9
nov
Seneste opdatering: 11/11-15 kl. 1126
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Douglas Murray taler en del om Sverige. Denne uge modtog Danmark 11.000 “flygtninge”, de passerede i al fald uhindret ind over grĂŠnsen. Sverige modtog 10.000.  Til Norge 2.500 – i alt 23.500 pĂ„ en uge (!) Mange har stadig ikke forstĂ„et, hvad der foregĂ„r. Jens Rohde (V) f.eks. Hvor mange mĂ„neder behĂžver de i grunden? Jeg tĂŠnker pĂ„, hvad John Cleese sagde i Stockholm i vinter:

I think the world is crazier now, than it’s ever been. I can take very little seriously now. I realized sometime ago, that almost nobody in charge have any idea what they are really doing.

Hnerik Gade Jensen havde forleden en kronik om magtens bivirkning, at miste forbindelsen til realiterne.

SkÄnekrönikan: Hamidullahs dröm

”HĂ€r hoppas jag att fĂ„ hjĂ€lp med det jag behöver, med mat och med skola.”

Orden Ă€r Hamidullahs. Han sĂ€gs vara 15 Ă„r och enligt Sydsvenskan ”ratade han Tyskland för Sverige”

Hamidullah Haidari Ă€r bara en av tusentals afghaner som kommit till Malmö den senaste tiden. Enligt Svenska AfghanistankommittĂ©n lĂ€ggs nu landet öde. Hela byar saknar unga mĂ€n. De flesta har dragit till Sverige. Hamidullah Haidari sĂ„lde tre fĂ„r och tvĂ„ kor för att förverkliga sin dröm. Genom sĂ€ttet Sydsvenskan framstĂ€ller honom fĂ„r man en stark kĂ€nsla av att det anses normalt att mĂ€nniskor betraktar Europa som ett gratis smörgĂ„sbord. ”Nej, jag ratar Tyskland” – och sĂ„ ”vĂ€ljer” vederbörande den godaste mackan pĂ„ bordet, nu som dĂ„ alltsĂ„ Sverige! HĂ€r kan man ju fĂ„ bĂ„de mat och skola. Det Ă€r ett motbjudande spektakel.

Parallellt med detta drama, som chockat inte bara Malmöborna utan hela det svenska samhÀllet, har ett annat pÄgÄtt, det som började med att myndigheterna Àntligen och efter mÄnga om och men tömde det stinkande zigenarlÀgret pÄ ockuperad mark i centrala Malmö. Att de sedan fortsatte till Stadshuset och bosatte sig i en gÄngtunnel tycks ha gÄtt de flesta förbi. SÄ lÀnge grÀnserna Àr vidöppna lÀr man inte bli av med problematiken. Den har definitivt flyttat in i Sverige och sÄ lÀnge den fÄr hjÀlp av en vÀnster som projiceras sina egna visioner pÄ dem har de ocksÄ en socialpolitisk argumentation pÄ sin sida.

Dessa bÄde skeenden har fÄtt mig att grundligt tÀnka igenom vad som pÄgÄr i vÄrt land. Och vad som pÄgÄr runt om i Europa. Den brittiske författaren Leo McKinstrey skrÀder inte orden i sin krönika i förra veckan

Ӂtskilliga millenier krĂ€vdes för att bygga den europeiska civilisationen men dess pĂ„gĂ„ende förstörelse har bara krĂ€vt nĂ„gra fĂ„ Ă„r, genomförd av en kader av oansvariga, opatriotiska och bedrĂ€gliga politiker ledda av den tyska kanslern Angela Merkel. Genom att förklĂ€ sina vandalism som medkĂ€nsla och sin feghet som moralisk överlĂ€gsenhet, har dessa ledare skapat en invandringskris sĂ„ djup att sjĂ€lva den europeiska kulturen och dess arv nu befinner sig under dödligt hot. Den tragiska paradoxen i besattheten vid fri rörlighet och avskaffandet av nationella identiteter Ă€r att Europa i varje betydelse kommer att upphöra att existera detta Ă„rhundrade. I takt med att den sociala revolutionen accelererar kommer traditionella vĂ€rden som demokrati, frihet och solidaritet att ersĂ€ttas av konflikt, sekterism, förtryck och intolerans.”

