14
nov
Seneste opdatering: 14/11-15 kl. 1913
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

14-11-2015 073

Den franske ambassade København, lørdag

Av Thomas Nydahl

”Det som är säkert är att nästan alla franska partiledare som jag träffat under min tid har förefallit mig lika ovärdiga att leda landet, några på grund av brist på karaktär och begåvning, de allra flesta genom en fullständig brist på förtjänster.”
(Alexis de Tocqueville: Minnen, översättning av Per Magnus Kjellström).

Att dessa ord skrevs på 1850-talet gör dem sannerligen inte mindre träffande idag. Det finns inte i något europeiskt land en politikerklass jag skulle anförtro med de enklaste uppgifter. Inte en enda ledargestalt värd namnet. På 1990-talet hade jag förtroende för Tony Blair, och det var i ljuset av den nordirländska uppgörelsen, och senare hade jag det för Angela Merkel. Blair är sedan länge avklädd som en skojare i miljardklassen och därtill en krigsförbrytare av stora mått. Merkel framstår alltmer som ett godhjärtat skämt, utan ledaregenskaper men med gummiryggrad som kan böjas åt alla håll.

Så ser det ut i Europa. Så ser det ut i USA. Mot islamismen har vi ingenting att sätta emot så länge vi litar på politikerklassen. Det spelar ingen roll om vi är fransmän, britter, tyskar, svenskar eller något annat. Vi har ett gemensamt öde och vi närmar oss den slutgiltiga avgrunden.

Vilka lärdomar kan vi dra av terrorn i Paris? Den första lärdomen måste vara att fjäskandet för världens farligaste ideologi just nu, islam, måste upphöra. Det i sin tur måste innebära ett stopp för den massiva importen av unga muslimer som just nu pågår och där Sverige i vanlig ordning utmärker sig som ett extremfall. Vi bjuder bokstavligt talat in IS till våra byar och städer, föder och göder dem och upprepar mantrat “det är på sikt bra för nationen”.

Lärdomen måste också vara att den europeiska unionen i sin nuvarande form med Schengenavtalet och Dublinförordningen spelat ut sin roll. I bästa fall är den en strypsnara på det nationella oberoendet och dess möjligheter till handling. Europas nationer måste samarbeta, inte strypa varandra, i kampen mot islamismen och terrorn. Med ledare som uppvisar “en fullständig brist på förtjänster” kommer det att bli mycket svårt. Och det kommer inte att ske så länge vi lydigt ställer oss i kö för att rösta på de kvinnor och män som dragit ner oss i detta träsk.

Personligen har jag varken fysiska eller psykiska krafter till något särskilt, men jag betraktar det som ett första steg – sedan många år – att vägra delta i det partipolitiska och parlamentariska spelet. Att bojkotta valen och att vägra vara valboskap är ett självklart steg. Det finns förstås andra.

Paristerrorn har ännu en gång understrukit allvaret i situationen.

Alexis de Tocquevilles Minnen kommer jag att recensera längre fram, när jag läst hela verket.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Midvinterblot
Midvinterblot
5 years ago

Alexis de Tocqueville sade även i sina studier om Islam..”I studied the Koran a great deal. I came away from that study with the conviction there have been few religions in the world as deadly
to men as that of Muhammad.”

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
5 years ago

Jag vill gärna göra ett litet tillägg till min artikel, då jag just funnit dessa graverande uppgifter: Greece: Paris terrorist passed through nation as immigrant A Syrian passport found by police at the scene of the mass shooting in a Paris concert hall belonged to an asylum seeker who registered on a Greek island in October, a Greek minister says Saturday. “We confirm that the Syrian passport holder came through the Greek island of Leros on October 3 where he was registered under EU rules,” says a statement issued by Nikos Toskas, the minister for citizen protection. Det är ju… Read more »

linovati
linovati
5 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Sveriges “Musse Pigg-regering” har såklart ingen som helst koll eller beredskap men förlitar sig på förhoppningen att Sverige “nog troligtvis inte är ett förstamål” för Jihadismen. Så trygg man känner sig!

