22
feb
Seneste opdatering: 22/2-16 kl. 1806
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Norge forbereder sig på svensk systemkollaps

N√•r det br√¶nder p√•, er konventioner trods alt ikke andet end papir og bl√¶k. Scenariet med Sverige har v√¶ret forudset af frit√¶nkere i et √•rti, f√łrst nu kommer det op p√• regeringsplan. I Expressen sk√¶lder en klummeskriver ud over sociale medier og svenskernes bekymring over deres land. Allerhelst, fornemmer han, vil han lukke hele nettet og vende tilbage til de gode gamle dage, hvor han og kollegerne bestemte, hvad der var vigtigt at bekymre sig om i Sverige. Svenskerne skulle hellere bekymre sig om “Samh√§llskollapsen i Syrien. Att EU inte enas om flyktingmottagandet. Hotet mot demokratin i Ungern och Polen. Att Ian Wachtmeister kan bli president i USA. Att ett g√§ng Karl XII-sv√§rmare ska f√• n√•got att s√§ga till om i Sveriges riksdag.” Ja, ja, Lars Lindstr√∂m. For hver m√•ned der g√•r, f√•r jeg og ligesindede mere ret i hvad vi sagde for ti-femten √•r siden. Svenskerne havde v√¶ret bedre kl√¶dt p√•, hvis de havde l√¶st mig i stedet for Expressen. Det norske Storting har ogs√• fornemmet hvilken vej vinden bl√¶ser med Sverige.

Norge redo s√§ga upp Gen√®vekonventionen vid svensk systemkollaps.Gr√§nsen st√§ngs med v√•ld och svenska flyktingar avvisas utan m√∂jlighet att s√∂ka asyl. “Vi √§r redo f√∂r det v√§rsta”, s√§ger statsminister Erna Solberg som ligger bakom nya lagf√∂rslaget

Der er s√• overh√¶ngende en fare for, at Schengen-samarbejdet og asylsystemet i Sverige bryder sammen, at Norge m√• have en kriselovgivning til at h√•ndtere det. Det mener Norges statsminister, Erna Solberg. Derfor har hun udformet en lov, som vil g√łre det muligt for de norske myndigheder at afvise asylans√łgere, som ikke kommer direkte fra et konfliktomr√•de.

Det betyder, at asylans√łgere, der vil til Norge fra Rusland, men ogs√• fra de √łvrige nordiske lande, skal kunne n√¶gtes retten til at s√łge asyl, som ellers er forankret i FNs flygtningekonvention.

¬ĽDet er et force majeure-forslag, som vi vil have i tilf√¶lde af, at det hele bryder sammen, at str√łmmen bare kommer, og alle ender i Norge, fordi vi ligger √łverst og yderst i Europa. Norge er jo slutpunktet, ikke sandt,¬ę siger Erna Solberg i et interview med Berlingske. Norge vil bryde folkeretten og afvise flygtninge i krisetilf√¶lde

Norska regeringen: Vi √∂verger folkr√§tten om Sverige kollapsar, Norge garderar sig mot svensk systemkollaps ‚Äď kommer inte att bevilja svenskar asyl

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Arbeidsrud
Arbeidsrud
5 years ago

Jeg har ikke sett noe om dette i norske aviser eller tv. Hva kan det komme av?

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
5 years ago

“I tilf√¶lde af krisetid” jamen vi dvs. Nordeuropa er midt i en flygtningekrise.

Marit
5 years ago

Det er vel flere migranter enn “flyktninger.”

Arbeideren
Arbeideren
5 years ago

“Der er s√• overh√¶ngende en fare for, at Schengen-samarbejdet og asylsystemet i Sverige bryder sammen, at Norge m√• have en kriselovgivning til at h√•ndtere det. Det mener Norges statsminister, Erna Solberg. Derfor har hun udformet en lov, som vil g√łre det muligt for de norske myndigheder at afvise asylans√łgere, som ikke kommer direkte fra et konfliktomr√•de.” Men, kongeriket Sverige er jo allerede et konfliktomr√•de!?

jasminum
jasminum
5 years ago

Avvise alle som ikke kommer direkte fra et konfliktomr√•de? Dvs. jungeltrommene informerer om at resten (millioner) er velkommen til Norge! Noen kan virkelig pludre p√• ymse/forskjellige vis ūüôĀ – norges statsminister er s√•ledes en ekspert. Pludder….

