22
jul
Seneste opdatering: 23/7-16 kl. 1626
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I dag fredag er det fem Är siden Massakren pÄ UtÞya, som jeg ved skÊbnens tilfÊlde kom til at fÞlge meget nÊrmere, end jeg havde kunnet ane den 22.7.2011.

Breivik blev fra fĂžrste dag politikernes og journalisternes sutteklud, og Fjordman og “dem der mente det samme som ham,” blev syndebukke. Jeg er ikke stĂždt pĂ„ nogen, der “mener det samme som ABB” andre end andre galninge, men landet var i akut krise, sĂ„ her var kun Ă©n udlĂŠgning mulig. Jeg har ellers haft rig mulighed for at mĂžde dem.

Statsminister Stoltenberg brillierede med inden retssagen at sige offentligt, at det var Ăžnskeligt Breivik blev kendt rask. FĂžrste psykiaterrapport blev fejet af bordet, og en ny – der givetvis var bestillingsarbejde – blev fremskaffet, og den erklĂŠrede ham rask og straffeegnet selvom ogsĂ„ hans forsvarer i begyndelsen mente, han var gal. Men Lippestad var en god socialdemokrat, sĂ„ han skiftede mening uden egentlig at begrunde det.

Norge fik en historie, som kunne bruges politisk. Den er senere blevet hamret sĂ„ solidt fast af flittige journalister, at den nu er den sandhed, som stĂ„r tilbage. Dommer Wenche Elizabeth Arntzen blev forfremmet til hĂžjesteret, alle var indtil videre tilfredse. Der vil gĂ„ tyve Ă„r, inden Norge revaluerer hele det forlĂžb, som Stoltenberg i dag gentager, “det klarede sĂ„ godt.” NĂ„r senere Breivik analogier gĂ„r galt i byen, er det fordi det oprindelige billede af ham i vidt omfang er falsk.

“Man ser den islamistiskinspirerade terrorn och den Ă€r en vĂ€ldigt stor fara, det gör att 22:e juli och faran med nationalistisk terror mer hamnar i bakgrunden,” siger den norske forsker her. Hvor lidt forankret han og Sveriges Radio er i virkeligheden, ses lettest af en Europol rapport, som lige er udkommet.

Jeg har set nĂŠrmere pĂ„, hvor “farlige de nationalistiske terrorister er.” (I Sverige kender man kun ordet “nationalist.”) Det er – mĂŠrkvĂŠrdigvis ikke ret meget, hvilket ikke betyder, de ikke kan blive det, isĂŠr i det plagede Frankrig.

PÄ rapportens side 44 er der en oversigt over de 211 terrorangreb og deres fordeling pÄ gerningsmÊnd i de 6 lande der har registreret terrorplaner. Oversigten er handicappet af, at Storbritannien, der stÄr for de 103 angreb, ikke har udspecificeret pÄ grupper. Af de resterende 108 er fordelingen som fÞlger:

17 – Jihadister
13 – Venstreorienterede
9 – HĂžjreorienterede
65 – Separatister
0 – “Single issue”
4 – Uspecificeret

Danmark har for Ăžvrigt registreret to angreb/planer. Begge jihadistiske.

Man kunne argumentere med, at det sÄ er separatisterne der er de farlige, og at jihadier, hÞjre- og venstreorienterede nÊsten er pÄ samme niveau. NÊste side er der den oversigt over anholdelser ifm terror. Igen er Storbritannien det eneste land, der ikke udspecificerer sine 134 anholdte pÄ grupper. For de 943 anholdte i 18 andre lande ser billedet sÄdan ud:

687 – Jihadister
67 – Venstreorienterede
11 – HĂžjreorienterede
168 – Separatister
0 – “Single issue”
10 – Uspecificeret

Danmark er underligt nok ikke med i opgĂžrelsen.

