22
nov
Seneste opdatering: 22/11-15 kl. 1411
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

1-Information, Radikalisering 6.9.2014 040 Av Hans Rustad, foto © Snaphanen.dk

Professor emeritus Mehdi Mozzafari, en av dem i Norden som vet mest om islamisme, sier Vesten må bestemme seg. Vesten kan ikke fortsette å være halvhjertet. Hvis man virkelig mener det er krig, slik Francois Hollande og Manuel Valls gjentatte ganger har sagt denne uken, ja så må man mene det. Da må man forstå rekkevidden og være villig til å gå hele distansen. Er Vesten det?

Mozzafari tviler. Det vil kreve store ofre i blod og penger. Det er nok å se på amerikanernes innstats i Irak: 5.500 døde og titusuner sårede og rundt 3.000 milliarder dollar. Amerikanerne trakk seg ut og mye av det de hadde bygget opp, raknet. Hvilke vestlige land vil være villig til å stå hele distansen når man ser på hvor dype konfliktene er og hvor store områder de omfatter?

Mozzafari savner store ledere som har visjoner og vilje, menn – eller kvinner – av typen Churchill – eller Thatcher. Han nevner ikke henne, men hun er den siste vestlige leder av format.

Vestlige ledere måtte innkalle til konferanser av typen Wienerkongressen eller Versaillesforhandlingene og bang some heads together, bestemme hvor skapet skal stå. Men Vesten gjør snarere det motsatte: Trekker seg ut. I det minste Obama. Med den paradoksale effekt av autokraten Putin fremstår som den frie verdens beskytter.

Hva er alternativet? Hvis man ikke vil gå hele veien bør man trekke seg ut, sier Mozzafari. Da bør Midtøsten ordne opp selv.

Han vet godt at det betyr millioner i migrantstrøm til et Europa som har pålagt seg selv å ta imot dem. Det vil destablisere Europa og øke risikoen for at Europa kan bli smittet av Midtøstens konflikter og kriger.

Europa har ikke bestemt seg. Det vil føre krig mot IS, men klarer ikke bli enige om å stenge grensene. Det må skje mer terror før befolkningen krever det.

Når det kommer til islamismen som fenomen har Mozzafari interessante synspunkter. Det handler ikke bare om IS. Det handler om at islamismen appellerer til muslimer ikke bare i Midtøsten, men også Europa. Derfor må Europa og Vesten være på vakt.

Han trekker sammenligninger med sosialisme og kommunisme. Også sosialister drømte om et klasseløst samfunn. På samme måte drømmer islamister om et sharia-samfunn. Han advarer mot å undervurdere kraften i disse ideene:

”Hvis Islamisk Stat forsvinder i morgen, vil der dukke andre lige så rabiate grupper op. Hvis vi reducerer kampen til kun at handle om Islamisk Stat, begår vi en fejl. Problemet er, at politikerne fortaber sig i enkelt gruppe uden at komme med noget overordnet svar på, hvordan vi kan tackle de underliggende problemer,” siger Mehdi Mozaffari.

Under Muhammed-krisen i 2006 udgav Mehdi Mozaffari sammen med 12 førende franske og europæiske intellektuelle et manifest rettet mod den islamistiske totalitarisme. En totalitær tænkning, der ifølge Mehdi Mozaffari er den nye trussel mod vestlige demokratier, ligesom fascismen og nazismen var det i 1930’erne.

Mozaffari mener, at Vesten gang på gang undervurderer, hvor stærkt et tag islamismen, altså den politiske islam, har i muslimer ikke blot i Mellemøsten, men også i Danmark.

”Vi står over for en totalitær bevægelse med nogle af de samme rødder som kommunismen og fascismen. Der er forskel på islamisterne i Islamisk Stat og på Det Muslimske Broderskab, ligesom der engang var forskel på sovjetkommunister og de mere moderate såkaldte eurokommunister. Men essensen i islamismen er en totalitær tankegang.”

