12
maj
Seneste opdatering: 12/5-16 kl. 1944
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Vilks -30.06.2012 003 (69)

Den 20. juni, på Lars Vilks’ 70 års fødselsdag, udkommer den første bog om kunstneren nogensinde. Vilks er på al-Qaedas dødsliste og var også målet for terrorangrebet på Krudttønden sidste år.

Bogen har titlen: Man forhandler ikke med et maskingevær: om manden og kunstneren Lars Vilks.

Den er skrevet af Lars Vilks Komiteens grundlæggere, journalist og forfatter Helle Merete Brix og billedkunstner og journalist Uwe Max Jensen. Den har forord af billedhuggeren Bjørn Nørgaard.

Man kan støtte bogen og komiteens arbejde. Donerer man 350 kr., sender vi en bog, der er signeret, ikke blot af forfatterne, men også af Lars Vilks.

Vi kan tilbyde 50 sådanne signerede bøger. Bestil senest 1. juni. Det er først-til-mølle princippet, der gælder.

(Bogen kommer til at koste 199 kr. i handlen eksklusiv fragt).

Om bogen:

Den er på 96 sider, i coffee table format, 21 cm x 21 cm og med flapper. Den er illustreret med fotos og tegninger, herunder tegningen af verdens måske mest omstridte hund, rundkørselhunden. Billedet, man kan se i denne mail, er med i bogen. Det forestiller en ung Lars Vilks, der netop har påbegyndt arbejdet med sin monumentalskulptur, Nimis, på Kullen.

I bogen vil man kunne finde svar på om Vilks nogensinde fik læst Salman Rushdies De Sataniske Vers, hvad han mener om kvinder, hvad han tænker om ytringsfrihedens status, om terrorisme og om, hvorvidt man kan kigge stjerner, når man bor i et safe house.

​Man kan også læse om, om hvordan en sodsværtet plante overlevede et brandattentat på kunstnerens hus og derefter blev udråbt til et kunstværk af Vilks. Om hans syn på feminismen i kunsten, om Vilks’ kunstteori og om hvorfor 1600-tals maleren Johannes Vermeer er Vilks’ yndlingsmaler.

Bogen udgives af Document forlag, et nystartet dansk forlag, der udspringer af den lille uafhængige tænketank Document i Norge. Udgivelsen sker i et nært samarbejde med Lars Vilks Komiteen.

N.B. Hvis du støtter bogen med 350 kr.:

Så sørger vi for, at du får tilsendt en bog med forfatternes signatur samt Lars Vilks’ signatur.

Indsæt beløbet her:
Bank: Nordea Reg. 0164 Kontonummer 0716405087

IBAN: DK5720000716405087

SWIFT: NDEADKKK

Du kan også sende os en mail med navn og adresse, når du har indbetalt beløbet. Skriv til: hellemerete@hellemeretebrix.com

Vi kan tilbyde 50 sådanne signerede bøger.

Tilbuddet gælder til og med 1. juni.

Så sender vi bogen til dig snarest efter udgivelsesdagen den 20. juni.

Se også Bog om Vilks på vej. Jeg har et antal billeder i bogen, så I må også gerne købe den for min skyld.  Vilks og medforfatter Uwe på Nimis:

vilksuwenimis

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hestehandleren
Hestehandleren
4 years ago

Pengene er sat ind og bog er købt..!
I morgen tidlig, når jeg, efter at have indtaget 2 kopper kaffe… Indtager den hvide kumme.. Vil jeg officielt opkalde det, “der ligger blandt papiret” efter profetten Muhammed.. 🙂 Til ære for LV..

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Vilks er en klog mand. Hans eneste brøde består i at han kommer til at tegne en Rondel-hund, som forestiller Muhammed… Muslimernes perfekte forbillede, som åbenbart ikke må tegnes – eller hvad véd jeg. Der kan sikkert tegnes eller laves Rondel-hunde i alskens former men, når en stor del af den vestlige befolkning efterhånden er af muslimsk herkomst, gælder der åbenbart andre regler.
Men lad os nu ikke dvæle mere ved det. Zenia og jeg sover trygt videre i forvisningen om, at alle naturligvis vil det samme som os…

S Pdlr
S Pdlr
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Hur kan någon öht teckna en bild av Muhammed? Det finns ju ingen förebild, han bör rimligen vara “otecknad”, eftersom det alltid varit förbjudet? Men, som så mycket annat med fantasiideologin islam, finns inget svar. Bara död åt dem som inte böjer sig för dårskapen i den medeltida skrönan.

Rune Hansen
Rune Hansen
4 years ago
Reply to  snaphanen

Masser af billeder. Jeg går ud fra, at de fleste her kender Mohammed Image Archive af “Zombie”.

Under Muhammedkrisen var jeg bl.a. aktiv med at fodre Zombie med Muhammedbilleder — lige fra franske tidebøger og kødekstraktsamlebilleder til kalkmaleriet i Gotham kirke.

Der ligger 145 mails i min “Zombie”-folder. Tænk, at have udvekslet så mange mails med en fyr, man ikke aner hvad hedder.