18
maj
Seneste opdatering: 18/5-16 kl. 0647
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Israelsk satiregruppe præsterer på én gang at håne det islamiserede Europa, ISIS og “Melodifestivalen.” Dette musikindustrielle mareridt kan nu brede sig til hele verden, jubler svensk journalistik. Eurovision kan bli ”World vision”, Det holder pøblen sovende under selv meget alvorlige og eskalerende problemer, og muliggør deres egen Valium-journalistik om dem, for 4/5 dele af svenskerne sover endnu, og det skal de helst blive ved med. Hvis de vågner op til, hvad der er gjort imod dem, er det helt færdigt med Syvpartiet og alle dets klakører = svenske journalister, og det ville jo være skrækkeligt.

Sverige är en sjunkande nation, med ett schlagerlallande folk

Av Thomas Nydahl

I en nation som ägnar sig åt att debattera samtida så kallad “schlagermusik” ska man inte förvänta sig någon utveckling, vare sig politisk eller kulturell.

En sådan nation – kanske skulle jag hellre skriva “en sådan kontinent”? – är dömd till nationellt självmord. Ty det som den maskintillverkade, utkletade och “globaliserade” schlagermusiken i modern form står för hänger intimt samman med konsumismen, inte bara som en evig jakt på prylar utan också som det offentliga rummets destruktion, med stadsfestivaler och andra upptåg så fort en solstråle visar sig. Den infantila marschen har förvisso bara börjat, men det är fler och fler som ansluter sig till den, kanske för att det i den folkmassan erbjuds en trygg värme och gemenskap.

Vi ser nu hur “svenska” förorter förvandlade till etniska enklaver brinner på nytt. Vi ser hur en för samhällsfunktionerna viktig radio- och tv-mast utsätts för sabotage. Vi ser vår egen statsminister stå på bankett i Washington och bete sig som en barnunge.

Vi ser ett regeringsparti, de gröna, som efter den senaste månadens minst sagt uppseendeväckande händelser inte tycks ha lärt sig något som helst, utan istället efter sin kongress vandrar ut i verkligheten igen som om de vore en fårskock sjungande “love and peace”. Vi ser en fackföreningsrörelse som blottar ledarnas korrumperade livstil. Vi ser riksdagsmän (och riksdagskvinnor) som plockar ut hundratusentals kronor i lön trots att de aldrig är närvarande och trots att de har annan försörjning. Vi ser den ena skamliga fallskärmen efter den andra lyftas, inte minst från den offentliga sektor som förblöder i flera av sina kärnverksamheter.

Ja, vi ser både i det stora och det lilla allvarliga exempel på ett samhälle i djup kris. Och ett sådant samhälle, en sådan nation, är dömd att sjunga schlagers ända fram till gravens kant. Den kommer att vara både analfabetisk och renons på all kunskap när den når fram. Och kanske finns det inte ens någon kvar som kan eller vill skotta igen graven.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9
Deltag i debatten...

avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MollyMNiels HenriksenSnaphaneAnna SvenssonHestehandleren Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anna Svensson
Guest

Jag hade hellre haft Annandag Pingst kvar än Schlagerfestivalen, som jag f ö inte har sett något av.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

En sån typp som dig borda ju se schlagerfestivalen – annars blir det ju fel på PKiternas segmentuppdeling av det svenska folket, och det går ju verkligen inte, eller hur? 😀

Anna Svensson
Guest

Förlåt alla PKiter, men jag måste avstå, har faktiskt gjort så hela livet, jag vet att jag nog är lite pervers ;-), men vad ska man göra åt det?

Hoppas ni behåller Pingsthelgen i sin helhet, bortsett från att det är en av kyrkans viktigaste helger brukar den också vara fin rent vädermässigt. Här har folk nu glömt totalt att det är Pingst överhuvudtaget, sorgligt.

Hestehandleren
Guest
Hestehandleren

Det er desværre ikke kun i Sverige at man skruer op for “schlagermusiken”, så man ikke kan høre “skrigene” fra de nedre dæk, hvor vandet fosser ind og 3.kl “passagererne” ikke har mulighed for at redde sig selv…

MollyM
Guest
MollyM

Fin kommentar! Lad os bare få noget mere tju-bang-musik og flere skabagtige tv- shows ! Så glemmer vi nok, at skuden synker med raketfart …. det er saftsuseme uhyggeligt. Jeg hører til dem, der snart har opgivet, jeg tror, jeg emigrerer til Sydpolen, langt væk fra alle medier. Når et flertal stadigt ønsker denne verdensomvæltning, ja, så er alt håb jo ude!

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Stämmer så bra kommentarerna var stenhårda på Facebook om Melodifestivalen åsikterna var många. Men politiskt korrekta tänkte faktiskt avsluta Facebook om man inte har viktigare att komma med. Samma sak med Letsdance svensken älskar saker som är lyx o flärd. Min generation där fick man inte fira skolavslutningar eller studenten det var fult. Tror egentligen svensken har Norge komplex till gårdagen 17 maj. För i Sverige bestämmer politiker till och med vad vi ska fira. Tror nästan dom måste fått orgasm om dom åkte förbi Södertälje på julafton. För där stod invandrarna och tvättade bilar kl13,30 när jag hämtade ungarna.… Read more »

Snaphane
Guest
Snaphane

FR eller 32-dels negern är Sveriges största landsförrädare i modern tid.
Landet går nu åt helvete i allt snabbare takt – ett kollektivt självmord i slowmotion påhejat av MSM, läs kulturmarxisterna……..
Tomas Nydahl har helt rätt i vad han skriver. Själv har jag tappat tron på att folket skall någonsin vakna och har därför bestämt mig för att utvandra. Jag har slagits på barrikaderna i sju år men folk vill inte lyssna. Det räcker inte med att 25% har vaknat, det krävs minst 50%.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Du gör helt rätt det finns inget hopp utan globalisterna har ett strypgrepp på Sverige o svenskarna. Har råd ta ett par semesterveckor till Seattle USA. Och fundera perfekta klimatet o trevligt folk och skandinaver är eftertraktade i arbetslivet.

MollyM
Guest
MollyM

Jeg er aldeles enig – jeg er på nippet til at give op …