Han forklarer, at Islamisk Stats budskab om et kalifat har en stærk appel til en gruppe unge yderligtgående muslimer, på samme måde som idéen om det klasseløse samfund appellerede til unge kommunister i 1970’erne:

”I dag er idéen om kalifatet en utopi på samme måde, som 1970’ernes kommunister dyrkede idéen om det klasseløse samfund. Socialismen, Baath-partierne og den panarabiske idé er døde i Mellemøsten. Tilbage står islamismen som den mest potente ideologi.”

Islamekspert: Enten skal vi være parate til langvarig krig, eller også skal vi lade Mellemøsten passe sig selv

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Set via Uriasposten – virker dene beskrivelse ikke ret bekendt? Man kan jo ligefrem stille sit ur efter dette forløb – det samme overalt i Europa gang på gang pga. en flok dybt naive, uvidende, handlingslammede og groft uansvarlige vatnissepolitikere, der bare foretrak at sove i timen og ellers stikke sig selv hinanden blår i øjnene i årevis, fordi de nægtede at erkende realiteterne angående den muslimske masseindvandring og dens meget alvorlige konsekvenser for vore engang så fredelige, sikre og velfungerende vestlige højtillidssamfund, som nu er under hastig nedbrydning overalt, hvor denne “kulturberigelse” har fået lov at slå rødder uden… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago
Reply to  snaphanen

OK 😉

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Er vi mon hastigt på vej mod svenske tilstande? Man tror jo næsten ikke sine egne øjne – ?!?!? Det er en meget farlig glidebane og skruen uden ende, når man sådan begynder at give efter over for vanskelige og krævende muslimer, der lystigt dyrker deres velindøvede offerrolle i det danske samfund, hvor stort set alting ved vort vestlige samfund åbenbart er imod dem og især imod deres intolerante religion. Jeg troede eller kun, at det var i PK-Sverige, at man kunne være så naiv og uansvarlig – ? Taxichauffør nægtede at give hånd – får 10.000 kr. i erstatning.… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Vred politiker om håndtryk-sag: Selv i Tyrkiet ville taxachauffør blive fyret

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vred-politiker-om-haandtryk-sag-selv-i-tyrkiet-ville-taxachauffoer-blive-fyret/5839646

Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation,
Lars Aslan Rasmussen, mener, det skader danske muslimers omdømme, at
Ligestillingsnævnet tilkender erstatning til taxachauffør

Lars Aslan Rasmussens holdning er helt på linje med Dansk Folkeparti.

Her sagde integrationsordfører Martin Henriksen søndag:

– Sagen er grotesk, fordi Ligebehandlingsnævnet her godkender et
religiøst-fundamentalistisk kvindesyn fra en uopdragen muslimsk
taxachauffør, som snarere burde fyres i stedet for at få kompensation.
Hvis jeg var chef i et taxiselskab, havde jeg fyret ham.

Marie Vov
5 years ago

Der vil ske et skifte i EU’s strategi overfor muslimer og flygtninge efterhånden som EU’s lande får afholdt folkeafstemninger og får indsat muslimsk kritiske højreorienterede partier i deres regeringer. Pt. er de fleste EU politikere mellembløde-socialdemokrater. Befolkningerne i EU’landene svinger mod højre og vil vælge højreorienterede regeringer over de næste år, som man gjorde i Polen og andre østlande.

Søren Petersen
Søren Petersen
5 years ago
Reply to  Marie Vov

Må dog sige DF ikke er et eksempel til efterfølgelse… 22 procent har de!!! af befolkningen bag sig, og endnu tør de ikke sige: Ikke flere flygtninge – derimod legitimierer de 25.000 flygtninge til DK næste år = 125.000 inkl. familiesammenføring osv.
S er trukket til højre, – V står stille, og DF prøver at gå et i et med væggen… warum??
lad os få et parti som tør at sige det som 70 procent af danskerne tænker!!!! LUK grænserne!!!!

