13
maj
Seneste opdatering: 14/5-16 kl. 0045
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ist der Islam gefährlich? – Reportage zu “Ihre Meinung”. Derefter studiedebat 1 t. 20 minutter.

Förortsdebatt mellan Sanandaji och Pelling

I torsdagens SVT Aktuellt möttes nationalekonomen Tino Sanandaji och statsvetaren Lisa Pelling i debatt med anledning av ett NRK-reportage om situationen i svenska utsatta förorter. Debatten kom att väcka reaktioner i sociala medier. “Teknisk knock-out”, skriver riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) på Twitter.Förortsdebatt mellan Sanandaji och Pelling gav reaktioner: “Teknisk knock-out”

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
pica_pica
pica_pica
4 years ago

Lisa Pelling börjar med att försöka säga att bilden NRK och Tino fått inte är den sanna utan antyder att den är konstruerad. De alla hundratusentals runt Järva-fältet går upp till jobbet varje dag, läser läxor med sina barn och går ut med hunden. Tänka sig att vara statsvetare och ändå så impregnerad av PK? Plugga i så många år och ändå inte vilja ta reda på sanningen? Tack och lov för Tino!

jonny_99
jonny_99
4 years ago
Reply to  pica_pica

Följande kan ge en del av förklaringen. Britt-Mari Pelling arbetade som UBV-volontär i Nicaragua 1982 -1983. Hon åkte dit med hela sin familj; man och fem barn och arbetade där som bibliotekarie på Nationalbiblioteket. Därefter har hon under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med biblioteksstöd till Nicaragua och andra centralamerikanska länder bl.a. genom Föreningen biblioteksstöd till Nicaragua. – Nicaragua har präglat hela mitt yrkesverksamma liv, jag har ju arbetat med biblioteksstödet dit sedan jag var UBV-volontär på 80-talet. Vistelsen i Nicaragua präglade också mina barn. De lärde sig spanska, kom i kontakt med en annan värld och de blev engagerade.… Read more »

ramonafransson
ramonafransson
4 years ago

Det är lika givet att en vänsterideolog ska prata om resurser som att det regnar på midsommarafton. Om vi så skulle dränka dessa förorter i pengar kommer ingenting att förändras. Det är ungdomarna och deras föräldrars värderingar och uppfostran som radikalt måste förändras och det gör sig inte i en handvändning. Dels för att inom islam är det männen som regerar utomhus och då får inte kvinnorna vara ute och dels kan många av föräldrarna inte begriplig svenska och är därmed beroende av sina barn i kontakten med myndigheter. Förutom allt detta är också etniska svenskar flata gentemot nya svenskar.… Read more »

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  snaphanen

Klassisk marxisme. Biologi, rase og kultur er bare “sosiale konstruksjoner”. Alle problemer kan løses ved omorganisering av de materielle forholdene.

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  snaphanen

Det er underlig hvordan høyresiden nå er underlagt marxismens premisser. Man hører stadig hvordan ignorante politikere på borgerlig side gir utrykk for meninger og “verdier” som oprinnelig tilhørte marxismen.

bjørn
bjørn
4 years ago
Reply to  achantus

Køn er en social konstruktion. Har du aldrig hørt om transgender?

Svend Andersen
4 years ago
Reply to  bjørn

Du mener hermafrodit ?!

bjørn
bjørn
4 years ago
Reply to  Svend Andersen

Hen, henner, høns eller hvad fanden… Han/hender
..

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  ramonafransson

Bra skrivet. Kultur är vad det handlar om läskiga är att hustrun som jobbade på dagis för länge sedan i Södertälje sa att man känner kvinnofientligheten från dom 3 åriga grabbarna. Då tog jag inte så allvarligt på det. Men har insett hur rätt hon hade.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Lisa pelling naiv som en tonåring och stöddig som en sådan även fast hon skärpte till sig. Inget fel på invandringen utan felet att Reinfeldt sänkte skatten. Kan man bara höja skatten för alla och ge till dom i förorterna så är problemet löst. Eller när inte hela Sverige ser någon framtid på grund av skattetrycket blir det bättre då knappast. Ska vi ha tillbaka sjuttiotalets skattesystem när man jobbade nästan gratis på övertid. Man ska hjälpa dom i närområdena där dom kommer ifrån om man inte har arbete att erbjuda. Men nu är det Bilderbergs globalister o frimurare som… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  invandrare1957

Du har så rätt en ny världsordning är vad det handlar och diktaturen har redan börjat för annars går det inte att genomföra. Demokrati kommer aldrig mer att existera om inte folk börjar kräva det med uppror om det behövs.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x