Skåning
Skåning
5 years ago

Man är aldrig profet i sin egen livstid.

Anna Svensson
5 years ago

Tydligare kan “fredens religion” inte bli.

Lazze
Lazze
5 years ago

Svenskere = Nordm√¶nd = Finnere = Danskere = Isl√¶ndinge = F√¶ringer… = Vi er alle Nordmannere.

Kun sproget adskiller os, kulturelt er vi 99% ens, s√• ligegyldig hvor stor vikinge-masseindvandring vi m√•tte uds√¶tte hinanden for, vil det blot v√¶re status qou. Danmark kunne fungere som i dag, selvom vi i morgen blev erstattet med vores nordiske s√łskende.

Se, jeg er faktisk temmelig multikulturalistisk ūüôā

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  Lazze

Hvis vores befolkning blev udskiftet med den svenske, s√• ville den opf√łre sig som den svenske..

Lazze
Lazze
5 years ago
Reply to  Lawrence

Jep. Og taler vi etniske svenskere, så ville det være som det er i dag.

Svenskere er et dejligt folkefærd, de er ligesom os!

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  Lazze

H√łr, vi er enige om at de er genetisk dejlige, men ikke politisk dejlige. Hvis Danmark og Sverige havde v√¶ret sl√•et sammen de sidste halvtreds √•r ville Danmark etnografisk set se ud som Sverige, ikke Sverige som Danmark, for de er ni mio og vi kun fem, s√• DF ville ikke have f√•et et ben til jorden. Svenskere er velkomne, s√• l√¶nge nissen ikke flytter med.

Lazze
Lazze
5 years ago
Reply to  Lawrence

Helt enig, men jeg tror godt at 5 mio. stædige danskere ville kunne få 9 mio. svenskere til at efterlade den gul/blå nisse i det gamle Svea.

Og s√• f√• dem til at “male” ansigtet r√łdt/hvidt, s√• l√¶nge de m√•tte √łnske at leve p√• denne side af √ėresund. Svenskere er pragmatiske – det er min erfaring.

GHjo
GHjo
5 years ago
Reply to  Lazze

Erna Solberg er en disippel av Angela Merkel og kommer ikke til å foreta seg noe fornuftig for å forhindre at Norge vil lide samme skjebne som Sverige.Desverre. Hun er ikke av det riktige kaliber.

Dogen
Dogen
5 years ago

Snaphanen er alltid flink til å hente frem interessante videoer.

Lucifer451
Lucifer451
5 years ago

Kanskje man her skal minne på at svenskene slapp inn titusener av nordmenn under 2. verdenskrig.

En svensk borgerkrig er vel ogs√• en krig …

Stone
Stone
5 years ago
Reply to  snaphanen

Du är välkommen att bli nysvensk också.

Lawrence
Lawrence
5 years ago
Reply to  Lucifer451

N√•r den svenske borgerkrig kommer skal svenskerne der vil til Norge og Danmark ikke s√łge om asyl, men blot bede om et cpr-nr. Selvf√łlgelig forventes det at alle unge v√•benf√łre svenske m√¶nd vil bruge opholdet til at optr√¶ne milit√¶re f√¶rdigheder og vende tilbage og tilbageerobre deres land p√• en kommende D-dag. Og mange danske frivillige vil slutte sig til dem som de gjorde det for finnerne. Og muslimer i Danmark vil m√¶rke ilden under deres f√łdder og begynde at vende tilbage til deres respektive hjemlande i mut ro og orden, alt som krigen i Sverige bliver mere og mere brutal,… Read more »

hilde61
hilde61
5 years ago
Reply to  Lucifer451

Et vanskelig dilemma det der…har snakket med svensker her i Norge som mener Sverige gj√łr alt riktig.
Men, selvf√łlgelig..en m√• jo g√• ut i fra at de f√łrste som banker p√• er de som er ansvarlig for helvete s√• da er det vel bare √• nekte de som kommer f√łrst.