baldersvis, jag är medveten om felet och har bett S ändra det.

Inge Sandén
Inge Sandén
4 years ago

Tack Thomas Nydahl. Jag är också alldeles stum. Jag är inte bara stum utan värst av allt,jag känner mig något naiv och dum för att jag först nu riktigt,riktigt förstått vilka onda krafter vi sverigevänner har emot oss. Två artiklar i dagens HD/NST. 1)SD ljuger om Sverige i folkets namn,skrivit av Tobias Lindberg. 2)Röksignalerna från Sverige blir allt svartare,skrivit av journalisten Olle Lönnaeus När modiga män och kvinnor delat ut flygblad på ön Lesbos och godhjärtat vill upplysa dessa flyktingar om hur en kulturelit förstört vårt land som nu vill låtsas att denna kulturmarxistiska elit är de som med våra… Read more »

Skåning
Skåning
4 years ago

What’s wrong sbout Jörg Heider and LePen? They both deserve an excuse, posthumously or not.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Skåning

Jeg kan ellers godt lide Douglas Murrays analyser, men han er alligevel en lille tøsedreng. Ligesom Nigel Farrage eller vores egne DF’ere.
At de hele tiden skal lægge afstand til Le Pen, Haider eller Wilders, er uskøn og gennemskuelig politisk opportunisme af værste skuffe. Som om de mener noget andet..! Det svarer til at Moderaterne begynder at føre SD’s politik, men alligevel fordømmer dem… Nå for resten – det gør de vist…

Skåning
Skåning
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Tösedreng var ordet. Tack! Jag anser nästan att han gör mer skada än nytta. För vad nyttjar det att propagera för alternativ som inte finns. Torys kommer knappast att ändra linje i frågan, åtminstone inte utan allvarlig konkurrens. Ska det bildas nya partier som faller bättre med Mr Murray´s känsliga näsa. Och att kalla SD “far-right” är ju direkt okunnigt. Det hastar liksom nu, och att i det läget kasta skit på partier i övriga Europa (som inte är genuina fascister/nazister), är direkt oansvarigt.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Diskussion hemma på fars dag. Äldsta dottern föräldrarna i barnfamiljerna vill leva det liv som vi gör vi hinner med allt vi kan festa och vi hinner träna vi är fria. Då blev jag lite förbannad och sa att är det inte meningen med livet attman ska skaffa familj och föra generna vidare. Hon tittar på mig med en nonchalant blick och säger att det är väl ingen ide att skaffa barn för världen är ju ändå överbefolkad. Vad bra sa jag det är bara att ta in en invandrare istället så tar det slut med oss. Jaa så är… Read more »

Skåning
Skåning
4 years ago
Reply to  invandrare1957

Jag har funderat en del över det där. Jag är inte kristen och tror inte på nån gud. Vad i hela fridens namn är meningen med livet då, annat än att skaffa barn och se dem få en bra framtid och vidarefortplanta sig. Det är så grundläggande. Jag menar när man ligger där 83,1 år gammal och döendes, och du vet att inget helvete eller himmelrike väntar dig, hur ångestfyllt är inte det? Men om du har barn och barnbarn så vet du att några kommer efter dig och har delar av dina gener. Godt nok for meg.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  Skåning

Håller med dig barnen o barnbarnen är livets krydda på ålderns höst. Men till och med det har dom lyckats förstöra dom som styr Sverige. Det är väl dom fina nordiska generna man ska föra framåt. Varför förinta sig själv.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago
Reply to  Lawrence

Den video er sgu barsk og ubehagelig. Man bliver helt oprørt..!
Jeg håber hele Europa ser den..!

Lawrence
Lawrence
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Yes. Virkeligheden er barsk og ubehagelig. Og mere og mere, dag for dag..

Lenn
Lenn
4 years ago
Reply to  Lawrence

Fedt, Lawrence, at du sætter denne horrible og skrækindjagende video af ‘the Hijrah into Europe’ på!! Jeg vil opfordre ALLE til at sprede den og sende den til politikere og alle de journalister på de islamleflende møgmedier, fx TV2, som I kan finde adresser på! Bombardér dem! Det her ender i decideret verdenskrig, for skal vi finde os i at blive overtaget af de muslimske, halshuggende barbarer??! Europæerne bliver nødt til at tænke seriøst over, med hvad – og hvordan – de vil forsvare sig; det hedder selvtægt.

Lawrence
Lawrence
4 years ago
Reply to  Lenn

Præcis. jeg anerkender hverken et lederskab som ikke sætter vores børns bevarelse over alle andre hensyn – selvfølgelig også hensynet til andre folkeslag – eller det system som faciliterer dem. De har af deres egen kraft beredt de europæiske folks affasning og undergang, og de og deres love og moralske dogmer holder ikke længere den fjerneste magt over mig, ligesom det er tilfældet med flere og flere europæere. En ny moral, hvor hensynet til europæeren hersker suverænt, er ved at spire i de europæiske folk, og magten vil enten vende på en tallerken og bakke os op når det begynder… Read more »

Lenn
Lenn
4 years ago
Reply to  Lawrence

Godt sagt! Jeg glæder mig nu ikke, må jeg tilstå. Europa formår ikke at forsvare sig. Hvis man læser denne og ser videoen i indslaget, så er det ret forstemmende. http://shoebat.com/2015/11/07/major-islamic-terrorist-charge-into-europe-and-now-have-secret-base-right-in-the-european-continent/

Lawrence
Lawrence
4 years ago
Reply to  Lenn

Jeg har ingen illusioner om en fremtid for europæere, hvis gryden bare koger videre som nu. Så jeg velkommer et opgør, som Horatius gjorde det, som Leonidas gjorde det..

https://www.youtube.com/watch?v=PAtZRdaCufw

https://www.youtube.com/watch?v=R-6M5FukAoE

ramonafransson
ramonafransson
4 years ago

Jag har inga tårar för bedrövelsen runt om i Europa eller i världen. De enda tårar jag fäller är för djur som vanvårdas eller hatas, som av många islamister, en svulstig och korkad ideologi som Sveriges “kändisar” kramar så de blir gröna i ansiktet. Mitt förakt kan inte bli större än vad det är när jag råkar lyssna eller råkar läsa något som dessa imbeciller har sagt, sjungit eller tryckt på papper. Min värld är mina egna böcker, som jag njuter av att skriva och njuter av att ha omkring mig, så jag slipper bry mig om eländet som vandrar… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x