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Nu tror jeg nok lige man bør erkende, at hele Europa altså er gået i baglås lige for tiden. Om så Dansk Samling havde siddet ved magten lige nu, var der altså stadig strømmet flygtninge ind her.
Hele Europa er blevet taget på sengen af Merkel og EU’s åbne grænser. Hvad vi gør med dem efterfølgende er så en anden sag. Og her skal man nok være glad vi har DF med ved bordet.
Tænk hvis de radikale havde haft magten nu..?!

Søren Petersen
Søren Petersen
5 years ago
Reply to  Peter Zichau

hmm enig og uenig.. DF kan vi takke for begrænsningerne i familiesammenføringerne i nullerne og naturligvis hele tonen og diskursen, – vi kan jo blot sammenligne med Norge, og den naive diskurs som føres der. (Sverige er så ultrert at det ikke tjener til sammenligning) MEN med stemmer=magt følger også et ansvar, og hvis ikke det berømte vindue nu er åbent for at diskutere konventioner, hvornår bliver det det så??? Jeg troede i et par år at Thulesen drømte om en ministerbil og det var derfor de holdt sig tilbage fra at sige sandheden HØJT – men han valgte så… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Mehdi Mozzafari siger mange rigtige ting. Nu er det jo bare sådan, at mange af os jo udmærket godt var klar over det i forvejen.
Det man bare kan håbe på er, at andre også snart indser det åbenlyse.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Vad de flesta kanske inte vet som bara har sett filmen är att Alan Moore skrev sin serie-roman V for Vendetta som en allegori över 80-talets Thatcher-England. Nu tillhör visserligen Moore vänsterflygeln men jag har ändå respekt för honom som författare. Intellektuellt står han på en högre nivå en dagens kulturvänster. Ett smart drag att skriva den som en dystopi eftersom den blev mer tidlös på det viset.

Skåning
Skåning
5 years ago

Den dystopin där en högerkristen diktator tar över Storbritannien, med en tydlig nazistisk estetik? I filmen spelar Stephen Fry spelar en garderobsbög som har lyckats smyga undan en kopia av koranen!!! Jo, tjena.

“Children of men” känns som ett mycket trovärdigt dystopiskt scenario.

invernes
invernes
5 years ago

Man ser jo utviklingen , Øst Europa Ungarn vil overleve, Vest Europa vil bli et islamsk helvete på jord.

Søren Petersen
Søren Petersen
5 years ago
Reply to  invernes

Og det vil så kunne true det kristne Østeuropa…. men her kunne man tænke sig, at de så vil kunne danne – suk, igen – en alliance med Rusland…, Rusland er meget multikulturelt, men jeg har den klare fornemmelse at de ved hvornår nok er nok og de forstår at forsvare deres nationale kerneinteresser.

kurt
kurt
5 years ago

Mehdi Mozzafari har fuldstændig ret på alle områder.

Ass Hat
Ass Hat
5 years ago

Europa kan jo også trække sig ud af mellemøsten og undlade at tage nogle flygtninge. Islam og mellemøsten har brug for deres 30 eller Hundredårskrig.

kurt
kurt
5 years ago
Reply to  Ass Hat

Europa kan ikke undlade at tage nogle flygtninge, der er over 50 millioner i Europa allerede. Og der bliver et opgør med Islam under alle omstændigheder. Islam er bare værre end kommunisterne var.

Ass Hat
Ass Hat
5 years ago
Reply to  kurt

Det er også det socialisterne siger, flygtninge er uundgåelige, det er som årstidernes skiften. Så må vi jo bare behandle dem godt nu så de måske behandler os godt når de bliver i flertal.

Medmindre flygtninge ikke er et naturfænomen men en politisk beslutning, en beslutning som kan ændres. Australien modtager ikke flygtninge, ej eller Japan.

Anders Breitholtz
Anders Breitholtz
5 years ago
Reply to  Ass Hat

Inte heller Saudiarabien och fem andra islamdominerade arabstater tar emot dessa migranter. Risken för terror är alltför stor, menar de. Ändå är det våldet inom islam (sunni mot shia och vice versa, krig, förföljelser av kristna etc ) som är orsaken till migranttrömmarna, inte EU eller övriga Väst.