To sider senere er der en opgÞrelse over terror-relaterede domme. Igen udspecificerer UK ikke sine 106 domme. De resterende 421 fordeler sig sÄledes:

198 – Jihadister
45 – Venstreorienterede
3 – HĂžjreorienterede
171 – Separatister
3 – Uspecificeret

I fire lande (Danmark, Sverige, Østrig og Belgium) var der udelukkende dÞmte i jihad-sager. Hvis man ser pÄ udspecificerede domme, sÄ var der kun tre hvor muslimer ikke stod for flertallet af domme: Frankrig og Spanien, hvor separatister styrede, og GrÊkenland, hvor samtlige 40 domme gik til venstreorienterede.

For “separatister” gĂŠlder i alle tilfĂŠlde, at en stor del udgĂžres af venstreekstreme baskere fra Spanien. Hvis man skiftede separatister fra Spanien over til venstreorienterede, sĂ„ ville billedet ĂŠndre sig sĂ„dan for de tre opgĂžrelser (det er kontrafaktuelt, sĂ„ brug endelig ikke de specifikke tal – og igen uden UK):

Terrorplaner – gennemfĂžrte og planlagte:

17 – Jihadister
31 – Venstreorienterede
9 – HĂžjreorienterede
47 – Separatister (alle i Frankrig – formentlig korsikanske nationalisters hĂŠrvĂŠrk med sprĂŠngstoffer)
0 – “Single issue”
4 – Uspecificeret

Anholdelser:

687 – Jihadister
142 – Venstreorienterede
11 – HĂžjreorienterede
93 – Separatister
0 – “Single issue”
10 – Uspecificeret

Domme:

198 – Jihadister
204 – Venstreorienterede
3 – HĂžjreorienterede
12 – Separatister
3 – Uspecificeret

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Steinadler
4 years ago

Dagbladet: Kan du beskrive ditt fĂžrste mĂžte med Anders Behring Breivik ? Synne SĂžrheim [overlege i psykiatri, rettspsykiatrisk sakkyndig] : Da min kollega og jeg skulle treffe Breivik bĂžd det pĂ„ praktiske utfordringer. Vi trengte Ă„ treffe ham uten glassvegg, mens Ila fengsel, hvor han satt varetekstsfengslet, syntes det var vanskelig pĂ„ grunn av hensynet til vĂ„r sikkerhet. Fengselet strakk seg langt, og klarte Ă„ arrangere en samtale der vi traff Breivik bare med et bord imellom oss. Det var veldig gode forutsetninger for undersĂžkelsen, siden vi kom tidlig til. Da jeg fĂžrst mĂžtte Breivik var jeg derfor fornĂžyd med… Read more »

danevillain
danevillain
4 years ago

I gĂ„r refererede et dansk medie i en beklagende tone, at de fleste nordmĂŠnd i dag betragter Breivik som det hav var – en enlig sindsforvirret galning. UnderforstĂ„et, det er trods medierernes ihĂŠrdige indsats og holdningsmassage ikke lykkedes for det venstreorienterede establishment at konstruere et narrativ, som forbinder Breivik med andre end ham selv.
Virkeligheden har sÄ at sige hidtil modsat sig instrumentalisering.

invernes
invernes
4 years ago

AP skapte Breivik , dansker og svensker forstÄr ikke helt hva AP er, det er ikke et parti men en sekt ! partiet har samme type ungdomsparti som hitler jugend , nÄ ledes ungdomspartiet av en ekstrem islamist.

hilde61
hilde61
4 years ago
Reply to  invernes

Han ville vel hindre at nye broilere vokste opp og fĂžrte Norge samme vei som Sverige er i, tror jeg.
Du har helt rett i at AP er en sekt, en meget farlig sekt. NÄr jeg ser og hÞrer Justin Trudeau sÄ fÄr jeg sterke assosiasjoner til Jens Stoltenberg. De er to alen av samme stykke. Lett Ä lede for de som stÄr bak.