ramonafransson
ramonafransson
5 years ago

Hörde ett mycket märkligt yttrande idag från den kända korren Cecilia Udén, där hon, vid frågan om varför ISIS valde oskyldiga som sitt mål, svarade att ISIS tycker uppenbarligen inte om att vi i väst tar emot flyktingar från Syrien. Det var inte det enda hopplösa svaret men ett av de mest underliga. Vet inte Cecilia Udén att det är Koranen som ISIS, wahhabister och många miljoner andra märkliga muslimer läser ur och lever efter? Att kvinnor och män umgås, dricker alkohol, lyssnar på musik och är lättklädda är haram, alltså förbjudet. Och är det något som islamisterna vill ha… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Politikerna styr inte längre i Europa. Utan det är en maktelit som styr genom grupper som Bilderberg och sen Soros som verkar tillhöra allting men ändå kör sitt eget race. Jag är inte vänster men det verkar som att en grupp människor i världen har blivit så rika och maktgalna så dom vill leka GUD själv. Utan makten måste återgå till medborgarna titta på den arabiska våren det är ett bevis på att andra länder ska inte lägga sig i utan man ska sköta sitt eget. Men dom så kallade globalisterna dom vill ju styra hela världen och det ska… Read more »

tant45
tant45
5 years ago
Reply to  invandrare1957

Håller med, nu kommer strålkastaren att riktas mot dessa spektakel och man söker desperat syndabockar för det ekonomiska förfallet, allt medan pengapyramiden är under kollaps och utplundrad av globalisterna. Att skapa en stor outbildad fattig underklass som man kan styra med hjälp av TV och social mindcontrol är tydligen vad de är ute efter. Spåren ska sopas igen varför världen ser ut som den gör. Deras chockterapi och problem-reaktion-lösning-modell leder hela tiden mot ett samhälle under större och större KONTROLL. Islamisterna är bara deras spelknappar i detta schackspel. Märkligt hur snabbt FN, Lavrov och Kerry samlats till krismöte för att… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  tant45

The Economist released in January a cryptic cover entitled “The World in 2015” which featured several enigmatic images. Did it predict both terrorist attacks in Paris in 2015? In the wake of the horrifying Paris attacks which cost the lives of (at least) 150 innocent people, a specific cover of The Economist immediately came to mind. On January 8th 2015, I published an article entitled The Economist 2015 Cover is Filled With Cryptic Symbols and Dire Predictions, which analyzed its many messages. Indeed, the magazine cover dubbed “The World in 2015” contained several strange and sinister images which appeared to… Read more »

FelixKrull
FelixKrull
5 years ago

“I fear all we have done is to awaken a sleeping giant and fill him with a terrible resolve.”

– Isoroku Yamamoto

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago

Et billede fortæller mere end tusinde ord…

comment image:large

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Hvor smagløst og respektløst er det lige? – totalt uvidende, naiv og historieløs er hun!

sussebassa
sussebassa
5 years ago

PKère eier ikke respekt, de er for dumme/kunnskapsløse som resten av regjeringen..

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago

Fy fan….

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Dette smykket ble diskutert på avpixlat også…
Sveriges utenriksminister bærer det i flere tv intervjuer…

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago

Ja, ja, det sidste jeg har læst er at det skal forestille at være en ‘hestesko’?

Men, det kan jeg altså ikke få øje på. http://www.jewlscph.com/smykker/5-diamanter/5138-horses-for-luck-feminin-og-raa-halskaede-med-hestesko-prydet-med-diamanter/

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Det måste vara en PK forklaring, inte sanningen det…
Dom trenger nye briller også..

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Det har man åbenbart bildt hende ind – men hvad så med stjernen? 😉

Og så er det jo netop ikke hesteskomodellen, hun har –
men netop noget der mistænkeligt ligner en tynd “halvmåne”
med spidse ender.

jasminum
jasminum
5 years ago

Dette bildet burde publiseres internasjonalt: Sveriges utenriksminister (humre).

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

Jag har fortfarande den uppfattningen att vi har vissa myndigheter, eller personer inom diverse myndigheter som har ambitionen att mer långsiktigt planera för olika eventuella händelser som kan skada det svenska samhället. Vi ska inte förglömma det svenska civilsamhället där ett stort antal personer dagligen gör sitt för att Sverige ska fungera ö h t.
Men att ha förtroende för den nuvarande sittande svenska regeringen och deras “beslut” inger inget hopp.
Det snällast man kan påstå är att de har drabbats av beslutsvånda.

kurt
kurt
5 years ago

Ja men det enkle spørgsmål er, hvad skal vi gøre ved de millioner som emigrerer fra hovedsagelig Mellemøsten og Afrika?

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
5 years ago
Reply to  kurt

Hvad vi skal gøre?

F.eks. INGENTING. Det ER ikke VORES problem!

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  kurt

Åbne vores hjerter?

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
5 years ago
Reply to  Lawrence

Åbne politikernes hjerter – via sternum?

Marit
5 years ago
Reply to  kurt

Sterilisere dem og sende dem tilbake. ASAP !