3
maj
Seneste opdatering: 3/5-16 kl. 1513
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

men befrÀmjar kaos

Av Thomas Nydahl

– GrundlĂ€ggande i asylpolitiken Ă€r att det rĂ„der ordning och reda, sĂ€ger Morgan Johansson.

SÄ lÀt det vid mÄndagens presskonferens som han och inrikesminister Anders Ygeman höll. Det som sades ger upphov till mÄnga kritiska funderingar. LÄt mig nÀmna ett par:

Ett: Var det ”ordning och reda” under hösten 2015? Var i sĂ„ fall mĂ„let att verkligen, med öppna ögon, ta emot dryga 160.000 personer?

TvĂ„: om det var ett uttryck för ”ordning och reda”, hur kan det dĂ„ komma sig att 2.000 personer per mĂ„nad ska avvisas? Vi skulle inte ha nĂ„gra stĂ€ngda dörrar förkunnade regeringen. Om de var öppna av misstag kan det knappast kallas för ”ordning och reda”.

Vi vet alla vad som hĂ€nde sedan. Vi vet ocksĂ„ att Ă„tgĂ€rderna vid de skĂ„nska grĂ€nserna radikalt minskade mĂ€nniskoströmmen. ÄndĂ„ sĂ€ger regeringen att man rĂ€knar med att mellan 60.000 och 100.000 mĂ€nniskor ska söka asyl hĂ€r under 2016.

– Det klarar vi, ocksĂ„ boendet, sa Morgan Johansson i tv-nyheterna i förra veckan. Antingen ljuger han medvetet eller sĂ„ förstĂ„r han inte att Ă„rets siffror Ă€r vĂ€ldiga lika fjolĂ„rets.

– Den som inte fĂ„tt bifall utan avslag mĂ„ste resa hem igen. Annars har vi en vĂ€xande grupp som lever i en grĂ„zon som lever illegalt och oftast utnyttjas av arbetsgivare.

Det uttalandet av Johansson pĂ„ dagens presskonferens ter sig mycket mĂ€rkligt. Det Ă€r ett faktum att vi har just det förhĂ„llandet i landet. ”Ingen mĂ€nniska Ă€r illegal” brukar det heta. Men de mĂ€nniskor som inte följer ett avvisningsbeslut befinner sig i Sverige just illegalt. Johansson behöver inte varna för vad som komma skall, vi befinner oss dĂ€r nu.

2015 verkstÀlldes 2.600 personers avvisning. JÀmför den siffran med de andra siffrorna. RÀkna, gÀrna med minirÀknare sÄ det verkligen blir rÀtt, hur lÄng tid det skulle ta att verkstÀlla i den storleksordning man idag talar om.

Se ogsÄ Lars Berns: 1:a maj med skadeskjutna sossar


0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Sverige lögnernas rike. Det Ă€r inte mycket som stĂ„r rĂ€tt till i det feministiska globala Sverige. Som har egen matproduktion till 1/4 av befolkningen resten Ă€r import. BostĂ€der behövs dom bygger man pĂ„ Ă„kermark. Det kan inte vara kloka mĂ€nniskor som styr Sverige. Tror inte ens att politikerna styr Sverige utan det Ă€r direktörer bankirer o medieĂ€gare den sĂ„ kalkade Bilderberggruppen styr Sverige med sina tentakler. Ligger helt i deras linje med invandring och matproduktion. Svenskarna behöver snarast ta över Sverige och det vet man det Ă€r ju Letsdance pĂ„ fyran och Melodifestivalen pĂ„ SVT snart. SĂ„ man kan nog… Read more »

niklasr
niklasr
4 years ago

“… oftast utnyttjas av arbetsgivare” SĂ„ det Ă€r hans största bekymmer angĂ„ende illegala utlĂ€nningar?!?
Inte att de bryter mot svensk lag, inte att de begÄr brott, inte att de tÀr pÄ vÄra gemensamma tillgÄngar, utan att de kan utnyttjas av arbetsgivare (som svart arbetskraft vilket i slutÀndan innebÀr minskade statliga inkomster).
Det Àr det som Àr problemet enligt Morgan, att sossarna fÄr mindre inkomster om illegala utlÀnningar jobbar svart i Sverige.

invernes
invernes
4 years ago

Sverige har ingen regjering ! de har en samling sinnssyke psykopater .

S Pdlr
S Pdlr
4 years ago

NÀstan fyrtio Är kommer det att ta med regeringens pÄstÄdda kommande utvisningar av ca 80000 illegaler, om man utgÄr frÄn takten under 2015. Vilket visar att landet inte styrs, det vanstyrs gravt av okunniga och obildade pratkvarnar och dilettanter, Pk-ismen ligger som en vÄt filt över landet utan ordning och reda.