Marit
4 years ago
Reply to  invernes

Breiviks far, som aldri anerkjente sin sĂžnn, var AP-er. Mye av “hunden ligger begravet” der.
Men HAN gĂ„r fri…

jasminum
jasminum
4 years ago
Reply to  Marit

Han har skrevet en bok tror jeg. Den tror jeg jeg vil spĂžrre etter pĂ„ biblioteket. Ja, fedre har lett for Ă„ glemme sine barn, her sĂžnn – det blir sĂ„ deilig bekvemt. Og en smule utfordringer er for noen som et signal hvor man kan trekke seg ut fra ansvaret fullstendig. Som ambassadĂžr, ble det nok slik for denne faren.

jasminum
jasminum
4 years ago
Reply to  invernes

Tja, ekstrem islamist. Kan det ikke vĂŠre nok med at han er fra Syria og oppdradd som muslim. Det mest karakteriserende ved ham er at han alltid ler. Jeg er redd for ryggen hans da han alltid synes Ă„ falle bakover. Til og med pĂ„ gjensyns-“festen” pĂ„ UtĂžya hadde han denne latterlige posituren …. en sorgens Ăžy. Vel, latter er godt for sĂ„ mye …

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Är det en eller flera utflippade tyskar modell Breivik eller Ă€r det muslimer som skjuter i Tyskland.

mjolly
mjolly
4 years ago
Reply to  invandrare1957

Man er neppe utflippet om man reagerer pÄ det politikerne har stelt i stand, men jeg gjetter pÄ tyrkere.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  snaphanen

NĂ€ jag menade att det finns tyskar som Ă€r som Breivi det finns nog i varje land. Dom ser inget hopp ingen framtid sĂ„ gör dom sĂ„ hĂ€r. Men enligt Fria Tider var det en ensam iranier som skrek fraserna. TĂ€nk dig muslimerna som kommer till Europa och det visar sig det blir inget bĂ€ttre liv utan ett lĂ„glönejobb som stĂ€dare och politikerna tycker dom Ă€r duktiga som ordnar jobb. Men dom förstĂ„r inte att dom bygger upp ett hat hos invandrarna. Dom ser inget hopp dom kĂ€nner hat frĂ„n mĂ„nga europĂ©er. TĂ€nk om dom förstod vad dom gör politiker… Read more »

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  snaphanen

Jaa det blir nog sÄ invandrare som etnisk i europeiskt land politikerna o media skapar dom med extremsamhÀllet.

Hestehandleren
Hestehandleren
4 years ago

O.T Jeg bliver nĂždt til at gĂžre opmĂŠrksom pĂ„ denne video… Milo Yiannopoulos/Breitbart @RNC2016 hostede et “Gays for Trump” party… Udenfor gĂžr “THE DAILY SHOW” klar til interview med intetanende gĂŠster… Breitbart vil filme TheDS for at kunne dokumenterer hvis de “klipper” interviewene til latterliggĂžrelse af bĂžsser der stĂžtter Trump… Det fĂžrer til konfrontation og TheDS pakker deres lort og smutter… HYLLENDE MORSOMT.. venstreorienteret medie, der nu SELV bliver udsat for granskning…. Godt nok er jeg pessemist… Meeeen… Det er fredag aften og jeg har vin pĂ„ bordet og morer mig kosteligt… 🙂 ER DET NYE VINDE DER BLÆSER IND… Read more »

Hestehandleren
Hestehandleren
4 years ago
Reply to  Hestehandleren

PS glĂŠder mig til nĂŠste uge… Hvor Milo deltager i Svensk PrideParade i ghettoerne i Stockholm.. Efter sigende bliver det noget med at han ridder pĂ„ en hvid hest.. Og noget Games of Thrones TEMA.. :-)))