NĂ€r jag lĂ€ser hans ord blir jag först stum. Efter en liten stunds eftertanke inser jag att han dessvĂ€rre har alldeles rĂ€tt, och att vi ser det ske framför vĂ„ra ögon, nu i dessa dagar. Den fria rörlighet som alla talade om som en avgörande positiv kvalitet i samband med murens fall och den sovjetkommunistiska vĂ€rldsdelens totala sönderfall, har visat sig bli en fri entrĂ© för allt det vi borde ha tackat nej till. Sverige Ă€r inte bara Hamidullah Haidaris vĂ„ta dröm. Tillsammans med honom kommer alla de andra. Sverige Ă€r fullt sĂ€ger ministrar nu. Men problemet började inte med Hamidullah Haidari och de andra pĂ„ Malmö Central. Det fanns sedan mĂ„nga Ă„r som ett etablerat faktum i vĂ„rt land. Men de nu vidöppna grĂ€nserna försvĂ„rar problemet timme för timme, dygnet runt, vecka efter vecka. Och nĂ€r moderaterna nu manar sossar och miljöpartister att ”tillfĂ€lligt införa grĂ€nskontroller” gör de sig till Ă„tlöje. Tror moderatledningen verkligen att vi glömt att det var just de som i allians med de gröna genomförde katastrofala flyktingöverenskommelser sĂ„ sent som 2011?

Medan det svenska samhÀllsbygget rasar ihop stÄr mÄnga förtvivlade och grundlurade mÀnniskor bredvid, till synes utan minsta möjlighet att pÄverka skeendet. SÄ ser det samhÀlle ut som fÄtt en politikerklass sÄ verklighetsfrÀmmande att allt den gör blir asocialt och destruktivt. Det som drabbar nationen tycks inte sippra in i deras reservat, varken i regeringskansliet eller i riksdagen. Man kunde grÄta för mindre.
Thomas Nydahl

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Baldersvis
Baldersvis
5 years ago

Jag instĂ€mmer fullt i analysen av Europas lĂ€ge. Det har dock kommit in ett faktafel i citatet, det ska vara “millenier” och inte “Ă„rtionden” som det krĂ€vdes för att bygga den europeiska civilisationen.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
5 years ago
Reply to  Baldersvis

Tack Baldersvis, jag Àr medveten om felet och har bett S Àndra det.

Inge Sandén
Inge Sandén
5 years ago

Tack Thomas Nydahl. Jag Ă€r ocksĂ„ alldeles stum. Jag Ă€r inte bara stum utan vĂ€rst av allt,jag kĂ€nner mig nĂ„got naiv och dum för att jag först nu riktigt,riktigt förstĂ„tt vilka onda krafter vi sverigevĂ€nner har emot oss. TvĂ„ artiklar i dagens HD/NST. 1)SD ljuger om Sverige i folkets namn,skrivit av Tobias Lindberg. 2)Röksignalerna frĂ„n Sverige blir allt svartare,skrivit av journalisten Olle Lönnaeus NĂ€r modiga mĂ€n och kvinnor delat ut flygblad pĂ„ ön Lesbos och godhjĂ€rtat vill upplysa dessa flyktingar om hur en kulturelit förstört vĂ„rt land som nu vill lĂ„tsas att denna kulturmarxistiska elit Ă€r de som med vĂ„ra… Read more »

SkÄning
SkÄning
5 years ago

What’s wrong sbout Jörg Heider and LePen? They both deserve an excuse, posthumously or not.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Jeg kan ellers godt lide Douglas Murrays analyser, men han er alligevel en lille tĂžsedreng. Ligesom Nigel Farrage eller vores egne DF’ere.
At de hele tiden skal lĂŠgge afstand til Le Pen, Haider eller Wilders, er uskĂžn og gennemskuelig politisk opportunisme af vĂŠrste skuffe. Som om de mener noget andet..! Det svarer til at Moderaterne begynder at fĂžre SD’s politik, men alligevel fordĂžmmer dem… NĂ„ for resten – det gĂžr de vist…

SkÄning
SkÄning
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

Tösedreng var ordet. Tack! Jag anser nĂ€stan att han gör mer skada Ă€n nytta. För vad nyttjar det att propagera för alternativ som inte finns. Torys kommer knappast att Ă€ndra linje i frĂ„gan, Ă„tminstone inte utan allvarlig konkurrens. Ska det bildas nya partier som faller bĂ€ttre med Mr MurrayÂŽs kĂ€nsliga nĂ€sa. Och att kalla SD “far-right” Ă€r ju direkt okunnigt. Det hastar liksom nu, och att i det lĂ€get kasta skit pĂ„ partier i övriga Europa (som inte Ă€r genuina fascister/nazister), Ă€r direkt oansvarigt.

