16
nov
Seneste opdatering: 16/11-15 kl. 1532
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lyden er ikke optimal, men med hovedtelefoner går det nogenlunde. Vilks er jo foruden at være lærd meget morsom, så man skal lige forlige sig med, at publikum knapt klemmer et lille fnis ud. Men Vilks er professionel, han kan selv. Han er i hopla. Det er kendt stof, men det er improviseret, så det er nyt hver gang. (Hør eventuelt mine egne optagelser Lars Vilks om Dan Park: Entartete kunst eller politisk propaganda? og Lars Vilks og Charlie Hebdo i København.)

Igår blev det en föreläsning i Stockholm. Sverigedemokraternas tidigare ungdomsförbund hade bjudit in mig för att tala om yttrandefrihet och om mina erfarenheter. När jag fick inbjudan hyste jag ingen större tilltro att det skulle bli något av. Mina föreläsningar det här året har drabbats av skräckens regemente. Det brukar börja bra, allt verkar så gott som klart, för att sedan stöta på patrull. Lokalfrågan och säkerhetsomständigheterna har inte gått att lösa. Jag trodde inte heller att det skulle bli något den här gången. Men det blev det trots händelseutvecklingen i Paris. Den enda förändringen var att vakthållningen skärptes. Jag tyckte att det blev ett lyckat arrangemang. Händelserna i Paris gjorde att jag talade en del om terrorismens utveckling sedan jag dök in i den scenen 2007, men annars handlade det mest om konst och politik. Expressen gjorde ett inslag. 2161: Ny skräckvåg – Expressen husker at kalde ham “kontroversiel” og påtaler han forelæser for “højrepopulister.”

David Wood: The Quran and the Siege of Paris

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Hvis nogen ellers skulle være i tvivl efterhånden, så demonstrerer JG her med al ønskelig tydelighed hvor bindegale, dybt naive, virkelighedsfjerne og livsfarlige han og hans frelste og pladderhumanistiske PK- og vänsterkumpaner rent faktisk er: Jan Guillou: Sverige kan sagtens klare flygtningestrømmen http://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/jan-guillou-sverige-kan-sagtens-klare-flygtningestroemmen/5819514 16. nov. 2015 – kl. 14:47 Sveriges har bedt EU om hjælp med flygtningekrisen og har midlertidigt indført grænsekontrol – den svenske forfatter Jan Guillou er dog stadig fuld af optimisme Af: Kim Kastrup Ingen moderne velfærdsstat har nogensinde taget imod så mange flygtninge som Sverige i forhold til indbyggertallet. Der er allerede mere end 100.000, der… Read more »

Patrick Cowley
Patrick Cowley
5 years ago

Det var första gången jag hörde Lars Vilks berätta om vad som hände honom och hans rondellhund med egna ord (och bilder). Och han nämner även hur Salman Rushdie blev föremål för en liknande händelse. Det var en journalist som lyckades hitta något i boken (Satansverserna) som tycktes vara rasistiskt och skrev om detta. Vartefter författaren till boken blev föremål för en så kallad fatwa. Den som försöker läsa boken, säger Vilks, kommer få det svårt att förstå varför eftersom den i stora delar är väldigt surrealistisk.
Mycket intressant föredrag.