13
maj
Seneste opdatering: 14/5-16 kl. 0045
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ist der Islam gefĂ€hrlich? – Reportage zu “Ihre Meinung”. Derefter studiedebat 1 t. 20 minutter.

Förortsdebatt mellan Sanandaji och Pelling

I torsdagens SVT Aktuellt möttes nationalekonomen Tino Sanandaji och statsvetaren Lisa Pelling i debatt med anledning av ett NRK-reportage om situationen i svenska utsatta förorter. Debatten kom att vĂ€cka reaktioner i sociala medier. “Teknisk knock-out”, skriver riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) pĂ„ Twitter.Förortsdebatt mellan Sanandaji och Pelling gav reaktioner: “Teknisk knock-out”

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
pica_pica
pica_pica
4 years ago

Lisa Pelling börjar med att försöka sÀga att bilden NRK och Tino fÄtt inte Àr den sanna utan antyder att den Àr konstruerad. De alla hundratusentals runt JÀrva-fÀltet gÄr upp till jobbet varje dag, lÀser lÀxor med sina barn och gÄr ut med hunden. TÀnka sig att vara statsvetare och ÀndÄ sÄ impregnerad av PK? Plugga i sÄ mÄnga Är och ÀndÄ inte vilja ta reda pÄ sanningen? Tack och lov för Tino!

jonny_99
jonny_99
4 years ago
Reply to  pica_pica

Följande kan ge en del av förklaringen. Britt-Mari Pelling arbetade som UBV-volontĂ€r i Nicaragua 1982 -1983. Hon Ă„kte dit med hela sin familj; man och fem barn och arbetade dĂ€r som bibliotekarie pĂ„ Nationalbiblioteket. DĂ€refter har hon under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med biblioteksstöd till Nicaragua och andra centralamerikanska lĂ€nder bl.a. genom Föreningen biblioteksstöd till Nicaragua. – Nicaragua har prĂ€glat hela mitt yrkesverksamma liv, jag har ju arbetat med biblioteksstödet dit sedan jag var UBV-volontĂ€r pĂ„ 80-talet. Vistelsen i Nicaragua prĂ€glade ocksĂ„ mina barn. De lĂ€rde sig spanska, kom i kontakt med en annan vĂ€rld och de blev engagerade.… Read more »

ramonafransson
ramonafransson
4 years ago

Det Ă€r lika givet att en vĂ€nsterideolog ska prata om resurser som att det regnar pĂ„ midsommarafton. Om vi sĂ„ skulle drĂ€nka dessa förorter i pengar kommer ingenting att förĂ€ndras. Det Ă€r ungdomarna och deras förĂ€ldrars vĂ€rderingar och uppfostran som radikalt mĂ„ste förĂ€ndras och det gör sig inte i en handvĂ€ndning. Dels för att inom islam Ă€r det mĂ€nnen som regerar utomhus och dĂ„ fĂ„r inte kvinnorna vara ute och dels kan mĂ„nga av förĂ€ldrarna inte begriplig svenska och Ă€r dĂ€rmed beroende av sina barn i kontakten med myndigheter. Förutom allt detta Ă€r ocksĂ„ etniska svenskar flata gentemot nya svenskar.… Read more »

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  snaphanen

Klassisk marxisme. Biologi, rase og kultur er bare “sosiale konstruksjoner”. Alle problemer kan lĂžses ved omorganisering av de materielle forholdene.

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  snaphanen

Det er underlig hvordan hĂžyresiden nĂ„ er underlagt marxismens premisser. Man hĂžrer stadig hvordan ignorante politikere pĂ„ borgerlig side gir utrykk for meninger og “verdier” som oprinnelig tilhĂžrte marxismen.

bjĂžrn
bjĂžrn
4 years ago
Reply to  achantus

KĂžn er en social konstruktion. Har du aldrig hĂžrt om transgender?

Svend Andersen
4 years ago
Reply to  bjĂžrn

Du mener hermafrodit ?!

bjĂžrn
bjĂžrn
4 years ago
Reply to  Svend Andersen

Hen, henner, hĂžns eller hvad fanden… Han/hender
..

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  ramonafransson

Bra skrivet. Kultur Àr vad det handlar om lÀskiga Àr att hustrun som jobbade pÄ dagis för lÀnge sedan i SödertÀlje sa att man kÀnner kvinnofientligheten frÄn dom 3 Äriga grabbarna. DÄ tog jag inte sÄ allvarligt pÄ det. Men har insett hur rÀtt hon hade.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Lisa pelling naiv som en tonĂ„ring och stöddig som en sĂ„dan Ă€ven fast hon skĂ€rpte till sig. Inget fel pĂ„ invandringen utan felet att Reinfeldt sĂ€nkte skatten. Kan man bara höja skatten för alla och ge till dom i förorterna sĂ„ Ă€r problemet löst. Eller nĂ€r inte hela Sverige ser nĂ„gon framtid pĂ„ grund av skattetrycket blir det bĂ€ttre dĂ„ knappast. Ska vi ha tillbaka sjuttiotalets skattesystem nĂ€r man jobbade nĂ€stan gratis pĂ„ övertid. Man ska hjĂ€lpa dom i nĂ€romrĂ„dena dĂ€r dom kommer ifrĂ„n om man inte har arbete att erbjuda. Men nu Ă€r det Bilderbergs globalister o frimurare som… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  invandrare1957

Du har sÄ rÀtt en ny vÀrldsordning Àr vad det handlar och diktaturen har redan börjat för annars gÄr det inte att genomföra. Demokrati kommer aldrig mer att existera om inte folk börjar krÀva det med uppror om det behövs.