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Diskussion hemma pĂ„ fars dag. Äldsta dottern förĂ€ldrarna i barnfamiljerna vill leva det liv som vi gör vi hinner med allt vi kan festa och vi hinner trĂ€na vi Ă€r fria. DĂ„ blev jag lite förbannad och sa att Ă€r det inte meningen med livet attman ska skaffa familj och föra generna vidare. Hon tittar pĂ„ mig med en nonchalant blick och sĂ€ger att det Ă€r vĂ€l ingen ide att skaffa barn för vĂ€rlden Ă€r ju Ă€ndĂ„ överbefolkad. Vad bra sa jag det Ă€r bara att ta in en invandrare istĂ€llet sĂ„ tar det slut med oss. Jaa sĂ„ Ă€r… Read more »

SkÄning
SkÄning
5 years ago
Reply to  invandrare1957

Jag har funderat en del över det dÀr. Jag Àr inte kristen och tror inte pÄ nÄn gud. Vad i hela fridens namn Àr meningen med livet dÄ, annat Àn att skaffa barn och se dem fÄ en bra framtid och vidarefortplanta sig. Det Àr sÄ grundlÀggande. Jag menar nÀr man ligger dÀr 83,1 Är gammal och döendes, och du vet att inget helvete eller himmelrike vÀntar dig, hur Ängestfyllt Àr inte det? Men om du har barn och barnbarn sÄ vet du att nÄgra kommer efter dig och har delar av dina gener. Godt nok for meg.

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago
Reply to  SkĂ„ning

HÄller med dig barnen o barnbarnen Àr livets krydda pÄ Älderns höst. Men till och med det har dom lyckats förstöra dom som styr Sverige. Det Àr vÀl dom fina nordiska generna man ska föra framÄt. Varför förinta sig sjÀlv.

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago
Reply to  Lawrence

Den video er sgu barsk og ubehagelig. Man bliver helt oprĂžrt..!
Jeg hÄber hele Europa ser den..!

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

Yes. Virkeligheden er barsk og ubehagelig. Og mere og mere, dag for dag..

Lenn
Lenn
5 years ago
Reply to  Lawrence

Fedt, Lawrence, at du sĂŠtter denne horrible og skrĂŠkindjagende video af ‘the Hijrah into Europe’ pĂ„!! Jeg vil opfordre ALLE til at sprede den og sende den til politikere og alle de journalister pĂ„ de islamleflende mĂžgmedier, fx TV2, som I kan finde adresser pĂ„! BombardĂ©r dem! Det her ender i decideret verdenskrig, for skal vi finde os i at blive overtaget af de muslimske, halshuggende barbarer??! EuropĂŠerne bliver nĂždt til at tĂŠnke seriĂžst over, med hvad – og hvordan – de vil forsvare sig; det hedder selvtĂŠgt.

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  Lenn

PrĂŠcis. jeg anerkender hverken et lederskab som ikke sĂŠtter vores bĂžrns bevarelse over alle andre hensyn – selvfĂžlgelig ogsĂ„ hensynet til andre folkeslag – eller det system som faciliterer dem. De har af deres egen kraft beredt de europĂŠiske folks affasning og undergang, og de og deres love og moralske dogmer holder ikke lĂŠngere den fjerneste magt over mig, ligesom det er tilfĂŠldet med flere og flere europĂŠere. En ny moral, hvor hensynet til europĂŠeren hersker suverĂŠnt, er ved at spire i de europĂŠiske folk, og magten vil enten vende pĂ„ en tallerken og bakke os op nĂ„r det begynder… Read more »

Lenn
Lenn
5 years ago
Reply to  Lawrence

Godt sagt! Jeg glÊder mig nu ikke, mÄ jeg tilstÄ. Europa formÄr ikke at forsvare sig. Hvis man lÊser denne og ser videoen i indslaget, sÄ er det ret forstemmende. http://shoebat.com/2015/11/07/major-islamic-terrorist-charge-into-europe-and-now-have-secret-base-right-in-the-european-continent/

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  Lenn

Jeg har ingen illusioner om en fremtid for europĂŠere, hvis gryden bare koger videre som nu. SĂ„ jeg velkommer et opgĂžr, som Horatius gjorde det, som Leonidas gjorde det..

https://www.youtube.com/watch?v=PAtZRdaCufw

https://www.youtube.com/watch?v=R-6M5FukAoE

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Jag har inga tĂ„rar för bedrövelsen runt om i Europa eller i vĂ€rlden. De enda tĂ„rar jag fĂ€ller Ă€r för djur som vanvĂ„rdas eller hatas, som av mĂ„nga islamister, en svulstig och korkad ideologi som Sveriges “kĂ€ndisar” kramar sĂ„ de blir gröna i ansiktet. Mitt förakt kan inte bli större Ă€n vad det Ă€r nĂ€r jag rĂ„kar lyssna eller rĂ„kar lĂ€sa nĂ„got som dessa imbeciller har sagt, sjungit eller tryckt pĂ„ papper. Min vĂ€rld Ă€r mina egna böcker, som jag njuter av att skriva och njuter av att ha omkring mig, sĂ„ jag slipper bry mig om elĂ€ndet som vandrar… Read more »