9
maj
Seneste opdatering: 9/5-16 kl. 2351
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 »Jeg er fuldstændig sikker på, at Europa skal hegnes ind«

Uffe Østergaards pensionsmetamorforse fortsætter. Den har haft så gavnlig en virkning på ham, at man må ønske en meget snarlig pensionering for det meste af de snakkende klasser og tre fjerdedele af Folketinget. Der er ingen grund til at de skal gå rundt og lide unødigt. Pensionér dem, det vil spare sygehusudgifter!

»Jeg tog fejl. Nationalstaten er styrket og ikke svækket i Europa efter dannelsen af EU. Jeg troede, at nationalstaten ville opløse sig selv,« siger Uffe Østergård, som i sit professionelle liv har beskæftiget sig med europæisk historie, herunder nationalstaternes betydning.

Professor emeritus Uffe Østergård har mistet troen på, at nationalstaten vil opløses. Den er styrket, konstaterer han og ser tegn på, at EU er på vej mod opløsning.

»Jeg tog fejl. Nationalstaten er styrket og ikke svækket i Europa efter dannelsen af EU. Jeg troede, at nationalstaten ville opløse sig selv,« siger Uffe Østergård, som i sit professionelle liv har beskæftiget sig med europæisk historie, herunder nationalstaternes betydning. Det fleksible, uforpligtende samarbejde i Europa har vundet, og risikoen er, at Danmark går med briterne, selv om alle vores interesser ligger hos tyskerne.

»Dansk Folkeparti havde ret. Indvandringen presser Europa og den europæiske velfærdsmodel. Indvandrerne integreres ikke som ”hårdtarbejdende lutheranere”. Jeg troede, at vi havde en så stærk samfundsmodel, at den kunne integrere alle,« siger han.

»Jeg er fuldstændig sikker på, at Europa skal hegnes ind, jeg har bare svært ved at finde ud af, hvor grænsen skal være. Måske ender russerne med at trække den for os. Middelhavet giver sig selv, så det må afpatruljeres med skibe med lyskastere,« siger han og forklarer den erkendelse med, at indvandringen presser Europa så meget, at velfærdssamfundene ikke kan opretholdes.

»Alle regnede med, at der ville opstå en fælles europæisk identitet. Tilhængerne tiljublede det, og modstanderne frygtede det. Nationalstaten er styrket, men man skal også huske på, at i 1950’erne, da EU blev dannet, var nationalstaterne i bund. Jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt det er godt eller dårligt. Jeg konstaterer bare, at det er sket,« siger han, men tilføjer dog, at han ser tegn på, at EU er ved at gå i opløsning:

»Institutionerne består, men de tømmes for magt. Den flytter fra kommissionen og parlamentet til Det Europæiske Råd, som består af medlemslandenes stats- og regeringschefer. Nationalstaten er også blevet en hindring for, at EU kan fungere.«

»Dansk Folkeparti havde ret. Indvandringen presser Europa og den europæiske velfærdsmodel. Indvandrerne integreres ikke som hårdtarbejdende lutheranere”. Jeg troede, at vi havde en så stærk samfundsmodel, at den kunne integrere alle.«»Nationalstaten er styrket og ikke svækket i Europa efter dannelsen af EU. Jeg troede, at nationalstaten ville opløse sig selv.«»Det tager længere tid at skabe en fælles europæisk identitet, end jeg havde regnet med.« JP Indblik, log in.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Adskillige andre fjolser kan jo passende tage plads ved håndvasken sammen med hr. Østergaard. Og tænk så på, at nationalstaten – og dens hårdt prøvede borgere – gav alle disse fjolser fine uddannelser, bare for at de kunne komme frem til det faktum vi andre har påpeget i årevis. Jeg tror det nærmeste signalement af den slags mennesker må være Skiderikker..!

FelixKrull
FelixKrull
4 years ago

Der er et par gentagelser i den citerede JP-tekst.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x