Hestehandleren
Hestehandleren
4 years ago
Reply to  snaphanen

Deres hjerner “kortslutter” i kognitiv dissonans… 🙂

Hestehandleren
Hestehandleren
4 years ago

20 minutter med Milo pĂ„ Australsk TV… Hvor han tĂžrrer gulvet med venstreflĂžjen, muslimer og MSM…
MUST SEE
https://www.youtube.com/watch?v=TLTGeS4VM5o

mjolly
mjolly
4 years ago

Alltid interessant med fĂžrstehĂ„ndskilder fra de tidlige dĂžgnene nĂ„r man skal vurdere Breiviks tilregnelighet. Under det fĂžrste, lukkede fengslingsmĂžtet henvendte massemorderen seg direkte til politiadvokat Christian Hatlo – Kan du beskrive ditt fĂžrste mĂžte med Anders Behring Breivik? – Det skjedde mandag 25. juli, under det fĂžrste fengslingsmĂžtet. Jeg husker stemningen da han kom inn i rommet, ifĂžrt hĂ„ndjern, og at det var ganske spesielt. Der henvendte han seg direkte til meg, og jeg husker godt hva han sa. PĂ„ den tida kom han med mange urealistiske krav for Ă„ gi fra seg informasjon om de to andre terrorcellene han… Read more »

TaSedenDitDuKommer!
TaSedenDitDuKommer!
4 years ago

Breivik hade rÀtt angÄende muslimernas invasion! DessvÀrre gjorde han fel för att stoppa det! Han förstörde mycket för alla och sig sjÀlv! Han kunde inte hantera sitt hat! Hoppas ingen gör som han och tror att det Àr rÀtt vÀg att bekÀmpa Islam! Det finns bÀttre sÀtt!

GustaWasa
GustaWasa
4 years ago

Lite sent re: Det var det politiska systemet i Norge Brevik angrep. Det var ju sĂ„ att han pĂ„visade för den politiska eliten samt media elit m.fl. som bor i sina “isolat”. Den politiska eliten och deras medskyldiga media husen. Dem, brydde sig föga om den vanliga mĂ€nniskans liv, som fick dagligen ta emot massinvandringen, nĂ€r dĂ€rvidlag den politiska eliten och media eliten Ă„kte till sina vĂ€lbĂ€rgade omrĂ„den och stĂ€ngde igen dörren för det land och folk som dem var ledare för. SĂ„ fick folket slĂ„ss mot en flodvĂ„g av invandrare, som kom till landet/lĂ€nderna över en natt. Den politiska… Read more »

torstein
torstein
4 years ago
Reply to  GustaWasa

Europa stÄr ved kanten av stupet og stirrer paralysert ned i avgrunnen der islams mÞrke helvete med kaos, krig og massedrap rÄder. Faller vi utfor, er det sluttstrek for vÄrt gamle Europa.

mjolly
mjolly
4 years ago

Tenker du pÄ dialogpolis?

sussebassa
sussebassa
4 years ago

DavÊrende statsminister Stoltenberg, nÄ natosjef, Ville han skulle erklÊres som frisk. og det fikk han til.
Klart et menneske som kan drepe uskyldige ungdommer mm..umulig kan vÊre mental frisk, noe ogsÄ den ene psyk. uttalsene konkluderte med..det var 2.
En sinnessjuk person…ikke samme “mentale” effekt for straffen, de pĂ„rĂžrende.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Roliga dom Ă€r man bygger ett extrem samhĂ€lle. Som triggar igĂ„ng dĂ„rar som Breivik nĂ€r man istĂ€llet borde ha en lugnare samhĂ€llsutveckling dĂ€r man har en mera lagom invandring. DĂ€r invandrare blir integrerade i samhĂ€llet framför allt det viktigaste en invandring som Ă€r baserad pĂ„ att det finns arbete till invandrarna. DĂ€r Ă€r Sverige vĂ€ldigt farligt ute dĂ€r borgerliga partier börjar prata om sĂ€nkta löner eller som dom döljer det ingĂ„ngslöner för invandrare. Hur mĂ„nga farliga mĂ€nniskor retar inte det. Invandrare blir ju hatiska för svenskar tjĂ€nar mer. Svenska ungdomar som inte kommer in pĂ„ arbetsmarknaden. Men klart det Ă€r… Read more »